امروز یک مطلب داریم که به درخواست کاربران آن را آماده و در سایت منتشر کرده ایم . در این مطلب میخواهیم درباره نرخ فرار برای شما صحبت کنیم . احتمالا این گزینه و البته اصطلاح انگلیسی آن را بیشتر در سایت هایی مانند الکسا ، گوگل آنالایتیک و سایر سایت های بررسی کننده سئو مشاهده کرده اید . واژه نرخ فرار معنی کلمه Bounce rate میباشد که ما برای این واژه در نظر گرفته ایم و احتمالا در پایان مطلب شما از دلیل نامگذاری آن مطلع خواهید شد .

نرخ فرار چیست ؟

  • اگر بخواهیم درباره Bounce rate صحبت کنیم هیچ منبعی بهتر از گوگل وجود ندارد . گوگل در توضیحات خود در مورد Bounce rate اینگونه گفته است :

Bounce یا همان فرار در زبان فارسی در بحث آنالیز سایت یعنی نشست های تک برگه ای ایجاد شده برای سایت شما ، اگر بخواهیم به صورت عامیانه توضیح دهیم باید بگوییم به فرض کاربر یک مطلب در گوگل جستجو میکند و به سایت شما برخورد میکند . پس از باز کردن سایت شما کاربر بدون اینکه به صفحه ای دیگر از سایت شما برود از سایت شما خارج شده و یا مرورگر را میبندد. به این کار فرار کردن از سایت میگویند و هر چه نرخ آن بالاتر برود میتوان گفت کمی برای سایت شما نامناسب است . نرخ فرار بر اساس تمام نشست های روی سایت شما و نسبت نشست های تک صفحه ای به کل آن اندازه گیری میشود .

  • یک سئوال که گوگل بررسی کرده ، سئوالی است که در ذهن بسیاری از شما عزیزان نیز است . سئوال این است که آیا نرخ بالای فرار آیا برای سایت ما بد است ؟ 

پاسخ گوگل به این صورت است : بستگی دارد ، اگر موفقیت سایت شما به این مورد بستگی دارد که کاربر پیش از یک صفحه مشاهده کند پس بله این مورد برای شما بد است . برای مثال کاربر به صفحه اصلی سایت شما مراجعه میکند . این صفحه محل ابتدایی کاربران برای ورود به سایت شما میباشد ، اما سایت شما صفحات دیگری مانند اخبار و مقالات ، محصولات و … را نیز دارد . در این حالت اگر درصد زیادی از کاربران تنها یک صفحه را مشاهده کنند برای شما زیاد خوشآیند نخواهد بود . اما حالا فرض کنید در سایت شما تنها یک لندینگ پیج وجود دارد . در این صفحه تمامی اطلاعات مربوط به کسب و کار و نحوه فعالیت و حتی محصولات احتمالی وجود خواهد داشت . پس نرخ فرار در این حالت و اینگونه سایت ها برای شما نگران کننده نمیباشد چون کاربر صفحه دیگری برای مشاهده جلوی خود ندارد .

Bounce rate

برای اینکه ما نرخ فرار سایت خود را (برای حالت اول سایت که دارای چندین صفحه است ) کاهش دهیم راه های زیادی وجود دارد . یکی از راه ها داشتن مطالب جذاب است . مطالبی درباره چیزی که کاربر به دنبال آن میگردد و حتی ممکن است از طریق جستجو در موتورهای جستجو به سایت شما رسیده باشد . اگر کاربر چیزی را در گوگل جستجو کند و بعد به سایت شما منتقل شود اما سایت شما محتوایی نامربوط به پاسخ مورد نیاز کاربر داشته باشد مطمئنا باعث افزایش نرخ فرار خواهد شد .

راه بعد افزایش سرعت سایت و قالب زیبا و قرار دادن عناصر در بهترین موقعیت ها میباشد . ممکن است شما هم مثل من از طریق گوشی یا سیستم شخصی وارد یک سایت شده باشید . شاید 50% این سایت تبلیغات باشد . رنگ های زننده نوشته و پس زمینه سایت باعث آزار چشم های شما شود . اگر مطلب نامربوط در سایت مشاهده کنید که ممکن است با دشنام از سایت خارج شوید ! یا به فرض سایتی را میخواهید باز کنید اما حدود 2-3 دقیقه زمان برای باز کردن سایت صرف میکنید . این کار باعث ناراحتی شما میشود و آن را میبندید . کاربری که وارد سایت شما میشود تا 10 ثانیه اول نتیجه گیری میکند که آیا سایت مناسب استفاده او است یا خیر . در صورتی که نیازهای وی برطرف نشود مطمئنا” اولین و آخرین باری است که سایت شما را باز میکند و در دفعات بعدی حتی اگر مطلبی از شما در نتایج جستجوی گوگل و یا سایر موتورهای جستجو مشاهده کرد به سراغ آن نمیرود ( کاری که شخص بنده نیز همان را انجام میدهم ) .

ما امروز درباره نرخ فرار به شما توضیح دادیم و همانطور که گفتیم آمار بالای آن میتواند بر اساس نوع سایت راضی کننده و یا ناراحت کننده باشد . تشخیص این که مقدار بالای آن برای شما ناراحت کننده و یا مطلوب خواهد بود بستگی به نوع سایت خودتان دارد . امیدوارم که از این مطلب استفاده کافی برده باشید . خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید .

شما نیز می توانید از طریق کامنت مقاله خود را درخواست بدید 🙂