آموزش کامل وردپرس – نصب قالب و افزونه – قسمت دوم
آموزشسلام . با قسمت دوم آموزش کامل وردپرس در خدمت شما هستیم . در قسمت پیش ، آموزشی از نصب وردپرس در سی پنل تا ورود به پیشخوان وردپرس را ارائه دادیم . در این قسمت به شما آموزش نصب پوسته ، نصب افزونه و آموزش تغییر نشانی مطالب سایت را به شما آموزش خواهیم داد . امیدوارم این قسمت نیز مانند قسمت گذشته مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد . این قسمت نسبت به قسمت گذشته ، احتمالا سبک تر و کوتاه تر می باشد .
پس از نصب کامل وردپرس در محیط لوکال و سی پنل شما به یک قالب زیبا و متناسب با سایت خودتان نیاز خواهید داشت . البته نباید فراموش کنید با توجه به رتبه بندی سایت توسط گوگل ، استاندارد بودن و بهینه بودن قالب را نمی توان فراموش کرد .
1 . آموزش نصب قالب در وردپرس :
برای نصب قالب در وردپرس شما ابتدا باید قالب مورد نظر و متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید که می توانید از سایت های قالب وردپرس استفاده کنید . برای نصب قالب وردپرس به پنل پیشخوان وردپرس خود مراجعه کنید .
در پیشخوان منویی را مشاهده می کنید که در آن می توانید به همه بخش های وردپرس دسترسی داشته باشید . با استفاده از بخش نمایش >> پوسته ها می توانید قالب خود را بر روی سایت و هاست خود آپلود نمایید .
پس از ورود به بخش پوسته شما دو راه دارید ! شما می توانید از قالب هایی که خود وردپرس در اختیار شما قرار می دهد استفاده کنید و یا اینکه قالب مورد نظر خود را از سایت های وردپرسی دانلود کنید و در وردپرس بارگذاری کنید . در اینجا ما راه دوم یعنی بارگذری پوسته را انتخاب می کنیم . برای این کار کافیست بر روی گزینه افزودن پوسته تازه در بالای صفحه کلیک کنید .
پس از کلیک کردن بر روی افزودن پوسته تازه به بخش تازه ای وارد خواهید شد که همان راه اول و انتخاب پوسته هایی است که وردپرس در اختیار شما می گذارد . برای نصب پوسته از راه دوم باید به بخش بارگذاری پوسته رجوع کنید تا پوسته مورد نظر خود را بارگذاری کنید .
بعد از اینکه بر روی بارگذاری پوسته کلیک کردید ، باید پوسته مورد نظر را از سیستم خود انتخاب کنید و بر روی گزینه آپلود کلیک کنید و منتظر منتقل شدن فایل ( پوسته ) از سیستم شما به سایت و هاست شما شود .
بعد از انتقال پوسته به سایت شما ، محیطی مانند محیط زیر مشاهده خواهید کرد از موفقیت آمیز بودن انتقال و نصب پوسته خبر می دهد ! توجه داشته باشید که اگر پوسته شما مشکل داشته باشد پیغامی مبتنی بر عدم آپلود پوسته در سایت شما مشاهده خواهید کرد . پس انتقال پوسته ، شما به محیط جدیدی منتقل می شوید که می توانید سه گزینه را مشاهده و یکی را انتخاب کنید .
پیش نمایش زنده : با این گزینه شما بدون فعال کردن پوسته در آدرس اصلی سایت ، قالب مورد نظر را مشاهده می کنید و از ایرادات و شاید عدم نمایش صحیح مطلع می شوید . این گزینه را فقط مدیران سایت می توانند مشاهده نمایند . عدم نمایش صحیح ممکن است به دلیل نصب نبودن افزونه های مورد نیاز قالب باشد . برای مثال در برخی از قالب های وردپرسی به دلیل نصب نبودن افزونه Wp-page navi فوتر سایت به درستی نمایش داده نمی شود .
فعال کردن : با این گزینه قالب شما در آدرس اصلی فعال خواهد شد و بازدیدکنندگان می توانند آن را مشاهده کنند .
بازگشت به برگه ی پوسته ها : این گزینه باعث می شود قالب سایت شما به صورت نصب شده بر روی وردپرس باقی بمانند و در صورت نیاز آن را مشاهده و یا فعال نمایید .
اگر به بخش پوسته ها مراجعه کنید و قالب شما نصب شده باشد محیطی مانند تصویر زیر مشاهده خواهید کرد :
در بخش پوسته ها شما می توانید نام پوسته ، ورژن پوسته و همچنین نویسنده و طراح این پوسته را مشاهده کنید .
2 . آموزش نصب افزونه در وردپرس :
نصب افزونه ها در وردپرس تقریبا مانند نصب قالب می باشد . اکنون به آموزش نصب افزونه در وردپرس می پردازیم . برای نصب افزونه در وردپرس از منوی موجود در پیشخوان ، به بخش افزونه ها >> افزودن مراجعه کنید .
در این بخش می توانید تمامی افزونه های رایگان منتشر شده در وردپرس را مشاهده کنید . همچنین می توانید افزونه مورد نیاز خود را از طریق بارگذاری ، نصب کنید . برای این کار لازم است شما بر روی گزینه بارگذاری افزونه کلیک کنید و از طریق بارگذاری ( همانند بارگذاری قالب ) افزونه دلخواه خود را نصب کنید . روش دیگر برای نصب افزونه در وردپرس جستجوی افزونه مورد نیاز در باکس جستجو می باشد . برای مثال ما می خواهیم افزونه Wp-jalali را نصب کنیم . نام این افزونه را در جعبه جستجو تایپ می کنیم و پس فشردن کلید اینتر ، جدیدترین ورژن های ارائه شده این افزونه را مشاهده خواهید کرد . با کلیک بر روی کلید نصب ، افزونه نصب خواهد شد .
با فعال کردن افزونه ، افزونه فعال خواهد شد . می توانید از آن استفاده کنید و با گزینه بازگشت به نصب کننده ی افزونه ها به صفحه ای منتقل می شوید که تمامی افزونه های نصب شده را می توانید ببینید و آنها را فعال ، غیر فعال و پاک کنید .
برخی از افزونه ها دارای شورت کد هستند . وظیفه شورت کد ها ، فراخوانی افزونه به محلی است که شورت کد ها در آنجا درج شده اند . از شورت کد ها می توانید در هرکجای قالب ( به طوری که مشکلی بوجود نیاورند ) مثلا ابزارک ها استفاده کنید .
3 . آموزش تغییر آدرس مطالب یا پیوند های یکتا :
شاید برای همه ما پیش آمده است که دوست نداریم مطالب خود را آن گونه که به صورت پیشفرض در وردپرس نمایش می دهد ، نمایش دهیم ! برای مثال ما دوست داریم فقط عنوان مطالب در آدرس نمایان شود . برای این کار به از منوی وردپرس به بخش تنظیمات >> پیوند های یکتا مراجعه کنید .
پس از ورود به بخش پیوند های یکتا ، باید یکی از گزینه ها را انتخاب کنید که نحوه نمایش تمامی گزینه را در آنجا مشاهده می کنید . اما در آخرین گزینه ، یک گزینه به نام ساختار دلخواه وجود دارد که با این گزینه می توانید به صورت دلخواه نحوه نمایش مطالب خود را تعیین کنید . برای مثال ما می خواهیم فقط هنوان مطالب را در سایت نمایش دهد . با استفاده از کد %postname% به راحتی می توان این کار را انجام داد .دقت کنید که در صورت استفاده از چندین کد آن را با علایمی مانند ممیز ، خط فاصله و … جدا کنید .
برخی از تگ ها برای استفاده در ساختار دلخواه پیوند های یکتا :
%year%
نمایش سال نوشته شما ، 4عدد ، 1394
%monthnum%
نمایش ماهی که نوشته خود را منتشر کرده اید ، مثلاً 4
%day%
نمایش روزی که نوشته منتشر شده است ، 28
%hour%
نمایش ساعتی که نوشته خود را منتشر نموده اید ، مثلا 9
%minute%
نمایش دقیقه ای که نوشته شما منتشر شده است ، مثلا 46
%second%
نمایش ثانیه ای که نوشته خود را منتشر نموده اید ، مثلا 29
%postname%
این همان عنوان نوشته ای است که در هنگام انتشار مطلب از آن استفاده کردید . مثلا در این پست عنوان نوشته << آموزش کامل وردپرس – قسمت دوم >> می باشد که در صورت انتخاب این تگ ، در آدرس نمایان می شود .
%post_id%
شماره ی مخصوص هر نوشته ، 65
%category%
دسته مطلب منتشر شده از دسته بندی سایت
%author%
نام نویسنده مطلب منتشر شده
مثالی برای استفاده در ساختار دلخواه :
%post_id% / %category% / %postname%
که در سایت شما به صورت زیر نمایش داده خواهد شد :
www.example.com/46/computer/hard-drives
امیدوارم از آموزش قسمت دوم وردپرس لذت برده باشید . موفق باشید…
مقالات مرتبط :
آموزش کامل وردپرس – نصب وردپرس – قسمت اول
آموزش کامل وردپرس – نصب قالب و افزونه – قسمت دوم
آموزش کامل وردپرس – سئو کلی – قسمت سوم
سلام وقتتون بخیر من وارد پیشخوان خودم میشم
در نوار سمت راست فقط این ستوان ها وجود دارد
نوشته ها
رسانه
برگه ها
دیدگاه ها
فرم تماس
شناسنامه
ابزارها
جمع کردن فهرست
نمایش یا پوسته وجود ندارد من الان چیکار کنم