بردکرامب می تواند قسمت مهم یک سایت خوب باشد، چرا که این مسیر راهنما فقط به کاربر نمی گوید در کجای سایت قرار گرفته است بلکه به ربات های جستجو کمک می کند تا گوگل بهتر ساختار سایت شما را درک کند و سئو شما را تقویت کند. با اینکه مسیر راهنما (BreadCrumb) یک ابزار ضروری برای هر سایتی محسوب نمی شود اما برای یک سایت آموزشی یا یک فروشگاه اینترنتی اهمیت فراوان دارد. این ویژگی یکی از فاکتورهایی است که می تواند برای سئو صفحه وب شما امتیاز کسب کند. فعال سازی آن یکی از آسان ترین راه هایی است که توجه گوگل را به تارنمای شما جلب خواهد کرد. این مسیریاب را می توانید تنها با چند کلیک فعال کرده و از علاقه گوگل به این ویژگی به نفع سئو صفحه وب خود استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم از مزایای بردکرامب تا کد اسکیما و ایجاد آن به وسیله افزونه های وردپرس را برای شما عزیزان ارائه کنیم.
- بردکرامب چیست ؟
- مزایای بردکرامب
- تاثیر بردکرامب بر سئو سایت
- اهمیت بردکرامب در سایت های فروشگاهی
- انواع بردکرامب
- برای افزودن بردکرامب چه کنیم
- کد اسکیما بردکرامب
- متداول ترین اشتباهات در استفاده از مسیریاب ها
بردکرامب چیست؟
BreadCrumb در کلمه به معنی خرده نان است. در واقع این اصطلاح از داستان آلمانی هانسل و گرتل گرفته شده که برای نشانه گذاری مسیر از تکه نان استفاده می کرد تا بتواند به خانه بازگردد. ما نیز برای نشانه گذاری سایت از بردکرامب استفاده می کنیم و از طریق یک لینک راهنما، مکان فعلی را در سایت نشان می دهیم که اغلب در پایین منو سایت به نمایش در می آید ومعمولا از “>” برای جدا کردن سلسله مراتب گروه ها استفاده می شود.
مسیر راهنما ( BreadCrumb ) برای سایت های بزرگ که صفحات زیادی دارند بسیار کارآمد است کاربران به سادگی مسیر خود را در سایت پیدا می کنند یا به مسیر قبلی خود می روند. در لیست پایین مزایای دیگر مسیر راهنما را مشاهده خواهید کرد.
مزایای بردکرامب
- اتلاف وقت را کاهش می دهد و کمک می کند کاربران در سایت شما گیج نشوند، در نتیجه افزایش تبدیل ( بازدید سایت ) بیشتری خواهید داشت و کاربران از سایت شما راضی خواهند بود.
- حجم جستجو کاربران را کاهش می دهد و نتایج بهینه تری را نمایش می دهد.
- کاربران تجربه مثبت و خوبی را در وب سایت شما خواهند داشت.
- با توجه به اینکه مبتنی بر متن هستند، فضای کمتری در سایت می گیرد.
تاثیر بردکرامب بر سئو سایت
گوگل از بردکرامب در نتایج جستجو خود استفاده می کند و آن را جزء عوامل سئو سایت شما می داند. البته همان طور که گفتیم مسیر راهنما تجربه کاربری خوبی را برای سایت رقم می زند و کاربران می توانند با کلیک کمتری به هدف خود برسند. عناوین بردکرامب شما می تواند مثل یک لنگر قوی عمل کند، از طرفی دیگر طبقه بندی محتوای شما دسترسی بهتری را برای کاربران فراهم می کند، گوگل به نتیجه تجربه کاربری خوب خیلی اهمیت می دهد به همین دلیل می تواند برای سئو و رتبه بندی سایت شما بسیار تاثیرگذار باشد.
بهبود تجربه کاربری UX
مهم ترین نتیجه سودمندی که استفاده از Breadcrumb برای شما خواهد داشت، بهبود تجربه کاربرانی است که به صفحه وب شما مراجعه می کنند. به بیان دیگر وجود این ویژگی به کاربر کمک می کند تا:
- پیمایش راحت تری در میان صفحات داشته باشد.
- تمایل بیشتری برای سرکشی به سایر صفحات وب پیدا کند.
- به موضوعات مورد نظر خود راحت تر دسترسی پیدا کند.
- از بازدید صفحات مختلف وبگاه شما احساس سردرگمی نکند.
