سلام . قبل از اینکه آموزش را شروع کنیم قصد داریم توضیح مختصری در مورد این آموزش در اختیار کاربران گرامی قرار دهیم . تصمیم گرفتیم آموزش کاملی از وردپرس در چند بخش را براتون در بلاگ آی وحید قرار دهیم تا اگر می خواهید سایتتان را خودتان راه اندازی کنید دیگر به کمک دیگران نیازی نداشته باشید و با این آموزش می توانید سایتی بر پایه وردپرس را به صورت کامل راه اندازی کنید . اکنون بخش اول این آموزش را شروع می کنیم و به ترتیب بخش های بعدی آموزش را نیز قرار خواهیم داد . در ادامه با ما همراه باشید .
1 . تهیه هاست و دامنه :
در ابتدا و قبل از شروع شما به یک هاست و یک عدد دامنه نیاز دارید که بهتر است خرید هاست و دامین را پس از بررسی و تحقیق انجام دهید .
2 . دانلود جدیدترین نسخه وردپرس :
پس از تهیه هاست و دامنه شما باید جدیدترین نسخه وردپرس که بستگی به خودتان دارد که از وردپرس پارسی و یا انگلیسی استفاده کنید . در این آموزش ما از وردپرس پارسی استفاده می کنیم . برای دانلود آخرین نسخه وردپرس پارسی می توانید از سایت www.wp-persian.com/download آن را دانلود کنید .
3 . ورود به هاست و آپلود وردپرس در فایل منیجر :
پس از دانلود وردپرس شما باید به هاست خود وارد شوید . اگر هاست Cpanel تهیه کرده اید کافیست 2082: و اگر هاست دایرکت ادمین تهیه کرده اید باید 2222: را آخر دامنه خود اضافه کنید تا به بخش ورود منتقل شوید ( ما هاست Cpanel را پیشنهاد و از آن استفاده می کنیم ) .
پس از وارد شدن باید به بخش فایل منیجر هاست خود مراجعه کنید و وردپرس را در آنجا آپلود کنید .
پس از آپلود وردپرس باید آن را به بخشی که می خواهید منتقل کنید .مثلا ما با ایجاد یک ساب دامین ، وردپرس را به پوشه مربوطه انتقال دادیم . نام ساب دامنه ما test می باشد که در آدرس اصلی به صورت test.Domain.com نمایش داده می شود . پس از آپلود و Extract ، فایلی به نام WordPress نمایش داده می شود که باید باید محتویات این پوشه را به بخش اصلی منتقل کنید .
در تصویر زیر پوشه wordpress که بالاتر از آن صحبت کردیم مشاهده می کنید .
اکنون باید وارد پوشه WordPress شوید و محتویات آن را به پوشه اصلی ( توسط دکمه Move در منوی بالا ) منتقل کنید .
4 . ایجاد دیتابیس یا پایگاه اطلاعاتی داده MYSQL :
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا بر پایه PHP می باشد و نیاز به یک پایگاه برای ذخیره داده ها و اطلاعات می باشد . اکنون زمان آن رسیده یک پایگاه اطلاعات داده برای وردپرس ایجاد کنید . برای این کار به صفحه اصلی هاست خود مراجعه کرده و از بخش Databases با استفاده از گزینه MySQL database wizard یک دیتابیس ایجاد کنید .
پس از ورود به این بخش در مرحله اول از شما یک نام برای دیتایس از شما می خواهید که نام آن مهم نیست اما اطلاعات این بخش و بخش بعدی را به خاطر بسپارید که در مرحله نصب لازم خواهد شد و در واقع بدون دیتابیس قادر به نصب وردپرس نخواهید بود .
در مرحله بعدی از شما نام کاربری و رمز عبور را طلب می کند . محیطی مانند تصویر زیر مشاهده می کنید :
در نسخه جدیدی که از وردپرس ارائه شده است ، برای تهیه وردپرس باید رمز شما از اعداد و حروف تشکل شده باشد .
پس از تکمیل اطلاعات بر روی گزینه Create user کلیک کنید . در مرحله بعد شما کافی است تمامی گزینه ها ( ALL PRIVILEGES ) را تیک بزنید تا در راه اندازی سایت خود به مشکلی برخورد نکنید .
پس از تیک زدن تمامی گزینه بر روی گزینه Next Step کلیک کنید . اکنون دیتابیس شما ساخته شده است و وارد مرحله بعد یعنی نصب وردپرس می شویم .
5. وارد کردن اطلاعات وردپرس و نصب وردپرس :
برای نصب وردپرس باید دامنه خود را در مرورگر باز کنید تا به محیط جدید منتقل شوید ( install/ ) :
در بخش بعدی از شما اطلاعات دیتابیس را می خواهد که باید به دقت وارد کنید . نام پایگاه داده همان نامی است در مرحله اول ساخت دیتابیس وارد کردید که به صورت زیر باید وارد کنید . ( پس از وارد کردن نام ، پیشوندی به نام شما وارد می شود که نام کاربری هاست شما می باشد که باید به صورتی که در تصویر مشاهده می کنید اضافه شود )
میزبان پایگاه داده در Cpanel و DirectAdmin به صورت localhost می باشد و پیشوند جداول در اسکریپت وردپرس _WP می باشد .
در مرحله بعد باید اطلاعات سایت از جمله نام سایت ، توضیحات ، نام کاربری و رمز عبور و ایمیل خود را وارد نمایید .
حریم خصوصی : اگر سایت شما شخصی است و نیازی به ثبت اطلاعات سایت شما در موتور های جستجو نیست ، تیک این گزینه را بردارید ولی اگر می خواهید اطلاعات سایت شما در موتور های جستجو ثبت شود این گزینه باید تیک داشته باشد .
پس از وارد کردن اطلاعات بالا بر روی گزینه راه اندازی وردپرس را کلیک کنید .
در بخش بعدی شما محیطی مانند محیط زیر مشاهده می کنید که از راه اندازی سایت به شما اطلاع می دهد .
6 . ورود به بخش مدیریت وردپرس :
برای ورود به بخش مدیریت باید Wp-login را به همراه / ( ممیز ) به دامنه خود اضافه کنید .
اکنون می توانید با یوزر و پسورد خود به بخش مدیریت ( پیشخوان وردپرس ) وارد شوید .
در بخش بعدی آموزش نصب قالب وردپرس و افزونه های وردپرس را به شما کاربران گرامی آموزش خواهیم داد .
منتظر نظرات خوب شما راجع به این آموزش هستیم .
موفق باشید…
مقالات مرتبط :
آموزش کامل وردپرس – نصب وردپرس – قسمت اول
آموزش کامل وردپرس – نصب قالب و افزونه – قسمت دوم
آموزش کامل وردپرس – سئو کلی – قسمت سوم