طراحی سایت ارزان، رویا یا واقعیت؟؟؟
اگر همین حالا صفحه گوگل را باز کنید و عبارت «طراحی سایت ارزان» را جستجو کنید، می بینید که سایت های بسیار زیادی وجود دارند که این کار را برای شما انجام می دهند و با مبالغی عجیب و غریب و ارزان هر نوع سایتی را برای شما طراحی می کنند.
اما یک جای کار این سایت ها می لنگد و همین موضوع، ممکن است شما را در آینده به دردسر بیندازد!!!
در این مطلب میخواهم تجربیات خودم در زمینه کار با طراحان سایت ارزان را تعریف کنم و چند نکته مهم در زمینه همکاری با این افراد را به شما بگویم. با من همراه باشید تا ببینید طراحی سایت ارزان تا چه اندازه واقعیت دارد؟
پس اگر قصد دارید برای خودتان وبسایتی راه اندازی کنید و نیاز به طراحی سایت دارید، حتما این مطلب را تا آخر بخوانید تا گرفتار مشکلاتی که می گویم نشوید.
اولین تجربه من در سفارش طراحی سایت ارزان
حدودا سال 92 بود که با یکی از اعضای خانواده ام تصمیم گرفتیم یک فروشگاه اینترنتی صنایع دستی راه اندازی کنیم و برای این کار ذوق خیلی زیادی هم داشتیم.
بعد از ثبت دامنه موردنظر خودمان و آماده سازی محصولات، به دنبال شخصی برای طراحی سایت بودیم. بعد از چند روز جستجو، بلاخره یک نفر را پیدا کردیم که گفت با 60 هزار تومان!، می تواند برای ما یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کند.
بعد از اینکه نیازهای خودمان را گفتیم، این شخص قبول کرد که تمام چیزهایی که می خواهیم را با مبلغ کمی اضافه تر طراحی کند و شماره تلفن شخصی خودش را هم به ما داد تا در مورد موارد دیگری که مهم هستند با هم صحبت کنیم.
در نهایت ما پول این فرد را به صورت کامل پرداخت کردیم و این شخص سایت را با یک قالب آماده وردپرس راه اندازی کرد و در همین جا پروژه متوقف شد.
این شخص بدون هیچ دلیلی غیب شد!!! نه به شماره ای که به ما داده بود جواب می داد، نه مشخصات مدیریت سایت را به ما داده بود و نه هیچ چیز دیگری.
بعد از مدتی هم هاست سایت ما که از طرف آن شخص تامین شده بود قطع شد و سایت ما کلا از بین رفت.
این موضوع باعث شد که ما مجبور شدیم آن سایت را از بین ببریم و دوباره با هزینه ای بیشتر، سایت جدیدی برای خودمان راه اندازی کنیم.
اما می خواهم از این موضوع درس هایی را به شما بگویم که هنگام کار با هر شرکت طراحی سایت به خصوص طراحان سایت فریلنسر، باید این نکات را رعایت کنید تا به مشکلاتی که برای ما پیش آمد گرفتار نشوید.
برای سفارش طراحی سایت ، چه مواردی را باید رعایت کنید؟
وقتی می خواهید از شخص یا شرکتی بخواهید که طراحی وب سایت شما را انجام بدهند، باید به 7 نکته زیر توجه داشته باشید تا از نتیجه کارتان راضی باشید:
- قرارداد: این موضوع را قبلا در مقاله 10 نکته مهم برای انتخاب شرکت طراحی سایت گفتم؛ اما فکر می کنم نیاز است باز هم روی این موضوع تاکید کنم. باید بگویم که فرقی نمی کند طراحی سایت شما چه کسی باشد، چه یک شرکت باشد و یا یک فرد متخصص؛ شما باید قرارداد داشته باشید؛ چون این قرارداد می تواند تعهد فرد یا شرکت موردنظر در انجام خدمات موردنیاز شما را افزایش دهد و همچنین در صورت به وجود آمدن هر مشکلی، شما حداقل مدرکی دارید که بتوانید حقوق خودتان را پیگیری کنید.
- ثبت دامنه: یکی از نکاتی که اکثر افراد تازه کار به آن توجهی نمی کنند، این است که دامنه سایت آنها حتما باید به اسم خودشان باشد. شما باید بدانید که دامنه ir یا دامنه های دیگری که ثبت می کنید، باید به اسم خودتان ثبت شود؛ نه فردی که قرار است سایتتان را طراحی کند. این موضوع به قدری مهم است که در صورت توجه نکردن به آن، در آینده حتی ممکن است کسب و کار اینترنتی خودتان را از دست بدهید. پس حتما سعی کنید تا حد امکان خودتان دامنه موردنظرتان را ثبت کنید و اگر با این کار آشنا نیستید، حتما از طراح سایتتان بخواهید دامنه را به نام شما ثبت کند و مدرک انجام این کار را از او بخواهید.
- خرید هاست: خیلی از طراحان سایت به خصوص طراحان سایتی که به صورت شخصی کار می کنند، هاست اشتراکی دارند که آن را به شما می فروشند یا مثلا یک سال اول را به صورت رایگان در اختیارتان می گذارند و از سال بعد باید هزینه آن را بپردازید. اما مشکل این موضوع چیست؟ مشکل این است که اکثر اوقات این افراد مشخصات هاست را در اختیار شما قرار نمی دهند و فقط در اختیار خودشان است و حتی ساده ترین کارهای سایتتان هم باید توسط خودشان انجام شود و به آنها پول پرداخت کنید! یکی از دوستان من به همین روش کار کرده بود و بعد از اینکه با طراحی سایت خودش به مشکل خورده بود، طراح سایت هاست را قطع کرده بود و سایت این دوست من از بین رفته بود. به همین راحتی کسب و کار اینترنتی شما می تواند در خطر باشد!!! پس شدیدا توصیه می کنم اولا هاست خودتان را از شرکت های هاستینگ معتبر که در مقاله 10 هاستینگ برتر ایران آنها را معرفی کردیم تهیه کنید و سعی کنید تمامی مشخصات و امکانات هاست در کنترل خودتان باشد. دوم اینکه اگر از طراحان سایت خودتان هاست رایگان دریافت می کنید، حتما مشخصات هاست را از این افراد درخواست و دریافت کنید و هر چند وقت یک بار، یک فایل بک آپ از سایت خودتان تهیه کنید که در صورت به وجود آمدن مشکل، بتوانید سایت خودتان را بازگردانی کنید.
