اگر شما صاحب سایتی هستید و چندین سال است که درون بلاگ خود مطلب منتشر میکنید احتمالا مطالبی دارید که قدیمی شده و اکنون دیگر کاربردی ندارد و یا اینکه کلا محتوای آن تغییر کرده است . حال ممکن است بر سر این دو راهی قرار بگیرید که ندانید چکاری باید انجام دهید . پاک کنید یا بروز رسانی انجام دهید . به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که مطلب امروز را به بررسی پاک کردن یا بروز رسانی محتوای قدیمی اختصاص دهیم .

پاک کردن یا بروز رسانی محتوای قدیمی ؟ مسئله این است

شاید این سئوال در ابتدا سئوال ساده ای به نظر برسه اما وقتی وارد بحث تخصصی سئو میشین خیلی مهم میشه . ما نمیخواهیم جواب صد در صد به شما بدیم و یا اینکه بگیم چکار کنید . ما میخواهیم راه حل رو بهتون یاد بدیم تا خودتون بر اساس منطقی که از مطلب منتشر شده در سایتتون دارید تصمیم به انجام کار مربوط به همون رو بگیرید . برای این کار دو راه متفاوت هست ، البته اگه اول مطلب رو خونده باشید گفتیم دو راهی پس قاعدتا دو راه هم بیشتر نداریم . خب صحبت رو طولانی نمیکنم و میرم سراغ اصل مطلب .

 

مطلبتون هنوز معتبره ؟ بروزش کنید .

این راه اول هست و پاسخ به نیمی از سئوالات شما . شما یک مطلب دارید که هنوز منقضی نشده و تاریخ مصرفش نگذشته ولی (ولی) جواب یا عملکرد های مربوط به مطلب و موضوعتون تغییر کرده . سعی کنید مطلب رو بروز کنید و اطلاعات جدید رو داخلش قرار بدید . شما علاوه بر مطلب باید توضیحات متا مربوط به نوشته خودتون رو نیز هم بروز کنید تا گوگل بتونه نتایج بروز تری به کاربران نمایش بده . شما میتوانید قسمت هایی که نیاز به بروز رسانی داره رو ویرایش کنید . همچنین میتونید مطلب قدیمیتون رو با یک مطلب جدید درون یک نوشته جدید ادغام کنید . البته باید توجه کنید که در صورت انجام این کار باید ریدایرکت 301 رو برای این کارتون انجام بدید .

 

دیگه احتیاجی به این مطالب و برگه ها ندارید ؟ اونها رو پاک کنید .

خب دیگه فکر میکنم جواب نیمه دوم رو هم دادم . بعد از گذشت زمان بعضی از صفحات دیگه واقعا هیچ معنایی ندارند . مثلا تخفیفات مدت دار که بعد از مدت ها دیگه واقعا ارزشی نداره برای وجود داشتن . بری اینگونه صفحات و نوشته ها شما به راحتی میتونید پاک کنید اونها رو اما اینجا یک مشکلی پیش میاد . شما وقتی یک نوشته رو پاک میکنید ممکنه تا هفته ها در گوگل وجود داشته باشه اون صفحه و قاعدتا کاربر با زدن اون صفحه خطای 404 دریافت میکنه و این اصلا برای سایت شما مناسب نیست . برای اینکه این مشکل پیش نیاد دو راه میتونید انجام بدید ، اول اینکه ریدایرکت 301 برای تمام صفحات پاک شده به یک صفحه جدید انجام بدید . البته به نظر میرسه این مورد زیاد جالب نباشه . راه حل بعدی این هست که به موتور جستجو اعلام کنید که این صفحه دیگه وجود نداره .

 

شما میتونید با ارسال کد 410 به سمت گوگل از طرف آن نوشته به گوگل اعلام کنید که این صفحه وجود نداره . این روش کمی بهتر است و دیده شده که سرعت جواب دهی و حذف آن صفحه از نتایج گوگل نیز سریع تر انجام میشود . پس ما در اینجا متوجه میشیم که 410 قوی تر و زودتر از کد خطای 404 نتیجه میدهد .

امیدوارم که از بررسی پاک کردن یا بروز رسانی محتوای قدیمی استفاده و لذت کافی برده باشید .