چند روز پیش برای یکی از دوستان هاست آماده کردم و براش تنظیم کردم روی دامنه ای که قرار بود استفاده کنه . دوستم سئوالاتی از دامنه و هاست برام میپرسید که ممکنه برای هر کسی که هیچ آشنایی با هاست و دامنه نداره و میخواد تازه سایتش رو راه اندازی کنه ، پیش بیاد . درسته سئوالات پیش پا افتاده است اما پیش میاد . به همین دلیل تصمیم گرفتم تا مطلبی آماده کنم و تفاوت بین دامنه و هاست را برای کاربران عزیزمون همینجا بگم . درسته مطلب برای شما خیلی ساده است اما برای افرادی که در این زمینه هیچ اطلاعی ندارند کاربردی و سودمند است .

تفاوت بین دامنه و هاست

اول از همه بگذارید عذرخواهی کنم از همه تون چون ممکنه این مطلب زیاد از لحاظ فنی و تخصصی کامل نباشه و سعی کردم از زبان خودم به صورت عامیانه برای شما بنویسم . مطلب هم از جایی کپی نشده به همین خاطر ممکنه دارای ایرادات و نواقصی باشه که ممنون میشم بعد از خوندن مطلب هر چیزی به ذهنتون رسید در مورد نواقص یا مشکلاتی که توی مطلبم وجود داره بهم بگین .

بگذارید از دامنه براتون شروع کنم . دامنه هویت سایت شما حساب میشه مثل هر فرد که یک اطلاعات یکتا برای خودش داره و اون هم شماره ملی خودش هست ، سایت شما هم یک دامنه نیاز داره که هویتش بر اساس اون مشخص میشه . یک دامنه به چند سایت نمیتونه متصل بشه ولی چندین دامنه میتونند به یک سایت متصل بشوند ( بر اساس ریدایرکت ها و پارک دامنه ها ) اما در اصل هر سایت توسط یک دامنه اصلی شناخته میشه .

دامنه ها دارای عناوین مختلفی هستند که به انتخاب شخص ساخته میشوند و از دو قسمت اصلی تشکیل شده است ( البته قسمت های دیگه هم داره که بخاطر عامیانه بودن مطلب زیاد پیچیده اش نمیکنیم .) اونها نام دامنه و پسوند هستند . پسوند انواع مختلفی داره که معروف ترین آنها IR و COM است . هر کدام از پسوندها بر اساس نیازهای خاص و نوع خاص سایت متفاوت میباشند که البته خیلی از صاحبان سایت دیگه به این توجه نمیکنند .

 

تفاوت بین دامنه و هاست
تفاوت بین دامنه و هاست

 

به غیر از دامنه های عمومی یک سری دامنه ها هم هست که نام کشور صاحب سایت رو مشخص میکنه مثل IR که مربوط به ایران هست یا AF که مربوط به افغانستان ، BR برای کشور برزیل ، IT برای ایتالیا و … برای هر کشور متفاوت است و با دو حرف آن را نمایش میدهند . در ایران تایید و ثبت دامنه توسط سایت ایرنیک انجام میشود که سایر سایت های دیگر به عنوان یک نماینده و واسط عملیات ثبت دامنه را انجام میدهند .

 

هر دامنه معمولا تا 4 نیم سرور (Name Server) را دریافت میکند که این رابطی است بین دامنه و هاست شما . حال میرسیم سراغ هاست که باید آن را تعریف کنیم . هاست فضای وبی است که یک شرکت در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید سایت خود را با استفاده از آن راه اندازی کنید . این فضا شامل دیتابیس ، فایل های اصلی سایت و تنظیمات دیگری است که بر اساس هر کنترل پنل هاست و نوع هاست ( لینوکسی – ویندوزی ) متفاوت میباشد . اما همگی یک اصول را دنبال میکنند . زمانی که یک سرور جهت ارائه هاست پیکربندی میشود مسئول سرور علاوه بر موارد قابل تنظیم حداقل دو نام سرور متفاوت تعریف میکند . زمانی که شما این نیم سرورها را در تنظیمات دامنه خود ثبت میکنید مانند یک آدرس به دنبال آن میگردد . میتوان نیم سرور را به کدپستی تشبیه کرد . یک سری فعل و انفعالات دیگر در پشت صحنه انجام خواهد شد که نیاز به دانستن آنها نیست و فقط همین جهت ابتدای کار شما لازم است . شما برای راه اندازی سایت خود نیاز به یک دامنه و سپس هاست دارید . قیمت دامنه و هاست ها متفاوت است و بستگی به خودتان دارد که چه سایتی و سرویسی بخواهید راه اندازی کنید . کم هزینه ترین قیمت دامنه ، دامنه ملی میباشد . دامنه های بین المللی مانند Com و … همگی بخاطر استفاده از ارز خارجی و نوسانات بازار امروزی دارای هزینه های بالاتری میباشند .

 

تفاوت بین دامنه و هاست
تفاوت بین دامنه و هاست

 

من خودم در ابتدا دامنه را به یک بلاگ وصل کردم سپس از هاست های رایگان استفاده کردم تا با محیط هاست آشنایی پیدا کنم و سپس اقدام به خرید هاست کردم . شما هم میتوانید صرفا جهت تست بر روی هاست های رایگان کار انجام دهید اما پیشنهاد میشود هیچگاه سایت اصلی خود را بر روی هاست رایگان قرار ندهید زیرا اعتباری به ماندگاری و حفاظت از اطلاعات شما بر روی این هاست ها نمیباشد .

 

امیدوارم توانسته باشم تفاوت بین دامنه و هاست را برای شما عزیزان بازگو کنم . خوشحال میشوم نکات خود را از طریق نظرات با ما در میان بگذارید .