جواب سوالی که برای پیدا کردنش در حال خواندن این مقاله هستید همون جمله ی معروفه : کمیت را فدای کیفیت نکنید!

اما…

تعداد کلمات بیشتر برای بهتر درک کردن متن شما به گوگل کمک میکند!

گوگل تمایل دارد به مقاله های طولانی رتبه بالاتری بدهد، البته نباید فقط به این دلیل مقالات را شاخه و برگ اضافه بدید و به قول معروف زیاده گویی کنید. کسی دوست ندارد مقالات طولانی با محتوای بد را دنبال کند. کیفیت همیشه دراولویت است ! البته که خوانش مطلب کوتاه راحت تر و سریع تر است! اما آیا به این معنی‌ست که مقالات کوتاه ترتجربه کاربری بهتر و رتبه بالاتر در صفحه جستجو و گوگل دارند؟ قطعا نه!

محتوا را برای مخاطب ایجاد می کنید نه موتورهای جستجو!

چرا تعداد کلمات محتوا شما اهمیت دارد؟

طول محتوا در واقع یعنی مدت زمانی که کاربر وقت خود را صرف آن میکند، تجربه ثابت کرده است که در  صورت نوشتن پست های بلند و با کیفیت، با 1000 کلمه یا بیشتر ، شانس بیشتری برای رتبه بندی در گوگل وجود دارد. چرا؟

وقتی متن طولانی تر باشد، گوگل سرنخ های بیشتری برای تعیین محتوای آن دارد و کلمات کلیدی عرصه ی بیشتری برای خودنمایی پیدا می‌کنند، به عنوان مثال در یک پست طولانی می توانید عناوین ، پیوندها و تصاویر بیشتری داشته باشید و احتمالا کلمه کلیدی بیشتری را نیز می‌توانید در آن ها به کار ببرید.

در واقع تعداد کلمات محتوای بیشتر ،باید به معنای اطلاعات بیشتر و با کیفیت تر باشد، از این جهت که در یک متن طولانی امکان این وجود دارد که به موضوعات مختلفی اشاره کنید، و این به رتبه بندی چندین کلید واژه (در صورتی که محتوای شما بهینه شده باشد) به شما کمک خواهد کرد، همچنین با ایجاد لینک داخلی می توانید ترافیک بیشتری برای سایت به وجود بیاورید. برای اطلاعات بیشتر در مورد چند و چون لینک های داخلی سری به مقاله لینک داخلی در تولید محتوا بزنید.

موتورهای جستجو تلاش میکنند که بهترین پاسخ ها را به سوالات کاربر ارائه دهند. اگه محتوای شما کوتاه باشد، احتمال ارائه پاسخ کامل به کاربر و رفع نیاز او پایین می آید در نتیجه احتمالاً رتبه خیلی بالایی نخواهد داشت. البته واضح است که موضوعات متفاوت به تعداد کلمات متفاوتی نیاز دارند و  مدت زمان مطالعه متن شما بستگی به نوع صفحه و موضوع شما دارد.

چرا مقالات طولانی شانس بیشتری در کسب جایگاه دارند؟

زمان حضور کاربر در صفحه بیشتر میشود.

فضای بیشتری برای لینک‌سازی داخلی به وجود می آید.

احتمال بازنشر مقاله در شبکه‌های اجتماعی افزایش پیدا میکند.

امکان کسب جایگاه در طیف وسیع تری از کلمات برای ما فراهم میشود.

نیاز کاربر رفع شده و نیازی به جستجوی بیشتر احساس نمی کند.

به کاربر برای پرسش سوال اعتماد به نفس میدهد و منجر به گرفتن بازخورد  از سمت کاربر میشود.

محتوای خواندنی بنویسید…!

مهمترین مسئله ای که هنگام نوشتن یک مقاله وبلاگ باید در نظر داشته باشید، این است که باید برای مخاطب بنویسید. ممکن است این جمله کاملا بدیهی و واضح به نظر برسد، اما معمولا به طرز عجیبی نویسنده را مضطرب می‌کند و این اضطراب بعضا باعث اضافه شدن اطلاعات بی ربط به محتوا می‌شود.

با فکر کردن در مورد سؤالاتی که کاربر میتواند در حوزه ی  کسب و کار شما داشته باشد و ارائه پاسخ های روشن و قابل اعتماد برای این سؤال ها، به قلب اون نفوذ کنید

چگونه یک متن خواندنی بنویسیم

متن شما باید خط فکر منطقی داشته باشد! یعنی چی؟

مثلا توصیه میکنم هر پاراگراف را با یک جمله موضوعی ، یعنی جمله ای شروع کنید که موضوع اصلی پاراگراف را بازگو می‌کند و از بقیه پاراگراف برای توضیح آن موضوع استفاده کنید. جملات و پاراگراف ها را کوتاه نگه دارید. اگر کلمات و جملات غیر ضروری پیدا کردید آن ها را حذف کنید و با پیشنهاد دادن مطالب برای ادامه مسیر مطالعه کاربر از محتوای سایت خود و ایجاد لینک داخلی مخاطب را درگیر خود نگه دارید .

از عناوین استفاده کنید، عناوین درون یک متن حداقل دو هدف دارند:

اول: سلسله مراتب از بالا به پایین را نشان میدهند، یعنی خیلی سریع میتوانید ببینید که یک موضوع  مثلا سه زیر عنوان دارد که در مورد آن ها بیشتر توضیح داده شده است .

