سلام خدمت شما دوستان و کاربران گرامی . امروز اخبار هفتگی 1 خرداد رو براتون آماده کردیم . البته به نظر میرسه تنها اسم بخش اخبار هفتگی هست و زمان واقعیش دیگه به ماهانه تغییر پیدا کرده ! خب از بحث اصلی خارج نشیم و بریم به سراغ اخبارمون توی مدت 20 روزی که از خبر قبلی میگذره و ببینیم چه اتفاقاتی توی دنیای ارتباطات و سایت و … رخ داده و با همدیگه آنها را بررسی کنیم .
اخبار هفتگی 1 خرداد
به دلیل برخی سوء تفاهم های پیش آمده بر اساس پاراگراف اول مطلب اخبار هفتگی 1 خرداد بر خود به احترام کاربران عزیز واجب و لازم دانستیم که توضیحاتی در این باره اعلام کنیم . برخی برداشت ها از پاراگراف اول این مطلب به سمت و سوی این مورد رفته بود که این پاراگراف اعتراضی به مدیریت سایت آی وحید و آقای دانافرد است . متاسفانه برداشت اشتباهی رخ داده بود ، همانگونه که در مطالب و اخبار های قبلی هم گفته شده بود متاسفانه به دلیل مشکلات شخصی که برای بنده وجود داشته و دارد امکان انتشار اخبار به صورت هفتگی وجود ندارد و حداقل بازه بین انتشار اخبار 20 روز یکبار میباشد . بنده به عنوان مدیر بلاگ آی وحید هیچ مشکلی با آقای دانافرد عزیز ندارم و تمام رفتارهای ما در فضایی دوستانه انجام میشود . همچنین چون مطلب از قبل منتشر شده بود و اینکه ما به دنبال سانسور مطالب نیستیم ، جملات اول مطلب اصلاح نشد بلکه توضیحاتی در ادامه همان پاراگراف منتشر شد تا سوء تفاهم های به وجود آمده رفع شود .
- مهمترین بخش خبری که میتونه مربوط به روز اول خرداد باشه فعال شدن رمز دوم یکبار مصرف برای خرید های اینترنتی است که البته هنوز این طرح کامل برای تمامی بانک ها فعال نشده است . بعضی از بانک ها دارای این زیرساخت نبوده اند و بانک مرکزی به آنها این اجازه رو داده که مدتی زمان قرض بگیرند تا بتوانند به صورت کامل این کار را انجام دهند . اما از طرفی بانک هایی مانند ملت و ملی و برخی بانک های دیگر نرم افزاری برای اینکار منتشر کرده اند . حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که این طرح واقعا کی عملی خواهد شد . البته خبرهای ضد و نقیض دیگری مبنی بر انجام این طرح برای خریدهای بالای 300 هزار تومان منتشر شده که تا زمان انتشار و عملیاتی شدن کامل این طرح نمیتوان زیاد در مورد آن اظهار نظر کرد . فقط امیدواریم که این طرح هر چه زودتر عملیاتی و اجرا شود ، زیرا با اجرای آن از دزدی های اینترنتی تا حد زیادی کاسته خواهد شد .
- خبر بعد در مورد جنگ چین و آمریکا است که خبرهایی از گوگل مبنی بر تحریم کردن گوشی های هوآوی نیز منتشر شده . البته سازندگان هوآوی نیز بیکار ننشسته اند و اعلام کرده اند در صورت تحریم سیستم عامل اختصاصی خود را برای این گوشی ها منتشر خواهند کرد . حال باید ببینم در صورتی که این تحریم ها اتفاق بیافتد چه مشکلاتی برای دارندگان این گوشی ها در داخل کشور رخ خواهد داد .
- وردپرس 5.2 به صورت رسمی منتشر شد . این نسخه دارای تعدادی بهینه سازی عملکرد ها برای نسخه جدید میباشد . یکی از این امکانات را به عنوان مخفی کردن بلاک های ناخواسته در مطلب قبلی بررسی کردیم . از تغییرات دیگر میتوان به امکان بررسی سلامت سایت ، محافظت از پی اچ پی ، بررسی سازگاری افزونه ، آیکون های جدید داشبورد و … اشاره کرد .
- امکان ترجمه وردپرس به زبان های مختلف به GlotPress سپرده شده و این سیستم کار ترجمه وردپرس شما را راحت تر کرده است .
- مایکروسافت انتشار آپدیت بزرگ May 2019 ویندوز 10 را آغاز کرد . از جمله این ویژگیها میتوان به یک تم روشن (لایت) جدید اشاره کرد که میتواند زیبایی محیط کارتان در ویندوز را دو چندان کند. آپدیت May 2019 ویندوز پشتیبانی از Kaomojiها (ایموجیهایی مثل ¯\_(ツ)_/¯ که با حروف و کاراکترهای کیبورد ساخته میشوند) را برای کاربران به ارمغان آورده، ویژگی جدید سندباکس برای تست امن اپلیکیشنها را ارائه کرده و برای نخستین بار کورتانا را از جستجوگر داخلی ویندوز مجزا نموده است.
- احتمالا شما هم دنبال کننده سریال تاج و تخت بوده اید . خبری هم داریم در این مورد : چینیها از تماشای قسمت آخر گیم او ترونز محروم شدند . میلیون ها کاربر چینی پلتفرم استریم Tencent Video منتظر تماشای قسمت آخر سریال گیم او ترونز بودند اما در عوض با پیام اشکال در مخابره محتوا مواجه شدند. ابتدا گمانه زنی هایی در مورد اشکال فنی به گوش می رسید اما یکی از سخنگویان HBO تاکید کرد که هیچ مشکلی فنی در کار نبوده اما دولت پکن به واسطه جنگ تجاری با آمریکا مانع پخش قسمت آخر توسط Tencent، غول فناوری این کشور شده است.
- طبق گزارشات جدید، شرکت های ISP به تازگی نرخ تعرفه های اینترنت ثابت را افزایش دادهاند. در گروههای مختلف این افزایش قیمت از 15 تا 35 درصد متغیر بوده ولی به نظر وحید مختاری، از مدیران سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این افزایش قیمتها در چارچوب مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات رگولاتوری صورت گرفته است.
- باگ امنیتی واتس اپ و حمله هکرها : به تازگی مشخص شده است که هکرها با سواستفاده از یک حفره امنیتی در واتس اپ و یک نرم افزار تجسسی کنترل دستگاه های هوشمندی که این اپلیکیشن بر روی آنها نصب شده است را در دست گرفته اند. این نرم افزار تجسسی توسط شرکت اسرائیلی با نام اناساو” تولید شده است. هکرها با برقراری تماس صوتی به راحتی می توانند به دستگاه مورد نظر دسترسی پیدا کنند. حتی اگر به تماس آنها پاسخ داده نشود. همچنین این تماس خود به خود از فهرست تماس های تلفن پاک می شد. واتس اپ به کاربرانش پیشنهاد کرده است که این اپلیکیشن را در دستگاه خود آپدیت کنند.
- بامیلو بهطور رسمی به کار خود پایان داد : فروشگاه اینترنتی بامیلو از ۲۱ اردیبهشت ۹۸ بهطور رسمی به کار خود پایان داد و ازاینپس، کاربران با مراجعهبه آدرس بامیلو، به وبسایت اسنپ مارکت وارد خواهند شد. فروشگاه اینترنتی بامیلو، اولین مارکتپلیس ایرانی در فضای تجارت الکترونیک بهطور رسمی به کار خود پایان داد و کاربران با مراجعه به آدرس اینترنتی این فروشگاه به وبسایت اسنپمارکت وارد خواهند شد. بامیلو، اولین سرمایهگذاری مهم گروه اینترنتی ایران (IIG) در حوزهی استارتاپ بود و هنوز بیانیهای از سوی این شرکت منتشر نشده است. اواخر بهمن سال گذشته، اخبار مختلفی درمورد تعدیل نیروی گستردهی بامیلو در فضای مجازی منتشر شد و اول اسفندماه سال ۹۷، بامیلو با انتشار بیانیهای، این موضوع را تأیید کرد. غیر از ۱۰ درصد نیروی کار بامیلو که به گروه اسنپ منتقل شدند، به فعالیت کاری سایر کارمندان این شرکت پایان داده شد. بامیلو همچنین اعلام کرده بود با تیم کوچکتر اما مصممتری، به فعالیتهای خود ادامه خواهد داد و روی کالاهای مصرفی تندمصرف (FMCG) تمرکز بیشتری خواهد کرد. اما …
- سیستم امتیازدهی اپلیکیشنها در گوگل پلی تغییر کرد . سیستم امتیازدهی برنامهها در گوگلیپلی براساس نسخهی جدید برنامهها و جدیدترین بهروزرسانی اپلیکیشن تغییر کرد. سیستم رتبهبندی برنامههای بهروزشده، تنها بخشی از چندین خبر اعلام شده بود. ویژگی جدید گوگلپلی با نام تحویل پویا (Dynamic Delivery) که باعث میشود حجم نهایی اپلیکیشن با کاهش درخورتوجهی درمقایسهبا نسخههای پیشین همراه باشد و فایل نصبی آن برای دستگاههای مختلف بهینهسازی شود. APIهای جدید، تجدید دادههای کنسول گوگلپلی، فهرستهای سفارشی و حتی اضافهشدن بخش «پاسخهای پیشنهادشده» برای پاسخ به نقدها و بررسیهای کاربران در پلیاستور شبیه آنچه در Gmail است، از دیگر موارد اعلام شده بود. این سیستم جدید امتیازدهی تا اوت (اواخر مرداد و اواخر شهریور) برای کاربران عادی پلیاستور قابلمشاهده نخواهد بود؛ اما توسعهدهندگان میتوانند نسخهی پیشنمایش این سیستم امتیازدهی جدید را در گوگلپلی کنسول خود ببینند.
- پشتیبانی از سرویس پخش موسیقی پاندورا به نسخه iOS اپلیکیشن ویز اضافه شد. به کمک این قابلیت کاربران می توانند در زمان مسیریابی به موسیقی های مورد علاقه خود گوش کنند.
- طبق آمار منتشر شده توسط گوگل پس از گذشت 8 ماه از انتشار اندروید پای، هم اکنون 10 درصد کاربران اندروید این نسخه را روی گوشی های خود نصب کرده اند. در حال حاضر اندروید اوریو با 28.3 درصد بیشترین استفاده کاربران را به خود اختصاص داده است.
- امیدوارم که از اخبار هفتگی 1 خرداد که یکم هم زیاد بود لذت برده باشید . خوشحال میشوم نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید .