یکی از مهم ترین مباحث که برای مدیریت سایت ها وجود دارد آپتایم 100% و بالا بودن وبسایت به صورت همیشگی میباشد . شاید نگهداری وبسایت از طراحی آن هم سخت تر باشد ، همان طور که اکثر شرکت های طراحی سایت معتقدند کار اصلی آنها پس از تحویل دادن سایت آغاز میشود . به همین دلیل امروز تصمیم گرفتیم تا آموزش ضربه فنی کردن قطعی سایت را منتشر کنیم . با ما در ادامه مطلب همراه باشید .

خوابیدن سایت یا در اصطلاح فنی داون شدن سایت مشکلی است که برای تمام سایت ها میتواند رخ دهد . بهترین حالت در مورد بروز این مشکل زمانی است که شما با سایت خود در حال کار کردن هستید و متوجه قطعی سایت خود میشوید بنابراین میتوانید در اسرع وقت مشکل را حل کنید اما اگر سایت داون شده باشد و از قطعی آن بی اطلاع باشید کار شما کمی سخت تر خواهد شد ؛ آن هم زمانی که خودتان صاحب سرور باشید . طبق گزارش های اعلام شده بر اساس یک مرکز معتبر در کسب و کارهای متوسط حدود 1 میلیون دلار در سال ضرر در جریان قطعی سایت خود دارند .

طبق یک نظر سنجی که از 400 شرکت متوسط رو به بالا در مورد سایت و کسب و کارشان انجام شده بود مشخص شد که به صورت میانگین 5 بار داون شدن در ماه را تجربه کرده اند . اما خب دلیل این همه قطعی چیست ؟

دلایل ممکن برای قطعی سایت 

  • یک وبسایت هک شده ممکنه در فایل های هسته اصلی سایتش ( که بیشتر بحث ما روی وردپرس هست ) تغییراتی ایجاد بشه و فرد حمله کننده صرفا جهت تفریح یا به صورت عامیانه فقط برای کرم ریختن (!!) این کار رو انجام میدهند .
  • ترافیک و میزان بالای بازدید کاربران ممکن است باعث کم آوردن منابع سخت افزاری و نرم افزاری سرور شده و سایت از دسترس خارج شود .
  • خطای سروری از سمت صاحبان سرور و هاستینگ ها ممکن است باعث این کار شود تنها به دلیل تغییر ماژول های نصب شده در سرور و خیلی موارد دیگر .

بعضی عوامل و فاکتورهای اضافی دیگر نیز وجود دارد که در ذیل به آنها پرداخته ایم :

  • مشکلات DNS که ممکن است برای هر سایتی رخ دهد .
  • خطای نیم سرور که بیشتر مربوط به هاستینگ ها و ارائه دهنده های هاست به شما میباشد .
  • انقضای دامنه . این مشکل نیز در صورتی به وجود می آید که شما یادتان میرود فاکتور دامنه خود را پرداخت کنید .

نتایج قطعی سایت

قطع شدن سایت شما تبعاتی به همراه خواهد داشت که در ادامه به آنها میپردازیم :

1- از دست دادن کسب و کار / درآمد

2- از دست دادن اعتبار

3- کاهش رتبه وبسایت در موتورهای جستجو

4- امنیت سایت زیر سئوال خواهد رفت

5- مخاطب قادر به دسترسی به وب سایت شما نخواهد بود.

پیدا کردن مشکل و خطایابی

با تمام خبرهای بد من یک خبر خوب هم براتون دارم . یک سری سرویس های اینترنتی هستند که به شما امکان بررسی سایتتون رو میدهند . یکی از این سرویس ها سایت  Pingdom است . با استفاده از این سایت شما میتوانید سایت خود را بررسی کنید و ببینید از چه کشورهایی قابل دسترسی است .

آموزش ضربه فنی کردن قطعی سایت
آموزش ضربه فنی کردن قطعی سایت

سرویس مانیتورینگ JetPack هم به شما این امکان رو میدهد تا سایت خود را مانیتور کرده و در صورت مشاهده و برخورد با خطا متوجه شوید .

