در قسمت اول از تاریخچه وردپرس در مورد نسخه های اولیه وردپرس صحبت کردیم و آنها را به شما معرفی کردیم . شما با ظاهر نسخه های ابتدایی وردپرس آشنا شدید و اکنون زمان این است که ادامه تاریخچه وردپرس – قسمت دوم را برای شما بازگو کنیم . پس با ما همراه باشید .
تاریخچه وردپرس – قسمت دوم
در سال 2008 یک شرکت طراحی سایت که اسم خودش رو Happy Cog گذاشته بود به پروژه وردپرس اضافه شد و قالب مدیریتی به این سیستم مدیریت محتوا اضافه شد . همچنین در همان سال نیز قابلیت های جدید مانند شورت کد ، بروز رسانی های یک کلیکی و سیستم نصب افزونه درون تعبیه شده به وردپرس اضافه شد . تصویر مدیریت وردپرس در همان سال که مربوط به نسخه 2.7 میباشد در زیر قابل مشاهده است :
در ژوئن 2010 شرکت Automattic مالک سیستم وردپرس امتیاز خودش رو به WordPress Foundation منتقل کرد . این یک لحظه تاثیر گذار در تاریخ وردپرس به شمار میرود ، زیرا باعث شد وردپرس همچنان رشد کرده و بزرگتر شود . در تاریخ 17 ژوئن 2010 نسخه 3 از وردپرس منتشر شد . این یک گام مهم در عملکرد روبه جلو وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا بود . چندین امکان جدید مانند انواع نوشته های سفارشی ، رده بندی بهتر ، پس زمینه های سفارشی ، سربرگ ها ، منوها ، و بسیاری گزینه های دیگر اضافه گردید . همچنین در آن زمان پروژه وردپرس چند سایته نیز با وردپرس ادغام گردید .
همچنین قالب Twenty Ten یا همان 2010 نیز با وردپرس عرضه شد . قالب پیشفرض وردپرس همان 2010 در آن سال بود .
در سال 2011 ، قالب های نوشته و نوار ادمین به وردپرس اضافه شد . در همان زمان ها بعضی از افزونه های جذاب نیز به وردپرس اضافه شدند مثل افزونه های فروشگاهی که به کاربران این امکان را میداد تا یک سایت فروشگاهی ایجاد کرده و محصولات خود را به فروش برسانند .
در سال 2012 سفارشی ساز قالب ، پیش نمایش قالب و مدیریت رسانه جدیدی به وردپرس اضافه شد . این امکان به کاربران کمک میکرد تا یک گالری تصویر دلخواه ایجاد کنند . در سال 2013 وردپرس 3.7 عرضه شد . امکان بزرگی که در این نسخه قرار داده شده بود بروز رسانی خودکار بود که به وردپرس این امکان را میداد تا در صورت وجود نسخه جدید به صورت خودکار بروز رسانی را انجام دهد . قابلیتی که مشابه قابلیت آپدیت مرورگر کروم میباشد . در این زمان وردپرس به یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا تبدیل شده بود .
در دسامبر 2013 وردپرس 3.8 عرضه شد که دارای قالب جدید مدیریتی بود . قالب جدید به صورت ریسپانسیو و یا همان واکنشگرا بود که تصویر آن در زیر نیز قابل مشاهده است :
در 16 آپریل 2014 نسخه 3.9 وردپرس منتشر شد که تمرکز آن بیشتر بر روی بهبود ظاهر گرافیکی ویرایشگر متنی بود . در این نسخه تصاویر میتوانستند با استفاده از حالت کشیدن و رها کردن درون نوشته ها قرار گیرند . همچنین کاربران امکان ویرایش تصویر و پیش نمایش آن را داشتند . همچنین در این نسخه پیش نمایش ابزارک ، پخش موزیک و چندین امکانات کاربردی دیگر فعال شده بود .
بیشترین اصلاحیه های هسته وردپرس در نسخه 4.0 و 4.1 وردپرس صورت گرفت . همچنین سال 2014 اولین سالی بود که دانلود نسخه غیر انگلیسی از نسخه انگلیسی وردپرس بیشتر شده بود . در سال 2015 نسخه های 4.2 ، 4.3 و 4.4 وردپرس منتشر شد . تمرکز این بروز رسانی ها بیشتر بر روی بهبود بومی سازی ، پشتیبانی از ایموجی ها ، سفارشی ساز قالب و بررسی API وردپرس بوده است .
در همان سال ووکامرس توسط Automattic معرفی شد . این افزونه فروشگاهی محبوب ترین افزونه فروشگاهی مربوط به وردپرس و حتی در بین سایر سیستم های مدیریت محتوا میباشد . در سال 2016 نسخه های 4.5 ، 4.6 و 4.7 منتشر شد . هر نسخه دارای ویژگی های جدید مربوط به خودش بود . بیشترین تغییرات مربوط به این سال برای قالب ها و افزونه ها ، بازیابی متن با استفاده از حافظه مرورگر و قابلیت سی اس اس سفارشی برای سفارشی ساز قالب بود . در انتهای همین سال WordPress.org طی اطلاعیه ای اعلام کرد که از HTTPS پشتیبانی خواهد کرد .
در سال 2017 نسخه های 4.8 و 4.9 منتشر شد. این بروز رسانی ها شامل چندین ابزارک پیشفرض برای افزودن تصاویر ، متن ، جعبه متنی ، ویدیو ، گالری و HTML بوده است . این نسخه ها مقدمه ای برای پروژه بزرگ Gutenberg در نسخه بعدی نیز هستند .
پروژه توسعه Gutenberg در سال 2018 نیز ادامه داشته که تجربه ای جدید در ویرایشگر وردپرس به حساب می آید .
اکنون در نسخه 4.9 وردپرس هستیم و نسخه 5 برای خودش تحولی بزرگ در بروز رسانی های وردپرس محسوب میشه . امیدواریم که این تغییرات باعث بهتر شدن روند سیستم مدیریت محتوای قدرتمندی همچون وردپرس بشه . خیلی خوشحالم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید . خوشحالی من زمانی که ببینم شما نظر دادین بیشتر و بیشتر میشه 🙂 .