دلایل کاهش و افت رتبه سایت در گوگل
  • 27 اردیبهشت 1399
  • بدون دیدگاه
  • شهرزاد پولادی

دلایل کاهش و افت رتبه سایت در گوگل

مقالات سئو و بهینه سازی

تقریبا می توان گفت رتبه یک سایت همیشه در حال تغییرهست ولی در محدوده کوچک تری تغییر می کند و تقریبا روند ثابتی دارد. حالا اگر سایت دچارافت  بیش از معمول شود، باید به دنبال دلایل افت رتبه سایت باشیم. با این حال دلایل زیادی هستند که باعث این اتفاق می شوند. تغییرروند الگوریتم های گوگل 33.3% ، مسائل تکنیکی ساده 22.2% و کلمات کلیدی اشتباه 11.1% از دلایل رتبه سایت را به خود اختصاص می دهند و باید به آنها توجه بیشتری داشت. در این مقاله  سعی کردیم 20 مورد از دلایلی که باعث افت رتبه می شوند را بررسی کنیم تا با افزایش ترافیک سایت، تعامل بهتری با مخاطبان خود بدست بیاوریم.


کلمه کلیدی اشتباه را دنبال می کنید

آیا کلمات کلیدی که شما دنبال می‌کنید با موضوع و هدف سایت مرتبط اند؟ اگر کلمات کلیدی استفاده می کنید که منسوخ شدند یا دیگر کاربران به دنبال جستجو چنین سؤالاتی نیستند، مطمئنا رتبه سایت شما پایین می آید. در نظر بگیرید که کاربران سؤالات خودشان را به زبانی ساده و طبیعی‌تر تایپ می‌کنند. پس باید از زبان ساده تری استفاده کنید تا کلمه کلیدی آن‌ها درعنوان یا توضیحات شما قرار بگیرد. البته موتورهای جستجو هم نشان دادند که به جملات کامل با زبانی ساده رتبه بهتری را می دهند. اگر شما از کلمات قدیمی استفاده کنید، رتبه های به اصطلاح اشتباه دریافت می‌کنید پس باید استراتژی خود را تغییر دهید. کلمات کلیدی و عبارات خود را با دقت بیشتری انتخاب کنید.

با استفاده از ابزارهایی مثل Majestic یا Ahrefs ، لینک های شکسته و از دست رفته را طی 90 روز گذشته بررسی کنید. اگر لینک های زیادی از دست داده اید، به کمک سوالات زیر تحقیق بیشتری در مورد لینک های خود داشته باشید.

  • آیا لینک های خراب باعث شده اند رتبه آن صفحه از سایت نیز کاهش پیدا کند؟
  • لینک ورودی صفحه هم رتبه خود را از دست داده ؟
  • این لینک ها از کجا گرفته شده و چرا خراب شده اند؟

بعد از بررسی می توانید برای حذف ، جایگزینی یا حفظ آنها تصمیم بگیرید. هر لینک را به طور جداگانه بررسی کنید و اگر لینک هایی حذف شدند ( توسط گوگل مجازات شدند )، به دنبال آن‌ها نباشید. بعضی اوقات موقع به‌روزرسانی لینک های سایت خراب می شود، بعد از تعیین ارزش آن‌ها می توانند درست و استفاده شوند. کار دیگری که می توانید انجام دهید، جایگزین کردن لینک های جدید به جای لینک های قدیمی است و اگر منبع بهتری پیدا کردید، می توانید به منبع جدید نیز لینک دهید.

از بین رفتن ریدایرکت ها

تغییر مسیر 301 یا همان ریدایرکت ها به گوگل تغییر آدرس صفحه ای از سایت را اعلام می کنند ولی رتبه بندی سایت را تغییر نمی دهند. زمانی که شما آدرس سرور ، ساختار سایت را تغییر می دهید، به احتمال زیاد رتبه سایت افت شدیدی پیدا می کند. مگر اینکه از قبل برای آن‌ها یک ریدایرکت 301 در نظر گرفته باشیم. این ریدایرکت رتبه بندی سایت را تغییر نمی دهد و احتمال مجازات محتوای تکراری را از بین می برد.

مجازات گوگل

یکی از دلایل افت شدید رتبه سایت، مجازات گوگل است. این مجازات گوگل یا اقدامات دستی درنتیجه به‌روزرسانی الگوریتم گوگل به سایت ها اعمال می شود. هرچند مجازات شما دستی یا اتوماتیک باشد، باید مشکل را حل و مجازات را برطرف کنید. برای انجام این کار می توانید به حساب Google Search Console خود بروید. در منوی پیام ها و بعد عملکرد های دستی به دنبال هشدارها باشید و مجازات هر یک از صفحات خود را بررسی کنید. البته می توانید در پیشنهاد‌ها ، اطلاعاتی در مورد چگونگی رفع مشکلات خود را هم پیدا کنید.

آپدیت الگوریتم های گوگل

گوگل همیشه با تغییر الگوریتم های خود به دنبال راه هایی برای بهبود استراتژی و نتایج کاربران است. به همین خاطر بسیاری از سایت‌ها آسیب می بینند و رتبه آن‌ها کاهش پیدا می کند. شما باید استراتژی تعیین کنید که با این به‌روزرسانی‌ها تغییر نکند و ترافیک شما را ثابت نگه دارد.

