تهیه ی چک لیست سئو از جمله کارهایی است که برای سئو سایت باید انجام بدهید چک لیست سئو یک امر ضروری برای بهبود رتبه و جایگاه تان در گوگل می باشد.در این چک لیست شما یکسری کارها را باید به صورت روزانه و یکسری کار هارا به صورت دوره ای انجام دهید. باانجام این مراحل شما میتوانید در مدت زمان کوتاه بهبود رتبه و جایگاه سایتتان را مشاهده کنید.
درابتدا دو ابزار مهم برای تحلیل و آنالیز سایتتان به شما معرفی میکنیم که توصیه می شود حتما ازآن ها استفاده کنید.
استفاده از Google Tag Manager و Google Analytics
با استفاده از این 2 ابزار میتوانید به راحتی و بدون نوشتن کد های اضافه امکانات بسیار زیادی را در سایت در دست بگیرید. google tag manager و google Analytics ابزارهایی کاربردی و قدرتمند برای مدیریت آمار و تجزیه تحلیل سایت هستند.
استفاده از google Analytics برای سئو سایت بسیار حیاتی می باشد چراکه با استفاده از آن میتوانید ترافیک طبیعی سایت خود را از طریق موتورهای جست و جوگر مشاهده کنید و همچنین نرخ پرش (بانس ریت) ، مطالب مورد توجه و اطلاعات رفتاری کاربران را مشاهده کنید.
از گوگل وب مستر یا همان گوگل سرچ کنسول استفاده کنید
Search console که قبلا هم با عنوان وب مستر تولز شناخته می شد ابزاری رایگان است که توسط گوگل ارائه شده و به کمک آن می توانید آمار بازدید سایت ، جست و جوی کلیدواژه ها ، صفحات ایندکس شده در گوگل و … مشاهده کنید.
از افزونه Yoast استفاده کنید
اگر از سیستم مدیریت محتوای (cms) وردپرس استفاده میکنید یکی از بهترین افزونه ها در وردپرس برای بهبود سایتتان استفاده از افزونه Yoast می باشد. این افزونه کمک می کند خوانایی محتوایی را که نوشتید بهتر کنید همچنین بهآنالیز کلمات کلیدی و سئو سایتتان بپردازید.
درست کردن چک لیست سئو داخلی On-page SEO
تحقیق بر روی کلمات کلیدی
فهمیدن کلماتی که مخاطبان در گوگل جست و جو میکنند و برای هر کدام از آنها یک برنامه ریزی دقیق سئو داشته باشید.
کلمات کلیدی برای هرکدام از صفحات خود انتخاب کنید برای اینکه بتوانید کلمات کلیدی کم رقابت را پیداکنید و چیزی که کاربران بیشتر جست و جو می کنند را ببینید از ابزار گوگل ترندز استفاده کنید گوگل ترندز به شما این امکان را میدهد که بدانید چه کلماتی توسط کاربران از چه شهر یا کشوری جست و جو می شود و در چه بازه زمانی بیشتر یا کم تر سرچ شده است.
از کلمات کلیدی در آدرس URL صفحات استفاده کنید
سعی کنید هرچه میتوانید آدرس URL صفحات خود را کوتاه تر کنید و کلماتی که موجب طولانی تر شدن آدرس می شود بپرهیزید یکی از معیار های رتبه بندی گوگل برای سایت ها استفاده از کلمات کلیدی در URL صفحات است.
هشدار: اگر قبلا از آدرس بلند استفاده کرده اید دیگر آنرا اصلاح نکنید چرا که آن صفحه رتبه و جایگاه خود را از دست می دهد. ولی از این به بعد برای مطالب جدیدتان که در سایت منتشر می کنید این نکته را رعایت کنید.
عنوان جذاب داشته باشید و در عنوان مطالبتان از کلمات کلیدی استفاده کنید
عنوان سایت می تواند یکی از فاکتور های بسیار مهم و تاثیر گزار در رتبه بندی گوگل باشد استفاده از کلمات کلیدی همچنین باعث افزایش رتبه و میزان نرخ کلیک می شود نرخ کلیک یا همان CTR نیز فاکتور بسیار مهمی در رتبه بندی می باشد. هرچقدر عنوان جذاب تری داشته باشید کاربران بیشتر مشتاق به مشاهده سایت شما خواهد بود.
در متای توضیحات سایت از کلمات کلیدی و متن جذاب استفاده کنید
گوگل اعلام کرده متن متای توضیحات تاثیری در رتبه بندی ندارد پس از کلمات کلیدی و جذاب برای جذب کاربران استفاده کنید کلمات کلیدی که کاربران جست وجو می کنند معیارخوبی برای جذب کاربران می باشد.
فقط یک بار از تگ H1 در هر صفحه از سایت خود استفاده کنید
در هر صفحه از سایت فقط یکبار از تگ H1 استفاده شود معمولا این تگ توسط قالب سایت بر روی عنوان صفحه قرار می گیرد.ولی اگر قالبتان این عمل را انجان نداد خودتان در ویرایشگر از این تگ برای عنوان استفاده کنید.
از کلمه کلیدی در پاراگراف اول استفاده کنید و در هر صفحه حداقل 300 کلمه بنویسید ( در بهترین حالت 700 تا 1000 کلمه وحداقل 300 کلمه باید نوشته باشید )
درپاراگراف اول حتما از کلمه کلیدی استفاده کنید تا وقتی کاربر وارد سایت شما شد با خواندن پاراگراف اول مطمئن شود صفحه مورد نیازش را پیدا کرده و سایت شما را ترک نکند. محتوا ای که شما در صفحات خود می گزارید نباید زیر 300 کلمه باشد چرا که یکی از از معیار های اصلی گوگل محتوای سایت می باشد ولی برای نوشتن کلمات بیشتر از نوشتن محتوای غیر مرتبط بپرهیزید.
درمحتوای صفحه هایتان از مترادف کلمات کلیدی استفاده کنید
گاهی اوقات کاربران از کلمات مترداف و هم معنی استفاده می کنند با اینکه موتو های جست وجو هر روز در حال بر روز رسانی هستند با این حال قادر به تشخیص همه کلمات کلیدی نیستند پس بهتر است از مترادف ها نیز به عنوان کلمات کلیدی استفاده کنید.
از تگ ALT در سایتتان استفاده کنید
هنگامی که شما در وردپرس عکسی را آپلود می کنید باید برای آن نیز متن جایگزین انتخاب کنید چراکه گوگل قادر به شناسایی عکس ها نیست و با متنی که شما نوشته اید می تواند عکس هارا درک کند و بر اساس جستوجو کاربر می تواند عکس هارا شناسایی کند.
درمحتوایتان به صفحات دیگر نیز لینک بدهید و از انکر تکست سئو استفاده کنید
وقتی شما درمحتوای متنی صفحه تان به متنی لینک می دهید و کاربر با کلیک بر روی آن به صفحه ی دیگر منقل می شود به آن انکر تکست (متن لنگر anchor text) گفته می شود.همچنین این کار یکی از فاکتور هایی است که خود گوگل اعلام کرده برای آن ارزش و رتبه قائل است.شما با این کار گوگل را مطلع می کنید که صفحه شما را با چه کلیدواژه هایی به کاربران نمایش دهد.
دقت کنید از لینک دهی غیر اصولی و غیر مرتبط بپرهیزید چراکه به سئوی سایت شما آسیب زیادی میزند.