گوگل دقیقا چگونه کار می‌کند؟

با وجود اینکه گوگل روزبه‌روز الگوریتم‌های خود را آپدیت می‌کند، پیچیده‌تر می‌شود و کار را برای طراحان سایت، سئوکاران و دیجیتال مارکترزها سخت‌تر می‌کند، اما یک چیز است که در تمام این آپدیت‌ها و فرآیندهای پیچیده و دشوار گوگل همچنان قرص و پابرجا باقی مانده است، تحقیق کلمات کلیدی یا keyword research . اما بیایید قبل از شروع مقاله به یک سوال مهم پاسخ دهیم.

گوگل یک موتور جست‌وجو است که در یک دست وب‌سایت‌ها را دارد و در دست دیگرش کاربران. کاربران نیازهای خود را در نوار ابزارش جست و جو می‌کنند و گوگل متناسب با این نیازها وبسایت‌ها را معرفی می‌کند. پس لازم است گوگل بفهمد فعالیت سایت شما چیست و نیاز کدام دسته از کاربران را برطرف می‌کند. این اهمیت کلمات کلیدی است. در این مقاله من فرایند تحقیق کلمات کلیدی متناسب با کسب و کارتان را به شما آموزش خواهم داد. اما پیش از هرچیز یک تعریف ساده از سرچ کلمات کلیدی.

تحقیق کلمات کلیدی به چه معناست؟

واضح است که سرچ کلمات کلیدی یا keyword research زمانی استفاده می‌شود که کاربران عبارات مشخصی را در نوار ابزار موتورهای جست و جو وارد می‌کنند. مهم‌ترین سود دانش “تحقیق کلمات کلیدی” این است که شما نیاز کاربرانتان را تشخیص می‌دهید. حالا بر این اساس استراتژی محتوای سایت و وبلاگ و حتی بالاتر از آن استراتژی بازاریابی خود را می‌توانید پایه ریزی کنید. حالا که معنای تحقیق کلمات کلیدی را فهمیده‌اید، حتما می خواهید بدانید که چگونه اینکار را انجام دهید. من مرحله به مرحله Keyword Research را به شما آموزش خواهم داد.

تحقیق کلمات کلیدی چگونه انجام می‌شود؟

قدم اول: از تمام موضوعاتی که به فعالیت شما مرتبط‌اند و مهم هستند، یک لیست تهیه کنید.

برای شروع اینکار ابتدا به عباراتی فکر کنید که از همه مهم‌ترند و شما تمایل دارید در آن عبارات در صدر نتایج جست و جوی گوگل قرار بگیرید. برای مثال اگر شما یک وبلاگ نویس باشید، این موضوعات همان موضوعاتی است که شما قصد دارید در وبلاگتان در مورد آنها بنویسید.

خودتان را به جای مشتری بگذارید، به نظرتان با سرچ کردن کدام موضوعات قرار است به سمت سایت شما هدایت شوند؟ مثلا اگر شما یک شرکت دیجیتال مارکتینگ هستید، موضوعات شما چیزهایی از قبیل “ایمیل مارکتینگ”، “سئو”، “بازاریابی شبکه‌های اجتماعی” و چیزهایی از این قبیل هستند.

قدم دوم: موضوعات خود را به کلمات کلیدی تبدیل کنید

تا اینجا موضوعاتی که می‌خواهید روی آنها فوکوس کنید را پیدا کرده‌اید. حالا وقت این است که متناسب با این موضوعات تعدادی عبارات کلیدی حدس بزنید. این عبارات، عبارت‌هایی هستند که مشتریان هدف شما سرچ خواهند کرد. در همان مثال شرکت دیجیتال مارکتینگ عبارات کلیدی شما چیزهایی از این قبیل هستند:

  • ایمیل مارکتینگ چیست؟
  • بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
  • نحوه تبلیغات در شبکه های اجتماعی
  • هزینه تبلیغات گوگل ادوردز
  • و بسیاری عبارات مشابه

البته دقت کنید که این قرار نیست لیست نهایی کلمات کلیدی شما باشد. اینها عباراتی هستند که شما تصور می‌کنید اگر بر اساس آنها محتوا تولید کنید، مشتریان بالقوۀ خود را پیدا خواهید کرد.

یکی از بهترین راه‌هایی که شما را در پیدا کردن کلمات کلیدی یاری خواهد رساند، بررسی وضعیت فعلی سایتتان است. برای اینکار شما به ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس یا وبمستر تولز دارید. این ابزارها به شما کمک می‌کند ببینید که بیشترین ورودی سایت شما از طریق چه کلماتی بوده‌اند و کدام صفحات شما بیشترین سرچ را در موتورهای جست و جو داشته اند. شما از طریق این ابزارها می‌توانید بفهمید که سایت شما با کدام کلمه‌های کلیدی بیشترین ورودی را گرفته‌اند و بر این اساس کلمات کلیدی مرتبط با بیزینس خود را بیابید. این کار را در مورد تمام زمینه‌های خدمات و محصولات خود انجام دهید.