دوم: با استفاده از عناوین واضح، می توانید به خواننده بگویید که موضوع پاراگراف چیست، علاوه بر این عناوین واضح مطالعه متن شما را لذت بخش و جذاب می‌کنند.

قرار نیست کاربر همه متن را بخواند! رعایت نکات گفته شده و همچنین استفاده از تصاویر مناسب، بولد کردن کلمات مهم و … به کاربر کمک می‌کند به جای مطالعه خط به خط، بخش‌های اصلی محتوا را ببیند، یک آنالیز کلی از مقاله شما داشته باشد و ارتباط آن با نیاز خود را  ارزیابی کند.

محتوای اصلی را بنویسید، سخت ترین مرحله !

به آنچه شما را منحصر به فرد می کند و چیزی که ارائه میدهید متفاوت و بهتر از پیشنهادات رقبا باشد فکر کنید. تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید تا متوجه شوید کاربر اکثرا با چه کلماتی موضوع شما را جستجو می‌کند و رقبا در این جستجو چه جایگاهی دارند.

 این کار ایده های زیادی در مورد نوشتن و اینکه چگونه می توانید خود را از بقیه متمایز کنید به شما خواهد داد.

سایت های مختلف در ارتباط با طول محتوا چه نظری دارند

تحقیقات در رابطه با این که محتوا چند کلمه باشد از یک سایت به سایت دیگر متفاوت است :

  • سایت  Medium برای اندازه گیری بهترین عملکرد مطالب خود، نه روی کلیک بلکه به مقدار توجهی که به متن شده است توجه میکند، یعنی مقاله چه مدت خواننده را درگیر نگه داشته است . این سایت مدت درگیری مطلوب کاربر با متن را 7 دقیقه تخمین زده است. برای رسیدن به این تخمین، میانگین کل ثانیه های صرف شده برای هر پست را اندازه گیری و آن را  با طول مقاله مقایسه کردند.  از نظر تعداد کلمات،7  دقیقه زمان مطالعه حدود 1600 کلمه است.
  • آمار سایت Ahrefs نشان داده است که میانگین تعداد کلمات موجود در یک مقاله برای رتبه 1 گوگل حدود 750 کلمه است.
  • سایت Semrush گفته است صفحاتی که در رتبه‌های بالا هستند حجم محتوای بیشتری نسبت به رقبای خود در همان جستجو دارند و محتوای صفحاتی که در کلمات پرجستجو جایگاه مناسب دارند، 1.5 برابر طولانی‌تر از صفحاتی است که در عبارات ساده رتبه دارند.  
  • Backlinko نیز میانگین تعداد کلمات برای مقالاتی که در رتبه 1 گوگل هستند را تقریبا 1900 کلمه تخمین زده است.
  •  و همینطور براساس مطالعه ای در سال 2016 میانگین اندازه محتوا برای رسیدن به رتبه های برتر گوگل، حدود 1900 کلمه است که خیلی بیشتر از یک پست 200 تا 500 کلمه ای که تصور میشود ایده ال باشد است.

اما پاسخ ایده آلی که از مجموع این آمار و ارقام میشود گرفت این است که: بستگی دارد!

اگر کاربر دنبال اطلاعات اولیه است،  مثلا  “ساعت دقیق تحویل سال 1400؟” یک پاسخ مختصر ( “ساعت 13 و 7 دقیقه و 27 ثانیه” ) و شاید نهایتا با اطلاعات اضافی مثل نماد سال، کافی باشد. 

ولی اگه کاربر بخواهد مثلا در ارتباط با تولید محتوا اطلاعات بگیرد یا مثلا  قصد داشته باشد برای تعطیلات عید نوروز،سفری به جزیره قشم داشته باشد و نیاز داشته باشد قبل از سفر یک سری اطلاعات در مورد این جزیره بگیرد، اطلاعات کاملتر و در نتیجه مقاله طولانی تر مناسب خواهد بود.

حرف آخر

باید در مورد مخاطب هدف خود اطلاعات داشته باشید، چه کسی قرار است محتوای شما را جستجو و استفاده کند؟ همچنین باید نوع قصد آن ها را هم درنظر داشته باشید؛ آیا قصد مخاطب یک جستجوی ابتدایی و گرفتن اطلاعات اولیه است یا قصد دارد چیزی را درست در همان لحظه و با چند کلیک خریداری کند؟

محتوا باید کاربر را راضی کرده و اعتماد او را جلب کند! اگر محتوای ما پاسخی که کاربر نیاز دارد را با جزئیات ارائه کند و همه نکات مورد نظر او را زیر ذره بین برده باشد، این اعتماد به صورت ناخودآگاه به وجود می آید.

تعداد کلمات مقالات یا محتوای شما می تواند در رتبه بندی شما تأثیر داشته باشد، ولی مهم این است که فقط به خاطر طولانی تر کردن محتوا، کیفیت متن را به خطر نیندازید و کمیت را فدای کیفیت نکنید…

تعداد کلمات محتوا شما کوتاه است یا طولانی؟ چه بازخوردی از مقالات کوتاه و بلند خود گرفته اید؟  تجربه خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.