با سلام خدمت شما کاربران گرامی . در این مطلب از سایت آی وحید میخواهیم با شما درباره راه های مقابله با نظرات اسپم در وردپرس صحبت کنیم . نظرات اسپم همیشه در وردپرس باعث اذیت صاحبان سایت ها میشود . امروز تصمیم گرفتیم تا راه هایی را درباره مقابله با اینگونه نظرات و مدیریت و جلوگیری کردن از وقوع آنها برای شما قرار دهیم تا شما بتوانید از این موارد استفاده کنید . پیشنهاد میکنم تا پایان مطلب با ما همراه باشید .
راه های مقابله با نظرات اسپم در وردپرس
در ابتدا که نیازی به توضیح درباره دلیل ایجاد این مقابله نیست و همگی میدانید که نظرات اسپم از لحاظ سود و فایده و حتی سئو هیچ کاربردی برای ما ندارد . نظراتی که صرفا با ربات ها و یا افرادی بیکار صرفا جهت قرار دادن لینک سایت خود در نظرات مطالب ایجاد شده و به نظر نمیتواند کاربردی برای ما داشته باشد . حتی در برخی مواقع باعث ضربه زدن به سایت شما خواهد شد . به دلیل اینکه همگی با اهمیت این موضوع آشنایی کافی داریم سریعتر به سراغ اصل مطلب و بیان راه های موجود میرویم .
1- فعال کردن مدیریت نظرات در مدیریت وردپرس
وردپرس و اکثر سیستم های مدیریت محتوا امکانی به خصوص برای خود دارند که اجازه میدهد نظرات قبل از اینکه به صورت همگانی نمایش یابد توسط مدیریت تایید شده و سپس در معرض نمایش عمومی قرار گیرد . این یک مزیت برای هر سیستم مدیریت محتوا میباشد . برای انجام اینکار از منو تنظیمات گزینه گفتگو را انتخاب کرده و سپس تیک گزینه “دیدگاهها باید به صورت دستی تأیید شوند” را فعال کنید و در نهایت تنظیمات را ذخیره کنید . با انجام این کار هر نظر که ارسال شود باید برای نمایش به تائید شما یعنی مدیریت سایت برسد .
2- فعال کردن افزونه آکیسمت
افزونه آکیسمت یک افزونه کاربردی و پیشفرض وردپرس میباشد که با فعال کردن آن مدیریت نظرات اسپم برای شما بهتر خواهد شد . این گونه نظرات قبل از اینکه وقت شما را برای تائید کردن یا نکردن بگیرند توسط افزونه به عنوان اسپم شناخته شده و به زباله دان منتقل میشوند . در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید نظرات را شخصا بررسی و نظراتی که فکر میکنید اسپم نیست را از زباله دان خارج کنید .
3- استفاده از افزونه Honeypot برای گیر انداختن نظرات اسپم
افزونه Honeypot نیز یکی دیگر از افزونه های مدیریت نظرات میباشد که میزان دانلود و نصب مناسبی در مخزن افزونه های ورپرس داشته است . پس از نصب افزونه از منو تنظیمات گزینه ای با نام Antispam Bee قابل مشاهده میباشد که شما میتوانید تنظیمات دلخواه خود را درباره مدیریت نظرات در آنجا اعمال کنید . فقط در پایان حتما تغییرات انجام شده را ذخیره کنید تا نتیجه دلخواه خود را مشاهده کنید .
4- افزودن Google reCAPTCHA به نظرات
کپتچای گوگل بدون شک یکی از پرطرفدارترین و معتبرترین کپتچاهای دنیا است . حتما شما حداقل یکی دو بار با آن سر و کار داشته و عملکرد آن را میدانید . برای استفاده از این امکان کافیست افزونه reCAPTCHA in WP Comments را نصب و فعال کنید . سپس کد کپتچای مربوط به سایت خود را از گوگل دریافت کنید .
5- حذف فیلد آدرس وبسایت از بخش نظرات سایت
بدون شک یکی از دلایلی که اسپمرها نظرات اسپم ارسال میکنند قرار دادن آدرس سایت خود در بخش نظرات سایت شما میباشد . مطمئنا اگر کسی بخواهد نظر سودمند و جدا از اسپم ارسال کند ، نیازی به خودنمایی و ارسال نظر با فیلد وبسایت نخواهد داشت . پس در صورتی که این فیلد را حذف کنید میتوانید کسانی که علاقه به اسپم دارند را از افرادی که نظر سودمند میدهند جدا کنید . برای اینکار کافیست کد زیر را به فایل Functions.php قالب وردپرس خود اضافه کنید :
function wpi_disable_comment_url($fields) {
unset($fields['url']);
return $fields;
}
add_filter('comment_form_default_fields','wpi_disable_comment_url');
6- غیر فعال کردن HTML در نظرات
برخی افراد متاسفانه شیطنت هایی به خرج میدهند و نظرات را به صورت HTML قرار میدهند که همان نظیر اسپم میباشد . البته این کار اکثرا توسط روبات ها انجام میشود . برای جلوگیری از اینکار میتوانید کد زیر را به فایل Functions.php درون پوشه قالب خود اضافه کنید :
function wpi_comment_post( $incoming_comment ) {
$incoming_comment['comment_content'] = htmlspecialchars($incoming_comment['comment_content']);
$incoming_comment['comment_content'] = str_replace( "'", ''', $incoming_comment['comment_content'] );
return( $incoming_comment );
}
function wpi_comment_display( $comment_to_display ) {
$comment_to_display = str_replace( ''', "'", $comment_to_display );
return $comment_to_display;
}
add_filter( 'preprocess_comment', 'wpi_comment_post', '', 1);
add_filter( 'comment_text', 'wpi_comment_display', '', 1);
add_filter( 'comment_text_rss', 'wpi_comment_display', '', 1);
add_filter( 'comment_excerpt', 'wpi_comment_display', '', 1);
remove_filter( 'comment_text', 'make_clickable', 9 );
این کد باعث میشود تغییراتی در کد اچ تی ام ال به وجود آمده و نوشته هایی که به صورت کد است را به صورت همان نوشته نمایش دهد و توسط مرورگر قابل لینک دهی و … نباشد .
7 – تنظیم حداقل و حداکثر اندازه متن نظرات
شما به راحتی و با افزونه Yoast Comment Hacks این کار را انجام دهید . این افزونه توسط Yoast طراحی شده و معتبر میباشد . این کار برای جلوگیری از اسپمرهایی که نظرات بسیار طولانی حتی تا 1000 کلمه تولید میکنند مناسب میباشد .
8- غیر فعال کردن نظرات برای نوشته های قدیمی
نوشته های قدیمی معمولا بازدید آنچنانی ندارد و البته مطالبشان نیز ارزش چندانی جهت نظر دادن ندارد . اما اسپمرها به نوشته های قدیمی و جدید رحم نمیکنند . برای اینکه از این کار جلوگیری کنید میتوانید نظرات را برای نوشته های قدیمی تر خود غیرفعال کنید . برای انجام این کار از منو تنظیمات گزینه گفتگو را انتخاب کرده و سپس تیک گزینه “بستن دیدگاهها در نوشتههای قدیمیتر از” را بگذارید و زمان دلخواه خود را برای آن مشخص کنید . به صورت پیشفرض عدد روز 14 برای آن تنظیم شده است که میتوانید آن را کم یا زیاد کنید .
9 – غیرفعال کردن کامل نظرات
در صورتی که اصلا بخش نظرات برای شما کاربردی ندارد میتوانید بخش نظرات سایت خود را غیر فعال کنید . این کار از طریق همان منو تنظیمات و گزینه گفتگو قابل انجام میباشد .
بخش نظرات سایت علی رغم تصور برخی مدیران سایت بخش مهمی میباشد . در این مطلب سعی شد بخشی از راه های مقابله با نظرات اسپم گفته شود . روش های دیگری هم وجود دارد که در صورتی که 9 روش ذکر شده در بالا برای شما سودمند نبودند در مطالب بعدی برای شما گفته خواهد شد . امیدوارم که از این مطلب استفاده کافی برده باشید . خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید .