انتخاب یک برند دامین یا نام دامنه مشابه با انتخاب نام شرکت و نام فرزندتان است که نیاز به تفکر و توجه زیادی دارد. در واقع نام دامنه شما هویت شما در وب سایت تان است که نه تنها باید به کسب وکارتان ربط داشته باشد بلکه پیدا کردن و تبلیغ آن نیز آسان و به یادماندنی باشد.نام دامین شما باید قابلیت برند شدن را در خود داشته باشد و تمام ویژگی هایی مثل خلاقانه بودن ، نو بودن ، خاص بودن ، کلمه جدید بودن ، کوتاه بودن و به خاطر سپاری راحت داشتن را داشته باشد ، مثل اسنپ . به همین خاطر در این مطلب به نکات مهم و کاربردی که باید در انتخاب برند دامین به آن توجه کنید، خواهیم پرداخت. همچنین دلایلی را بررسی خواهیم که تا بدانید چرا تطبیق نام برند شما با نام دامنه شما از اهمیت بالایی برخوردار است.
چگونه یک برند دامین برای کسب و کار خود انتخاب کنید؟
نام دامنه چیزی بیش از یک URL است که افراد میتوانند براساس آن کسب وکارتان را بهصورت آنلاین پیدا کنند. این نحوهی بیان هویت و ساختن یک برند است. در واقع یک دامنه سفارشی به وبسایت شما کمک میکند تا از بقیه متمایز شوید ، سریعتر برند شوید ، سریعتر محبوب شوید و احتمالاً سئوی سایت شما را نیز افزایش خواهد داد؛ اما با بیش از 360 میلیون نام دامنه ثبت شده، یافتن نامی که منحصربهفرد باشد، میتواند کمی دشوار باشد. اگر در طوفان فکری هستید یا متوجه شدهاید که همهی ایدههای نام دامنهی شما در حال حاضر در حال استفاده هستند، نگران نباشید، خوشبختانه چندین مرحله وجود دارد که با استفاده از آنها در ایجاد بهترین برند دامین به شما و کسبوکارتان کمک میکند.
برند دامین را کوتاه و ساده در نظر بگیرید
اگر یک نام تجاری دارید بهتر است از آن بهعنوان نام دامنه خود استفاده نکنید. معمولا نام های تجاری بسیار طولانی هستند و نام مناسبی برای انتخاب دامین برند شما نیستند.
برای مثال برند هایی مثل اسنپ ، دیجی کالا ، با سلام و آی وحید که نام تجاری آن ها نام هایی طولانی و معمولا 3 سیلابی هستند و از نام تجاری خود استفاده نکرده اند ، بلکه نام تجاری معمولا برای امور شرکتی و مالی ثبت می شوند و مجزا از نام برند و دامین شما هستند . برای مثال :
نام تجاری اسنپ ” شرکت آوا نگار اطلس تجارت ” است .
نام تجاری دیجی کالا ” شرکت نوآوران فن آوازه ” است .
اولین قدم در انتخاب برند دامین، صرفنظر از نامی که انتخاب میکنید، بسیار مهم است که از اصطلاحات تک کلمهای یا ترکیبی از کلماتی که بهراحتی قابل یادآوری هستند و ساخته ذهن شما هستند استفاده شود.
🔸 کوتاه باشد : نام دامنه باید بین 6 تا 14 کاراکتر باشد. (بیشتر از 15 کاراکتر نشود.)
🔸 نام کامل عمومی نباشد : از انتخاب کلمه های عامیانه مثل ” سایت ” ، ” فروشگاه ” ، ” خرید ” که بدون خلاقیت هستند بپرهیزید .
🔸 حروف سخت : از کلماتی مثل ( ژ zh ) ( خ kh ) که املاء سختی در تایپ انگلیسی دارند صرفنظر کنید.
🔸 خلق کلمات جدید : شما میتوانید کلمات جذاب و جدید خود را بسازید، این کاری است که گوگل، بینگ و یاهو انجام دادند و نام خود را خلق و ماندگار ساختند.
