همه ما با شنیدن کپی رایتینگ ذهنمان به کپی کردن جواب تمرین های درس های مدرسه می رود که آخر کار معلم به خاطر عین هم بودن مطلب متوجه کار ما می شد. اما باید بگویم کپی رایتینگ به معنای دیگری در دنیای تبلیغات وجود دارد. کپی رایتر ( Copy Writer ) مشابه کلمه ( Copy Right ) یا همان قانون تکثیر مجاز محصولات است و فقط به خاطر تشابه اسمی در نظر افراد اشتباه جا افتاده.

کپی رایتینگ به عنوان یک راهکار تجاری می تواند در نویسندگی به ما کمک کند تا بتوانیم متن های تجاری ، بروشور و محتوای مفید را ایجاد کنیم و هر چه در این حرفه پیش برویم مانند نحوه صحبت کردن بتوانیم خیلی راحت و کارآمد با مشتریان حرف بزنیم و درفروش محصولات و ارائه خدمات تاثیر بگذاریم.

اما خلاقیت و مهارت یک کپی رایتر حتی اگر خواننده عابر یک خیابان باشید شما را میخکوب می کند و می تواند درصد فروش را به طرز عجیبی تکان دهد. در واقع یک کپی رایتر باید بتواند بر احتمال بیشتر تاثیرگذاری و جلب توجه و اعتماد مخاطبان پیش برود.

  • کپی رایتینگ چیست
  • چرا نیاز دارم تا یک کپی رایتر خوب شوم
  • چند نوع نویسنده کپی رایتینگ داریم
  • 7 نکته برای کپی رایتر حرفه ای شدن

کپی رایتینگ چیست

در کپی رایتینگ سعی می شود با نویسندگی تجاری یعنی استفاده از کلماتی که برای اقدام سریع طراحی شدند متن های تبلیغاتی ، محتوای اینترنتی ، شعارهای تاثیرگذار ، محصول نویسی ، تولید کاتالوگ و بنرهای تبلیغاتی ایجاد کرد.  

برای اینکه متوجه شویم چه مقدار کپی رایتینگ در زندگی ما نفوذ کرده به مثال هایی که آوردیم دقت کنید.

  • نوشته هایی که در مجله ها آگهی می شود و با توضیحاتی در مورد برند اطلاعاتی را به خوانندگان می دهد.
  • متن های کوتاهی که در وب سایت ها میبینیم برای بقیه مطالب وارد بخش دیگری از سایت می شویم.
  • تبلیغاتی که در تلوزیون یا رادیو می بینیم.
  • محتوای تبلیغاتی که در اینستاگرام ، فیس بوک و غیره مشاهده می کنید.
  • و موارد بسیار دیگر …

هر محتوایی که در کپی رایتینگ استفاده می شود ، متناسب به جایی که در معرض دید قرار می گیرد نیاز به استانداردی دارد. مطمئنا متنی که یک محصول در یک پاراگراف نیاز دارد با متن یک دکمه فراخوان ( CTA ) یا سناریو برند کاملا متفاوت است ، هر کدام از محتوای ایجاد شده مربوط به بخشی از استراتژی نویسندگی و البته وظایف یک کپی رایتر است.

چرا نیاز دارم تا یک کپی رایتر خوب شوم

نویسندگان محتوا سعی می کنند با ترجمه یا مطالعه سایت های مختلف اطلاعات لازم را برای نوشتن کسب کنند اما آنچه که بیشتر اهمیت دارد مخاطبانی است که نیاز دارند مطالب را به شیوه ای دیگر یاد بگیرند.

اول از همه کاربران احتیاج دارند درک شوند، ساده تر بشنوند و در مرحله بعدی با یک ارتباط صمیمانه به یادگیری یا دریافت اطلاعات بپردازند. چرا ؟ باید توجه کنیم که اگر یک موضوع خاصی را جستجو کنید سایت های بسیاری وجود دارند که در آن کلمه کلیدی خاص محتوا ایجاد کردند ولی کاربر دقیقا در سایتی می ماند که بتواند به راحت ترین شیوه یاد بگیرد و بتواند از تجربه مخاطبان دیگر در کامنت ها بهره ببرد.

البته در نظر داشتن مزیت های نویسنده شدن خالی از لطف نیست، از جمله :

  • بیشتر نویسندگان متن می توانند کار خود را از راه دور انجام دهند
  • نوشتن مطالب تبلیغاتی به آموزش رسمی نیاز ندارد و افراد می توانند با دنبال کردن مقاله های سایت های معتبر موارد را فرابگیرند.

چند نوع نویسنده کپی رایتینگ داریم

نویسنده های که مشغول به فعالیت در صنعت کپی رایتینگ هستند زمان زیادی را صرف محتوا می کنند بنابراین توقع می رود بتوانند در تنوع بالایی از محتوا ، متن های خوبی را ایجاد کنند.  

  • کپی رایت مستقیم
  • کپی رایت بازاریابی شرکتی
  • کپی رایت تجاری یا تبلیغاتی
  • کپی رایت سئو
  • کپی رایت تکنیکال

کپی رایت مستقیم

نوشتن یک کپی رایت مستقیم تکنیکی جذاب برای نوشتن است که به دنبال و هدف پاسخی مستقیم و فوری می رود و معمولا آن را به عنوان مادر انواع نوشته کپی رایتینگ می شناسند. نویسندگان از این محتوا در تبلیغات اجتماعی فیس بوک ، اینستاگرام و غیره استفاده می کنند.

هدف : این نوع متن برای جلب بازدیدکنندگان نوشته می شود، به عنوان مثال برای کلیک روی یک CTA ، عضویت در خبرنامه ، گرفتن سرنخ ، اشتراک گذاری مطالب و غیره.

کپی رایت بازاریابی شرکتی

نوشتن متن در زمینه بازاریابی یک روش جالب است که می تواند بر مشکلات ، خواسته ها و نقاط درد مصرف کننده تمرکز کند. معمولا این گونه محتوا راه حل هایی برای مشکلات مصرف کنندکان ارائه می شود و با بازگو کردن مزایا راه حل هایی را ارائه می دهد.

هدف : کپی رایتر ها بیشتر برای بازاریابی محتوایی از این نوع محتوا استفاده می کنند. به طور مثال صفحات فرود ، خبرنامه و ایمیل مارکتینگ معمول ترین محتوایی است در زمینه بازاریابی از آن استفاده می شود.

کپی رایت تجاری یا تبلیغاتی

معمولا ایجاد محتوا برای یک بیزینس یک حرفه ثابت اما آینده دار است مثلا برای یک شرکت دکوراسیون داخلی ، نیاز است برای هر کالا یک بروشور تهیه کنید یا در موارد دیگر محتوایی ایجاد کنید. پس مسئولیت شما دقیقا تهیه و بارگذاری محتوایی است که درخواست می شود. کپی رایتر در هر زمانی که نیاز به آگهی تبلیغاتی باشد مسئول تنظیم متن آن هست و باید بتواند در شرایط مختلف متن قابل قبولی را ارائه دهد.

معمولا این شاخه از کپی رایتینگ جذابیت کمتری نسبت به سایر شاخه ها دارد اغلب افراد ترجیح می دهند برای آژانس های تبلیغاتی کار کنند و با موارد بیشتر درگیر شوند.

کپی رایت سئو

زمانی که نویسنده محتوا آنلاین به صورت تخصصی در یک وب سایت ایجاد می کند باید به مفید ، ارزشمند بودن مطالب مطمئن باشد تا سئو سایت انجام شود. ضمنا کلمات کلیدی را هدف قرار دهد که کاربر به میزان قابل توجهی به دنبال آن است. از چنین محتوایی انتظار می رود، اقتدار سایت را افزایش دهد و بتواند به کمک آن کلمه کلیدی انتخاب شده رتبه بندی در نتایج گوگل بدست آورد و ترافیک زیادی را به سایت ما هدایت کند.