افزایش مدت زمان وجود کاربر در صفحه وب
برای روشن کردن نقش Breadcrumb در نگه داشتن هرچه بیشتر کاربر از یک مثال استفاده می کنیم. در نظر بگیرید که شما از طریق جستجوی لباس بچگانه در گوگل به یک صفحه رسیده باشید؛ اما با دیدن قیمت این لباس از خرید آن پشیمان شوید. اگر سایت مورد نظر از یک بردکرامب (Breadcrumb) استفاده کرده باشد، احتمال اینکه شما از طریق آن به منوی اصلی لباس های بچگانه همین تارنما رفته و سایر مدل ها را مشاهده کنید بسیار زیاد خواهد بود و به این ترتیب شما ناخودآگاه مدت زمان نه چندان کوتاهی در میان صفحات و مدل های این تارنما پرسه خواهید زد. در صورتی که اگر وب سایت مورد نظر این ویژگی را نداشته باشد، شما از راحت ترین گزینه استفاده کرده و بر دکمه برگشت به صفحه اصلی نتایج گوگل انتخاب می کنید و به سراغ صفحه وب دیگری خواهید رفت، به همین سادگی این تارنما با استفاده نکردن از آن موجب افزایش نرخ پرش یا بانس ریت خود می شود که از نظر گوگل یک امتیاز منفی به حساب می آید.
بهبود رتبه صفحه وب
حالا همه می دانیم که هرچه کاربر از وبگاه ما بیشتر بازدید و استفاده کند و مدت زمان بیشتری را در صفحات آن بگذراند، گوگل امتیاز بالاتری به آن خواهد داد. در واقع بهبود تجربه کاربری و جلب رضایت کاربر همان چیزی است که گوگل به آن اهمیت می دهد.
گوگل برای نشان دادن اهمیت دوچندان خود به این موضوع، در سال 2018 در صفحات نتایج خود این ویژگی را به کاربران نمایش داد. هدف گوگل از نمایش این مورد در صفحه SERP، کمک و راهنمایی بیشتر کاربران بود. چرا که به وسیله این ویژگی کاربران متوجه خواهند شد صفحه نمایش داده شده در کدام مسیر از تارنمای مورد نظر قرار دارد.
البته در نظر داشته باشید که گوگل اخیراً این ویژگی را کمتر در میان صفحات SERP خود به نمایش می گذارد و ممکن است سیاست جدیدی را در پیش گرفته باشد. به هرحال اگر با وجود فعالسازی؛ این ویژگی را در صفحه نتایج گوگل مشاهده نکردید، نگرانی از این بابت نداشته باشید.
اهمیت بردکرامب در سایت های فروشگاهی
سیستم مسیریابی بردکرامب در یک سایت فروشگاهی اهمیت فراوانی دارد. معمولاً دریک سایت فروشگاهی که دستهبندی و محصولات متنوعی دارند، بدون داشتن مسیر راهنما کاربران دچار مشکلات زیادی می شوند. مثلا فرض کنید کاربری گوشی اپل 8 را جست وجو می کند ولی می خواهد وارد دسته بندی های دیگری نیز شود کاربر مجبور به بازگشت به سرشاخه اصلی می شود و یا باید دوباره جستجو را انجام دهد. اینجاست که اهمیت مسیر راهنما برای شما روشن می شود، که البته می توان با ایجاد یک بردکرامب مسیریابی بهتری را برای کاربر تعریف کرد.
انواع بردکرامب
جالب است که این مسیریاب را می توانید به روش ها و به گونه های مختلفی برای صفحه وب خود فعال کنید. در ادامه سه نوع متداول تری که بیشتر صفحات وب از آن استفاده می کنند را معرفی می کنیم تا شما بعد از بررسی مناسب ترین آن ها را برای پیاده سازی در وبگاه خود انتخاب کنید.
مثلاً اگر شما یک سایت فروشگاهی دارید، دسته بندی لباس کفش، شلوار، سایز و رنگ می تواند یک بردکرامب ویژگی باشد و در نوع سلسله مراتبی که معمولاً اغلب سایت هایی که صفحات متعددی دارند از آن استفاده می کنند، به مکان شما در سایت اشاره می کنند و موقعیت صفحه را به شکل درختی نشان می دهند.
Hierarchy-Based ( براساس سلسله مراتب )
این مورد به صورت اختصاصی مکان فعلی کاربر را مشخص کرده تا راه برگشت به صفحه اصلی برای او نمایان شود. نام دیگر آن، مبتنی بر مکان است و بیشتر از سایر انواع، مورد استفاده قرار می گیرد.
Attribute-Based ( براساس ویژگی )
این مورد بیشتر در فروشگاههای مجازی به کار برده می شود و دسته بندی محصول مورد نظر را به نمایش می گذارد. برای مثال:
دیجی کالا > مد و پوشاک > لباس زنانه > مانتو
History-Based ( براساس تاریخچه )
احتمالاً از نام این بردکرامب (Breadcrumb) به چگونگی کار آن پی برده اید. در این نوع؛ کاربر می تواند لیست تک تک صفحاتی را که در سایت شما مرور کرده است، مشاهده کند و در صورت تمایل به صفحات قبلی بازگردد.
