شناخت مخاطب یکی از اصول فراموش نشدنی و غیر قابل انگار در افزایش درآمد و بازدید وب سایت میباشد . ما همیشه در مطالب آی وحید سعی کردیم در این باره توضیحاتی به شما بدهیم . امروز نیز به دلیل اهمیت این موضوع سعی شده به صورت مفصل و کامل تری برای شما عزیزان مطالبی بنویسیم . به همین دلیل پیشنهاد میکنیم تا پایان مطلب با ما همراه باشید .

شناخت مخاطب ، اصول اولیه کسب و کار – قبل از هر چیز مخاطب خود را بشناسید

در این مطلب سعی میکنیم بحث شناخت مخاطب را از چند بستر متفاوت به شما توضیح دهیم .

1 ) مخاطب شناسی در رسانه و به ویژه در شبکه های اجتماعی و وب سایت

این روزها دیگر صحبت کردن از داشتن و یا نداشتن وب سایت و یا هر کانال ارتباطی دیگری بی معنی به نظر می آید. رشد بی سابقه مخاطبان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، سنتی ترین ارگان ها و سازمان ها را نیز وادار کرده است به این فضای جدید و وسیع بپیوندند. دیگر شرکت و یا موسسه تجاری وجود ندارد که لحظه ای برای حضورش در این فضای موثر درنگ داشته باشد.
تعداد مخاطب در لایک کردن، کامنت گذاشتن و درگیر شدن با یک مطلب در میان میلیون ها میلیون عنوانی که روزانه در حال تولید شدن است، حقیقتا شگفت انگیز است.

اما یک مدیر کاردان قطعا از خود می پرسد :

من چگونه می توانم از این فضای گسترده برای توسعه کسب و کارم کمک بگیرم؟

در این مقاله تلاش داریم از منظر مخاطب شناسی به شما بگوئیم :

اولین گام در بهرمندی از این فضای فوق العاده در جهت بسط و یا راه اندازی کسب و کارتان، شناخت کامل از مخاطب است.

در مقالات پیشین در سایت آی وحید در حد بضاعت شما را با ویژگی های یک وب سایت خوب و همچنین ترفندهائی در زمینه ارتقای وضعیت فعلی وب سایتتان آشنا کردیم. اگر این موضوعات برای شما جذاب و کاربردی است، توصیه می کنیم حتما سری به بخش مقالات سایت ما بزنید.
اما در این مقاله قصد داریم چند گام به عقب تر بازگردیم.
یعنی در اولین نقطه ای که شما تصمیم به ارتقا یا راه اندازی وب سایت جدیدی دارید.

هوادار داشته باشیمبرای شروع به این چند سوال فکر کنید :

  1. در کنار رعایت کامل اصول و استانداردهای طراحی یک وب سایت خوب، چه عوامل موثر دیگری در موفقیت آن نقش دارد؟
  2. چرا خیلی وقت ها از تعداد مخاطب یک وب سایت که از نظر ما محتوای خوبی هم ندارد، تعجب می کنیم؟
  3. و یا اینکه چگونه یک کسب و کار اینترنتی با چنین شتابی در حال رشد کردن است؟

پاسخ تمامی سوالات بالا ریشه ای یکسان دارند، که در هر کسب و کار و یا خدماتی با عناوین مختلف از آنها نام برده می شود :
مخاطب / مشتری / دنبال کننده / هوادار

و شاید در خلاصه ترین فرم بیانی : مخاطب

وب سایت، اینستاگرام، فیس بوک و هر آنچه که شما به آن نام شبکه اجتماعی یا فضای مجازی بدهید، نیازمند مخاطب است. اساسا فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای مخاطب بوجود آمده اند. توجه به مخاطب است که در این فضای کاملا برابر و آزاد، تفاوت ها را در یک وب سایت موفق و یک وب سایت ناموفق تعیین می کند. ما در انتهای این مقاله برای شما چند راهکار پیشنهادی و ساده برای مخاطب شناسی وب سایت خواهیم داشت، اما برای شروع کافی است بدانید، برای هر عملکرد، تغییر و یا ارتقائی در وب سایت مجموعه تان نیازمند آگاهی به بازخورد و تاثیرات آن بر روی مخاطبانتان هستید.

درک هدف طراحی سایت

در طراحی سایت این نکات را همیشه در نظر داشته باشید :

1. قالب گرافیکی وب سایت شما می بایست مطابق با نیازهای محتوائی شما انتخاب شود :

لزوما هر رنگ و فرمی را که شما می پسندید برای مخاطبانتان نیز جذاب نخواهد بود. در انتخاب قالب وب سایت خود به حجم محتوا و همچنین نوع محتوای وب سایت خود توجه کنید. یک وب سایتِ محتوا محور قطعا نیاز به طراحی متفاوت از یک ویدئو بلاگ دارد. حتما به شما توصیه می کنیم با جستجو در اینترنت از ویژگی های وب سایت های رقبای خود و همچنین پیشتازان کسب و کارتان در جهان، اطلاعات و تجربیاتی کسب کنید. شما باید از تجربیات آنها استفاده کنید!

2. حفظ یکپارچگی در طراحی و رنگ بندی :

شما هیچ برند معتبری را نمی یابید که در وب سایت ، شبکه های اجتماعی و حتی تبلیغات سنتی و چاپی خود از یک ساختار جامع و یکپارچه پیروی نکند. مخاطبان شما باید شما را با یک ویژگی منحصر به فرد بصری بیاد بیاورند. تلاش کنید با بهره گیری از مشاوره مناسب در انتخاب یک قالب طراحی یکپارچه به این اصل مهم توجه کنید.

3. آمار و آنالیز از همه مهمتر است :

تقریبا تمامی وب سایت های بروز و ارائه دهنده گان خدمات طراحی وب سایت حرفه ای راهکار ها و پانل هائی برای آنالیز نتایج و بازخوردهای مخاطبان رسانه شما در اختیارتان قرار می دهند. این آمارها و به پیرو آن آنالیزها می توانند شما را در جریان جزئی ترین واکنش ها و سلائق مخاطبانتان قرار دهند. تلاش کنید بازخورد مخاطبانتان را در یک بازه زمانی مشخص بر روی پست ها و مطالب خود بررسی کنید. بدانید : آنها در چه زمانی به سراغ شما می آیند؟ متن را می پسندند و یا تصویر؟ کدام گروه خدمات یا محصولات شما محبوب تر است؟ و …

4. تولید محتوای کاربردی و اثر گذار :

هیچ چیز همچون تولید یک محتوای کاربردی نمی تواند در افزایش مخاطبان وب سایت و شبکه های اجتماعی شما اثرگذار باشد. فارغ از سیستم های مصنوعی افزایش مخاطبان که این روزها به راحتی با الگوریتم های پیشرفته شبکه های اجتماعی قابل رد گیری است؛ هیچ موفقیتی برای یک وب سایت بالاتر از داشتن مخاطبان حقیقی و وفادار نیست.
ساختارهای رده بندی در موتورهای جستجو و الگوریتم های پیشرفته مدیریت شبکه های اجتماعی به راحتی محتوای غیر کاربردی را از یک محتوای موثر تشخیص می دهند. پس از شناخت مخاطب خود تلاش کنید در راستای علائق او محتوائی کاربردی، منحصر به فرد و استاندارد تولید کنید.

2 ) چه کسانی مخاطب وب سایت من هستند

برای آگاهی به پاسخ این سوال مهم، در ابتدا بهتر است از خود بپرسیم :

* من به دنبال چه مخاطبی هستم؟

بهتر است قبل از هر عملی در زمینه طراحی وب سایت یا راه اندازی یک کسب و کار بر روی اپلیکیشن های موبایل تصویری از مخاطب نهائی خودتان ترسیم کنید.

– چند سال و چه جنسیتی دارد؟
– از کدام طبقه اجتماعی و یا اقتصادی است؟
– چه روحیاتی دارد؟

تعداد این سوالات قطعا کم نیست. هر چه تنوع و جزئیات سوالات این گروه بیشتر باشد؛ در نهایت شما تصویری دقیق تر از مخاطبتان ترسیم کرده اید.

حالا محتوا، فرم و طرح مورد علاقه او را بیابید …

– قطعا در این مسیر نیازمند تمرین، آزمایش و آنالیز بازخوردها خواهید بود.
– این میزان از توجه به رسانه است که می تواند تفاوت ها را در موفقیت و شکست تعریف کند.
به طور مثال ما در کسب و کار اپلیکیشن های موبایل هوشمند، در کشور خودمان نیز تجربه های موفقیت آمیز زیادی داریم.

از دیدگاه ما : اصلی ترین دلیل موفقیت آنها، شناخت صحیح از نیازها و سلائق مخاطبان و بازار هدفشان بوده است

طراحی ساده و کاربر پسند، منوهای آسان و کاربردی، عملکرد صحیح و بدون خطا، خدمات دهی با قیمت رقابتی و ….
دستیابی به فاکتورهای اثرگذار بالا نیازمند داشتن پرسپکتیوی کامل از مخاطب، مشتری و دنبال کننده است.

در این مطلب شما درباره شناخت مخاطب اطلاعاتی کسب کردید . در نتیجه میتوانید قبل از آغاز کار خود مخاطبان خود را شناسایی و محتوای مربوط به آنها منتشر کنید . البته اگر کسب و کار و سایت شما در حال حاضر به وجود آمده و متولد شده نگرانی از این بابت نخواهید داشت . هنوز هم فرصت برای انجام این کار است . درست است که هر چه دیرتر اقدام کنید کمی کارتان سخت تر میشود اما ضرب المثلی وجود دارد که ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است . فقط باید زمان بیشتری برای بهتر شدن روند رو به رشد سایتتان صرف کنید . در پایان خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید .