17 نکته مهم سئو داخلی وب سایت

یکی از دغدغه های مهم صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و وبسایت ها این است که دوست دارند سئوی وبسایت خودشان را افزایش دهند تا بتوانند در رتبه های بالاتر گوگل قرار بگیرند و ترافیک بیشتری را جذب کنند تا از این طریق، درآمد خودشان را افزایش دهند.

سئو یکی از بهترین روش های جذب ترافیک است که در ابتدا نیاز است روی آن وقت بگذارید و سپس بعد از مدتی نتیجه تلاشتان را می بینید.

اگر شما هم یک صاحب وب سایت هستید و می خواهید سئو داخلی وبسایت خودتان را بهینه کنید، این مقاله سریالی و چند قسمتی را دنبال کنید تا مهمترین و بهترین نکات سئو داخلی را به شما توضیح بدهیم و با انجام آنها، سئو داخلی وبسایت خودتان را تا حد بسیار زیادی بالا ببرید.

البته باید این را هم بدانید که علاوه بر رعایت این نکاتی که در این مقالات گفته می شود، شما باید برای بهبود رتبه و سئوی سایت خود، تولید محتوای حرفه ای انجام دهید. شما باید بتوانید محتواهایی تولید کنید که مخاطبین وبسایت شما نیاز دارند و می خواهند در آن زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنند. با این کار، سئوی سایت شما به بهترین شکل ممکن بهبود پیدا می کند و رتبه بهتری در گوگل به دست می آورید. مثلا اگر شما در زمینه فروش داروهای گیاهی فعالیت می کنید، شاید نوشتن مقاله ای با این موضوع که کدام کشورها در تولید گیاهان دارویی پیشرو هستند خیلی برای مخاطب مناسب نباشد، مخاطب دوست دارد بداند چطور می تواند به نتیجه ای که می خواهد یعنی سلامتی و زیبایی بیشتر برسد و شما هم باید در این وبسایت، مقالاتی با این موضوعات را تولید کنید. بعد از اینکه مقاله خودتان را تولید کردید و در وبسایت قرار دادید، اگر وبسایت وردپرسی داشته باشید می توانید با استفاده از افزونه Yoast SEO این تغییرات را روی مقاله های خودتان اعمال کنید تا نتایج بهتری را کسب کنید و کارتان نیز راحت تر انجام شود. اگر هم از وبسایت وردپرسی استفاده نمی کنید، کافی است تغییراتی که می گوییم را به صورت دستی روی مقالات وبسایت خودتان پیاده سازی کنید تا بتوانید سئوی داخلی سایت خود را بهتر کنید.

حالا برویم سراغ این مقاله و باهم 17 نکته مهم سئو داخلی وبسایت را بررسی کنیم.

اقدامات موثر و مهم در سئوی داخلی سایت شامل موارد زیر هستند:

  1. انتخاب عنوان مناسب
  2. توضیحات Description مناسب
  3. استفاده از تگ H1
  4. استفاده از تگ H2
  5. استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای پاراگراف اول
  6. استفاده از کلمه کلیدی در آخرین پاراگراف
  7. کلمه کلیدی در alt تصویر
  8. آدرس مناسب برای سئو
  9. اضافه نمودن محتوای تکمیلی
  10. استفاده از لینک خروجی
  11. افزایش زمان حضور در صفحه
  12. سرعت سایت
  13. اضافه نمودن تعدیل کننده ها به عنوان
  14. استفاده از دکمه اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی
  15. اضافه نمودن لینک های داخلی
  16. محتوای بیش از 1500 کلمه
  17. کاهش نرخ خروج

1- انتخاب عنوان مناسب :

اگر یک کلمه را در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید، متوجه می شوید که هر کدام از نتایج، یک بخش تیتر آبی رنگ دارند. این تیتر آبی رنگ همان عنوان سئو وبسایت شماست که باید در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید.

انتخاب عنوان مناسب

عنوان مناسب برای سئو یک مطلب یا صفحه، باید حاوی کلمه کلیدی اصلی شما باشد و بهتر است این کلمه کلیدی در چند کلمه اول این عنوان تکرار شود.

مثلا اگر کلمه کلیدی صفحه شما طراحی وبسایت است، بهتر است عنوان شما به این شکل باشد: “طراحی وبسایت وردپرسی در تهران” یا “بهترین روش طراحی وبسایت چیست؟”

نکته دیگری که باید بدانید این است که عنوان سئوی شما، باید توجه مخاطبی که در حال خواندن نتایج جستجو است را جلب کند. به همین خاطر باید عنوانی را بنویسید که یکی از نکات زیر در آن به کار رفته باشد:

