در این مقاله می خواهیم چند مورد از بخش های مهم سرچ کنسول که مهمترین اطلاعات را در اختیار ما می گذارند و می توانیم با استفاده از آن اطلاعات کسب و کار اینترنتی و وبسایت خودمان را متحول کنیم را بررسی کنیم و بگوییم هرکدام از این بخش ها، چه امکاناتی دارند و چطور باید از آنها استفاده کنیم.

1- Queries سرچ کنسول

در این بخش شما می توانید کلماتی که وبسایت شما با سرچ آنها دیده می شود را ببینید.

در این بخش جدول کاملی از کلماتی که تابحال با سرچ آن کلمات وبسایت شما دیده شده نشان داده می شود و می توانید ببینید هرکدام از این کلمات چقدر برای وبسایت شما موثر هستند و چقدر می توانند هدفمند باشند.

مثلا فرض کنیم وبسایت ما در مورد طراحی وبسایت است و یکی از کلماتی که در این بخش دیده می شود، طراحی وبسایت باشد.

بعد از دیدن این کلمه، باید به آمارهای دیگری که در مورد این کلمه وجود دارند هم دقت کنید. مثلا باید ببینید تعداد impression این کلمه چقدر است و تعداد کلیکی که دریافت کرده است چه مقدار است.

مثلا اگر تعداد ایمپرشن کلمه شما 1000 باشد و تعداد کلیک های دریافتی 10 باشد، این یعنی احتمالا عنوان و توضیحات مربوط به سئوی وبسایت شما خیلی جذاب نیست و در این بخش باید تغییراتی ایجاد کنید تا کسانی که کلمه طراحی وبسایت را جستجو می کنند، ترغیب شوند روی آدرس وبسایت شما در گوگل کلیک کنند و با این کار تعداد کلیک روی آدرس وبسایت شما بالا برود.

حالا شاید بپرسید این کار اصلا چه فایده ای دارد؟ اگر قبلا مقاله الگوریتم های سئو را مطالعه کرده باشید، باید بدانید که گوگل به نظر مخاطبان خود اهمیت بسیار زیادی می دهد و کلیک بیشتر روی آدرس وبسایت شما در نتایج سرچ، یعنی اینکه مخاطبان گوگل به وبسایت شما اهمیت بیشتری می دهند و احتمالا وبسایت شما بیشتر به درد آنها می خورد، این موضوع باعث می شود وبسایت شما رتبه بهتری در نتایج کسب کند و کم کم به رتبه های اول ارتقا پیدا کند.

پس در این بخش حتما به رابطه بین تعداد ایمپرشن و تعداد کلیک دریافتی کلمات دقت کنید و سعی کنید تک تک کلمات رو بهبود دهید تا سئوی وبسایت خودتان را قوی تر کنید.

مورد دیگری که باید در این بخش به آن توجه کنید، این است که حتما به کلماتی که تعداد کلیک آنها در برابر تعداد ایمپرشن خیلی کم است توجه ویژه ای کنید. چون کم طرفدار بودن این کلمات و کم شدن تعداد کلیک روی یک کلمه خاص، می تواند روی رتبه وبسایت شما در کلمات دیگر هم تاثیرگذار باشد.

راهکاری که برای حل این مشکل وجود دارد، این است که برای هرکدام از کلماتی که در این بخش وجود دارند و رتبه ی خوبی ندارند، یک مقاله خاص در وبسایت خودتان قرار دهید و با لینک سازی داخلی، کار روی سئوی داخلی پیج و قوی کردن آن مطلب، سئوی وبسایت خودتان را بهبود دهید.

2- Performance سرچ کنسول

در این بخش، سرچ کنسول به ما اطلاعات مهم دیگری در مورد آمارهای وبسایت می دهد.

مثلا در این بخش شما می توانید تعداد کلیک های دریافتی وبسایت، میانگین نمایش روزانه، میانگین کلیک روزانه و میانگین جایگاه وبسایت خودتان در نتایج جستجو را بررسی کنید.

حالا از این بخش چه استفاده هایی می توانید بکنید؟

با استفاده از آمارهای این بخش می توانید ببینید وبسایت شما در حال رشد است یا خیر.