🔸از نام و یا فامیلی خود استفاده کنید : برخی نیز می توانند با نام خود و یا فامیلی خود یک برند جدید خلق کنند که این نیز جذاب بوده و می تواند برای هر نوع کسب و کاری قابل انتخاب باشد بدون محدودیت .
برای مثال : عطر بیژن
خلق دامین برند :
🔸 خلق از یک کلمه : یک کلمه را در نظر بگیرید و تغییر دهید تا بتوانید نامی خاص و جدید بسازید .
برای مثال : تیم آی وحید برای سایت جدید خود به نام تمی از کلمه تم Theme استفاده کرده و با استفاده حرف “ی” در انتها آن کلمه ایی جدید و کوتاه ساخته است .
مثال دیگر : تاتسی که برگرفته از گلمه tutorial یا همان آموزش است .
🔸 خلق از دو کلمه و تغییر آن : دو کلمه را در کنار هم قرار دهید و با استفاده از آنها نام برند جدیدی بسازید . جذاب تر است کلمات ترکیب شده کامل استفاده نشوند و از دو کلمه حروفی حذف شوند .
برای مثال : جابینجا ( ترکیب Job و اینجا ) که در این دو کلمه حروف اضافه ایی حذف شده و خوانایی و خواندن نام برند ساده نیز شده است .
برای مثال :جیبمی که ترکیب دو کلمه جیب و me است .
🔸 ریشه ها را انتخاب کنید : در صورتی که بتوانید از کلمه ایی خاص استفاده کنید نیز برند قابل رشدی خواهید داشت .
برای مثال : اپل Apple یا زنبیل ، که در نهایت قدرت کلمه ایی را به خود اختصاص داده است که بسیار خاص و یکتا است .
نکته مهم : بسیاری از نام ها توسط شرکت های بزرگ انتخاب شده است و این موضوع کار را برای شما سخت خواهد کرد . تنها راهی که میتواند کار را برای شما آسوده و آسان کند ساخت نامی جدید است که هم زیبا باشد ، هم خاص و همچنین قابل برندسازی .
اگر توانایی انتخاب نداشتید ، حتما از یک شرکت متخصص یا سایت های فروش برند دامین استفاده کنید .
چند مثال از نام های مناسب و قابل برند سازی و نام های نامناسب :
✅ نام های مناسب و قابل برند سازی :
- اسنپ Snapp
- میاره Miare
- فیلیمو filimo
- دیوار Divar
- نشان Neshan
- آچاره Achareh
- شیپور Sheypoor
❌ نام های نامناسب :
- لیا سرویس Lia Services
- دیجی کالا DigiKala
دلیل بد بودن این نام استفاده از دو کلمه بدون خلاقیت است و همچنین اشاره به دیجیتالی بودن کالا . اگر دقت کنید نامی که انتخاب شده به روزهای فعلی این برند فکری نکرده و در حال حاضر محصولات غیر دیجیتال نیز میفروشد . پس نامی را انتخاب کنید که محدودیتی در کسب و کار شما بوجود نیاورد.
پس تنها داشتن ایده کافی نیست، شما باید نام دامنه خود را ساده، قابل برند شدن و با خلاقیت انتخاب کنید تا مردم بهراحتی بتوانند شما را در دنیای آنلاین پیدا کنند. بهعنوان مثال برندی مانند Snapp برای ایجاد ارتباط و در عینحال دامنهای خلاقانه نام دامنه snapp.ir را انتخاب کرده است.
همانطور که میدانید تبلیغات دهان به دهان نوعی از تبلیغات قدرتمند است که میتوانید از آن برای تبلیغ سایتتان استفاده کنید؛ اما تنها زمانی این شیوه کار میکند که مردم بتوانند نام برند شما بهخاطر بسپارند و بهراحتی آن تلفظ کنند. یک نامه دامنه خوب باید بهراحتی قابل تلفظ باشد زیرا به خاطر سپردن آن آسانتر است و شانس بازدید و توصیه افراد از سایت شما در بین شبکههای اجتماعی و تجاری افزایش مییابد.
از نام های بصری استفاده کنید
برند دامین ایدهآل باید به کاربران ایدههای ذهنی و تصویری بدهد. بهعنوان مثال برند میاره برای یک استارتاپ که در مورد حمل و نقل است، نام دامنه «miare.ir» را انتخاب کرده است که یک تصویر جذاب در ذهن کاربران ایجاد میکند و مشتریان بالقوه میتوانند حدس بزنند که در خصوص حمل و نقل است . نام دامنه شما نیز باید همین اثر را داشته باشد.
دامنههایی که در لحظه تصویر ذهنی ایجاد میکنند، بهیادماندنی هستند. وقتی مردم میتوانند مفهوم سایت شما را کاملاً از روی نامه درک کنند، به همان نسبت نیز در ذهنشان باقی خواهد ماند.
از خط فاصله، اعداد و حروف دوتایی خودداری کنید
عناصری مانند خط فاصله، حروف دوتایی و یا اعداد میتواند مانع دیگری برای دسترسی کاربران به وبسایت شما باشد. اشتباه تایپ کردن توسط افراد امری بدیهی است و شما نمیتوانید آن را کنترل کنید؛ اما میتوانید با حذف یکسری المانها مانند خط تیره و اعداد، احتمال اشتباه تایپ کردن نام دامنه را کاش دهید. بهعنوان مثال، استفاده از «4» به جای «for» می تواند باعث سردرگمی افراد در هنگام جستجوی سایت شما شود. اجتناب از اعداد و خط تیره باعث میشود تا تایپ نام دامنه شما برای موبایل مناسب باشد. در واقع هنگامی که کاربر در حال تایپ URL شما است باید بین صفحه کلید الفبا و اعداد جابهجا شود که فضای بیشتری برای اشتباهات تایپی، غلط املایی و سردرگمی ایجاد میکند.
بنابراین در انتخاب نام دامین از موارد زیر اجتناب کنید:
- ترکیب اعداد و کلمات: c00l-d0main.com
- خط تیره: cool-domain.com
- اختصارات: coolest-domain4u.com
- حروف دوتایی: coolesttopdomain.com
با اینحال اگر نام تجاری شما شامل یک عدد است مانند عمده فروشی لباس 19 میتوانید نام دامنه خود را Nineteen.com انتخاب کنید. در واقع در برندسازی نام دامنه، نام تجاری، کالا و محصولات در یادآوری آن برای افراد تأثیرگذار است.
همچنین استفاده از خط تیره در دامنه همیشه ممنوع نیست مثلاً برای www.deutsche-bank.com کار میکند، اما بیان خط تیره به صورت شفاهی دشوار است و کمی حفظ کردن آن برای مخاطب میتواند سخت باشد. علاوه بر این، آنها تایپ دامنه شما را نیز دشوارتر میکنند، به همین دلیل است که هنوز بهترین روش عدم استفاده از خط تیره و حروف اضافه است.
پسوند .com را انتخاب کنید ( اما اگر نمی توانید آن را دریافت کنید نگران نباشید )
وقتی نوبت به انتخاب پسوند دامنه شما میرسد، بحث بر سر این است که کدام یک ترافیک بیشتری برای شما به ارمغان میآورد. پسوند .com معتبرترین و شناختهشدهترین پسوند است که بیش از 78 درصد از کسبوکارها از آن استفاده میکنند. همچنین بسیاری از گوشیهای هوشمند دارای کلید «.com » نیز هستند که تایپ نام دامنه شما را آسانتر میکند.
با این اوصاف، اگر مجبور باشید از .ir یا .net و غیره استفاده کنید، این پایان دنیا نیست. بهعنوان مثال اگر میتوانید ir. را بخرید اما برای .com باید قیمتی گرانتر پرداخت کنید، حتما پرداخت کنید و .com را بخرید. اما برای پسوند خیلی استرس نداشته باشید و آن را متناسب با نیاز، بودجه و کسبوکارتان انتخاب کنید.