  • عنوان خبری: عنوان سئو شما می تواند به صورت خبری باشد و یک خبر را به مخاطب شما ارائه دهد. مثلا در مورد موضوع طراحی وبسایت می توانید بنویسید: “طراحی وبسایت ارزان شد!!!” ؛ این عنوان کوتاه، می تواند توجه مخاطب شما را جلب کند تا توضیحات مقاله شما را بخواند و در نهایت ترغیب شود روی لینک مقاله شما کلیک کند.
  • عنوان سوالی: روش دیگری که می توانید برای عنوان سئو مطالب خودتان استفاده کنید، عنوان سوالی است. مثلا برای موضوع طراحی وبسایت، می توانید به این صورت عنوان نویسی کنید: “چگونه طراحی وبسایت را ارزان تر انجام دهیم؟!” ؛ در این مثال مخاطب کنجکاو می شود که ببیند آیا روش های خاصی برای کاهش هزینه های طراحی وبسایت وجود دارد یا خیر به همین خاطر احتمالا روی لینک وبسایت شما در گوگل کلیک می کند.
  • عنوان کنجکاو کننده: یکی دیگر از روش های جالب و کنجکاو کننده عنوان در سئو، استفاده از عنوان های کنجکاو کننده است. مثلا برای موضوع طراحی سایت، می توانید چنین عنوانی بنویسید: “6 راز مهم طراحی وبسایت ، که هیچ طراح وبسایتی به شما نمی گوید!!!” این عنوان جذاب می تواند کلید موفقیت مقاله شما در نتایج گوگل باشد و توجه هر مخاطبی را جلب کند.

سه روش جالب و جذاب نوشتن عنوان های سئو برای مطالب و صفحات را بیان کردیم، حتما از این روش ها استفاده کنید تا بتوانید عنوان های جذاب تری را بنویسید و البته این را هم باید بدانید که نوشتن عنوان های کاملا بی ربط اصلا کار جذابی نیست و می تواند در آینده به سئوی وبسایت شما لطمه زیادی وارد کند. پس سعی کنید عنوان مناسبی را انتخاب کنید که وقتی مخاطب روی آن کلیک کرد، به مقاله ای مرتبط هدایت شود. در غیر این صورت مخاطب صفحه وبسایت شما را می بندد که همین موضوع باعث نمره منفی وبسایت شما در گوگل خواهد شد.

همچنین یادتان باشد عنوان سئو وظیفه جلب توجه مخاطب را دارد و باید طوری باشد که مخاطب در دست از اسکرول کردن صفحه گوگل بردارد و به عنوان شما توجه کند.

2- توضیحات Description :

همانطور که در قسمت قبل گفتیم، در نتایج جستجوی گوگل، عنوان وظیفه دارد توجه مخاطب را جلب کند، اما اکثر مخاطبین بعد از اینکه عنوان را مطالعه کردند و توجه شان جلب شد، در قدم بعدی توضیحات سئو را مطالعه می کنند تا مطمئن شوند مقاله شما می تواند آنها را به نتیجه موردنظرشان برساند.

توضیحات Description

پس شما علاوه بر نوشتن عنوان مناسب و جذاب، باید یک توضیحات سئوی جذاب و حرفه ای بنویسید تا مخاطبین ترغیب شوند روی لینک وبسایت شما کلیک کنند و به وبسایت شما وارد شوند.

همانطور که در عنوان سئو گفتیم، در توضیحات سئو هم باید از کلمه کلیدی اصلی مقاله یا صفحه خودتان استفاده کنید و بهتر است این کلمه کلیدی در چند کلمه اول نوشته شود.

مثلا فرض کنید می خواهیم برای یک مطلب که در مورد هزینه های طراحی وبسایت است یک توضیحات سئو بنویسیم، این توضیحات می تواند به این صورت باشد:

در طراحی وبسایت هزینه های جانبی زیادی وجود دارند که اکثر طراحان وبسایت این هزینه ها را از شما دریافت می کنند و شما هم به خاطر آگاهی نداشتن از این موضوع، هزینه این کار را پرداخت می کنید. در این مطلب ما در مورد هزینه های پنهان طراحی وبسایت صحبت می کنیم و می گوییم چطور آنها را کاهش دهید.

البته توضیحات یک مثال است و به صورت بداهه نوشته شده است اما می توانید برای مطالب خودتان با کمی وقت گذاری توضیحات فوق العاده و حرفه ای را بنویسید.

همچنین برای نوشتن توضیحات سئو هم می توانید از 3 روشی که برای نوشتن عنوان سئو معرفی کردیم استفاده کنید، یعنی توضیحات خود را به صورت خبری، سوالی یا کنجکاو کننده بنویسید.

فقط تنها موضوعی که باید بازهم روی آن تاکید کنیم این است که حتما توضیحاتی بنویسید که با مطلب شما مرتبط باشد نه توضیحاتی که صرفا برای کشاندن مخاطب به وبسایت خودتان بنویسید. چون این موضوع وبسایت شما را به یک برند اسپم تبدیل می کند و در آینده تاثیرات بدی را روی مخاطبین شما خواهد داشت.

3- استفاده از تگ H1 :

تگ H1 در هر مطلب نشان دهنده کلمات با اهمیت آن مطلب است. به همین خاطر در هر مطلب شما باید یک تگ H1 قرار دهید که شامل کلمه کلیدی اصلی آن مطلب یا صفحه باشد.

همانطور که گفتیم تگ H1 فقط یکبار می تواند در هر مطلب وجود داشته باشد.

استفاده از تگ H1

پس دقت کنید که در مطلب خودتان فقط یکبار تگ H1 را تکرار کنید و در آن از کلمه کلیدی اصلی خودتان استفاده کنید.

البته اگر از قالب های آماده وردپرس استفاده می کنید، به این موضوع دقت کنید که بعضی از قالب ها طوری کدنویسی شده اند که به صورت خودکار عنوان اصلی مطلب یا صفحه را به عنوان تگ H1 قرار می دهند و اگر قالب شما اینطور باشد، دیگر نیازی نیست خودتان به صورت دستی اینکار را انجام دهید و بهتر است دیگر تگ H1 به صفحه خودتان اضافه نکنید.

