با سلام خدمت شما کاربران عزیز . امروز میخواهیم درباره ریدایرکت تمام صفحات 404 به صفحه اصلی صحبت کنیم . در یکی از مطالب گذشته یکی از کاربران این مطلب را عنوان کرده بود که البته درباره آن توضیح دادیم . اما امروز میخواهیم بیشتر درباره آن صحبت کنیم . بعضی افراد ممکن است بگویند راه حل عدم دریافت خطای 404 در گوگل وبمستر و یا همان سرچ کنسول استفاده از ریدایرکت 301 تمام صفحات دارای خطای 404 به صفحه اصلی باشد که این راه حل هم زیاد راه حل خوبی نیست . پیشنهاد میکنم تا پایان مطلب با ما همراه باشید .

ریدایرکت تمام صفحات 404 به صفحه اصلی ؛ راه حلی که خود اشتباه است

همانگونه که گفته شد برخی از افراد این عقیده را دارند که ترفند کم شدن خطاهای 404 که در گوگل وبمستر دریافت میشود این است که آنها را با ریدایرکت 301 به سمت صفحه اصلی سایت منتقل کنیم . طی صحبت هایی که شده بود و همچنین نظر کارشناسان گوگل و سایت های معتبر دیگری همانند yoast که این مقاله نیز بر اساس نوشته های معتبرشان آماده شده این کار چندان کار درستی نیست .

اگر بخواهیم یک مثال در دنیای واقعی برای این مورد بزنیم میتوانیم اینگونه توضیح دهیم : فکر کنید اتاقتان کثیف است و پدر و مادرتان به شما میگویند که اتاق خود را تمیز کن . در اینجا اتاق کثیف تنها لباس کثیف نیست بلکه ممکن است نیمه ساندویچ یا نوشیدنی و حتی میوه یا چیز دیگری باشد . حالا اگر شما میوه و غذای خود را که به صورت نیمه خورده شده درون کشو میز خود بگذارید به صرف اینکه نخواهید در چشمان پدر و مادرتان خودنمایی کند و آنها از شما کار بیشتری بخواهند ، باعث این خواهید شد که اتاق شما بوی تعفن بگیرد . آن هم فقط بخاطر نگه داشتن غذای مانده در کشو میزتان میباشد . این کار در دنیای اینترنت و سایت شما نیز صدق میکند . اگر شما تمام خطاهای 404 را به صفحه اصلی ریدایرکت 301 کنید در آخر مانند میوه یا غذای گند زده بوی آن دیگران و حتی خود شما را اذیت خواهد کرد .

 

این مورد با یکی از متخصصان گوگل نیز مطرح شد و اینگونه جواب داده است :

Yeah, it’s not a great practice (confuses users), and we mostly treat them as 404s anyway (they’re soft-404s), so there’s no upside. It’s not critically broken/bad, but additional complexity for no good reason – make a better 404 page instead.

— 🍌 John 🍌 (@JohnMu) January 8, 2019

 

صحبت های آقای جان هم نشان میدهد که این کار چندان کار تمیز و زیبایی نیست و باعث سردرگمی کاربران میشود . البته گوگل همچنان آنها را به صورت خطای 404 ثبت میکند ، پس نمیتوان گفت این راه موثر است . همانند پاسخی که ما به یکی از کاربران در نظرات اعلام کردیم ، سعی کنید خطای 404 خود و صفحه مربوط به آن را زیبا تر کنید و حالتی در آن به وجود بیاورید تا کاربر ارتباط بیشتری با سایتتان برقرار کند . مثلا به صفحه 404 خود آخرین لینک های جذاب و مقالات خواندنی سایت خود اضافه کنید تا با نرخ فرار کاربر مواجه نشوید .

علاوه بر این مسائل شما در صورتی که اینگونه ریدایرکت را در سایت خود اعمال کنید دیگر متوجه خطاهای سایت خود نخواهید شد . ممکن است برخی خطاها دلایل دیگری داشته باشند و بتوانید آن ها را خیلی راحت تر حل کنید ولی با اعمال این ریدایرکت دچار مشکلات بیشتر شوید . نمونه مواردی که ممکن است باعث خطای 404 شود در زیر آمده است :

 

  • بعضی اوقات ممکن است لینک به صورت اشتباهی در مطلب یا صفحه ای قرار گرفته ، مثلا یک حرف آن به صورت سهوی نوشته نشده باشد .
  • ممکن است شما یک صفحه خود را حذف کرده باشید .
  • بعضی اوقات فردی قصد دارد از طریق آدرس های مختلفی سایت شما را هک کند . این 404 دیگر به صورت واقعی به کاربر نشان داده میشود و مشکلی ندارد .
  • خطای 404 شما ممکن است مربوط به لینک های خراب درون قالبتان باشد که به صورت ریدایرکت به صفحات صحیح آن را حل کنید .
  • برخی افراد هم ممکن است درون سایت شما لینک های تصادفی بزنند تا ببینند آن مطلب وجود دارد یا خیر

 

به شما پیشنهاد میکنیم که این کار را انجام ندهید . بهتر است صفحات دارای خطای 404 خود را به صورت صحیح و اصولی بررسی کرده و مشکلات آن را حل کنید . امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید . خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید .