روش های نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس بسیار ساده هستند. پس با وجود شرایطی که دارید  می توانید روش های مختلفی را برای نصب بکار بگیرید. در این مقاله سعی کردیم در شرایط مختلف اضافه کردن گوگل آنالیتیکس را به وب سایت بیان کنیم.

با وجود اهمیتی که گوگل آنالیتیکس برای یک وب سایت دارد اول توضیح کوتاهی راجب آن می دهیم و سپس به 4 روش اصلی اضافه کردن گوگل آنالیتیکس را آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید.

  • معرفی گوگل آنالیتیکس
  • چگونه گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود اضافه کنید
  • چگونه به کمک افزونه ها گوگل آنالیتیکس در وردپرس نصب کنیم
  • چگونه گوگل آنالیتیکس در وردپرس به صورت دستی متصل کنیم
  • چگونه با استفاده از گوگل تگ منیجر گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود ادغام کنیم
  • چگونه همگام سازی گوگل آنالیتیکس به صورت محلی در ودرپرس انجام دهیم

معرفی گوگل آنالیتیکس

برای ایجاد اکانت ، آموزش گوگل آنالیتیکس می توانید از مقاله آموزش تصویری گوگل آنالیتیس استفاده کنید. گوگل آنالیتکیس اطلاعات گسترده ای را از وب سایت شما جمع آوری می کند و با تجزیه و تحلیل آن ها استراتژی های مفیدی برای هر وب سایتی ارائه می کند.

اطلاعات حاصل از تجزیه و تحلیل در گزارش ها به پنج دسته تقسیم می شوند :

Real-time

همان طور که معنی اصطلاح مشخص است، گوگل آنالتیکس به دنبال داده هایی است که در لحظه اتفاق می افتد. سپس آنها را جمع آوری می کند و در قسمت Real-time به شما ارائه می کند.

Audience

اگر همه اطلاعات مخاطبان سایت خود را بخواهید این بخش اطلاعاتی چون آمار کلی سایت و کاربرانی که وارد سایت می شوند، را ارائه می کند.

Acquisition

توضیحاتی را درباره نحوه دستیابی سایت به ترافیک قرار می دهد، صفحات و مواردی که ترافیک جذب کردند را مشخص می کند.

Behavior

در این بخش رفتار کاربران در سایت مورد توجه قرار می گیرد، از جمله کلیک بر دکمه ها و تعیین محبوب ترین صفحات و غیره.

Conversions

تبدیل ها، گزارش پیشرفته ای که با استفاده از هدف های پیشنهادی گوگل آنالیتیکس ارائه می کند، فعالیت هایی مانند پیگیری ایمیل مارکتینگ یا میزان فروش تجارت که می تواند به استراتژی وب سایت کمک کند را ردیابی می کند.

در اینجا نمونه ای از اطلاعاتی قرار دادیم که می توانید در گزارش های خود دریافت کنید، از جمله:

  • تعداد کاربران فعال درسایت در لحظه مشخص شده است.
  • میزان افرادی را مشخص می کند که به مرور زمان از سایت شما بازدید می کنند.
  • سن ، جنسیت و مکان بازدیدکنندگان تعیین می شود.
  • منبع ترافیک سایت ( جستجوی ارگانیک، رسانه های اجتماعی ، لینک داخلی) ردیابی می کند.
  • مدت زمانی که کاربر در صفحات هستند را مشاهده می کند.
  • نرخ بانس ریت، تعداد کلیک و نرخ تبدیل محاسبه می کند.

چگونه گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود اضافه کنید

در اینجا 4 روشی که از آن صحبت کردیم را توضیح می دهیم تا بتوانید گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود اضافه کنید.

1. چگونه به کمک افزونه ها گوگل آنالیتیکس در وردپرس نصب کنیم

ساده ترین راه برای افزودن گوگل آنالیتیکس به وردپرس استفاده از افزونه است. افزونه ها کمک می کنند تا بدون درج کد و ویرایش، گوگل آنالیتیکس را به وب سایت خود اضافه کنید.

افزونه رایگان Site kit by Google کمک می کند تا فقط با چند کلیک گوگل آنالیتیکس را به سایت وردپرسی خود اضافه کنید. این افزونه مثل افزونه های کنسول جستجوی گوگل، پیج اسپید گوگل و گوگل Google AdSense داده ها را جمع می کند و به شما امکان می دهد داشبورد خوبی بر اساس نتایج گوگل به عنوان منبع داده بسازید.

برای نصب و فعال سازی سایت کیت ابتدا باید بر روی دکمه Start Setup کلیک کنید.

بعد از اینکه افزونه نصب شد درخواست اتصال سایت وردپرس خود را به حساب آنالیتیکس ارسال کنید. در ادامه با تایید چند گام به گوگل اجازه دسترسی به داده های خود را دهید و هر خدماتی که می خواهید را برای افزودن به وردپرس تنظیم کنید.

زمانی که موفق شدید به حساب گوگل آنالیتیکس وصل شوید، می توانید داده های گوگل آنالیتیکس را به همراه سایر سرویس های فعال در داشبورد خود مشاهده کنید.

همه داده ها همیشه در نوار کناری سمت چپ به طور مستقیم در وردپرس قابل دسترس هستند .

این افزونه گزینه های زیادی را در منوی خود دارد و اگر فقط بخواهید که بر روی داده های گوگل آنالیتیکس خود تمرکز کنید، بهتر است که با افزونه بعدی کار خودتان را ساده تر کنید.

افزونه GA Google Analytics گوگل آنالیتیکس :

افزونه رایگان GA Google Analytics گوگل آنالیتیکس توسط شرکت جف استار ارائه شده است ، بیش از 400.000 نصب فعال دارد و امتیاز 5 ستاره را از کاربران دریافت کرده است.

بعد از نصب و فعال سازی افزونه فقط باید شناسه ردیابی ( Tracking ID ) گوگل آنالیتیکس خود را در تنظیمات وب سایت اضافه کنید.

پس به قسمت ادمین خود وارد شوید و در زیرمنوی ( Property ) ، ( Tracking info ) را انتخاب کنید و سپس روی کد رهگیری ( Tracking Code ) کلیک کنید.

شناسه ردیابی شما با UA شروع می شود و در ابتدای این بخش قرار می گیرد.

حالا به داشبورد وردپرس بروید و مسیر ( Setting > Google Analytics ) طی کنید با اسکرول به سمت پایین در تنظیمات افزونه ( Plugin Setting ) خود کد رهگیری مربوط را به این قسمت اضافه کنید.

این افزونه به شما امکان می دهد تا کد رهگیری خود را در هدر زیر صفحه قرار دهید. همچنین کد رهگیری سفارشی ، گواهی SSL اضافه کنید و یا ردیابی را برای برخی کاربران غیرفعال کنید.

بعد از تنظیمات خود به پایین صفحه بروید و بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید. اکنون باید گوگل آنالیتیکس برای شما در وردپرس فعال شده باشد.

2. چگونه گوگل آنالیتیکس در وردپرس به صورت دستی متصل کنیم

افزودن کد رهگیری گوگل آنالیتیکس به طور مستقیم به وردپرس از طریق توابع PHP امکان پذیر است. اگر از مسیر دستی استفاده کنید باید از یک Child Theme استفاده کنید تا کد رهگیری شما به طور خودکار مدام به روزرسانی نشود.

اما قبل از هر گونه تغییر در PHP خود یک بک آپ تهیه کنید تا مشکلی برای وب سایت شما بوجود نیاید. بعد از اینکه Child Theme فعال شد، کدرهگیری گوگل آنالیتیکس خود را قبل از بستن هدر </head> در پوشه header.php قرار دهید.

همان طور که در قسمت قبلی توضیح دادیم بعد از دریافت کدرهگیری گوگل آنالیتیکس به حساب خود بروید و به اطلاعات پیگیری خود دسترسی پیدا کنید یا اسکریپت را از کادر زیر Google Site Tag کپی کنید.

برای افزودن این کد به سایت وردپرسی باید مسیر ( Appearance > Theme Editor ) طی کنید. حال اگر قالب فرزند ( Child Theme ) از فایل های اصلی ویژگی را دارند، پوشه header.php خود را مشاهده نمی شود و برای دسترسی باید قالب اصلی را در لیست پرونده کلیک کنید.

بعد از پیدا کردن header.php و انتخاب آن، کدرهگیری گوگل آنالیتیکس مثل روش های دیگر قبل از تگ </head> در ویرایشگر جایگزین کنید.

سپس مطمئن شوید که بر روی دکمه Update File کلیک کردید. در نهایت کد رهگیری گوگل آنالیتیکس را به وردپرس اضافه خواهد شد.

3. چگونه با استفاده از گوگل تگ منیجر گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود اضافه کنید

سومین روشی که می خواهیم به کمک آن گوگل آنالیتیکس را به سایت خود اضافه کنیم استفاده از گوگل تگ منیجر است. این روش واقعا برای سایت هایی مناسب است که اسکریپت های زیادی  برای اهداف مختلف دارند. ( از ابزار های مختلفی برای تجزیه و تحلیل وب سایت خود استفاده می کنند )

گوگل تگ منیجر یک سیستم مدیریت تگ است که قطعه کد های سایت و تگ ها را در وب سایت مثل آنالیز ترافیک و بهینه سازی بازاریابی را مدیریت می کند و به سرعت ، به راحتی به روز رسانی می کند.

