محتوا پادشاه است!؟
عبارت محتوا پادشاه است منصوب به بیل گیتس که منظور از پادشاه در آن حرفه ای بودن و تاکید بر اهمیت محتواست ،برای تولید کنندگان محتوا یک درد سر بزرگ شده! از اونجایی که بعضی ها با درک نادرست از این مفهوم و تولید و انتشار محتواهای بی ارزش، پادشاهی را به گدایی کشاندند.
اصلی ترین گام تولید محتوا شناخت مخاطب ،نیاز ها و علایق اوست.
محتوا باید علاوه بر ایجاد ارتباط موثر با مخاطب او را درگیر کرده و تعامل ایجاد کند. اما آیا مخاطب امروز به هر محتوایی رضایت میدهد؟ قطعا نه. رقابت در فضای وب با وجود گروه های تولید محتوای مختلف به شدت افزایش پیدا کرده و مخاطب با وجود این گزینه های متعدد انتخاب، سراغ محتوایی خواهد رفت که نیازش را برطرف کند و به روز و کاربردی باشد.
چرا گفته شده محتوا پادشاه است!؟
- نقش اول را در کسب رتبه سایت شما ایفا می کند
- تعامل ایجاد میکند
- برای محصول یا خدمت شما ارزش افزوده ایجاد میکند
- ترافیک صفحه وب را افزایش میده
اگر به طور مرتب محتوای با کیفیت تولید کنید، موتورهای جستجو بیشتر شما را نمایش میدهند و در نتیجه کاربران شما افزایش پیدا میکنند. وقتی هم که مطالب شما واقعاً مفید باشد، اعتماد کاربر جلب و با خیال راحت تری به مشتری شما تبدیل میشود.
محتوای خوب چیه؟
اولین نکته و جزء ویژگی های اصلی محتوای خوب این است که هدفمند باشد، همهی سعیمان این باشد که محتوای تولید شده نیاز مخاطب در هر زمینه را برطرف کند؛ در واقع هدف ما باید برطرف کردن نیاز مخاطب باشد، به شکلی که در نهایت مخاطب از صرف وقت و هزینه برای این محتوا رضایت کامل داشته باشد.
دومین ویژگی یک محتوای خوب، دست اول بودن آن است (کپی نباشد). کپی کردن محتوای بقیه در واقع ضربه زدن به فعالیت خودمان است؛ در زمینه تولید محتوا هم مثل اکثر حرفه ها خلاقیت حرف اول را میزند و محتوای شما تنها درصورتی مورد توجه قرار میگیرد که نسبت به دیگر محتواها ویژگی بارزی داشته و آغشته به خلاقیت و نوآوری باشد؛ محتوایی که برای تولید آن فکر شده و تمام جوانب آن مورد بررسی قرار گرفته باشد.
ویژگی بعدی محتوای خوب،کیفیت است. محتوای بی کیفیت قطعا در برقرار کردن ارتباط با مخاطب به مشکل بر میخورد. مثلا در تولید محتوای متنی باید حتما از جملات و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید، ساده گویی کنید و از زیاده گویی و پیچیده گویی پرهیز کنید و نکات و مسائل سئو که مهمترین نکته برای ارتقا رتبه سایت شما هستند را رعایت کنید؛ البته نه به این معنی که توجه خود را فقط معطوف به سئو کنید و از مخاطب غافل شوید. بلکه باید محتوای خوب را با حفظ نکات سئو برای مخاطب بنویسید .
در نظر داشته باشید که مهمترین مسئله قبل از صحبت در رابطه با ویژگی های اصلی محتوای خوب:
شناخت جامعه هدف و مخاطبان مورد نظر ،تجزیه و تحلیل و بررسی نیاز های آنهاست.
به طور کلی محتوای خوب با زبانی یکدست وساده نوشته شده، موضوع و تیتر متناسب با جستجوی مخاطب دارد، برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده باشد و دارای یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه کلیدی فرعی باشد ، حجم مناسبی داشته باشد ، نه خیلی زیاد و نه خیلی کوتاه باشد. همچنین تصاویری که استفاده میشود باید مرتبط و پاسخگوی نیاز مخاطب باشد و در نهایت همانطور که قبلا اشاره کردیم، محتوای خوب باید آغشته به خلاقیت و نوآوری باشد.
اما قدم گذاشتن در این مسیر و تولید محتوای اثربخش و بهینه و چگونگی رسیدن به رتبه 1 گوگل کار ساده ای نیست، ما در آی وحید قصد داریم با به اشتراک گذاشتن تجربه هایمان در این زمینه، سوالات شما را در قالب مقاله هایی با محوریت تکنیک های تولید محتوا پاسخ بدهیم …
مقالات تولید محتوا
سوالات متداول
عنوان بیش از 50 درصد در تاثیرگذاری محتوای نقش دارد، شما میتوانید با استفاده از اعداد، آوردن یک دلیل منطقی و منحصر به فرد در عنوان برای کاربر و ترقیب کردن او به خواندن متن، ترفند های جلب توجه در عنوان و استفاده از یک سری فرمول های عنوان نویسی عنوان جذابی برای محتوای خود ایجاد کنید.
طول مشخص و توصیه شده ای برای محتوا وجود ندارد و تعداد کلمات زیاد لزوماً باعث قرارگیری در نتایج بالاتر نمیشود، در واقع لزومی ندارد نگران طول مقاله باشید مهم این است که محتوای شما بتواند کاربر را راضی کند. ولی معمولاً مقالات با تعداد کلمات بیشتر از آنجایی که موضوع را به صورت جامع و کامل پوشش میدهند رتبه های بالاتری دارند.
تصاویر اصلی ترین بخش محتوا برای جلب توجه مخاطب هستند. گاهی یک تصویر مفهومی به اندازه هزار کلمه را به کاربر منتقل میکند. البته تعداد تصاویر، کیفیت مقاله را تعیین نمیکند. مرتبط بودن تصاویر به موضوع محتوا و انتقال پیام به کاربر مهم ترین مواردی هستند که هنگام انتخاب تصاویر باید به آن توجه داشته باشید.
عبارت قرار گرفته در آدرس باید با مفهوم محتوا مرتبط باشد تا کاربر با یک نگاه متوجه اطلاعاتی که قرار است در این صفحه مشاهده کند بشود و در نتیجه مهم نیست که این عبارت فارسی باشند یا انگلیسی، بلکه معنا و مفهوم آن مهم است.البته آدرس انگلیسی احتمالی خطای کمتری در اشتراک گذاری و لینک سازی کاربر خواهد داشت.
هر چه نیاز کاربر را بهتر درک کنید، زبان ادبیات شما به ادبیات کاربر نزدیک تر باشد، اصطلاحاتی که برای موضوع مورد نظر به کار می رود را بدانید و دایره کلمات گسترده تری داشته باشید ،شانس بیشتری برای رسیدن به رتبه های بالای گوگل خواهید داشت. در صورتی که تکرار غیر استاندارد و بی رویه یک کلمه کلیدی خاص، روی سئو سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
رعایت اصول و علائم نگارشی از آن جایی که به قابل درک شدن محتوا برای کاربر کمک میکنند و تجربه کاربری را بهبود میدهند برای گوگل اهمیت ویژه ای دارد.
استفاده درست از فونت تاثیر قابل توجهی بر رفتار،احساس و واکنش کاربر خواهد داشت.کاربر باید با خواندن متن شما احساس راحتی کند، انتخاب درست اندازه و رنگ فونت میتواند در به وجود آمدن این حس راحتی موثر باشد و یک کاربر معمولی را به هوادار سرسخت شما تبدیل کند.
با استفاده از این تکنیک ها متن محتوای ما جذاب خواهد شد، در واقع به کاربر کمک کرده ایم بهتر متن را بفهمد، ارتباط برقرار کند و نیاز خود را از محتوای ما دریافت کند! البته در صورتی که از این تکنیک ها بیش از اندازه و استاندارد استفاده کنیم، دقیقا نتیجه عکس برای ما خواهند داشت!
ایجاد لینک داخلی، بهترین، کم هزینهترین و موثرترین کاری است که میتوانیم برای بهینه سازی محتوای خود انجام دهیم، اما اگر این لینک سازی بیش از اندازه و بدون در نظر گرفتن این مسئله باشد که آیا لینک داده شده برای کاربر مفید است و تجربه ی کاربری را بهبود میدهد یا نه، نتیجه عکس روی رتبه سایت خواهد داشت.
موتور جستجو محتوایی که لینک بیشتری دارد را ازشمندتر میداند و رتبه بالاتری به آن می دهد. باید در نظر داشته باشید سایتی که به آن لینک میدهید ارزشی به سایت شما اضافه میکند یا اینکه امکان دارد روی رتبه سایت شما تاثیر منفی داشته باشد و بر این اساس تصمیم بگیرید لینک شما به آن، فالو باشد یا نوفالو!