تعریف بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی یکی از انواع بازاریابی است که در آن فرآیند تبلیغ و جذب مشتری به صورت آنلاین و در سطح اینترنت صورت می گیرد. بازاریابی اینترنتی به دلیل ارزانی، ماندگاری زیاد و فراگیر بودنش همزمان با رشد ابزارهای اطلاع رسانی، فناوری و روابط اجتماعی به سرعت توانسته جایگاه خاصی را در بین روش های مختلف بازاریابی برای خود ایجاد کند.

از بازاریابی اینترنتی برای اولین بار در 27 اکتبر 1994 استفاده شد. در ابتدا، به صورت بنر در سایت هات وایر نمایش داده شد و بعد از آن در سال 1995 بود که وب به عنوان یک رسانه ی عمومی پذیرفته شد. از مزایای بازاریابی اینترنتی می توان به شبانه روزی و بی وقفه بودن آن و همچنین کم هزینه تر و به صرفه تر بودن از بازاریابی آفلاین اشاره کرد. در این نوشته از سایت آی وحید، شما با روش های بازاریابی اینترنتی بیشتر آشنا خواهید شد؛ پس تا انتهای این نوشته، همراه ما باشید.

 

با حوزه های بازاریابی اینترنتی بیشتر آشنا شوید!

4 حوزه ی مهم بازاریابی اینترنتی به شرح زیر است:

1- بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)

2- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

3- بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)

4- بازاریابی موتورهای جستجو (Search Engine Marketing

بازاریابی اینترنتی به دو روش درونگرا و برون گرا انجام می گیرد که در مورد هرکدام از این دو روش در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

بازاریابی اینترنتی

بازاریابی درونگرا چیست؟

بازاریابی درونگرا : در بازاریابی درونگرا سعی بر این است که تعداد بازدیدکنندگان وبسایت افزایش پیدا کند و البته این کار بدون صرف هزینه و به وسیله ی ارائه ی اطلاعات مفید به کاربران انجام می شود.

در بازاریابی درونگرا انجام مراحل زیر ضروری است:

1- تولید محتوا

2- سئو

3- بازاریابی

4- ایجاد ترافیک

5- تبدیل

 

در بازاریابی درونگرا فرآیند بازاریابی به این صورت انجام می شود که مقاله ای را تولید و آن را در وبسایت خود قرار می دهیم، سپس نیاز است که این مقاله را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم تا باعث جذب بازدید کنندگان شود، سپس به بازاریابی محتوا از طریق اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و همچنین ایمیل مارکتینگ می پردازیم، بعد از این کارها ترافیک ایجاد می شود و افراد برای خواندن مقاله از وبسایت ما بازدید می کنند، در این مرحله نیاز است که ما در وبسایت از بازدید کنندگان درخواست کنیم اقدامی را انجام بدهند که به آن (Call To Action) گفته می شود.

بگذارید با مثالی این موضوع را برای شما واضح تر توضیح دهیم.

تعریف بازاریابی اینترنتی

 

به عنوان مثال شما یک سایت در زمینه ی لاغری دارید و مقاله ی جذاب و مفیدی را در این زمینه تولید می کنید، مقاله را سئو می کنید و به بازاریابی آن از طریق شبکه های اجتماعی، ایمیل و… می پردازید و افراد نیز از مسیرهای مختلف به وبسایت شما می آیند تا مقاله ی مورد نظر مطالعه کنند. فرض کنید شما یک (Call To Action) در پایان مقاله قرار داده اید و از افراد خواسته اید که با وارد کردن ایمیل خود مقاله را به صورت فایل PDF دانلود کنند و تعدادی از افراد این مقاله را در ازای دادن ایمیل خود دانلود می کنند.

در اینجا شما اطلاعات بازدید کننده را دریافت کرده اید و آنها تبدیل به علاقمند شده اند. بعد از دریافت اطلاعات و تبدیل علاقمند می توانید با تلاش، برنامه ریزی، دانش و صبر خود، علاقمندان را به مشتری تبدیل کنید.

 

بازاریابی برون گرا چیست؟

بازاریابی برونگرا : بازاریابی برونگرا نیز سعی در افزایش تعداد بازدیدکنندگان وبسایت دارد اما در این نوع بازاریابی اینکار با هزینه همراه خواهد بود، از نمونه های بازاریابی برونگرا می شود به تبلیغات کلیکی در موتورهای جستجو، تبلیغات بنری و متنی و همچنین حضوری در نمایشگاه ها اشاره کرد که برای هرکدام از این نوع تبلیغات نیاز است که مبلغ زیادی پرداخت شود.