در گوگل تگ منیجر به جای ویرایش می توانید اسکریپت های رابط کاربری تگ منیجر را اضافه و به روز کنید. این ابزار می تواند خطاهای ممکن را کاهش دهد و نیاز کمتری به کدنویسی پیدا کنید.

ساده ترین راه برای این کار استفاده از افزونه رایگان گوگل تگ منیجر است که در حال حاضر 300.00 هزار نصب دارد و امتیاز 5 ستاره را دریافت کرده است.

برای شروع می توانید افزونه گوگل تگ منیجر را از قسمت منابع وردپرس یا مسیر ( Plugins > Add New ) در داشبورد وردپرس اضافه کنید.

بعد از اینکه حساب خود را در گوگل تگ منیجر ایجاد کردید، باید به داشبورد تگ منیجر خود بروید. به دنبال کاراکترهایی باشید که با GTM شروع شدند و سپس شناسه خود را در ادمین کپی کنید.

به سایت وردپرس خود برگردید و شناسه گوگل تگ منیجر خود را در قسمت مربوط به صفحه تنظیمات افزونه وارد کنید و مسیر ( Settings > Google Tag Manager ) را طی کنید.

هر چیزی که در تگ منیجر خود تنظیم کنید از طریق این افزونه در سایت وردپرسی شما کار می کند.

4. چگونه همگام سازی گوگل آنالیتیکس به صورت محلی در ودرپرس انجام دهیم

در روش نهایی می خواهیم به کمک اسکریپت های گوگل آنالیتیکس ، آن را به صورت محلی در سرور خود آپلود کنیم. هر چند این روش توسط گوگل آنالیتیکس پشتیبانی نمی شود.

ولی دلایل زیادی وجود دارد تا به کمک این روش گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود متصل کنید، از جمله :

  • درخواست های HTTP خارجی سایت را کاهش دهید.
  • به حافظه نهان خودکنترل کامل خواهید داشت، می توانید از هدرهای کش سرور استفاده کنید.

مثلا اگر از پیج اسپید گوگل در وردپرس خود استفاده می کنید، ممکن است خطاهای زیر را در اسکریپت های خود مشاهده کنید.

البته گوگل آنالیتیکس به صورت پیش فرض هشدار های شما را در زمان ذخیره دو ساعته قرار داده است. به احتمال زیاد گوگل برای اینکه کاربران بتوانند در پایان کار موارد خود را اصلاح کنند، این بازه زمانی را قرار داده است تا به تغییرات دسترسی داشته باشند.

استفاده از افزونه CAOS

برای شروع توصیه می کنیم تا از افزونه Complete Analytics Optimization Suite استفاده کنید. این افزونه بیش از 20.000 نصب فعال دارد و از کاربران امتیاز 5 را دریافت کرده است.

افزونه CAOS به شما امکان می دهد تا بتوانید پوشه جاوا اسکریپت گوگل آنالیتیکس خود را به صورت محلی آپلود و با استفاده از تابع wp_cron() آن را به روز رسانی کنید.

ویژگی های افزونه CAOS :

  • آدرس IP کاربران را مخفی می کند.
  • نرخ بانس را برای هر صفحه ای که بخواهید، تنظیم می کند.
  • در موارد ضروری کد های اسکریپت گوگل آنالیتیکس تغییر می دهد.
  • تنظیماتی دارد تا افزونه هایی که قبلا در سایت نصب کردید را بتوانید غیرفعال کنید.

زمانی که CAOS را نصب می کنید و شناسه پیگیری گوگل آنالیتیکس را وارد می کنید، افزونه شما به وردپرس اضافه می شود. بعد از اتصال آن باید فایل Analytics.js را در سرور خود آپلود و ذخیره کنید و با استفاده از یک اسکریپت برنامه ریزی شده wp_cron() آن را به روز کنید.

توصیه می کنم بعد از اینکه وارد تنظیمات ( Settings > Optimize Analytics ) شدید. در گزینه های Footer را در موقعیت کدردیابی ، اسکریپت را آپلود کنید.

سینک گوگل آنالیتیکس با افزونه Perfmatters

افزونه دیگری که می توانید گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود سینک کنید Perfmatters است. این افزونه به منظور بهینه سازی عملکرد وب سایت توسط شرکت برادران جکسون ایجاد شده است.

در میان ویژگی های این افزونه ، گزینه ای برای سینک کردن گوگل آنالیتیکس به صورت محلی با شناسه ردیابی وجود دارد که مانند CAOS می تواند در هدر خود اسکریپت را آپلود کنید.

پایان

امیدواریم توانسته باشید به کمک این مقاله نصب گوگل آنالیتیکس در ودرپرس انجام بدهید و سئو بهتری برای سایت خود فراهم کنید.