- توجه به کیفیت کار به جای قیمت: دباید به شما هشدار جدی بدهم که کیفیت خدمات و پشتیبانی طراح سایت، خیلی خیلی مهمتر از قیمت است. اگر می خواهید یک سایت خوب و کارآمد داشته باشید، بهتر است قید قیمت های ارزان را بزنید و به جای قیمت، به فاکتور کیفیت خدمات و پشتیبانی شرکت یا شخص موردنظر دقت کنید. در غیر این صورت مطمئن باشید بعدها هزینه های خیلی بیشتری را باید پرداخت کنید.
- خودداری از پرداخت هزینه اضافی: اکثر قراردادهای اصولی طراحی سایت، به این صورت هستند که شما باید ابتدا درصدی از مبلغ کلی را پرداخت کنید و بعد از آن در مراحل مختلف که در قرارداد هم تعیین می شود، درصدهای دیگری را پرداخت کنید تا کار پیش برود. اما طراحان سایت زیادی هستند که از شما درخواست مبالغی خارج از قرارداد می کنند یا اینکه می خواهند درصد موردنظرشان را زودتر پرداخت کنید. شدیدا توصیه می کنم از این کار پرهیز کنید؛ چون ممکن است یکدفعه به خودتان بیایید و ببینید کل پول را پرداخت کرده اید و هنوز هیچ کاری برای سایتتان انجام نشده است و طراح سایت هم دیگر در دسترس نیست! سعی کنید دقیقا براساس قرارداد پیش بروید و همان مبلغی که توافق کردید را پرداخت کنید.
- اعتبار: شاید بتوانم بگویم مهمترین چیزی که در انتخاب شرکت یا فرد طراح سایت باید در نظر بگیرید، این است که آن شخص یا شرکت از اعتبار خوبی برخوردار باشد. شما می توانید برای فهمیدن میزان اعتبار آن شخص یا شرکت، اولا سایت های طراحی شده آنها را مشاهده کنید و اگر باز هم می خواهید مطمئن تر شوید، می توانید با مشتریان قبلی آنها تماس بگیرید و از مشتریان در مورد کیفیت خدمات آنها سوال کنید تا بتوانید بهتر و جدی تر تصمیم گیری کنید. منظور من از اعتبار این نیست که فقط سراغ شرکت های طراحی سایت بروید، ما افرادی داریم که شاید از چندین شرکت طراحی سایت معروف تر باشند و برند شخصی خودشان را داشته باشند، منظور از اعتبار این است که آن شخص یا شرکت، واقعا یک برند معتبر باشد و به صورت تخصصی و حرفه ای در زمینه طراحی سایت فعالیت کند. نه اینکه به صورت پاره وقت و فقط برای به دست آوردن پول این کار را انجام دهد.
- راه های ارتباطی مناسب: آخرین نکته ای که در مورد انتخاب شخص یا شرکت طراح سایت می خواهم بگویم، این است که سعی کنید حتما راه های ارتباطی مختلف و مطمئنی از این شخص یا شرکت داشته باشید و قبل از شروع به همکاری یا در ابتدای پروژه، از طریق راه های ارتباطی مختلف، با آنها ارتباط برقرار کنید تا از در دسترس بودن شماره ها یا اکانت های تلگرام و ایمیل ها مطمئن شوید. بهتر است که از شخص یا شرکت موردنظر، یک شماره ثابت و آدرس هم داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید با آنها ارتباط نزدیک تری داشته باشید. همچنین مزیت تماس گرفتن با شخص یا شرکت قبل از شروع خدمات، این است که می توانید ببینید نحوه پاسخگویی، سرعت پاسخگویی، کیفیت پاسخگویی و پشتیبانی چگونه است و بهتر برای همکاری با این شخص یا شرکت تصمیم گیری کنید. اگر نحوه پاسخگویی از نظر شما مناسب بود و راضی بودید، پس می توان گفت این شخص یا شرکت احتمالا از کیفیت خوبی برخوردار است؛ اما اگر پاسخگویی بد بود یا جواب درست و حسابی دریافت نکردید، پس بهتر است قید همکاری با این شخص یا شرکت را بزنید. البته همیشه باید حواستان به افرادی که اول کار خوب هستند؛ اما آخر کار کلاهبردار از آن در می آیند هم باشد.
در این مطلب باهم در مورد طراحی سایت ارزان صحبت کردیم و به 7 نکته اشاره کردیم که باید برای همکاری با شرکت ها و یا اشخاصی که طراحی سایت ارزان انجام می دهند، این نکات را در نظر بگیرید.
امیدوارم این مطلب برای شما کاربردی و مفید باشد و بتواند به شما کمک کند که از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. حالا شما می توانید برای انتخاب شخص یا شرکت طراحی سایت خود بهتر تصمیم بگیرید و از نتیجه کار طراحی سایت خود، رضایت بیشتری داشته باشید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با آی وحید همراه بودید از شما بسیار متشکریم.