سبک های طراحی سایت

سبک طراحی سایت به مجموعه ای قوانین، گرافیک و عناصر طراحی شده گفته می شود که طراح سایت و یا توسعه دهندگان باید اطمینان یابند که عناصر مختلف سایت با هم سازگار هستند. امروزه با توجه به بهترین تجربه های کاربران، سبک های طراحی سایت جدیدی ایجاد شده است و همچنین با توجه به اهمیتی که سبک های طراحی سایت دارد در این مقاله قصد داریم شما را با این نوع سبک ها آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.

  1. سبک طراحی سایت تخت

سبک طراحی تخت سایت توانسته به خوبی مورد توجه کاربران قرار بگیرد و به همین دلیل در میان طراحان سایت از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. تا آن جا که توانسته فراتر از مرزهای طراحی سایت برود و به یک طراحی گرافیکی تبدیل شود.

سبک طراحی تخت سایت بیشتر از این روی واقعیت تاکید داشته باشد روی واقع گرایی تاکید دارد. از جمله دیگر ویژگی های سبک طراحی تخت می توان به حذف استایل هایی مانند شیب، سایه، بافت های نمایش دهنده ای همچون چوب و چرم و عدم استفاده از رنگ های جیق و بوردرهای ضخیم اشاره کرد. در این نوع سبک طراحی سایت از  رنگ های تخت، تصاویر گرافیکی تخت، تایپوگرافی و آیکن ها استفاده می شود.

طراحی فلت تخت

مزایای طراحی تخت

  1. از این نوع سبک طراحی سایت در طراحی سایت های ریسپانسیو استفاده می شود
  2. در سبک طراحی تخت المان های غیر ضروری حذف می شوند و همین باعث می شود که روند طراحی سایت سرعت بیشتری پیدا کند.
  3. همچنین به دلیل این که در این نوع سبک طراحی فاکتورهای غیر ضروری مانند انیمیشن ها و سایه ها حذف می شوند حجم صفحات سایت کاهش پیدا می کند و در نتیجه سرعت بارگذاری صفحات افزایش پیدا می کند.

معایب طراحی تخت

سبک طراحی تخت در کنار مزایایی که دارد معایبی نیز دارد که این معایب عبارتند از:

  • با توجه به این که سایه، حاشیه ها و برجستگی ها از این سبک طراحی سایت حذف شده اند احتمال کمتری دارد که عناصر سایت باعث جلب توجه کاربر و تشویق آن ها برای کلیک کردن روی آن ها شود.
  • در بسیاری از سایت ها برای این که کاربران هدایت شوند باید از تصاویر پیچیده و گرافیک های سنگین استفاده کنند اما با توجه به این که در طراحی تخت از این عناصر استفاده نمی شود این نیاز در طراحی تخت برطرف نخواهد شد.
  • سبک طراحی تخت محدود به رنگ های روشن و یکنواخت، اشکال ساده و ایکون هاست
  • در یک شرکت طراحی سایت نمی توان برای همه ی پروژه ها از این سبک طراحی سایت استفاده کرد زیرا این کار باعث یکنواختی و تکرار در کارها می شود
  1. سبک طراحی وب سایت تک صفحه ای

سبک طراحی وب سایت تک صفحه ای همان طور که از نام آن مشخص است به سایت هایی گفته می شود که دارای یک صفحه هستند و تمامی امکانات و خدماتشان در همان یک صفحه است. در این سبک طراحی نیازی نیست که کاربران را به صفحات دیگر را ارجاع دهیم و به همین دلیل کمتر از لینک استفاده می شود و کاربران تنها با استفاده از اسکرول به بخش های مختلف سایت هدایت می شوند.

همان طور که گفتیم از آن جا که این سبک طراحی سایت برای سایت های تک صفحه ای است بنابراین باید بگوییم که این نوع سبک طراحی مناسب سایت هایی است که صفحات و محتوای کمتری دارند. از دیگر ویژگی های این نوع سبک طراحی سایت می توان به عدم ارجاع کاربران به صفحات دیگر، قرار گرفتن تمام امکانات در یک صفحه و دسترسی سریع تر به آن ها، پیمایش سریع و آسان کاربر، عدم نیاز به بارگذاری مجدد صفحه و همچنین هدایت کاربران به بخش های مختلف سایت با آیکون یا دکمه هایی که در منو یا فلش های راهنمای کاربران و … اشاره کرد.

جالب است بدانید به دلیل گسترش روز افزون استفاده ی افراد از تلفن های همراه هوشمند پیمایش عمودی و یا افقی برای افراد جذابیتش بیشتر از کلیک کردن روی لینک های مختلف است به همین دلیل این نوع سبک طراحی سایت نیز طرفداران خاص خود را دارد.

نکته ی دیگری که باید در مورد این سبک طراحی وب سایت به آن اشاره کنیم این است که سایت های تک صفحه ای هم به صورت ایستا و هم به صورت پویا طراحی می شوند.