کپی رایت تکنیکال

زمانی که نویسنده تخصص کافی را در زمینه خاصی مثلا در حوزه نرم افزار و کامپیوتر دارد و با ایجاد محتوا کاملا تکنیکی در مورد موضوعی می پردازد. به دلیل کاملا تخصصی بودن این محتوا از واژه کپی رایت تکنیکال برای آن استفاده می کنیم.

البته کپی رایتینگ های دیگر هم می تواند به موضعات تخصصی بپردازد اما محتوای کپی رایتینگ تکنیکال با تمایل بیشتری به این موضوعات می پردازد که با رعایت برخی از قوانین خاص برای بازاریابی محصولات جهت گیریی فنی می پردازد.

7 نکته برای کپی رایتر حرفه ای شدن

هر نویسنده ای در ابتدا یا در هر مرحله ای از کار باید بتواند قابلیت های تبلیغاتی متن خود را بالا ببرد. در ادامه سعی کردیم با یادآوری نکاتی کمک کنیم ساده تر مسیر نویسندگی تبلیغاتی را طی کنید.

اول حیطه کاری خود را مشخص کنید

نکته مهم برای شروع انتخاب موضوعی است که برای شما جالبه و می تواند در بین مخاطبان دیگر هم کنجکاوی ایجاد کند. در اینجا با داشتن موضوعات یک حیطه می توانیم به جای صحبت های پراکنده تکنیک های بیشتری در کپی رایتینگ وارد کنیم.

تبلیغ مورد علاقه خود را بازنویسی کنید

همیشه شروع کردن اولین کلمه مشکل بنظر می آید. اما مرور تبلیغات و نوشته های دیگران کمک می کند ایده هایی که در ذهن خوذتان است را به زبان بیاورید ، موارد بیشتری را به موضوع اضافه و موضوع را از زاویه دید دیگر بازگو کنید.

مخاطبان خود را مشخص کنید

منطقه و مخاطب خاصی که قصد دارید به عنوان نویسنده تبلیغاتی بنویسید. سوالاتی مثل چرا من می خواهم نوشته های خود را محدود کنم اگر نوشته های خودم را برای محدوده بیشتری از مخاطبان بنویسم کار بیشتری پیدا نمی کنم ؟ کمک می کند بهتر کاربران خود را بشناسید.

مطالعه را در ملزومات روزانه خود قرار دهید

شاید به نظر در زمینه تخصصی که هستید ضروری نیاد که کتاب های داستانی یا شعر بخوانید. اما باید بگویم که مطالعه کمک می کند به زبان نوشته های مختلف ، برجسته کردن نوشته یا توضیح یک نوشته از زاویه های متفاوت کمک می کند تا بتوانید در زمینه های مختلف لپ مطلب را ادا کنید.

بیشتر سعی کنید در زمینه ای خاص صاحب نظر شوید

کپی رایتر ها هیچ قانونی برای انتخاب موضوعات ندارند ولی هر چه بتوانند موضوعات را در زمینه ای خاص بکشانند به کپی رایتر تکنیکال نزدیک تر می شوند و کلام خود را با قدرت و اطمینان بیشتری بیان می کنند.

یک نمونه کار از خود ارائه دهید

معمولا شرکت و آژانس ها از کپی رایتر ها نمونه کار می خواهند بنابراین برای هر نویسنده تبلیغاتی داشتن یک متن کوتاه ضروری می آید.

سر و صدا راه بیندازید

کپی رایتر باید بتواند راه ارتباطی خود را برای تبلیغات مهیا کند شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا توییتر می توانند جریانی را دنبال کنند تا مثل بمب صدا کنه و ایده های شما را به نتیجه برساند.

در پایان

کپی رایتینگ هنری متفاوت از تولید محتوا است و نیاز دارد تا با کلمات ساده تر با فنون نویسندگی و دانش بازاریابی در تبلیغات اثرگذار باشد و با محتوای مفید روی ذهن مشتری احاطه کند. عمده فعالیت هایی که در کپی رایتینگ انجام می شود در طراحی متون تبلیغات ویدئویی ، صوتی ، تصویری و متن بخصوص در تیتر ها و سزفصل های جذاب است.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