4- استفاده از تگ H2 :

تگ H2 نیز مانند تگ تگ H1 اهمیت زیادی دارد و می تواند چندین بار در صفحه یا مقاله شما تکرار شود.

شما می توانید از تگ H2 برای نشان دادن تیترهای مهم مقاله یا صفحه خودتان استفاده کنید و بهتر است حتما در یکی از این تگ ها، از کلمه کلیدی اصلی خودتان استفاده کنید تا بازهم اهمیت این کلمه کلیدی را به موتورهای جستجو اعلام کنید.

استفاده از تگ H2

تگ H2 می تواند چندین بار در مقاله یا صفحه شما تکرار شود و خوب است که پاراگراف های متن را کوتاه کنید تا بیشتر از عنوان گذاری و تگ H2  استفاده کنید.

5- استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای پاراگراف اول :

یکی از مهم ترین پارامترها برای نشان دادن اهمیت یک کلمه کلیدی در صفحات وب سایت، این است که این کلمه کلیدی حتما باید در ابتدای پاراگراف اول متن شما وجود داشته باشد. حتی بهتر است این کلمه را در کلمات ابتدایی پاراگراف تکرار کنید.

کلمه کلیدی در ابتدای پاراگراف اول

این کار به این خاطر است که مخاطب می تواند از همان پاراگراف اول صفحه متوجه شود موضوع اصلی این مطلب چیست و اگر محتوا برایش مناسب نبود، می تواند از آن محتوا خارج شود. همچنین به کار بردن کلمه کلیدی در ابتدای پاراگراف باعث می شود که موتور جستجوی گوگل متوجه شود که شما از کلمات کلیدی موردنظر در مطلب خود استفاده کرده اید و مطلبی مفید و کاربردی دارید.

6- استفاده از کلمه کلیدی در آخرین پاراگراف :

اگر مورد 5 را با دقت مطالعه کرده باشید، احتمالا متوجه شده اید که گفتیم کلمه کلیدی حتما باید در اولین پاراگراف مطلب شما وجود داشته باشد تا کاربران راحت تر متوجه شوند مطلب شما در مورد چه موضوعی است و اگر مطلب موردنظر برایشان جذاب نباشد، وقت خودشان را برای خواندن این مطلب تلف نکنند.

حالا جالب است بدانید که کلمه کلیدی اصلی شما باید در آخرین پاراگراف مطلب شما هم حتما وجود داشته باشد.

البته باید بدانید که منظور ما از این نکات این نیست که کلمه کلیدی فقط باید در اول و آخر مطلب وجود داشته باشد، بلکه شما باید به صورت منطقی کلمه کلیدی را در مطلب پخش کنید و چندین بار از آن استفاده کنید که اگر سئوی داخلی صفحات سایتتان را با افزونه Yoast SEO انجام دهید، این کار خیلی راحت تر است. اما این را بدانید که در هر 1000 کلمه از یک مطلب، نباید کمتر از 5 بار از کلمه کلیدی خودتان استفاده کنید.

پس برای بهبود سئوی وبسایت خودتان، حتما این موضوع را هم رعایت کنید و از کلمه کلیدی اصلی در آخرین پاراگراف مطلب خودتان استفاده تا نتایج بهتری را دریافت کنید و سریعتر در رتبه های بالاتر گوگل قرار بگیرید.

7- کلمه کلیدی در Alt تصویر :

یکی از اشتباهاتی که اکثر وبمسترهای کم تجربه می کنند، این است که در قسمت متن جایگزین تصاویری که در یک صفحه استفاده می شود، چیزی نمی نویسند یا این قسمت را با کلمات بی ربط پر می کنند.

کلمه کلیدی در Alt تصویر

باید بدانید که این یک اشتباه بزرگ است و شما باید حداقل در یکی از تصاویر استفاده شده در صفحه، از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید تا این تصاویر هم به سئوی بهتر مطلب شما کمک کنند و مطلب را قوی تر کنند.

در تصاویر دیگر هم می توانید به جای استفاده از همان کلمه کلیدی اصلی، از کلمات کلیدی مرتبط که سرچ می شوند استفاده کنید.

مثلا اگر ما یک مطلب در مورد طراحی وبسایت داشته باشیم، در یکی از تصاویر می توانیم همین کلمه کلیدی را به صورت alt قرار دهیم و در تصاویر دیگر، می توانیم از کلمات مرتبط مانند قیمت طراحی سایت، طراح سایت، طراحی سایت تهران و… استفاده کنیم.

این نکته مهم را هم مانند نکات قبلی مدنظر قرار دهید و حتما برای اجرای آن روی تصاویر وب سایت خودتان برنامه داشته باشید تا نتایج بهتری دریافت کنید.

این موضوع را فراموش نکنید که تصاویر هم می توانند در نتایج جستجو نمایش داده شوند و همین نکته می تواند برای وبسایت شما ترافیک ایجاد کند. پس این نکته را جدی بگیرید.

8- آدرس آشنا برای سئو :

شاید شما هم وبسایت هایی را دیده باشید که آدرس های عجیب و غریبی برای مطالب و صفحات خودشان قرار داده اند و به هیچ وجه این آدرس ها را نمی توان درست وارد کرد!

مثلا به این صورت: https//:website.com/post/blog/2018.08.24/postname/index.php

چنین آدرس وب سایتی واقعا به قدری سخت است که شرط می بندم حتی خود صاحب وبسایت هم نمی تواند یک بار درست این آدرس را وارد کند چه برسد به اینکه بخواهد این آدرس را به شخص دیگری بگوید!!

آدرس آشنا برای سئو

آدرس مطالب و صفحات وب سایت شما باید کاملا خلاصه و راحت باشد و هرچه کوتاه تر باشد بهتر است. مثلا به جای آدرس سخت و طولانی بالا، می توانیم از یک آدرس دهی به این شکل استفاده کنیم:

https://website.com/postname یا به این شکل: https://website.com/blog/postname

گفتن این آدرس ها خیلی راحت تر از نمونه اول است و به همین خاطر وب سایت دوم شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبه های بالاتر گوگل دارد.

همچنین نکته دیگری که باید در مورد آدرس صفحات وب سایت خودتان بدانید، این است که تا حد امکان از آدرس های فارسی استفاده نکنید، چون این آدرس ها در مرورگر یا در جاهایی مانند تلگرام، به صورت کد تغییر شکل می دهند و این موضوع آدرس وب سایت شما را به یک عبارت طولانی و ترسناک و زشت تبدیل می کند.

سعی کنید برای تنظیم آدرس مطالب خودتان، حتما از معادل انگلیسی آنها استفاده کنید.

مثلا برای مطلبی که در مورد طراحی وب سایت است، به جای استفاده از همین کلمه در آدرس مطلب، بهتر است از کلمه Website Design استفاده کنید تا شکل زیباتری داشته باشد و آدرس دهی به دیگران هم برای شما راحت تر شود.

نکاتی که در مورد آدرس وبسایت گفته شد را حتما رعایت کنید و اگر تا حالا آدرس وبسایت شما به صورت دیگر و غیراصولی بوده است، می توانید با احتیاط و مطالعه در مورد نحوه تغییر آدرس دهی وبسایت، این کار را بهبود دهید تا از این به بعد جایگاه بهتری را در گوگل به دست آورید.

اگر از وبسایت وردپرسی استفاده می کنید، برای تغییر نحوه آدرس دهی وبسایت خودتان، کافی است در پیشخوان به قسمت تنظیمات > پیوندهای یکتا مراجعه کنید و در آنجا شیوه آدرس دهی مناسب را انتخاب کنید.

بهترین نوع آدرس دهی این است که گزینه پیوندهای یکتا را روی نام نوشته تنظیم کنید و سپس در هر مطلب نام نوشته را به معادل انگلیسی آن تغییر دهید.

پس حتما این نکته را هم رعایت کنید و به آدرس وب سایت خودتان اهمیت دهید تا بتوانید با رعایت این پارامتر بتوانید در سئوی وبسایت خودتان بهبود ایجاد کنید.

9- اضافه کردن پست های چندرسانه ای :

نکته مهم بعدی که می تواند خیلی سریع در سئوی وب سایت شما تغییراتی را ایجاد کند، استفاده از محتواهای تکمیلی در پست های متنی است.

پست های چندرسانه ای

هر مقاله ای که نوشته می شود، می تواند دارای یک فایل تکمیلی به صورت ویدیو، صوت، چک لیست، گزارش و… باشد و همین فایل های تکمیلی می تواند تاثیر بسیار بسیار زیادی در بهبود سئوی وبسایت شما داشته باشد.

جالب است بدانید گوگل به سمت انسانی تر شدن در حال حرکت است و به رفتار کسانی که از طریق جستجوی گوگل به وبسایت شما می آیند بسیار حساس است، در حالت عادی اگر شما یک مقاله خشک را در وب سایت خودتان قرار دهید، احتمالا کسی که به وبسایت تان می آید، به صورت تیتروار مطلب شما را اسکن می کند و تا آخر آن پیش می رود و اگر به نتیجه نرسد، صفحه وب سایت شما را می بندد که این موضوع می تواند تاثیر منفی در رتبه وبسایت شما داشته باشد و باعث افت سئوی شما شود.

اما حالا فکر کنید که شما برای کاربری که به دنبال طراحی وبسایت است، یک ویدیو با یک کاور جذاب که روی آن تیتر “5 نکته مهم که هیچ طراح وبسایتی به شما نمی گوید” نوشته شده است قرار دهید و کاربر وقتی به این مطلب وارد می شود، ویدیوی شما را ببیند، حالا چه اتفاقی می افتد؟ به احتمال خیلی زیادی این شخص روی دکمه پخش ویدیو کلیک می کند و ویدیوی شما را که احتمال چند دقیقه است تماشا می کند.

حالا این کار چه فایده ای برای شما دارد؟ خب این یک معامله سه سر برد است. چون شما یک محتوای خوب تولید می کند و به کاربرتان ارائه می دهید و این کاربر به چیزی که می خواهد دست پیدا می کند، گوگل هم در این معامله برنده است چون یک مطلب مفید را به کاربر خودش نشان داده است. و شما هم برنده می شوید چون این موضوع از نظر گوگل یک امتیاز مثبت محاسبه می شود و همین نکته کوچک باعث بهبود تصاعدی رتبه سئوی وبسایت شما خواهد شد.

پس اگر می خواهید سریعتر از سئوی وبسایت خودتان نتیجه بگیرید، حتما زمانی را بگذارید تا به صفحات و مطالب وبسایت خودتان محتواهای تکمیلی اضافه کنید و نتیجه این کار را خیلی سریع مشاهده کنید.