وب سایت تک صفحه ای

مزایای طراحی وب سایت تک صفحه ای

  • مشاهده ی همه ی اطلاعات: به دلیل این که در سایت های تک صفحه ای همه ی اطلاعات در یک صفحه نمایش داده می شوند هیچ اطلاعات مهمی از چشم کاربر دور نمی ماند و به دلیل این که همه ی مطالب در یک صفحه قرار دارند نمی توان مطالب را بیش از حد طولانی نوشت و همین مسئله باعث می شود که کاربر بدون خستگی در حالی به سمت پایین صفحه حرکت می کند مطالب مهم سایت را نیز مشاهده کند.
  • تعریف کردن داستان: برخی از برندها که دوست دارند داستان خود را برای کاربران خود تعریف کنند استفاده از سایت های تک صفحه ای می تواند انتخاب خوبی باشد. البته اگر در چنین سایت هایی هر بخش متناسب با بخش قبلی باشد می توانند تاثیر خوبی روی مخاطب بگذارد و مخاطب را درگیر کند.
  • افزایش میزان کاربران سایت به مشتری: اگر به تازگی به توییتر، اینستاگرام و فیس بوک سر زده باشید متوجه می شوید که در سیستم خود از صفحه ی اسکرولی استفاده می کنند. این به این دلیل است که کاربران موبایل دیگری نیازی نیست که روی گزینه ای کلیک کنند و تنها می توانند با کشیدن اسکرول صفحه به سمت پایین مطالب را مشاهده کنند.

معایب طراحی وب سایت تک صفحه ای

سبک طراحی وب سایت تک صفحه ای در کنار این که مزایایی به همراه دارد معایبی نیز دارد که این معایب عبارتند از:

  • عدم توجه به اشتراک گذاری: برای این که بتوان در هر پلتفرمی بازاریابی کرد باید به اطلاعات دسترسی راحتی داشت، از پیوند کردن و اشتراک گذاری استفاده کرد، اما متاسفانه این قابلیت در سایت های تک صفحه ای وجود ندارد زیرا در این گونه سایت اشتراک گذاری محدود و لینک دهی دشوار است.
  • کاهش سئوی سایت: یکی از معایب طراحی سایت های تک صفحه ای این است که به دلیل این که در هر صفحه تنها می توان یک کلمه را بهینه سازی کرد در این نوع سایت ها بهینه سازی دشوار است و همین مسئله مانعی بزرگ برای بهینه سازی سایت است.
  1. سبک طراحی سایت انیمیشنی

امروزه بسیاری از طراحان سایت برای جذاب تر کردن سایت خود از انیمیشن استفاده می کنند. بسیاری بر این باورند که انیمیشن می تواند به سایت جانی دوباره ببخشد اما اگر از انیمیشن به خوبی و در جای مناسبی استفاده نشود می تواند باعث نابودی سایت شود.

البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که تمام مرورگرها از چنین سایت هایی پیشتیبانی نمی کنند و آن ها را نمایش نمی دهند اما برای این مسئله راهکاری وجود دارد. نکته ی دیگری که باید در مورد این نوع سبک طراحی به آن اشاره کنیم این است که ما انیمیشن ها را گاه از طریق کدنویسی و گاهی از طریق نرم افزار فلش به سایت اضافه می کنیم که البته امروزه به دلیل این که استفاده از نرم افزار فلش می تواند باعث کند شدن سایت شود استفاده از این نرم افزار برای افزودن انیمیشن به سایت در حال منسوخ شدن است به همین دلیل امروزه اکثر طراحان سایت از طریق کدنویسی انیمیشن را به سایت خود اضافه می کنند.

استفاده از سبک طراحی انیمیشنی مزایایی برای سایت به همراه دارد که عبارتند از:

  • افزایش زمانی که کاربر در سایت سپری می کند: انیمیشن ها می توانند کاربر را درگیر کنند، برای مثال اعمالی مثل کلیک کردن، گوش دادن، دیدن، حرکت و بازی می تواند کاربر را درگیر کند و در نتیجه زمانی که کاربر در سایت سپری می کند افزایش می یابد.
  • جذابیت برای کاربران: طراحان سایت همواره به دنبال این هستند که از طریق افزودن موارد جذاب به سایت خود کاربران سایت را افزایش دهند، سبک طراحی انیمیشنی سبکی است که در صورت استفاده ی درست و مناسب می تواند برای کاربر جذاب باشد و در نتیجه کاربران جذب سایت شوند.
  • پذیرفتن راحت تر تبلیغات: یکی دیگر از مزایای سبک طراحی انیمیشنی این است که باعث می شود کاربر راحت تر تبلیغات را بپذیرد.
  • پویایی سایت: پویایی سایت به این معناست که کاربر بپذیرد سایت مورد نظر سایتی به روز، شاداب و با طراوت است و همین مسئله موجب می شود که راحت تر بتواند با سایت ارتباط برقرار کند.
  1. سبک طراحی سایت متریال

در تعریف سبک طراحی متریال می توان گفت که این سبک طراحی مجموعه ای از استانداردهای طراحی سایت است که توسط گوگل معرفی شده است. سبک طراحی متریال نسخه ی بروز شده ی طراحی تخت است تنها با این تفاوت که در این سبک طراحی سایت از گرافیک پیچیده تر و انیمیشن های زیبایی استفاده می شود به عبارتی در این سبک طراحی به انیمیشن اهمیت زیادی داده می شود.