در صورت امکان از کلمات کلیدی سئو در نام دامنه استفاده کنید ( پیشنهاد نمی کنیم ، تیتر بعدی را مطالعه کنید )
میتوانید از کلمات کلیدی که در جستجوی نام دامنهتان کاربران آن را تایپ میکنند، در برند دامین خود استفاده کنید؛ اما فقط در صورتی که منطقی باشد. یک کلمه کلیدی در دامنه شما به موتورهای جستجو میگوید که وبسایتتان در مورد چیست.
همچنین شما باید خلاق باشید و کلمات کلیدی را با نام تجاری خود ترکیب کنید تا آن را متمایز سازید. میتوانید با چند کلمه کلیدی گسترده شروع کنید که نشاندهنده محصولات شما هستند، سپس نام شرکت خود را اضافه کنید. بهعنوان مثال، اگر شما پوشاک میفروشید، اصطلاح «پوشاک« می توانید به خوبی در نام دامنه خود استفاده کنید.
فرمول [نام تجاری] + [کلمه کلیدی کانونی] = [نام دامنه] را امتحان کنید:
- یکشنبه + پوشاک = sundayapparel.com
- Diane + شمع = dianescandles.com
- Cosmik + masks = cosmikmasks.com
توجه داشته باشید که از یک یا دو کلمه کلیدی استفاده کنید. استفاده بیشتر از کلمه کلیدی میتواند باعث طولانی شدن نام دامنه و دور شدن افراد از نام سایتتان شود.
یک مثال عالی از این موضوع متعلق به Verve Coffee Roasters، یک برند قهوه از سانتا کروز کالیفرنیا است. نام دامنه vervecoffee.com را انتخاب کرده است که هم نام تجاری و هم کلمه کلیدی کانونی را پوشش میدهد و هم برای بازدیدکنندگان سایت بهیاد ماندنی و مرتبط است.
علاوه بر این گاهی اوقات نام دامنه باید یک معنا منطقی را منتقل کند. بهعنوان مثال SearchEngineJournal.com یک دامنه عالی است زیرا کلمه «موتور جستجو» در این نام دامنه به کاربران میگوید که وبسایت در موتورهای جستجو است و کلمه و «ژورنال» نشان میدهد که یک سایت خبری است.
هنگام انتخاب یک برند دامین منطقی و ایدهآل، ممکن است مفید باشد که در مورد ویژگیهایی که میخواهید سایت شما با آن مرتبط باشد فکر کنید.
به مثال On The Water نام دامنه یک ماهیگیر است که کاربر را به یاد یک مکان شاد روی آب میاندازد. بنابراین میتوانید در انتخاب برند دامین کلماتی که حس خاصی را منتقل میکنند یا باعث میشوند که بازدیدکننده براساس آن تصویر ذهنی داشته باشند و سریعاً به وبسایتتان مراجعه را بررسی و یادداشت کنید. بهعنوان مثال کلماتی مانند دوستانه، ارزانترین، سریع، شلوغ، کارشناسان، دوستان، خانواده و… را میتوانید برای ایجاد یک حس در نام دامنهتان استفاده کنید. یا میتوانید بازدیدکنندگان سایتتان را به یک مکان مرتبط به کسبوکارتان ارتباط دهید. بهعنوان مثال دفتر، نمایشگاه، فروشگاه، باغوحش، کافه، رستوران و… با کلمات بازی کنید تا نامی مطابق با کسبکارتان پیدا کنید.