10- استفاده از لینک خروجی :

لینک خروجی می تواند باعث برقرار ارتباط و شبکه بین شما با وب سایت های دیگر شود و همین موضوع مهری بر معتبر بودن مقاله یا صفحه وب سایت شما است.

سعی کنید در هر مطلب یا صفحه از وب سایت خودتان، حداقل از یک لینک خروجی استفاده کنید تا مطلب خودتان را معتبرتر کنید و سریع‌تر در نتایج سئو رشد کنید.

استفاده از لینک خروجی

مثلا می توانید یک کلمه خاص را به تعریف آن در ویکی پدیا لینک کنید یا مثلا اگر مطلب شما در مورد یک خبر معتبر است، یک کلمه مرتبط را به لینک آن خبر در یک سایت خبرگزاری معروف و معتبر لینک کنید تا به این صورت معتبرتر شوید.

این کار هم که خیلی از وبمسترهای تازه کار آن را جدی نمی گیرند، در بهبود سئوی داخلی وبسایت بسیار موثر و مفید است.

حالا اگر موافق باشید می خواهیم برویم به سراغ 5 نکته بعدی سئو داخلی وبسایت و در مورد هرکدام از این موارد توضیح مفصلی را به شما ارائه کنیم.

11- زمان حضور در صفحه :

اگر یادتان باشد قبل تر گفتیم که شما می توانید با استفاده از محتواهای تکمیلی در صفحات وبسایت خودتان، کاربران را ترغیب کنید بیشتر در صفحات وبسایت شما بمانند و این موضوع باعث بهبود سئوی وبسایت شما خواهد شد. اما شاید برایتان این سوال پیش بیاید که زمان حضور در صفحه وبسایت چه تاثیری روی سئو دارد؟

زمان حضور در صفحه

کل سئو و تمامی الگوریتم هایی که شرکت گوگل برای سئو طراحی کرده است، یک هدف دارند و آن هدف خیلی ساده است: نشان دادن بهترین نتایج جستجو به کسانی که در گوگل جستجو می کنند.

حالا چرا این هدف تا این حد برای گوگل مهم است؟ اگر کمی اطلاعات در مورد گوگل داشته باشید، احتمالا می دانید که بخش بزرگی از درآمد شرکت گوگل، از تبلیغات است و وبسایت هایی که در موتورجستجوی گوگل تبلیغ می کنند، مبالغ بالایی را به این شرکت پرداخت می کنند. از طرفی هرچه این تبلیغات هدفمندتر باشد و نتایج بهتری را برای تبلیغ دهندگان ایجاد کند، آنها راضی تر می شوند و هزینه بیشتری برای تبلیغات خودشان پرداخت می کنند و از طرف دیگر هم هرچه نتایج جستجو بهتر و مرتبط تر باشد، افراد بیشتری از موتور جستجوی گوگل استفاده می کنند و در نهایت چه اتفاقی می افتد؟ درست حدس زدید، درآمد گوگل بیشتر خواهد شد.

این موارد را گفتم تا بگویم که یکی از پارامترهای گوگل برای تشخیص وبسایت های خوب و بهبود سئوی این وبسایت ها، این است که وقتی یک مخاطب روی لینک یکی از نتایج جستجو کلیک می کند، چه مدت زمانی را در این وبسایت صرف می کند و به زبان خودمانی، این وبسایت چقدر به درد این مخاطب می خورد.

اگر مخاطب مدت زیادی را در صفحه وبسایت بماند و فعالیتی انجام دهد و به صفحات دیگر سایت هم برود و اصطلاحا در سایت به گشت و گذار بپردازد، گوگل تشخیص می دهد که احتمالا این وبسایت خوب بوده است و توانسته این کاربر را راضی کند، به همین خاطر تشخیص می دهد که این وبسایت لیاقت دارد در رتبه های بالاتری قرار بگیرد.

اما اگر عکس این موضوع اتفاق بیفتد یعنی کاربر مدت زمان کمی را در آن وبسایت بماند، گوگل تشخیص می دهد احتمالا این وبسایت برای کاربر راضی کننده نبوده و باید در رتبه های پایین تری قرار بگیرد.

پس سعی کنید از محتواهای تکمیلی و روش های مختلف استفاده کنید تا کاربران را مدت زمان بیشتری در وبسایت خودتان نگه دارید و با این روش، بتوانید رتبه وبسایت خودتان را بهبود دهید.

12- سرعت سایت :

تصور کنید شما در گوگل به دنبال یک موضوع مهمی هستید و بعد از جستجو روی یکی از نتایج جستجو کلیک می کنید، اما بعد از گذشت چند ثانیه وبسایت موردنظر هنوز لود نشده است و باز هم باید منتظر بمانید؛ در این لحظه چه کاری انجام می دهید؟ اگر صبر ایوب نداشته باشید، احتمالا تب مربوط به آن وبسایت را در مرورگر خودتان می بندید و به سراغ یک وبسایت دیگر می روید.

سرعت سایت

اگر وبسایت شما هم سرعت مناسبی ندارد و مدت زمان زیادی برای لود شدن کامل آن نیاز است، احتمالا سناریوی بالا در مورد کاربران وبسایت شما هم صدق می کند و به همین ترتیب افراد خیلی زیادی را از دست می دهید و از آن بدتر، روز به روز رتبه سئوی وبسایت شما در حال بدتر شدن است.

حالا برای این موضوع باید چه کاری انجام دهید؟

تنها کاری که از دست شما بر می آید، این است که سرعت وبسایت خودتان را بهینه تر کنید و به این ترتیب، هم بازدیدکنندگان وبسایت خودتان را راضی تر کنید و هم رتبه بهتری در سئو به دست آورید.

برای بهبود سرعت وبسایت خودتان، کافیست به وبسایت Gtmetrix.com مراجعه کنید و آدرس وبسایت خودتان را در کادر بالای سایت جی تی متریکس وارد کنید و منتظر بمانید تا گزارش کاملی از مشکلات سرعت وبسایت شما ارائه دهد، بعد از این کار، کافیست به تک تک نکاتی که در این وبسایت گفته می شود عمل کنید تا بتوانید سرعت وبسایت خودتان را بهینه تر کنید و رتبه بهتری در سئو کسب کنید.

13- اضافه نمودن تعدیل کننده ها به عنوانها :

اکثر ما انسان ها، نسبت به یک سری از کلمات حساس هستیم و این کلمات ما را جذب می کنند. حالا اگر شما در عنوان سئوی صفحات وبسایتتان از این کلمات استفاده کنید، می توانید افراد بیشتری را جذب کنید و آنها را ترغیب کنید تا روی لینک وبسایت شما کلیک کنند و از این طریق، رتبه سئوی خودتان را بهبود دهید.

سرعت سایت

اما این کلمات چه چیزهایی هستند؟ کافیست کمی به ذهن خودتان رجوع کنید و ببینید واقعا چه کلماتی برای شما جالب است و توجه تان را جلب می کند. کلماتی مانند: جدید، سال و کلماتی که هیجان ایجاد می کنند، معمولا می توانند مفید باشند و استفاده از آنها در عنوان سئو و حتی در تیترهای وبسایت، بسیار تاثیرگذار است.

مثلا اگر مقاله شما در مورد 10 تکنیک سئو است، بهتر است به جای یک عنوان خشک و خالی، بنویسید: 10 تکنیک جدید سئو در سال 2019 ؛ یا اگر صفحه ای با موضوع بهترین داروهای گیاهی برای کبد چرب دارید، بهتر است به جای عنوان عادی بنویسید: جدیدترین داروهای گیاهی معجزه آسا برای درمان کبد چرب.

هرچه عنوان سئوی خودتان را جذاب تر و هیجان انگیز تر کنید، افراد بیشتری را به وبسایت خودتان جذب می کنید و مهمتر از آن درآمد خودتان را افزایش می دهید.

14- استفاده از دکمه اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی :

قبلا این امکان خیلی مهم بود و به خصوص شبکه ای مانند گوگل پلاس، تاثیر زیادی در بهبود سئوی وبسایت داشت. اما هنوز هم تاثیر خوبی دارد و استفاده از دکمه های اشتراک گذاری برای صفحات و مقالات، می تواند باعث افزایش بازدید وبسایت شما شود که همین موضوع به تنهایی می تواند در بهبود سئوی وبسایت شما تاثیر زیادی داشته باشد.

دکمه اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی

15- اضافه نمودن لینک های داخلی :

مورد 11 از همین مقاله، گفتم که زمان حضور مخاطب در وبسایت شما برای بهبود سئو مهم است و اگر کاری کنید که مخاطب در وبسایت شما گشت و گذار کند، این موضوع باعث بهبود سئوی شما خواهد شد.

اضافه نمودن لینک های داخلی

لینک های داخلی، یکی از بهترین روش ها برای ترغیب بازدیدکنندگان به رفتن به صفحات دیگر وبسایت هستند.

مثلا در برخی از مقالات ، مقالاتی مرتبط را در بین متن به شما معرفی و لینک کرده ایم برای مشاهده، کافیست روی لینک های موجود کلیک کنید و به مقالات موردنظر بروید تا آنها را مطالعه کنید.

به این کار لینک دهی داخلی گفته می شود. هرکجا از مقاله یا صفحه وبسایت خودتان حس کردید نیاز به توضیح بیشتری است، می توانید به مقالات دیگر وبسایت خودتان یا صفحات دیگر لینک دهی کنید.

البته بهتر است کلمه ای که به صفحه یا مقاله دیگر لینک می شود، با آن صفحه مرتبط باشد و کلمه کلیدی آن صفحه باشد.

مثلا اگر مقاله ای که به آن لینک دهی می کنید در مورد سئو است، بهتر است کلمه سئو را به همان مقاله لینک کنید.

شاید دوست داشته باشید بدانید که این موضوع چه فایده ای دارد؟ در سئو یک مفهوم به نام قدرت صفحه وجود دارد. وقتی شما با یک کلمه خاص به صفحات مرتبط وبسایت خودتان لینک دهی می کنید، از نظر گوگل آن صفحه در کلمه یا موضوع موردنظر مرجع شناخته می شود و قدرت بیشتری به دست می آورد.

مثلا وبسایت های زیادی هستند که در سایت های دیگر از طریق رپورتاژ یا مقاله تبلیغ می کنند و در کلمه خاصی به صفحات وبسایت خودشان لینک دهی می کنند، این کار هم دقیقا روی قدرت صفحه و مرجع شناخته شدن آن تاثیر خوبی دارد و می تواند در آینده باعث بهبود سئوی وبسایت شود.

16- محتوای بیش از 1500 کلمه :

در مورد زمان حضور در صفحه صحبت کردیم و گفتیم که این کار چه تاثیری در بهبود سئوی وبسایت شما خواهد داشت.

همچنین برای اینکار، روش هایی را هم معرفی کردیم که بتوانید با استفاده از آنها، مدت زمان حضور مخاطب در وبسایت خودتان را افزایش دهید.

محتوای مناسب و کافی

حالا می خواهیم یکی دیگر از این روش ها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید زمان حضور مخاطب در صفحه وبسایت خودتان را افزایش دهید و این روش چیزی نیست جز مقالات طولانی تر.

مقالات و صفحات وبسایت شما هرچه طولانی تر باشند، بیشتر طول می کشد تا مخاطب آن را مطالعه کند و همین موضوع باعث افزایش زمان حضورش در وبسایت شما خواهد شد، اما در اینجا نکته ای هم وجود دارد و آن نکته این است که شما باید کاری کنید که مخاطب مقاله شما را بخواند.

طبق تحقیقاتی که از طریق نقشه های گرمایی وبسایت ها انجام شده است، درصد بالایی از بازدیدکنندگان وبسایت فقط صفحه وبسایت شما را اسکن می کنند و جاهایی که فکر می کنند برایشان مفید است را مطالعه می کنند، به همین خاطر شما باید مقاله یا صفحه خودتان را طوری طراحی کنید که توجه بازدیدکنندگان را جلب کند و آنها را ترغیب کند تا بخش هایی از این صفحه را بخوانند.

روش های زیادی برای جذاب کردن صفحات و مقالات وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید، اما تعدادی از این روش ها که کاملا تست شده و موثر هستند را در زیر می توانید بخوانید:

  • استفاده از تگ H2: همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، حتما در مقاله خودتان از تگ H2 استفاده کنید، استفاده از این تگ باید به این صورت باشد که برای هر پاراگراف یا بخش از صفحه خودتان یک عنوان جذاب قرار دهید و آن عنوان را به تگ H2 تبدیل کنید. این کار خیلی ساده است و می توانید به راحتی آن را انجام دهید. البته به این موضوع هم باید دقت کنید که عنوانی که انتخاب می کنید، باید جذاب باشد و توجه مخاطب شما را جلب کند.
  • فضای سفید بین پاراگراف ها: دومین موردی که برای جذاب شدن متن صفحه خودتان می توانید از آن استفاده کنید، استفاده درست و بهینه از فضاهای سفید است. احتمالا وبسایت هایی را دیده اید که وقتی به صفحه آنها وارد می شوید متن هایی تو در تو و گیج کننده دارند و خوانایی صفحه وبسایت آنها اصلا مناسب نیست. در این زمان اگر به محصول یا خدمات آن وبسایت فورا نیاز نداشته باشید، احتمالا صفحه را می بندید و به وبسایت دیگری مراجعه می کنید. در صفحات وبسایت خودتان باید سعی کنید بین پاراگراف ها، حتما از فضای سفید، عکس، باکس های رنگی برای تاکید بر یک متن مهم و… استفاده کنید تا به واسطه این کارها، خوانایی مطلب خودتان را افزایش دهید و چشم مخاطب زمان خواندن صفحات شما خسته نشود.
  • استفاده از فیلم یا صوت: این مورد را قبلا هم گفته بودیم اما بازهم می خواهم روی آن تاکید کنم تا به شما اطمینان بدهم که استفاده از فیلم یا صوت در صفحات وبسایت، می تواند تاثیر بسیار بسیار زیادی داشته باشد. شما با اضافه کردن فیلم یا صوت و یا سایر محتواهای تکمیلی به متن صفحه خودتان، می توانید سئوی وبسایت خودتان را به صورت جهشی بهبود دهید و این موضوع واقعا تاثیر بی نظیری در سئوی وبسایت شما خواهد داشت. پس حتما استفاده از این رسانه ها را در نظر داشته باشید و سعی کنید برای استفاده از آنها در صفحات وبسایت خودتان برنامه ریزی کنید.
  • استفاده از لیست ها: یکی از چیزهایی که اکثر وبسایت ها آن را رعایت نمی کنند اما در خوانده شدن مقاله بسیار تاثیرگذار است، استفاده از لیست ها در مقالات و صفحات وبسایت است. شاید بپرسید لیست ها چه فایده ای دارند؟ در زیر چند فایده لیست را می توانید مشاهده کنید:
    • خوانده شدن راحت تر نکات مهم
    • مخاطبین به صورت ناخودآگاه به لیست ها توجه بیشتری می کنند.
    • راحت تر کردن جمع بندی مطالب و بخش های مختلف
    • افزایش خوانایی مطلب
    • و…

پس حتما سعی کنید از لیست ها هم در مقالات و صفحات وبسایت خودتان استفاده کنید تا تاثیر آنها را در خوانده شدن این صفحات مشاهده کنید.