برای افزودن برد کرامب چه کنیم
در ابتدا باید بررسی کنید که لینک های داخلی خوبی در نوار بالای سایت خود قرار داده باشید سپس با افزودن نشانهگذاری (مثل خرده نان) طبق کد php که در زیر اشاره شده است آن را به page.php اضافه کنید و سپس با تغییراتی آن را شخصی سازی کنید.
<nav aria-label="breadcrumb">
<ol class="breadcrumb">
<li class="breadcrumb-item active" aria-current="page">Home</li>
</ol>
</nav>
<nav aria-label="breadcrumb">
<ol class="breadcrumb">
<li class="breadcrumb-item"><a href="#">Home</a></li>
<li class="breadcrumb-item active" aria-current="page">Library</li>
</ol>
</nav>
<nav aria-label="breadcrumb">
<ol class="breadcrumb">
<li class="breadcrumb-item"><a href="#">Home</a></li>
<li class="breadcrumb-item"><a href="#">Library</a></li>
<li class="breadcrumb-item active" aria-current="page">Data</li>
</ol>
</nav>
کد اسکیما بردکرامب
فعال کردن Schema markup به منظور نشان دادن موضوعات و عناوین بردکرامب به گوگل است تا بهجای آدرس صفحه، مسیر سایت در نتایج کاربران به نمایش درآید. شما می توانید با قرار دادن کد زیر، اسکیما بردکرامب خود را فعال کنید.
<html>
<head>
<title>Award Winners</title><script type="application/ld+json">
{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "BreadcrumbList",
"itemListElement": [{
"@type": "ListItem",
"position": 1,
"name": "Books",
"item": "https://example.com/books"
},{
"@type": "ListItem",
"position": 2,
"name": "Science Fiction",
"item": "https://example.com/books/sciencefiction"
},{
"@type": "ListItem",
"position": 3,
"name": "Award Winners"
}]
}
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
فعال سازی با استفاده از Yoast
در صورتی که افزونه Yoast را برای وبگاه خود فعال کرده اید، به راحتی می توانید این ویژگی را به صفحات وب خود اضافه کنید. برای این کار کافی ست مسیر زیر را طی کنید:
همانطور که مشاهده می کنید از طریق افزونه یواست به راحتی می توانید تنظیمات گوناگونی را برای نشانی ریز مسیرها مشخص کنید.
فعال سازی با استفاده از پلاگین های وردپرس
برای فعالسازی این ویژگی در سایت های وردپرسی پلاگین های مخصوصی طراحی شده اند که شما می توانید از آن ها استفاده کنید. برای مثال پلاگین BreadCrumbs NavXT به راحتی و با وجود تنظیمات فراوان می تواند برای تارنمای شما به صورت محلی این ویژگی را فعال سازد.
افزونه های برد کرامب
استفاده از افزونه روشی مطمئن و آسان برای سایت های وردپرسی خواهد بود به همین دلیل چند افزونه را معرفی کردیم تا بتوانیم ساده تر برد کرامب خود را بسازیم.
افزونه یواست – yoast
معمول ترین روش برای ایجاد برد کرامب استفاده از افزونه یواست می باشد. کافیست، تنظیمات افزونه سئو خود را باز کنید و در بخش ظاهر جستجو برد کرامب را پیدا کنید. این افزونه را از اینجا دانلود کنید.
افزونه نو ایکس تی – NavXT
افزونه Breadcrumb NavXT از جمله بهترین افزونه های مسیریاب است چون به عملکرد سئو سایت شما کمک می کند. این افزونه برای وردپرس 4.0 مناسب است، رایگان در دسترس قرار می گیرد. همچنین بسیار انعطاف پذیر است و رابط کاربری آسانی دارد و امکانات زیادی برای شما فراهم می کند. این مورد را از اینجا دانلود کنید.
افزونه فلکسی – Flexy
این افزونه منبع باز می باشد به همین خاطر امکاناتی را برای شما ایجاد می کند تا شخصی سازی های خود را به راحتی انجام بدهید. ویژگی هایی مثل انعطاف پذیری، تنظیم متن اصلی و نهایی، تعیین رنگ متن، لینک و پس زمینه از طریق تنظیمات متن اجازه می دهد بتوانید برد کرامب را مطابق سلیقه خود تنظیم کنید. افزونه فلکسی را از اینجا دانلود کنید.