در مورد نام دامنه مورد نظر خود تحقیق کنید
پس از انتخاب یک نام دامنه خوب، باید بررسی کنید که آیا دامنه قبلاً ثبت شده است یا خیر. میتوانید از ابزارهای مختلفی برای مشاهده در دسترس بودن دامنه خود استفاده کنید. با اینحال قبل از انتخاب برند دامین باید مطمئن شوید که هیچ کسبوکاری دیگری از نام دامنه یا شبیه آن استفاده نمیکند. سه راه برای بررسی این موضوع وجود دارد:
– علامت و برند تجاریتان را در صفحات بررسی ثبتنام دامنه جستجو کنید و مطمئن شوید کسی نام مشابهی براساس نام دامنه شما انتخاب نکرده است.
– رسانههای اجتماعی را بررسی کنید. برای بررسی در دسترس بودن نام دامنهتان، اینستاگرام، فیسبوک، تیکتاک و سایر کانالهای رسانه اجتماعی مرتبط را جستجو کنید. هنگامیکه قصد ساخت اکانت در شبکههای اجتماعی را دارید شباهت یک صفحه با نام تجاریتان میتواند مشکلساز شود.
– و سرانجام نام دامنه خود را در گوگل جستجو کنید تا ببینید آیا کسی با نام دامنهتان ارتباطی دارید یا خیر ؟
از ابزارهای تولیدکننده برند دامین استفاده کنید
زمانیکه به بنبست فکری رسیدهاید میتوانید از ابزارهای تولیدکننده برند دامین استفاده کنید. برای اینکار باید حداقل یک ایده کلی از برخی کلمات که میخواهید در برند دامینتان قرار دهید داشته باشید. سپس براساس آن ابزارهای تولیدکننده نام دامنه ایدههای را به شما میدهند که میتوانید از آنها الهام بگیرید. برخی از این ابزارها عبارتند از:
ما در گوگل جستجو کردیم ” brand domain generator ” و نتایج زیر را مشاهده کردیم :
- https://namelix.com 🔥
- https://namify.tech
- https://looka.com/business-name-generator
- https://www.wix.com/tools/business-name-generator
- https://www.businessnamegenerator.net
- باز هم هست و شما نیز جستجو کنید …
از برند خود با پسوند های متعدد محافظت کنید ( منسوخ شده !! )
فرض کنید آدرس .com را برای برند دامین موردنظرتان گرفتید. بهنظرتان کارتام تمام شد؟ خُب نه لزوماً. ممکن است بخواهید سایر انواع پسوندها را خریداری کرده و آنها را به سایت خود هدایت کنید. حتی میتوانید یک قدم فراتر بروید و غلط املایی رایج نام دامنه مد را نیز بخرید تا با تایپ آن به صفحه شما هدایت شود. بدینترتیب، شما هرگر ترافیک را بهدلیل خطای کاربر از دست نمیدهید.
اگر تصمیم به ثبت چندین پسوند دارید، بهتر است از ابزارهای بررسی پسوندهای مختلف استفاده کنید تا به شما بگوید که کدام دامنه انتخابی محبوب است و چندین بار در شبکههای اجتماعی جستجو شده است. شما میتوانید این استراتژی را در شبکههای اجتماعی نیز اعتمال کنید. اگر دستهای مطابق با دامنه شما در دسترس است آن را هم بگیرید.
⚠️ چنین تفکری قدیمی است و این بخش برای دریافت بازخورد شما درج شد ، آیا لازم است چنین کاری انجام دهیم ؟
به نظر تیم آی وحید این کار لازم نیست و تنها یک دامین اصلی لازم به ثبت است .
بهترین ثبت کننده دامنه را برای وب سایت خود انتخاب کنید
هنگامیکه برند دامین را انتخاب کردید، فقط یک مرحله باقی میماند: ثبت دامنه. برای این کار باید یک وبسایت انتخاب کنید که دامنه را از طریق آن خریداری کنید.
این آموزش را مشاهده کنید : ساخت سایت و خرید دامین و هاست
در هنگام خرید دامین باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید:
⚠️ اگر تمدید قرارداد دامنه خود را فراموش کنید، شخص دیگری میتواند آن را از شما بگیرد. بنابراین بهدنبال شرکت ثبتکنندهای باشید که تمدید خودکار و یک دوره مهلت را به شما ارائه میدهد تا از خطر از دست دادن برند دامین وبسایتتان جلوگیری شود. پیشنهاد میکنیم دامین خود را بعد از خرید به مدت 5 ساله تمدید کنید و خیالتان را برای 5 سال راحت کنید.