سبک طراحی متریال در ابتدا برای طراحی برنامه های کاربردی موبایلی اندروید مورد استفاده قرار می گرفت اما به سرعت توانست جای خود را در میان طراحان سایت باز کند. از جمله مهم ترین ویژگی های طراحی متریال می توان به استفاده از ترکیب رنگ های مشخص، استفاده از سایه، استفاده از انیمیشن های پیچیده اما در عین حال سبک، محور Z و عمق در صفحه اشاره کرد.

طراحی سایت متریال

مزایای طراحی متریال

مزایای این سبک طراحی وب سایت عبارتند از:

  • میان سایت و اپلیکیشن از نظر طراحی یکپارچگی وجود دارد.
  • به دلیل این که در این سبک طراحی سایت از نمایش سه بعدی استفاده می شود تعامل با کاربر نیز اسان تر می شود.
  • در سبک طراحی متریال دستور العمل ها و استانداردهای مشخصی برای طراحی وب سایت وجود دارد.

معایب طراحی متریال

  • به دلیل این که در این سبک طراحی از تصاویر متحرک و انیمیشن استفاده می شود باتری موبایل خیلی زود خالی می شود.
  • اگر طراح سایت بخواهد تغییراتی در چارچوب اولیه ایجاد کند این کار برای او دشوار خواهد بود
  • به دلیل این که نیاز است که طراح سایت از دستورالعمل ها و راهکارهای ارائه شده توسط گوگل استفاده شود عملا خلاقیت طراح برای طراحی سایتی متفاوت سرکوب می شود.
  1. سبک طراحی سایت پارالاکس

یکی قدرتمندترین سبک های طراحی سایت برای جلب توجه و نظر کاربر سبک طراحی پارالاکس است. اما شاید برای تان سوال ایجاد شود که چه چیزی باعث می شود که این سبک طراحی سایت تا این حد قدرتمند ظاهر شود، در پاسخ باید بگوییم که در این سبک طراحی زمانی که کاربر اسکرول می کند و به قسمت های پایین تر صفحه می رود فرایندهای غیر معمول و متفاوتی را مشاهده خواهد کرد.

از این سبک طراحی بیشتر در سایت هایی همچون سایت های تبلیغاتی استفاده می شود که جلب توجه و نظر کاربر اهمیت بسیار زیادی برای مدیران سایت دارد. زیرا این سبک طراحی باعث می شود که به محصول زیبایی و اعتبار داده شود به همین دلیل کمپانی های بزرگ دنیا همچون Apple و Nike از این سبک برای طراحی سایت خود استفاده کرده اند.

طراحی سایت پارالاکس

اما این سبک طراحی سایت در کنار این که جذابیت هایی برای کاربران سایت به همراه دارد و باعث جذب کاربران بیشتری می شود معایبی نیز دارد که این معایب عبارتند از:

  • کاهش رتبه ی سئوی سایت

یکی از معایب این نوع سبک طراحی سایت این است که این نوع سایت برای سایت های تک صفحه ای مناسب است که یک عنوان دارند و برای سایت هایی که دارای لینک های داخلی هستند مناسب نیست، همچنین در این سبک طراحی نمی توان کلمات کلیدی زیادی را سئو کرد و اگر هم بتوان چنین کاری انجام داد کمی مشکل خواهد بود. علاوه بر این محدودیت دیگری که این نوع سبک طراحی برای تان ایجاد می کند این است که تنها می توانید یک مجموعه متا دیتا داشته باشید.

  • حجیم شدن صفحات وب سایت

هر موردی که باعث شود کاربران به سایت شما واکنش منفی نشان دهد برای گوگل نیز جذابیتی ندارد، یکی از این موارد حجیم شده صفحات وب سایت و در نتیجه کندی در سرعت لود آن است زیرا این کار زمان بر است و ممکن است باعث شود کاربران از سایت شما خارج شوند به همین دلیل گوگل و دیگر موتورهای جستجو علاقه ای به صفحات سنگین و حجیم ندارند.

در نتیجه

در نهایت به این نکته توجه داشته باشید اگر می خواهید از هر نوع سبک طراحی برای سایت خود استفاده کنید ابتدا اطمینان حاصل کنید که این سبک طراحی متناسب با سایت شما است یا خیر، زیرا در صورت استفاده ی نادرست و نا بجا از سبکی در طراحی سایت می توانید به راحتی کاربران سایت خود را از دست بدهید.