افزونه ووکامرس – WooCommerce
افزونه WooCommerce یک افزونه ساده وردپرسی محسوب می شود و شما می توانید برد کرامب خود را به سادگی تنظیم مجدد کنید. این افزونه با امکان سفارشی سازی و اجازه کنترل کامل به شما کمک می کند تا بتوانید مطابق سلیقه خود برد کرامب را تنظیم کنید و سبکی متفاوت برای آن تعیین کنید. از اینجا دانلود کنید.
متداول ترین اشتباهات در استفاده از مسیریاب ها
استفاده از این ویژگی در صفحه وب به منظور بهینه سازی انجام می شود و به همین دلیل باید با رعایت نکات ریزی همراه باشد تا نتایج معکوسی نداشته باشد. درست مانند استفاده از کلمات کلیدی که اگر در آن زیاده روی کنید، حساسیت موتورهای جستجو را به دنبال دارد و می تواند ضربه بدی را به رتبه وبگاه شما وارد کند.
استفاده از بردکرامب (Breadcrumb) نیز دقیقاً به همین صورت است و متأسفانه بسیاری از افراد از این ویژگی را برای صفحه وب خود استفاده نمی کنند و یا اگر آن را فعال کرده باشند، با انجام اشتباهات معمول زیر کار خود را نه تنها بی نتیجه که حتی با اثر بخشی معکوس همراه خواهند کرد. شما می توانید با اطلاع از این اشتباهات از تکرار آن ها جلوگیری کنید.
انتخاب سایز و موقعیت نامناسب برای بردکرامب
اندازه و فونت این ویژگی را باید به گونه ای تنظیم کنید که نه آنقدر بزرگ باشد که بیش از اندازه فضای سایت را اشغال کند و نه آنقدر کوچک باشد که توسط کاربران موبایل، دیدن و کلیک کردن بر روی آن دشوار شود.
تجربه ثابت کرده که بهترین موقعیت برای جایگذاری این ویژگی در بالای صفحه، زیر بنر و یا بالای عنوان اصلی است. پس بهتر است شما نیز از تجربه دیگران استفاده کرده و این ویژگی را در یکی از این مکان ها جایگذاری کنید.
تکرار نوار پیمایش
مسیریاب ها را به گونه ای تنظیم نکنید که عیناً آنچه در نوار پیمایش یا منوی ناوبری نمایش داده می شود را تکرار کند. چرا که در این صورت استفاده از آن کار عاقلانه به نظر نمی رسد و بهتر است حذف شود.
حذف نوار پیمایش
قرار بر این شد که بردکرامب (Breadcrumb) تکرار نوار پیمایش نباشد اما اگر مجبور به حذف یکی از آن ها شدید، در نظر بگیرید که اهمیت نوار پیمایش خیلی بیشتر است و استفاده از آن اولویت بالاتری دارد. پس هرگز این ویژگی را جایگزین مناسبی برای منوی ناوبری خود ندانید.
انتخاب نوع نامناسب
در انتخاب نوع مناسب این ویژگی با ساختار صفحه وب خود دقت زیادی به خرج دهید. با اینکه بیشتر صفحات وب از نوع مکانی این مسیریاب استفاده می کنند و این نوع برای استفاده در فروشگاه های مجازی و صفحات تجاری گزینه مناسبی است، اما به نظر می رسد نوع تاریخچه این ویژگی برای صفحات وب با ساختارهای پیچیده و دارای صفحاتی متعلق به چندین دسته مناسب تر است. با این حال توصیه می کنیم قبل از فعالسازی، در مورد انتخاب نوع، بررسی های بیشتری را انجام دهید.
پایان
تأکید زیاد گوگل به نشانگرهای صفحه نشان می دهد دسترسی که شما برای کاربران با یک مسیر راهنمای ساده ایجاد می کنید، مفید بودن سایت شما را نشان می دهد. البته کاربران فقط 30% به بردکرامب توجه می کنند ولی داشتن یک مسیر راهنما از لحاظ ظاهری برای یک سایت پایدار ضروری است و فواید زیادی را برای صاحبان سایت و برای کاربران خواهد داشت. استفاده از بردکرامب (Breadcrumb) ها یکی از آسان ترین ترفندهایی ست که می تواند به صورت مستقیم بهبود رتبه صفحه وب شما را به دنبال داشته باشد. البته شاید تأثیر استفاده از این ویژگی در نتایج SERP موتورهای جستجو چشمگیر و تضمین شده نباشد، اما با این وجود فعالسازی آن خالی از لطف نیست. به خصوص اینکه به راحتی و با چند کلیک ساده در افزونه ای مثل Yoast می توان آن را برای صفحه وب فعال نمود.