تبلیغ نویسی چیست؟

تعریف خلاصه تبلیغ نویسی (copywriting) این است که برای معرفی یک کالا، خدمات، ایده و هر چیز دیگری، از کلمات و جملات به‌صورت بهینه و مناسب استفاده کنید.
شاید بپرسید استفاده بهینه و مناسب از کلمات به چه معنی است، خب بهتر است کمی صبور باشید، چون من در ادامه این کلمات را برایتان توضیح می‌دهیم. از شما می خواهم با آی وحید همراه باشید.

با مفاهیم مهم در تبلیغ نویسی بیشتر آشنا شوید!

استفاده‌ بهینه از جملات و کلمات به چه معناست؟
منظور من، از استفاده بهینه این است که شما باید همیشه کوتاه‌ترین و تأثیرگذارترین جملات را برای متن تبلیغاتی خود انتخاب کنید، به زبان خودمانی بهتر است متن تبلیغات شما مختصر و مفید باشد و راحت و در سریع‌ترین زمان ممکن خوانده شود.

تبلیغ نویسی
امروزه مواجهه افراد با تبلیغات بسیار زیاد است و اکثراً به تبلیغات توجه ای نمی‌کنند، شما باید متن تبلیغاتی خود را به صورتی بهینه و جالب بنویسید که افراد جذب آن شوند و با خواندنش بتوانند پیام شما را دریافت کنند، این یعنی استفاده بهینه از جملات و کلمات.
در تبلیغ نویسی قانون قلم قرمز به همین موضوع اشاره می‌کند، در قانون قلم قرمز گفته می‌شود وقتی فکر می‌کنید متن تبلیغ شما نهایی شده و آماده است، آن را دوباره بازبینی کنید و 30% از کلمات اضافی را حذف کنید، با این کار شما مطمئن می‌شوید که متن تبلیغ مختصر و مفید است و در آن جملات اضافی به کار نبرده‌اید.

استفاده مناسب و درست از کلمات به این معنی است که شما باید مخاطب تبلیغات خود را بشناسید و بدانید هدف شما از تبلیغات چیست.
بعد از مشخص کردن این موارد نوبت به نوشتن متن تبلیغاتی بر اساس مخاطب موردنظر و بازار هدف است، در این مرحله شما باید بدانید چطور مخاطب را درگیر متن تبلیغاتی خود کرده، او را علاقه‌مند کنید و دعوت به اقدام نمایید.
استفاده درست از کلمات و جملات یعنی اینکه شما بتوانید در جای مناسب جملات معنادار، احساسی، متقاعدکننده و دعوت به اقدام را به کار ببرید، و این کار تنها باتجربه، تمرین زیاد، مشاهده و بررسی آگهی‌های دیگر صورت می‌گیرد.

حالا بهتر است کمی به بررسی کاربردهای تبلیغ نویسی بپردازیم.

کاربردهای تبلیغ نویسی چیست؟

تبلیغ نویسی در حوزه‌های مختلفی از تبلیغات و بازاریابی کاربرد دارد که هرکدام از این حوزه‌ها نیز به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، در زیر تعدادی از حوزه‌های مختلف تبلیغ نویسی را نام می‌برم و در مورد هرکدام به‌صورت مختصر توضیح خواهم داد.
1- تبلیغات چاپی:
تبلیغات چاپی شامل تمامی آگهی‌های تبلیغاتی موجود در روزنامه‌ها، مجلات، کتاب‌ها و… است که هرروز به تعداد زیادی از آن‌ها برخورد می‌کنیم.
البته گفتنی است همه‌ی آگهی‌های موجود در روزنامه‌ها و مجلات، تبلیغ نویسی نیستند و معمولاً برای خیلی از آن‌ها تحقیق نشده و تنها شامل یک نام و شماره تماس هستند و البته درصد موفقیت آن‌ها نیز بسیار کم است.
شاید بپرسید چرا درصد موفقیتشان کم است؟
به این خاطر که آگهی تبلیغات باید طوری نوشته و طراحی شود که بین هزاران آگهی که در یک روزنامه یا مجله وجود دارند، خود را نشان داده و مخاطب موردنظر را تحت تأثیر قرار دهد، اما هیچ‌کدام از آگهی‌های گفته‌شده در بالا چنین ویژگی‌هایی را ندارند.