اگر نام دامنه موردنظرتان گرفته شد چه باید کرد ؟
گاهی اوقات احتمال دارد آن نام دامنه عالی که دنبال آن هستید، توسط فرد دیگری ثبت شده باشد. در این مواقع نگران نباشد، چندین گزینه وجود دارد که میتوانید برای رفع این معضل از آن استفاده کنید.
دامنه ثبت شده را از مالک آن خریداری کنید
گاهی اوقات برخی از افراد نامهای دامنه مختلف بهویژه جذاب را میخرند تا در آینده به شرکت هایی مانند شما بفروشند. بنابراین اگر دامنهای موردنظرتان خریداری شده و دارای مالک است، سعی کنید با مالک تماس بگیرید و پیشنهاد فروش آن را بررسی کنید. همچنین میتوانید نام تجاری موردنظر برند دامین را در موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی بررسی کنید اگر دامنه هیچگونه فعالیتی نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که مالک مایل به انجام معامله باشد. برای پیدا کردن اطلاعات دامین های .com نیاز است در گوگل سایت های بررسی Whois را جستجو کنید و اگر دامین مورد نظرتان .ir است از سایت nic.ir استفاده کنید . بعد از ورود به این سایت ها بخشی برای بررسی whois ( مال کیست ) دارد که با وارد کردن نام دامین اطلاعات فرد به شما نمایش داده می شود .
اگر اطلاعات شخص درست نبود و یا پاسخگو نبود تنها راه باقی مانده باز کردن همان دامین بر روی مرورگرتان است که در صورتی که تمایل به فروش داشته باشد اطلاعات خو را قرار داده باشد .
نسخه متفاوتی از نام دامنه خود ایجاد کنید ( پیشنهاد نمی کنیم )
اگر نام دامنه عالیتان خریداری شده است، کمی تغییر در آن اشکالی ندارد. با یک طوفان فکری میتوانید همه چیز را تغییر دهید و نسخهی متفاوتی از نام تجاری خود برای دامنهتان انتخاب کنید. برای اینکار میتوانید از کلماتی که ایجاد تصویر میکنند یا موقعیت کسبوکارتان را نشان میدهند، استفاده کنید. گاهی اوقات اضافه کردن یک کلمه مرتبط با کسبوکارتان مانند shop و اضافه کردن آن با برندتان تمام مشکلات را حل کند.
راه حل بالا ، راه حل ساده و بی کیفیتی است … پیشنهاد میکنیم به فکر برند دامین جدیدی باشید …
برای دامنه تان پسوند متفاوتی را امتحان کنید ( پیشنهاد نمی کنیم )
اگر نام دامنه شما در پسوند .com موجود نیست، سعی کنید به جای آن یک پسوند متفاوت دیگری را دریافت کنید. تا جاییکه نام دامنه فعلی با پسوند .com دارای علامت تجاری یا در جایگاه مشابه کسبوکارتان نباشد، میتوانید از پسوندهای .co، .ir، .net، .me، .shop یا سایر پسوندهای قابل اعتماد استفاده کنید.
در نتیجه :
صبور باشید ، خلاق باشید ، به بد قانع نباشید ، آینده نگر باشید ، خوش سلیقه ، حوضه فعالیت خود را در گسترده ترین حالت ممکن در نظر بگیرید و در نهایت خالق یک نام جدید در دنیای فعلی باشید زیرا انتخاب نام زیبا ، خلاصه ، یکتا ، جدید ، خوانا و …. که مورد سلیقه اکثریت مردم می تواند باشد شروع یک کسب و کار قوی را رغم خواهد زد و به شما انگیزه بیشتری در ادامه خواهد داد.