احتمالا به ذهن شما هم ایده بوتیک آنلاین رسیده و با انگیزه ای که دارید فکر می کنید بتوانید از پسش بر بیایید. اما همه چیز به اولین مرحله یعنی خواسته و قدرت تصمیم گیری شما مربوط نمی شود. برای رسیدن به فروش در سایت فروشگاهی خود به قدم های مهمی تری نیاز دارید.
راه اندازی بوتیک آنلاین نیاز به اقداماتی مانند داشتن اطلاعات وسیعی از مشتریان دارد که باید به صورت طبیعی و معقول مدیریت شوند و در کار بکار گرفته شوند. هر چند بنظر کار طاقت فرسایی می آید اما اگر بتوانید آنها را به درستی انجام دهید فروشگاه آنلاین شما به راحتی تبدیل به یک فروشگاه واقعی با آجر و ملات می شود ، به همان اندازه یا بیشتر سودآوری می کند و مشتریان خوبی را به همراه می آورد.
به بسیاری از افرادی که تازه بوتیک آنلاین خود را راه اندازی کردن پیشنهاد می شود ( به دلیل نداشتن اطلاعات چندانی از مشتریان ) اول فضایی مانند دی جی کالا شروع به قرار دادن تصاویر با کیفیت بالا و جمع کردن اطلاعات محصولات کنند یا با ایجاد صفحه اینستاگرام کسب و کار خود ، محلی را برای رشد نام برند و تبلیغات فراهم کنند.
قدم هایی که برای شروع بوتیک خود نیاز دارید
لباس یکی از نیازهای روزمره افراد جامعه است که بازار آن همواره فعال است و می تواند فرصت های شغلی زیادی را داشته باشد. در صورتی که بتوانید برنامه ریزی خوبی برای کسب و کار ایجاد کنید یا به کمک کارشناسان آی وحید ، طراحی سایت تا تولید محتوا را انجام دهید مطمئنا به سود بالایی در تجارت خود می رسید. در اینجا مهمترین و ضروری ترین قدم های ایجاد بوتیک آنلاین برای شما جمع آوری کردیم.
- گام اول : یک طرح تجاری ایجاد کنید
- گام دوم : انتخاب نام برند آینده دار
- گام سوم : هویت برند و شخصیت مشتری خود را تعریف کنید
- گام چهارم : مخاطبان خود را مشخص کنید
- گام پنجم : یک کار معمول را برای پوشش هزینه ها در برنامه روزانه خود داشته باشید
- گام ششم : محصولات خود را تهیه کنید
- گام هفتم : راه های فروش خود را مشخص کنید
- گام هشتم : برای محصولات و خدمات محتوا ایجاد کنید
گام اول : یک طرح تجاری ایجاد کنید
برنامه های تجاری یک راه عالی برای سازماندهی افکار و ایده های شماست. یک طرح تجاری مانند نقشه راه برای حرکت رو به جلو ایجاد می شود و مسیر رسیدن به هدف را به تصویر می کشد. این طرح های تجاری در شکل های گوناگونی ایجاد می شوند و برخی از آن ها خیلی کوتاه شرح داده می شوند ، برخی دیگر با جزئیات بیشتر تشریح طولانی دارند و بر حسب یک جدول زمانی سعی در کامل کردن پروسه تجاری خود ( تا چند سال آتی ) دارند.
نکته : در صورتی که برای تامین نیازهای مالی نیاز به یک سرمایه گذار دارید یا می خواهید وام بگیرید باید طرح تجاری کاملی را برای پیش برد اهداف ایجاد کنید و نشان دهید چه استراتژی برای کنار زدن رقبای خود بکار می برید.
یک طرح تجاری معمولا شامل موارد زیر است :
- دانش و تخصص شما و همکاران تان
- بودجه یا سرمایه ای که به هر بخش اختصاص دادید.
- تشخیص منابع موجود ، منابع دور از دسترس ، منابع ضروری.
- زمان لازم برای ایجاد منابع.
در این طرح تجاری باید بتوانید هزینه نهاد تجاری ( هزینه ثبت و صدور مجوز در استان خود ) ، موجودی کالا ( مهمترین مسئله در هزینه هاست ) و بازاریابی ( تا چند ماه بعدی ) را مشخص کنید.
گام دوم : انتخاب نام برند آینده دار
هر چند خیلی از تجارت ها شهرت جهانی پیدا نمی کنند اما می توانند در بین افراد جذابیت و اعتبار کسب کنند. با وجود این همه برند مختلف پیدا کردن و ساختن یک اسم برند منحصر به فرد سخت تر می شود اما چطور باید یک برند را خلق کرد ؟
برای اینکه نامی زیبا برای برند خود انتخاب کنیم باید نوع فعالیت خود را در نظر بگیریم. انتخاب نام برند باید با فعالیت ما یکسان باشد و از طریق خودشناسی بدست آید. همچنین نام یک برند :
- مناسب شخصیت برند شما است.
- آسان تلفظ می شود.
- سریع به ذهن می آید.
- و البته قبلا کسی آن را انتخاب نکرده.
برای انتخاب نام برند هرگز نمی توانید همه را راضی و خشنود کنید پس سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که بتواند معرف کار شما باشد و مشتریان بلقوه را برای شما جذب کند.
گام سوم : هویت برند و شخصیت مشتری خود را تعریف کنید
انتخاب رنگ و لوگوی برند ، دقیقا به جنبه های فیزیکی هویت برند می پردازد. معمولا ما برای یک برند یک یا چند چهارچوب مشخص بیشتر انتخاب نمی کنیم تا بتوانیم در شکل گیری برند تاثیر بگذاریم. برندها مثل انسان ها هویت دارند، کاپفرر به عنوان یکی از بزرگان حوزه برند می گوید :
برند سازی دو پایه دارد ، پایه اول این است که هویت خود را به صورت مستقل تعریف کنی و پایه دیگر آن است که جایگاه خودت را در مقایسه با دیگران بیابی.
هویت چیزی است که هر برند را از برند دیگر متمایز می کند ، در رقابت تعریف نمی شود و حتی اگر در یک جزیره تک و تنها باشید باز هم هویت دارید.
گام چهارم : مخاطبان خود را مشخص کنید
قبل از اینکه محصولات خود را تامین کنید باید مشخص کنید مخاطبان شما چه کسانی هستند ، بیشتر دنبال چه کالاهایی هستند و چگونه برند می تواند با طراحی خود نیاز ها را برطرف کند :
به چه کسی می فروشید ؟
مشتری ایده آل شما کیست ؟
مشتریان به چه چیزهایی نیاز دارد ؟
مشتریان شما در حال حاضر از کجا خرید می کنند ؟
تصمیم گیری در مورد افراد و مشتریان کمک می کند با توجه به شخصیت آنها استراتژی برند را تعیین کنید. مواردی چون لحن برند ( به کمک نوع کلمات و جملاتی که با مخاطبان ارتباط برقرار می کند ) در کنار هویت بصری وکلامی شما را از بقیه متمایز می کند ، اعتماد می آفریند ، تاثیرگذاری بر مخاطب را بیشتر می کند و در خاطر می ماند.
گام پنجم : یک کار معمول را برای پوشش هزینه ها در برنامه روزانه خود داشته باشید
معمولا شروع فعالیت فروشگاهی نیاز به تلاش زیاد دارد در مقابل درآمد کم ناامید کننده ، به همین دلیل اغلب افراد برای ادامه چنین پروسه ای کسل آور عقب می کشند و فرصت رو خیلی راحت به رقبا می دهند. یک بوتیک آنلاین با گذر زمان و درست زمانی که به نتیجه رسید و سوددهی خود را نشان داد چندان نیازی به کارهای روزانه ندارد و می تواند با طراحی استراتژی های بهتر سرمایه گذاری فوق العاده ای برای آینده داشته باشد.
گام ششم : محصولات خود را تهیه کنید
روش های زیادی برای یافتن محصولات در دسته مرتبط برای فروش وجود دارد. مثلا سر زدن به نمایشگاه لباس ، بررسی سایت فروشگاهی رقبا ، مراکز تجاری محلی که می توانند در انتخاب محصولات به شما کمک کنند.
البته اغلب فروشنده ها برای تامین منابع خود ساخت و کیفیت محصولات را آزمایش می کنند و با فروشندگان ارتباط برقرار می کنند تا از خرید خود مطمئن شوند و اجازه پیش خرید را بدهند. البته گزینه های دیگری هم برای امنیت محصولات نیز وجود دارد که برای ارتباط با صنعتگران از فروش عمده محصولات مطلع می شوند و بسته به نوع فعالیت راهکاری را انتخاب می کنند.
گام هفتم : راه های فروش خود را مشخص کنید
متداول ترین راه در استراتژی فروش در قالب یک فروشگاه آنلاین یا شبکه های اجتماعی انجام می شوند.
سایت فروشگاهی خود را ایجاد کنید : یک سیستم اختصاصی بر اساس بازاریابی اینترنتی می تواند کمک بزرگی برای یک برند باشد بوتیک آنلاین نیز نیاز به یک سایت دارد تا به کمک سئو و ایجاد محتوا راه فروش قدرتمندی را داشته باشد.
از شبکه های اجتماعی در بازاریابی استفاده کنید : رسانه های اجتماعی چون اینستاگرام در ایران خیلی توانسته اند موثر باشند و مسیر مارکتینگ را برای بسیاری از مشاغل باز کنند.
گام هشتم : برای محصولات و خدمات محتوا ایجاد کنید
کیفیت فروش اهمیت زیادی دارد تا جایی که محتوای بوتیک آنلاین مانند مکالمه یک فروشنده می تواند بر موفقیت در فروش تاثیر بگذارد. پس باید بتوانید از روش های موثر تولید محتوا استفاده کنید و توضیحات لازم را برای مشتریان داشته باشید.
پایان
هنوز کسانی هستند که فکر می کنند به بوتیک آنلاین یا یک سایت فروشگاهی نیازی ندارند و می توانند درآمد خوبی داشته باشند اما لازمه فروش شما این است که در فروشگاه حاضر باشید و اگر روزی به هر دلیلی مثل کسالت ، سفر و تعطیلی مجبور شوید فروشگاه را تعطیل کنید عملا آن روز هیچ فروشی نخواهید داشت.