حتی از آمارهای این بخش می توانید به عنوان تستی برای علائم حیاتی و سلامت وبسایت خودتان استفاده کنید.

مثلا یکی از تجربیات خود من در استفاده از این بخش این بود که وقتی روی سئوی سایت یکی از مشتریانم کار میکردم، متوجه شدم آمار این بخش به شدت در حال افت است و دلیل خاصی هم در سایت مشاهده نکردیم. تا اینکه متوجه شدیم تعداد خطای 404 وبسایت بالا رفته است و تقریبا تمامی صفحات دارای خطای 404 هستند که به این معنی است که صفحات وبسایت وجود ندارند.

بلاخره بعد از بررسی های مختلف متوجه شدیم که یکی از کارکنان آن مشتری من به اشتباه نحوه لینک دهی وبسایت را تغییر داده است و همین موضوع باعث شده تمامی آدرس های صفحات دارای خطا باشند و سئوی وبسایت دچار مشکل جدی شود.

پس حتما به این موضوع دقت کنید که آمارهای وبسایت شما در بخش performance باید در حال رشد باشند و سیر صعودی داشته باشند و اگر مشاهده کردید این آمار دچار افت شدید شده است، حتما خیلی سریع این موضوع را بررسی کنید تا دچار مشکلات جدی در سئو نشوید.

همچنین در این بخش شما می توانید آمارهای خودتان را فیلتر کنید تا جزئیات بیشتری را بررسی کنید.

مثلا می توانید تاریخ موردنظر خودتان را برای مشاهده آمار انتخاب کنید یا اینکه بگویید فقط آمار مربوط به سرچ هایی که با کامپیوتر انجام می شوند را به شما نمایش دهد تا بتوانید آمار سرچ های کامپیوتر و موبایل را باهم مقایسه کنید و از مشکلاتی که در وبسایت شما وجود دارند با خبر شوید.

3- Mobile Usability سرچ کنسول

این بخش هم یکی از بخش های مهم و کاربردی سرچ کنسول است که با استفاده از آن، می توانید اطلاعات مهمی در مورد مناسب بودن وبسایت خودتان برای موبایل به دست آورید.

مثلا فرض کنید شما می خواهید یک صفحه فرود درست کنید و برای آن صفحه فرود در تلگرام یا اینستاگرام تبلیغ کنید. خب در این مورد خیلی مهم است که صفحه فرود شما برای موبایل کاملا بهینه باشد و در اندازه های مختلف موبایل درست نمایش داده شود. برای اینکه از درست نمایش داده شدن صفحه فرود خودتان در موبایل مطمئن شوید، کافیست آدرس آن صفحه را در بخش mobile usability وارد کنید و به صورت زنده ببینید آیا این صفحه برای موبایل کاملا مناسب است یا خیر.

نکته جالب دیگر این است که این بخش سرچ کنسول در صورت وجود مشکل به شما خطاهایی را نشان می دهد که با برطرف کردن آنها می توانید صفحات وبسایت خودتان را برای موبایل بهینه تر کنید.

مثلا اگر سایز نوشته ها کوچک باشد یا تصاویر ریسپانسیو مناسبی نداشته باشند یا اینکه دکمه ها زیادی به هم نزدیک باشند.، به شما هشدار داده می شود تا آنها را برطرف کنید.

پس اگر تعداد کاربرانی که با موبایل به وبسایت شما سر می زنند زیاد است، حتما از بخش mobile usability به درستی و بهینه استفاده کنید و نمایش وبسایت خودتان را در موبایل بی نقص کنید.

این موضوع از نظر سئو و گوگل بسیار اهمیت دارد پس بهتر است آن را جدی بگیرید.

4- Sitemap سرچ کنسول

یکی دیگه از بخش های مهم و کاربردی در سرچ کنسول که به سئوی وبسایت شما کمک خیلی زیادی می کند، بخش sitemap است.

در این بخش شما می توانید نقشه کامل وبسایت خودتان را در اختیار گوگل بگذارید تا ایندکس مطالب وبسایت شما سریعتر و حرفه ای تر انجام شود.

شاید بپرسید sitemap چیست و چه فایده ای دارد؟

فرض کنید شما به یک عمارت بزرگ می روید و در این عمارت به دنبال یک چیز خاص هستید.

