یکی از سوالاتی که برای طراحی سایت و راه‌اندازی آن کاربران را درگیر می‌کند، انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا خوب است.از بین سیستم‌های مدیریت محتوا، جوملا و وردپرس جز بهترین سیستم‌های طراحی وب است. محبوبیت بسیارزیادی که این سیستم دارد، به دلیل استفاده راحت و آسان از آن است. با کمک این نوع از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توانید به صورت دینامیک سایت خود را راه‌اندازی کنید. امروزه بسیاری از شرکت‌های بزرگ نیز از این نوع سیستم ها استفاده می‌کنند. دراین مطلب به بررسی این دو سیستم می‌پردازیم و مزایا و معایب آن‌ها را مورد بررسی قرارمی‌دهیم که وردپرس بهتر است یا جولا.

مقایسه وردپرس و جوملا

دراین مطلب می‌خواهیم به مقایسه این دو سیستم مدیریت محتوا بپردازیم، شما نیز می‌توانید با مطالعه این مطلب انتخاب خوبی را از بین آن‌ها داشته باشید. با این مقایسه می‌توانید مطابق با نیازها و انتظارات خود انتخاب درستی داشته باشید.

بهینه سازی و سئو

برای بررسی سئو و بهینه سازی این دو سیستم مدیریت محتوا لازم است تا به نسخه خام آن توجه کنید.جوملا به آسانی متا دیسکریپشن را برای هرمطلب در اختیار شما قرارمی‌دهد. همین نیز باعث می‌شود تا از این نظر جایگاه بالاتری نسبت به وردپرس داشته باشد.

البته این را بدانید که بدون نصب پلاگین‌های اضافه نمی‌توانید از نظر بهینه سازی سئو این دو سیستم را با هم بررسی کنید. البته پلاگین بسیارقوی در این سیستم مدیریت محتوا وردپرس وجوددارد که Yoast SEO نام دارد . این پلاگین ویژگی‌های جذاب بسیارزیادی دارد که هرفرد تازه‌کاری هم می‌تواند در چند دقیقه آن را راه‌اندازی کند.

این افزونه نمره سئو مطلب را با سه رنگ نمایش می‌دهد و شما می‌توانید با کمک راهنمای این سیستم سئو مطالب خود را سبز کنید. البته مشابه همین پلاگین در جوملا نیز وجوددارد.

به صورت کلی می‌توان گفت سئو مطالب وردپرس بسیارراحتتر از جوملا است و اگر شما برای این کار مبتدی هستید انتخاب وردپرس برای شما می‌تواند گزینه مناسبتری باشد.

امنیت

برای تعیین امنیت یک سایت فاکتورهای بسیارزیادی دخیل هستند. هرچه تعداد کاربران سیستم مدیریت محتوا بیشتر باشد، مسلما هکرهای بیشتری آن را تهدید می‌کنند.

وردپرس نوعی سیستم مدیریت محتوا است که افزونه‌های بسیارزیادی دارد، به صورت کلی می‌توان گفت برای هرکاری یک افزونه در این سیستم تعریف شده‌است. مسلما این موضوع بسیارمفید است و اما درکنار این مفیدبودن شما باید بتوانید از نظر امنیتی نیز سایت خود را بالاتر ببرید.

نکته مهم این است که وردپرس به صورت پیش فرض دارای ویژگی‌های امنیتی اولیه نیست، برای فعالی کردن آن‌ها باید تغییراتی را درهسته آن صورت دهید. بسیاری از ویژگی‌های امنیتی وردپرس را باید با کمک نصب پلاگین به دست آورید و به صورت پیش فرض در آن قرارندارند.

البته جوملا از نظر امنیتی ویژگی‌های بیشتری دارد، هم چنین افزونه‌های امنیتی این سیستم مدیریت محتوا قدرت بسیارزیادی دارند که شما می‌توانید به خیال راحت از آن استفاده کنید. با توجه به آن چه بیان شد فهمیدید که این سیستم مدیریت محتوا برتری‌های امنیتی بسیارزیادی را نسبت به وردپرس دارد.

سفارشی سازی

در هردوی این سیستم مدیریت محتوا افزونه‌‌های بسیارزیادی برای تغییر ظاهر سایت قرارگرفته‌است . البته تعداد پلاگین‌های وردپرس نسبت به جوملا بسیاربیشتر است. البته این بدین معنی نخواهدبود که کاستی در پلاگین‌های جوملا وجوددارد بلکه تنها تنوع پلاگین در وردپرس بیشتر است.

شما می‌توانید با تغییرات بسیارساده‌ای که در کدهای وردپرس انجام دهید، تم‌های متنوعی را ایجاد کنید. البته می‌توانیم بگوییم اگر حرفه‌ای هستید جوملا انتخاب بهتری برای شما است . برای سایت‌های کوچک وردپرس و برای سایت های بزرگ انتخاب جوملا می‌تواند کاربردی‌تر باشد.

مدیریت محتوا و پتانسیل

با کمک این دو سیستم مدیریت محتوا می‌توانید هر نوع سایتی را که در ذهن داشته باشید، پیاده‌سازی کنید. البته از وردپرس بیشتر برای سایت‌های ساده‌تر و کوچک استفاده می‌شود، البته می‌توانید برای سایت‌های پیچیده و بزرگ نیز آن را به کاربرید.

البته به صورت کلی برای سایت‌های پیچیده از جوملا استفاده می‌شود. برای طراحی سایت به کمک جوملا باید دانش و تخصص کافی را داشته باشید . استفاده از این سیستم برای افراد مبتدی توصیه نمی‌شود.

مدیریت محتوا در وردپرس بسیارراحتتر است و شما می‌توانید به راحتی به انتشار محتوا در آن بپردازید . این کار در جوملا نیاز به تخصص بیشتری خواهدداشت.

مزایای استفاده از وردپرس

  • کدبازبودن: سایت وردپرس کدباز است یعنی می‌توانیم با استفاده از آن یک سایت ساده تا پیچیده را پیاده سازی کنیم. منظور از کدبازبودن این سیستم این است که شما می‌توانید نرم افزار مربوط به آن را دانلود کنید و سپس متناسب با نیاز خود آن را طراحی کنید. بهره گیری از این نرم افزار هزینه‌ای را برای شما نخواهدداشت.
  • نصب آسان: نصب وردپرس زمان بسیارکمی را از شما اشغال می‌کند، می‌توانید در حدود پنج دقیقه این سیستم را نصب کنید.
  • سفارشی سازی:سایت وردپرس قالب‌های بسیارزیادی دارد که استفاده کنندگان از این سیستم مدیریت محتوا می‌توانند از آن استفاده کنند. کاربران مبتدی با کمک این ویژگی می‌توانند سایتی را مطالبق نیازهای خود طراحی و پیاده‌سازی کنند. هم چنین شما می‌توانید به کمک پلاگین‌های مختلف محتوا و شکل ظاهری سایت را تغییردهید، به این ترتیب می‌توانید سایت متنوع و جذابی را برای خود بسازید.

مزایای استفاده از جوملا

  • نصب آسان: نصب جوملا نیز مانند وردپرس بسیارراحت است.
  • اکستنشن‌های قوی : جوملا دارای اکستنشن‌های بسیارقوی است که می‌توانید با کمک آن‌ها ویژگی‌های بیشتری را به سایت اضافه کنید، به این ترتیب می‌توانید بخش‌های مختلفی را به سایت خود اضافه کنید.
  • سطح دسترسی قدرتمند: اگر سایت شما کاربران بسیارزیادی دارد، باید بتوانید برای کاربران خود سطح دسترسی به نوشتن و خواندن را ایجاد کنید. این ویژگی در جوملا قابل پیاده سازی است.

دراین مطلب به بررسی و مقایسه دو سیستم مدیریت محتوا جوملا و وردپرس پرداختیم. شما با بررسی این ویژگی‌ها و تعیین نیازهای خود می‌توانید انتخاب خوبی را دراین زمینه داشته باشید. وردپرس و جوملا هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند که می‌توانید بنابه نیازی که از سیستم مدیریت محتوا یکی از آن ها را انتخاب کنید.