سایت DownNotifier نیز یکی دیگر از سایت های پرکاربرد است که با استفاده از پلان های رایگان ، حرفه ای و ویژه آن میتوانید در هنگام قطعی سایت ، بروز مشکلات SSL در سایتتان و موارد دیگر از طریق ایمیل و یا پیامک مطلع شوید .

5 روش برای حل مشکل قطعی سایت

الان سئوالی که پیش میاد اینه که خب ما در مورد همه این چیزها صحبت کردیم اما چطور میتونیم اون قطعی سایت رو ریشه کن کنیم ؟ ما جواب رو به 5 بخش تقسیم کردیم :

1- رفتن به هاستینگ بهتر

پیدا کردن یک هاستینگ خوب کمی سخت هست و دردسر داره و باید آزمون خطا انجام داد اما وقتی یک هاستینگ خوب و با کیفیت پیدا میکنید خودش لذت و زیبایی خودشو داره . کاربران عزیز همیشه سایت هایی که هزینه هاشون بالا هست و شاید قیمت نجومی دارند دلیل بر خوب و باکیفیت بودنشان نیست . سایت هایی هم هستند که به دلیل کم نام و نشان بودن هزینه های کمتری دارند ولی کیفیت سرویس های آنها به مراتب بالاتر از سایت های گران است . ما شخص ، گروه و یا شرکت خاصی را معرفی نمیکنیم چون باید سعی کنید خودتان به سرویس مطلوبتان برسید .

2- ایمن کردن وبسایت

یکی از مشکلات قطعی سایت هک شدن سایت و مشکلات امنیتی بود . بنابراین سعی کنید همیشه سایت خود را بروز نگهدارید . بسته های امنیتی ارائه شده توسط وردپرس را همیشه در اسرع وقت نصب کنید تا به مشکل برخورد نکنید . صفحه ورود به پنل مدیریت خود را مخفی کنید . از روش های اعتبار سنجی دو مرحله ای استفاده کنید . همچنین میتوانید از افزونه های امنیتی در این زمینه نیز کمک بگیرید .

3- بروز رسانی وب سایت

این رو در مورد قبلی بهش اشاره کردیم که خودش جنبه امنیتی هم داره پس سعی کنید همیشه وبسایت وردپرسیتون نسخه آخر باشه . البته این مورد درباره افزونه ها و سایر فایل های سایت هم صدق میکنه .

4- از سایت خودتان نسخه پشتیبان تهیه کنید

برخی اوقات سایت ها داون شده ، سرور ها با مشکل سوختن هارد مواجه میشوند و در نهایت فایل های سایت شما از دست خواهد رفت . پس به همین دلیل و به جهت اطمینان همیشه از فایل های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید .

5- سایت وردپرسی خود را برای پیدا کردن فایل های آسیب دیده قالب/افزونه بررسی کنید

ممکن است به دلیل آپلود ناقص و ویرایش ناخواسته یکی از فایل های قالب یا افزونه شما خراب شده و باعث شود سایت شما قطع شود . به همین دلیل بررسی این مورد نیز مهم میباشد تا در آینده به مشکل برنخورید .

نتیجه گیری

بروز بودن سایت نقش مهمی در کسب و کار شما خواهد داشت . در صورت قطع شدن سایت شما هم از دید کاربر هم از دید موتورهای جستجو تنزل رتبه خواهد داشت مگر اینکه فعالیت شما به صورت انحصاری باشد (مثلا وزرات خانه ها و سایت دانشگاه ها) . دلایل متفاوتی برای قطعی سایت وجود دارد که باید آنها بررسی شوند اما مهمتر از همه این است که در صورتی که سایت شما داون شد از آن باخبر شوید . برای اینکار هم میتوانید از سایت معرفی شده و سایت های دیگری که اطلاع رسانی در هنگام داون بودن وبسایت شما را انجام میدهند استفاده کنید .

امیدوارم که از آموزش ضربه فنی کردن قطعی سایت استفاده کافی برده باشید . خوشحال میشویم که نظرات خود را با ما در میان بگذارید .