در این نوشته می‌خواهیم مفهوم صفحه فرود یا Landing Page را به شما توضیح دهیم. صفحه فرود یکی از موضوعات مهم در سئو و جذب مشتری است و وجود آن باعث رونق گرفتن کسب‌ و‌ کارهای اینترنتی خواهد شد. اگر میخواهید به کسب و کار اینترنتی خودتان در زمان کمی رونق ببخشید، نوشته صفحه فرود چیست را حتما تا انتها بخوانید.

صفحه فرود

صفحه فرود چیست ؟

صفحه فرود به صفحه‌ای از وب‌سایت گفته می‌شود که بازدید‌کننده از طریق آن وارد وب‌سایت می‌شود و بعد به دیگر صفحات وب‌سایت می‌رود. صفحه فرود همان صفحه‌ای است که کاربر در بازدید اول وب‌سایت شما آن را می بیند. صفحه فرود می‌تواند صفحه اصلی سایت یا یکی از صفحات داخلی آن باشد.

مثالی از صفحه فرود

فرض کنید کاربری در گوگل عبارت «طراحی سایت» را جستجو می‌کند، لینک‌هایی که در صفحه اول گوگل نمایش داده می‌شوند، همگی آدرسی از صفحه فرود وب‌سایت‌ها هستند.

هدف از طراحی صفحه فرود چیست ؟

صفحات فرود دروازه‌هایی برای ورود بازدید‌کننده به سایت است. ورود بازدید‌کننده به وب‌سایت به منظورهای مختلفی انجام می‌شود؛ مثلاً منظور از طراحی صفحه فرود می‌تواند این موارد باشد: گرفتن ایمیل و سایر اطلاعات بازدید‌کننده‌ها، فروش محصولی خاص، هدایت افراد به بخش خاصی از سایت، آشنایی آنها با وب‌سایت و خدمات یا محصولات آن.

برای طراحی صفحه فرود باید بدانید که بازدید‌کنندگان از کجا وارد سایت می‌شوند تا همان قسمت را به عنوان صفحه فرود طراحی کنید. دانستن این موضوع باعث می‌شود صفحه فرود موفق و جذابی طراحی کنید. شما باید برای هر منبع ورودی سایت خود یک صفحه فرود بسازید.

اگر بازدیدکنندگان سایت به طور مستقیم نشانی اینترنتی سایت شما را بدانند و همان را تایپ کنند، صفحه فرود همان صفحه اصلی است؛ اما اگر بازدیدکنندگان از طریق موتور جستجو وارد سایت شوند، صفحه فرود یکی از صفحات داخلی سایت است. در هر صورت باید کاری کنید که بازدید کننده در وب‌سایت بماند تا ترافیک سایت افزایش یابد و رتبه آن نیز بهتر شود.

اهمیت وجود صفحه فرود چیست ؟

صفحه فرود یکی از مهم‌ترین اجزای کمپین‌های تبلیغاتی است. بسیاری از کسب‌و‌کارهای اینترنتی بودجه خاصی را برای طراحی و تنظیم صفحه فرود سایت خود در نظر می‌گیرند تا از این طریق بتوانند محصول خود را تبلیغ کنند یا مخاطبان جدیدی پیدا کنند.

برای طراحی صفحه فرود چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

چهارچوب طراحی صفحه فرود با قوانین دیگر بخش‌های سایت متفاوت است. شکل صفحه فرود با دیگر صفحات سایت فرق دارد و منحصر به فرد است؛ زیرا تمرکز بر حفظ مشتری دارد. در هنگام طراحی صفحه فرود این نکته را مدنظر داشته باشید که باید به قدری صفحه فرود جذاب باشد که مخاطب پاسخ نیاز خود را در آن پیدا کند و بعد از آن به یکی از طرفداران و مشتریان تبدیل شود. وقتی صفحه فرود از نظر گرافیکی و محتوایی کاربرپسند باشد، بیننده را ترغیب می‌کند که در وب‌سایت شما بماند و دیگر بخش‌های سایت را نیز مشاهده کند.

هدف از طراحی صفحه فرود

نحوه طراحی یک صفحه فرود جذاب چیست ؟

در این نوشته نکاتی که برای طراحی صفحه فرود باید رعایت کنید را به شما آموزش خواهیم داد تا تاثیرگذاری صفحات فرود سایت شما افزایش پیدا کند:

  • عنوان صفحه فرود باید با کلمه کلیدی جستجو شده مطابقت داشته باشد. عنوان صفحه، تیترها، کلمات بولد شده و گرافیک صفحه فرود باید هدف‌دار باشد و مخاطب را به مقصودش برساند. تمام اطلاعات موردنیاز را در وب‌سایت خود قرار دهید.
  • صفحه فرود باید بالای خط تا باشد. با این کار بازدید‌کننده بدون پیمایش صفحه با آن روبرو می‌شود. قسمت دریافت ایمیل یا دکمه انجام کار باید در معرض دید بیننده باشد، به طوری که بدون کندوکاوش آن را ببیند.
  • قدرت تصاویر را فراموش نکنید. مغز انسان به موضوعات بصری بسیار علاقه دارد. وجود تصاویر باکیفیت در صفحه فرود بسیار تاثیرگذار است و موجب جذب بیننده خواهد شد. عکس از محصول نیز باعث افزایش فروش آن خواهد شد.
  • در صفحه فرود بهتر است از فیلم‌های مرتبط با محتوای صفحه استفاده شود. یک سخنرانی انگیزشی، ویدئوی معرفی محصول و تصاویری از محصول باعث می‌شود بازدیدکننده‌ها کنجکاو شوند تا بیشتر درباره محصولات و کار شما بدانند. همین موضوع باعث افزایش نرخ تبدیل می‌شود.
  • دکمه بخش‌های مهم سایت را برجسته کنید. از کاربر بخواهید تا اقدام کند.
  • اطلاعاتی ارزشمند و رایگان به مخاطب هدیه دهید تا آنها را برای ارائه اطلاعات ترغیب کنید. مثلاً با گرفتن ایمیل آنها یک کد تخفیف شگفت‌انگیز، کتاب الکترونیکی رایگان، عضویت در خبرنامه یا هدیه‌ای باارزش هدیه دهید تا آنها را تشویق به تبادل اطلاعاتشان کنید.
  • مراحل ثبت‌نام کاربر در صفحه فرود را تا جای ممکن ساده کنید. فرآیند ثبت‌نام در سایت را به یک یا دو مرحله کاهش دهید تا کاربر سردرگم نشود.
  • تعداد پیوندهای خارجی را کاهش دهید. اگر در صفحه فرود از پیوندها زیاد استفاده کنید، حواس کاربر پرت می‌شود و مانع از اقدام او خواهد شد.
  • از تصاویر و ویدئوها در صفحه فرود استفاده کنید. به وسیله ویدئو انتقال اطلاعات راحت‌تر صورت می‌گیرد و مخاطب بیشتر ترغیب می‌شود تا روی محتوای مربوطه کلیک کنند.
  • پیشنهاد می‌شود در هر یک از صفحات فرود سایت خود، پیشنهاد ویژه‌ای قرار دهید تا اقدامی انجام دهد. دعوت به اقدام (Call To Action) یکی از مهم‌ترین اجزای صفحات فرود هستند.
  • در صفحه فرود شماره تلفن، آدرس ایمیل، فرم‌های ارتباط و نشانی شرکت خود را قرار دهید تا اطمینان افراد را بیشتر به خود جلب کنید.
  • همواره محتوا و ساختار صفحات فرود سایت خود را با استفاده از روش A/B تست کنید. هیچ گاه از آزمودن صفحات فرود و عملکرد آنها خسته نشوید. صفحات فرود باکیفیت ارزش وب‌سایت شما را از نظر سئو افزایش خواهد داد.

نتیجه گیری :

صفحه فرود، صفحه ساده و هدفمند است که به منظور دعوت از مخاطب برای انجام کار، خوشامدگویی به مخاطب یا معرفی یک محصول خاص طراحی شده است. ساخت صحیح یک صفحه فرود، تاثیر زیادی بر افزایش فروش، ترافیک و جذب مشتری خواهد داشت. این روزها وجود صفحه فرود و دعوت به اقدام یکی از بخش‌های ضروری در هر وب‌سایت است.