قدم سوم: عبارات مرتبط را در گوگل سرچ کنید

این مرحله یک مرحلۀ خلاق از جست و جوی کلمات کلیدی مرتبط برای شماست. البته از کلمۀ خلاقیت نترسید. قرار نیست کار خاصی انجام دهید. شما کافی است عبارات مورد نظر در حوزۀ فعالیت خود را به انواع اقسام حالت‌های مختلف در گوگل سرچ کنید. با سرچ کردن هر عبارت در گوگل در قسمت پایین با گزینه‌های پیشنهادی گوگل موجه می‌شوید. همانطور که در تصویر زیر می‌بینید این عبارات، بیشترین سرچ را در زمینۀ سرچ شما نشان می‌دهند. بنابراین شما با ادبیات کلی کاربرانتان و نحوۀ سرچ کردن آنها آشنا خواهید شد. برای مثال در تصویر زیر من عبارت “گوگل ادوردز” را در باکس گوگل سرچ کردم. گزینه‌های پیشنهادی گوگل به این صورت بود.

 

جست و جوی کلمات کلیدی

قدم چهارم: کلمات کلیدی طولانی یا Long-tail keyword  کسب و کار خود را پیدا کنید

اگر هنوز تفاوت کلمات کلیدی اصلی و عبارات کلیدی را نمی‌دانید اجازه بدهید تا برای شما توضیح دهم. کلمات کلیدی اصلی کسب و کار شما عموما کلمات کوتاه و متداول‌تری هستند. مثلا فرض کنید شما یک وبسیات فروش آنلاین موبایل دارید، “موبایل” برای شما یک کلمه کلیدی اصلی و کلی حساب می‌شود.در مقابل کلمات کلیدی اصلی، ما عبارات کلیدی یا کلمات کلیدی طولانی وجود دارند. این کلمات کلیدی طولانی همانطور که از نامشان پیداست، طولانی‌ترند و تعداد سرچ آنها کمتر از کلمات کوتاه هستند. در همین مثال “خرید موبایل آیفن” کلمه کلیدی طولانی محسوب می‌شود.

 

دقت کنید که از قدرت کلمات کلیدی طولانی غافل نشوید، درست که این کلمات سرچ کمتری دارند، اما نسبت به کلمات کلیدی کلی مثلا :موبایل” بسیار هدفمندتر هستند. چراکه طیف گسترده‌ای از کاربران به دلایل مختلفی می‌توانند موبایل را سرچ کنند. این افراد الزاما به دنبال خرید موبایل نیستند، بنابرین طیف وسیعی از این کاربران به دنبال سایت شما و خرید موبایل نیستند. اما کاربرانی که “خرید موبایل آیفن” را سرچ می‌کنند، قطعا به دنبال خرید موبایل هستند و احتمال اینکه به مشتریان شما تبدیل شوند، بسیار بیشتر است. علاوه بر این سایت شما در کلمات کلیدی طولانی بسیار راحت‌تر از کلمات کلیدی کلی می‌تواند بالا بیاید. بنابرین شناسایی این کلمات کلیدی طولانی در حوزۀ بیزینس شما از نان شب واجب‌تر است.

قدم پنجم: ابزارهای آنلاین برای سرچ کلمات کلیدی چیستند؟

برای آگاهی از کلمات کلیدی ابزارهای متنوعی از قبیل Google AdWords Keyword Planner Tool، Google Trends و Microsoft Bing Ads Intelligence وجود دارند که این ابزارها رایگان هستند. از از ابزارهای پولی می‌توان بهMoz Keyword Explorer   یا kwfinder اشاره کرد.

اما Google Keyword Planner  یکی از معمول‌ترین ابزارها برای سرچ کلمات کلیدی است؛ چرا که  این ابزار علاوه براینکه میزان سرچ کلمه کلیدی مورد نظر شما را نشان می‌دهد، هزینه راه‌اندازی کمپین‌های گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل را نیز برای کلمه کلیدی مورد نظر شما محاسبه می‌کند.

برای تعیین میزان جستجوی یک کلمه کلیدی مشخص، باید  گزینۀ Match Type را روی Exact تنظیم کنید تا جست و جوی ماهانۀ کلمل مورد نظر را به شما نشان دهد. همچنین دقت داشته باشید که این سایت فیلتر است و برای استفاده از آن به فیلتر شکن نیاز دارید.

 

ابزارهای کلمات کلیدی

و حالا، تمام

تبریک می‌گویم. حالا شما به لیست کلمات کلیدی کسب و کار خود دست یافته اید. فقط دقت داشته باشید که هرچند ماه یکبار از نو تحقیق کلمات کلیدی را برای سایت خود انجام دهید، چرا که ممکن است سرچ‌ها تغییر کرده باشند و شما حتما نیاز دارید که هرچند ماه یکبار این فرآیند را برای سایت خود انجام دهید.