تصاویر را جدی بگیرید: استفاده درست و بهینه از تصاویر در صفحات وبسایت، می تواند باعث تکمیل شدن توضیحات و افزایش خوانایی مطالب شما شود. خیلی از وبسایت ها هستند که اگر به تصویر و مقاله یا صفحه آنها نگاهی بیندازید، متوجه می شوید خیلی تکمیل کننده هم نیستند و فقط برای قشنگی از تصویر استفاده کرده اند. اما بد نیست بدانید استفاده از تصویر در مقاله باید به این صورت باشد که تصویر شما بتواند نکات گفته شده در متن را کامل کند. مثلا اگر در متن خودتان در مورد موضوع خاصی صحبت می کنید، می توانید یک تصویر مرتبط با آن موضوع پیدا کنید و روی تصویر یک نکته مهم را بنویسید تا مخاطب آن را بخواند. به این صورت می توانید تاثیرگذاری تصاویر وبسایت خودتان را بالاتر ببرید و همین کار موجب افزایش خوانده شدن مقالات شما خواهد شد.

با انجام این کارهای ساده می توانید تاثیر زیادی روی بهبود سئوی وبسایت خودتان داشته باشید.

17- کاهش نرخ خروج :

نرخ خروج معیاری برای سنجش تعداد افرادی است که به صفحه وبسایت شما وارد می شوند اما هیچ کاری انجام نمی دهند و صفحه وبسایت شما را می بندند.

مثلا اگر 100 نفر به وبسایت شما وارد شوند و 40 نفر از آنها در صفحه وبسایت شما هیچ کاری انجام ندهند، نرخ خروج وبسایت شما 40 درصد است.

کاهش نرخ خروج

حالا از کجا می توانید نرخ خروج وبسایت خودتان را بفهمید؟ خب بهترین ابزار برای این کار، گوگل آنالیتیکس است که در آن تمامی آمارهای مهم وبسایت خودتان را می توانید مشاهده کنید اما اگر استفاده از گوگل آنالیتیکس برایتان سخت و پیچیده است، می توانید از ابزار الکسا هم استفاده کنید تا نرخ خروج وبسایت خودتان را ببینید.

حالا بعد از اینکه متوجه شدید نرخ خروج چیست، می خواهم چند راهکار بگویم که با استفاده از آنها، نرخ خروج وبسایت خودتان را کاهش دهید:

  1. استفاده از پاپ آپ خروج: یکی از راه های خوب برای کاهش نرخ خروج وبسایت، استفاده از پاپ آپ های خروج است که اگر از وردپرس استفاده می کنید، به راحتی می توانید این کار را با افزونه لایر پاپ آپ انجام دهید. نحوه کار این پاپ آپ به این صورت است که وقتی کاربر شما ماوس خود را به سمت بستن تب ها می برد، به صورت خودکار یک پاپ آپ ظاهر می شود که پیشنهادی به مخاطب ارائه می کند. از نظر روانشناسی ثابت شده است که اکثر افراد در زمان دیدن این پاپ آپ، ابتدا پاپ آپ را می بندند و سپس تب مربوط به وبسایت شما را خواهند بست. به این ترتیب کاربر در وبسایت شما عملی را انجام داده است و بدون فعالیت خارج نمی شود.
  2. استفاده از رسانه ها: قبلا هم در مورد این موضوع خیلی صحبت کردیم، حالا هم به صورت مختصر می گوییم که یکی دیگر از راه های کاهش نرخ خروج وبسایت، استفاده از ویدئو و صوت در صفحات وبسایت است و همین موضوع می تواند تا مقدار خیلی زیادی نرخ خروج وبسایت شما را کاهش دهد.
  3. استفاده از روش های قبلی: باید بدانید که استفاده از نکاتی که تا الان به شما گفته شد، می تواند نرخ خروج وبسایت شما را تا حد زیادی کاهش دهد. پس بهتر است به تمامی نکاتی که قبل از این گفتیم، به صورت کامل عمل کنید و آنها را در وبسایت خودتان پیاده سازی کنید.

در مجموعه مقالات 17 نکته مهم سئو داخلی وبسایت ، به شما گفتیم که چطور می توانید سئو داخلی وبسایت خودتان را ارتقا دهید و سئوی بهتری داشته باشید

جمع بندی

در این مطلب در مورد 17 نکته مهم سئو داخلی وبسایت صحبت کردیم و نکات مهم و موثر برای سئو داخلی سایت را بررسی کردیم. این نکات بسیار مهم هستند و می توانند تاثیر خیلی زیادی در سئوی وبسایت شما داشته باشند.

توصیه می کنیم حتما همین امروز این موارد را در سئوی وبسایتتان پیاده سازی کنید و این موارد را به صورت کامل روی صفحات وبسایتتان اجرا کنید تا شاهد رشد و پیشرفت رتبه سئوی سایت خود باشید.

با استفاده از نکاتی که گفته شد، می توانید سئوی داخلی وبسایت خودتان را بهینه تر کنید و مخاطبین بیشتری را به وبسایت خودتان جذب کنید.

این نکات بهترین و مهمترین نکات سئو داخلی هستند که استفاده از آنها به تنهایی می تواند تاثیر زیادی در بهبود سئوی وبسایت شما داشته باشد. پس توصیه می کنیم برای داشتن نتیجه ای بهتر از این مقالات، حتما آنها را پیاده سازی کنید.

این مطلب، یکی از جامع ترین و جدیدترین مطالب وب سایت آی وحید است که با تحقیق و مطالعه گردآوری شده است. اگر به دنبال بهبود رتبه سایت خود هستید، به نکته های این نوشته عمل کنید. از اینکه تا انتهای این مقاله جامع با آی وحید همراه بودید از شما متشکریم.