2- نامه فروش مستقیم:
نوع دیگری از تبلیغ نویسی وجود دارد که در قالب نامه فروش مستقیم، به افرادی که از قبل انتخاب‌شده‌اند و مشخصات آن‌ها جمع‌آوری‌شده ارسال می‌شود، تا محصول خاصی را به آن‌ها بفروشد.
نامه‌های فروش اکثراً برای مدیران شرکت‌ها یا افراد پرمشغله ارسال می‌شوند، پس باید تمامی بخش‌های نامه حتی پاکت آن به‌طوری طراحی و تبلیغ نویسی شوند که فرد باوجود مشغله‌های زیاد، ترغیب شود نامه را باز کند و بخواند.

3- متن بروشور، کاتالوگ و نوشته‌های دیگر:
کاتالوگ‌ها، بروشورها و سایر نوشته‌های تبلیغاتی معمولاً سعی در معرفی یکی کالا یا خدمات خاص دارند، پس در این نوع از تبلیغات دادن کمترین اطلاعات و کنجکاو کردن مخاطب امر مهمی است، و متن باید به صورتی نوشته شود که افراد را ترغیب کند که برای اطلاعات بیشتر به فروشگاه یا وب‌سایت مراجعه کنند.

4- تبلیغات رادیویی و تلویزیونی:
یکی دیگر از کاربردهای تبلیغ نویسی، استفاده از آن در تبلیغات رادیویی و تلویزیونی است که این حوزه نیز قوانین و حساسیت خاص خود را دارد.
در تبلیغات تلویزیونی تبلیغ نویسی می‌تواند نوشتن سناریو برای اجرای یک تیزر تبلیغاتی بوده، یا نوشتن متن‌های یک آگهی تبلیغاتی بی‌کلام باشد.
اکثر افراد موقع پخش پیام‌های تبلیغاتی وسط یک فیلم جذاب یا سراغ یخچال می‌روند یا سرویس بهداشتی، بنابراین در تبلیغات تلویزیونی باید متن‌ها یا سناریو به‌قدری جذاب باشند که مخاطبان هدف را میخکوب کنند و آن‌ها را ترغیب به تماشای آگهی‌نمایند.
در تبلیغات رادیویی نیز معمولاً افرادی به تبلیغات گوش می‌دهند که مشغول رانندگی هستند و دسترسی به قلم و کاغذ ندارند، بنابراین آگهی باید مختصر و جذاب بوده و شماره تماس، یا آدرس وب‌سایت به‌قدری راحت باشد که در ذهن افراد حک شود.

تبلیغ نویسی

تبلیغ نویسی در وب با چه روشهایی انجام می شود؟

تبلیغ نویسی در وب نیز حوزه‌ی دیگری از تبلیغ نویسی است که نیاز به تحقیق و شناخت مناسب مخاطب و بازار هدف دارد، در تبلیغ نویسی وب باید از متن‌ها و تصاویر طوری استفاده شود که افراد علاقه‌مند و ترغیب به خرید محصول شوند.
از کاربردهای تبلیغ نویسی در وب می‌توان به صفحات فرود، صفحات محصول، مقالات و وبلاگ، ایمیل‌ها و گرافیک وب‌سایت اشاره کرد.

بعد از معرفی حوزه‌های مختلف تبلیغ نویسی، بد نیست اشاره‌ای به بخش‌های مهم یک تبلیغ داشته باشیم، پس در ادامه با من همراه باشید.

3 بخش مهم یک تبلیغ چیست؟

1- عنوان تبلیغ: عنوان مهم‌ترین بخش تبلیغ است و باید به‌دقت انتخاب شود، عنوان تبلیغ باید به‌طوری باشد که انگار مخاطب هدفتان را صدا می‌زند و به او می‌گوید “صبر کن، این همان چیزی است که دنبالش بودی”.
2– متن زیر عنوان: متن زیر عنوان را می‌تواند به‌نوعی ادامه‌ی عنوان تعریف کرد، این متن باید به صورتی نوشته شود که مانند توضیحاتی در مورد عنوان باشد و آن را تکمیل کند.
3- متن تبلیغ: متن تبلیغ باید به صورتی نوشته شود که ابتدا محصول را به خواننده معرفی کند، او را علاقه‌مند کند، سپس شدت این علاقه را زیاد کند و در آخر به اقدام (خرید) دعوت کند.

چرا در کسب و کار خودم به تبلیغ نویسی نیاز دارم؟

این سوال مهمی است و دوست دارم بیشتر با اهمیت تبلیغ نویسی آشنا شوید.

1- کاربردهای تبلیغ نویسی برای کسب و کارهای اینترنتی چیست؟
در کسب و کارهای اینترنتی تبلیغ نویسی جایگاه ویژه ای دارد و می تواند در فروش یا عدم فروش یک محصول نقش بسیار مهمی داشته باشد.
از تبلیغ نویسی می توان در بخش های مختلف وبسایت از جمله: محتوا، صفحات فرود، صفحات محصول، ایمیل ها و… استفاده کرد، در ادامه در مورد هرکدام از بخش های نام برده شده توضیح خواهم داد.

1- محتوا:

احتمالا این جمله از بیل گیتس به گوشتان خورده که محتوا پادشاه است، اگر با در نظر گرفتن این جمله بخواهید برای وبسایت خود محتوا تولید کنید چگونه این کار را انجام می دهید؟
یک پادشاه اختیارات کامل را در مورد اداره ی کشور دارد و می تواند با تصمیمات درست خود کشور را به سمت رشد و با تصمیمات نامناسب خود همان کشور را به سمت تباهی پیش ببرد.
در مورد محتوای وبسایت هم همین موضوع صدق می کند، یک محتوا مناسب می تواند باعث شود خواننده ی آن برای همیشه جذب وبسایت شما شود و یک مشتری دائمی برای محصولات شما باشد و همینطور محتوا نامناسب و بد می تواند باعث شود خواننده ی آن برای همیشه از وبسایت شما خداحافظی کند و دیگر به آن برنگردد.
با در نظر گرفتن توضیحات بالا لازم است در نوشتن محتوا برای وبسایت خود با تامل بیشتری موضوعات را انتخاب کنید و وقت بیشتری را برای جذاب کردن آن محتوا و جذب خوانندگان به وبسایت خود انجام دهید، برای اینکار شما نیاز دارید که از کلمات و جملات به صورت مناسب و بهینه استفاده کنید که تبلیغ نویسی در اینجا می تواند کاربرد داشته باشد.

2- صفحات فرود:
اگر بخواهم به صورت خلاصه صفحه فرود را تعریف کنم باید گفت صفحه ی فرود در وبسایت یک وظیفه دارد که آن گرفتن اطلاعات بازدیدکنندگان در ازای دادن یک هدیه یا خدمت یا هر چیز دیگری به آنان است.
همانطور که گفتم صفحه ی فرود باید اطلاعات بازدیدکنندگان را از آنها دریافت کند و چیزی را به آنها تقدیم کند، پس در اولین مرحله باید در صفحه فرود بتوانید بازدیدکنندگان را قانع کنید و به آنها توضیح دهید چیزی که دریافت می کنند ارزش دادن ایمیل یا هر اطلاعات دیگری را دارد و می تواند برای آنها کاربردی و مفید باشد، در قانع سازی و نوشتن یک متن مناسب برای توضیحات صفحه فرود خود لازم است با انتخاب قالبی متناسب با هدیه یا خدمات خود تبلیغ نویسی را انجام دهید و هرچه بهتر اینکار انجام شود اطلاعات بیشتری دریافت خواهید کرد.