 

مراحل بازاریابی اینترنتی

1- تعیین هدف و استراتژی بازاریابی اینترنتی : در مرحله ی اول نیاز است که ما هدف و استراتژی خود را برای بازاریابی مشخص کنیم و بر اساس این استراتژی مراحل دیگر بازاریابی را انجام بدهیم.

 

2- ایجاد وبسایت متناسب با هدف و استراتژی : در مرحله ی دوم نیاز است که وبسایتی را برای هدف خود طراحی کنیم و آن را به عنوان بستری برای بازاریابی اینترنتی خود در نظر بگیریم، البته در طراحی وبسایت هم نکاتی هستند که باید رعایت کنیم و در مورد آنها در مقالات بعدی صحبت خواهم کرد.

 

3- افزایش ترافیک : در مرحله ی سوم لازم است که ما از طریق راه های مختلف و دو روشی که در بالا توضیح دادم برای وبسایت خود ترافیک ایجاد کنیم. انجام این مرحله ضروری است و بعد از انجام این مرحله مهم باید به سراغ مراحل بعدی برویم.

 

4- تبدیل بازدیدکنندگان به علاقمند : بعد از ایجاد ترافیک در وبسایت باید روی تبدیل بازدیدکنندگان به علاقمند از روش های مختلف تمرکز کنیم.

راه های بسیار زیادی برای تبدیل بازدید کنندگان به علاقمند وجود که می توان از آنها استفاده کرد که در ادامه به چند نمونه از متداول ترین روش های تبدیل در وب سایت در زیر اشاره می کنم:

  • قرار دادن کتاب های الکترونیکی، کاتالوگ یا فایل های دیگری برای دانلود
  •  دوره های رایگان و ترغیب افراد برای شرکت در آنها
  •  ایجاد آزمون
  •  نظرسنجی
  • ایجاد مسابقه و …

 

5- اندازه گیری روندها : اندازه گیری روندهای بازاریابی اینترنتی باید به صورت مداوم انجام شود و به کمک این اندازه گیری می توانیم به راحتی نقاط ضعف و قوت وبسایت خود را پیدا کنیم.

به عنوان مثال می توانیم میزان بازدید از وبسایت و نرخ تبدیل را به دست آوریم و اگر نرخ تبدیل کم باشد روی بهبود نرخ تبدیل سایتمان وقت بیشتری بگذاریم.

فرض کنید میزان ترافیک وارد شده به وبسایت 1000 نفر باشد و تعداد افرادی که تبدیل شده اند 2 نفر است، در این حالت کاملا مشخص است که تبدیل در وبسایت ما به شدت ضعیف است و باید روی بهبود آن بیشتر کار کنیم و روش های دیگری را امتحان کنیم.

 

6- تبدیل علاقمند به مشتری : بعد از مرحله ی تبدیل بازدیدکنندگان به علاقمند نوبت به انجام مرحله ی تبدیل علاقمند به مشتری و فروش محصول یا خدمات به آنها است که در این مرحله کار کمی سخت تر می شود و میزان موفقیت در این مرحله به کیفیت محصول یا خدمات و همچنین کمپین های مختلف بستگی دارد که بعدها در مورد این مرحله مقالات مفیدی را در وب کلید منتشر خواهم کرد تا بتوانید میزان تبدیل خود را بهبود ببخشید.

 

7- بهبود تجربه ی مشتریان و تبدیل آنها به مشتری وفادار : فروش آخرین مرحله ی بازاریابی اینترنتی نیست بلکه بعد از فروش مسئولیت ما سنگین تر می شود و باید برای مشتریان خود وقت بیشتری بگذاریم و به آنها تجربه و حس خوبی را منتقل کنیم، اینکار دو مزیت مهم دارد که مزیت اول محبوبیت برند ما و تبلیغ آن توسط مشتریان راضی و ایجاد مشتریان جدید است و همچنین مزیت دوم ترغیب همان مشتریان قبلی به خرید مجدد از وبسایت ما می باشد.

تعریف بازاریابی اینترنتی

در این نوشته، با اصول بازاریابی اینترنتی و مراحل این کار آشنا شدید. بازاریابی اینترنتی دنیای وسیعی است و هر لحظه در حال گسترش است؛ شما با یادگیری اصول بازاریابی اینترنتی می توانید در کسب و کار اینترنتی خود بسیار پیشرفت کنید و مشتریان زیادی را به سمت خود بکشانید.

از اینکه تا انتهای این نوشته با آی وحید همراه بودید از شما متشکریم.