اگر نقشه ای در مورد این عمارت نداشته باشید، مجبور هستید تک تک اتاق ها را بگردید و احتمال گم شدن شما هم بسیار زیاد است، اما حالا فکر کنید وقتی در حال ورود به این عمارت هستید، یک نقشه کامل و جامع به شما داده شود که در این نقشه دقیقا چیزهایی که به دنبالشان هستید علامت گذاری شده اند و می توانید به راحتی آنها را پیدا کنید.

نقشه وبسایت شما برای گوگل هم همینطور است. وقتی شما نقشه وبسایت خودتان را به گوگل معرفی می کنید، دقیقا می گویید کدام بخش ها مهم است و گوگل باید به آنها سر بزند تا مقالات وبسایت شما و صفحات را ذخیره کند و در نتایج جستجو نشان بدهد. یا می توانید در نقشه وبسایت خودتان مشخص کنید چه صفحاتی ممنوعه هستند و گوگل نباید به آنها سر بزند و آنها را ذخیره کند. به همین راحتی شما می توانید کار را برای خودتان و گوگل آسان تر کنید و کاری کنید که وبسایت شما سریعتر در نتایج گوگل نشان داده شود.

پس حتما این این بخش هم برای وبسایت خودتان استفاده کنید و برای نتیجه گیری بهتر از سئو، نقشه وبسایت خودتان را در گوگل ثبت کنید.

5- Links سرچ کنسول

در این بخش مهم از سرچ کنسول، شما می توانید لینک های داخلی و خارجی وبسایت خودتان را مشاهده کنید و اطلاعات کاملی در مورد آنها به دست آورید.

مثلا می توانید لینک های خارجی مضر را شناسایی کنید، یا می توانید برترین لینک های داخلی و خارجی وبسایت خودتان را ببینید و آنها را شناسایی کنید.

شاید فکر کنید این بخش به شما چه کمکی می کند؟ این بخش می تواند کمک کند صفحات برتر وبسایت خودتان را شناسایی کنید و ببینید کدام صفحات ورودی بیشتری نسبت به صفحات دیگر دارند و با استفاده از این آمار، بازاریابی وبسایت خودتان را ارتقا دهید.

مثلا وقتی در صفحه ای تعداد خیلی زیادی از افراد وارد می شوند، شما می توانید با قرار دادن یک فرم کوچک در آن صفحه و دریافت اطلاعات افراد، نرخ تبدیل وبسایت خودتان را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید.

از این بخش هم غافل نشوید و در سئوی وبسایت خودتان و ارتقای سطح بازاریابی اینترنتی از آن استفاده کنید.

6- url inspection سرچ کنسول

مدیران وبسایت های زیادی را دیده ام که ناراحت هستند از اینکه مطالب وبسایتشان دیر ایندکس می شود و این فرآیند برای آنها کمی زمان بر است.

گوگل باز هم در این بخش هوشمندی خودش را نشان داده است و اثبات کرده که خوب می تواند نیازهای مخاطبین خودش را شناسایی کند، به همین خاطر یک بخش به نام url inspection در سرچ کنسول قرار داده است که با استفاده از این بخش، شما می توانید لینک مطالب یا صفحات وبسایت خودتان را به صورت دستی به گوگل معرفی کنید تا سریعتر بررسی شده و در گوگل ذخیره شوند و در نتایج جستجو قرار بگیرند.

پس از این بخش هم می توانید استفاده کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را از مطالب وبسایت خودتان دریافت کنید و سئوی قوی تری داشته باشید.

در این بخش باهم 6 قسمت مهم در سرچ کنسول را بررسی کردیم و گفتیم که از آمارهای این بخش چطور می توانید استفاده کنید تا سئوی قوی تر و حرفه ای تری داشته باشید.

برای استفاده از سرچ کنسول و داشتن سئوی قوی تر، بهترین کار است که همین امروز در این ابزار فوق العاده کاربردی عضو شوید تا بتوانید آمارهای وبسایت خودتان را دریافت کنید و با استفاده از این آمارها، وبسایت پرفروش تر و پولساز تری برای خودتان بسازید.