3- صفحات محصول:
صفحه محصول، صفحه ای است که در آن توضیحات و مشخصات کامل یک محصول قرار دارد و از آنجا بازدیدکننده می تواند خرید خود را انجام دهد.
بسیاری از افراد به وبسایت ها و فروشگاه های اینترنتی بی اعتماد هستند و فکر می کنند همه ی فروشگاه های اینترنتی کلاهبردارند.
پس اولین کاربرد تبلیغ نویسی در صفحه محصول اعتمادسازی و جلب اعتماد بازدیدکنندگان است، کاربرد دیگر تبلیغ نویسی در صفحه محصول بیان مزایا و ویژگی های محصول برای بازدیدکنندگان و دعوت آنها به خرید محصول است که این مورد در کتاب الکترونیکی 10 تکنیک تبلیغ نویسی در وب به خوبی آموزش داده شده است و چند تکنیک ساده نیز برای تبلیغ نویسی در آن وجود دارد.

4- ایمیل ها:
ایمیل مارکتینگ یک بخش جدایی ناپذیر در کسب و کارهای اینترنتی است و اکثر فروش ها از طریق ایمیل هایی انجام می شود که شما برای کاربران وبسایت خود ارسال می کنید.
اما چیزی که مهم است، رعایت نکات مختلف تبلیغ نویسی در ایمیل هایی است که برای کاربران ارسال می کنید.
در ایمیل های خود اولین کاربرد تبلیغ نویسی که باید رعایت کنید نوشتن یک عنوان جذاب است تا افراد را ترغیب کند ایمیل شما را باز کنند، بعد از آن نوبت به متن ایمیل می رسد، متن ایمیل باید باید طوری نوشته شود که افراد را دعوت کند روی لینک موجود کلیک کنند و به صفحه پیشنهاد شما یا هر صفحه دیگری هدایت شوند.
در مورد مهمترین موارد کاربرد تبلیغ نویسی در وبسایت توضیح دادم و حالا بد نیست به این موضوع بپردازیم که تبلیغ نویسی چطور می تواند به کسب و کار اینترنتی شما رونق دهد.

تبلیغ نویسی

2- تبلیغ نویسی چطور به کسب و کار من رونق می دهد؟
در موارد بالا توضیح دادم که تبلیغ نویسی چطور می تواند در بخش های خاص وبسایت شما نقش مهمی را داشته باشد، با به کارگیری تبلیغ نویسی در تمامی بخش های وبسایت خود می توانید عمل قانع سازی و اعتمادسازی را بهتر و قوی تر انجام دهید.
اگر این عمل به خوبی صورت بگیرد،شما می توانید محتوای جذاب و تخصصی بهتری را تولید کنید و افراد را علاقمند و آنها را به صفحات فرود خود وارد کنید، بعد از این شما صفحات فرودی دارید که اطلاعات افراد زیادی را جمع آوری می کنند، پس ایمیل ها یا همان مشتری های احتمالی زیادی را خواهید داشت، در مرحله بعد ایمیل هایی که ارسال می کنید را می توانید قوی تر نگارش کنید و افراد بیشتری را به صفحه محصول خود هدایت کنید، همچنین در صفحه محصول خود موارد و توضیحات کامل تری دارید، همچنین راه های بیشتری را برای اعتمادسازی و دعوت افراد به خرید خواهید داشت که تمامی این فرآیندها به فروش بیشتر ختم می شوند و این همان معجزه تبلیغ نویسی برای رونق دادن به کسب و کار شما خواهد بود.

در این نوشته از سایت آی وحید با اهمیت تبلیغ نویسی بیشتر آشنا شدید. اگر در حوزه اینترنت و کسب و کارهای آنلاین فعالیت می کنید، باید با اصول تبلیغ نویسی آشنایی داشته باشید تا بتوانید پیشرفت کنید و مشتریان زیادی داشته باشید.