تغییرات طبیعی گوگل

مواقعی پیش می آید که شما شاهد سقوط رتبه خود هستید بدون اینکه سایت شما با مشکلی مواجه شود. نکته اینجاست که گوگل بر اساس رفتار کاربران تغییر ایجاد می‌کند. مثلاً افزایش ناگهانی جستجوی یک موضوع خاص ، ترافیک را به سمت آن موضوع می برد. ممکن است سایت شما بازدید نخورد و در جایگاه پایین‌تری قرار بگیرد.

موقعیت سرور

رتبه بندی شما به مکانی که جستجو انجام شده بستگی دارد. رتبه بندی های خود را در چند منطقه جغرافیایی بررسی کنید تا درک دقیق تری از رتبه بندی های خود داشته باشید. اگر توجه کرده باشید، نتایج به‌دست‌آمده از یک جستجو خاص می تواند کاملاً متفاوت از فرد دیگری باشد یا اگر وارد حساب گوگل خود شوید نتایج متفاوتی از قبل ورود را نمایش می دهد. درواقع گوگل سایت‌هایی را که قبلاً بازدید کرده اید، جایی که در آن هستید، جستجو می کند و حتی دستگاهی که استفاده می کنید را قبل از نتایج جستجو در نظر می گیرد.

رقابت با سایت های دیگر

با وجود اینکه رقبای شما هم به دنبال کسب رتبه خوب هستند، اگر فعالیت های شما محدود شود، رتبه سایت افت پیدا می کند. فعالیت های اجتماعی خود را تجزیه و تحلیل کنید و برنامه بهتری برای خود قرار دهید. قدرت بازاریابی محتوایی خود را بهتر کنید و فعالیت های خود را ثابت نگه دارید تا بتوانید رقبای خود را مورد توجه قرار بدهید.

سرعت صفحات

سایتی را در نظر بگیرید که سرعت پایینی در بارگذاری صفحات خود دارد و مهم تر از آن کاربران وقت بیشتری را برای بالاآمدن سایت می گذارند. در نتیجه نرخ پرش ( خروج کاربران از صفحه بدون انجام کاری ) افزایش پیدا می کند. Page speed یکی از ابزار های سئو است که رتبه می توانید سرعت سریع ، کند و متوسط خود را مشاهده کنید و راه حلی برای صفحات کند خود پیدا کنید. یا برای تحلیل و بررسی سرعت سایت از مقاله آنالیز سرعت سایت با سرچ کنسول جدید گوگل کمک بگیرید.

مشکلات سرور

مشکلات سرور به موارد بسیاری مربوط می شود، البته با انتخاب یک دامنه خوب می توانید از بوجود آمدن برخی از این مشکلات جلوگیری کنید. شما باید در گزارش های سرور خود به دنبال خطا باشید و از ابزار Fetch and Render Google برای آزمایش نحوه مرور یک URL در سایت خود استفاده کنید.

هدف ایجاد لینک بدست آوردن ترافیک است که باید از روش های استاندارد استفاده کنیم، در غیر این صورت مورد جریمه گوگل واقع می شویم. مثلا لینک های قدیمی ، ریسک پذیر ، ناخواسته و غیره از مواردی هستند که گوگل جریمه می کند. اگر از لینکی برای دستکاری رتبه سایت خود استفاده کنید، به عنوان نقض دستورالعمل های وب مستر گوگل در نظر گرفته می شود که البته شامل سایت های خروجی نیزمی شود. بهترین راه برای جلوگیری از این جرائم، استفاده از استراتژی ساخت لینک با کیفیت بالا سایت های برند یا معتبر هست. شاید بنظر کمی سخت بیاید اما با کمی تلاش بیشترمی توان محتوایی خوب ایجاد کرد وبا تبلیغات در رسانه های اجتماعی راه بهتری برای کسب چنین لینک هایی داشت.

نوسانات نرخ کلیک

برای تعیین نوسانات نرخ کلیک لازم است تا در بازه زمانی 90 روزه میزان نرخ کلیک را در سرچ کنسول گوگل بررسی کنیم. اگر میزان بانس ریت را بررسی کنیم فقط می توانیم کاربرانی که بر روی سایت شما کلیک می کند و در زمان کوتاهی خارج می شوند را در نظر بگیریم ، درمقاله 14نکته برای کاهش بانس ریت مواردی که میتوانید برای کاهش بانس ریت سایت رعایت کنید را بیان کرده ایم با مطالعه این مقاله به کاهش بانس ریت سایت خود کمک کنید. اگر به میزان محبوبیت (popularity) دقت کنیم، بازخورد کاربران را بهتر برای ما نمایش می دهند. حال کاهش میزان محبوبیت بر نرخ CTR تاثیر می گذارد و آن را کاهش می دهد. کاهش میزان CTR نشان می دهد، تغییری درعناوین و اجزای صفحه یا سرعت صفحات به وجود آمده است و میزان رضایت کاربران را کاهش داده است.

تغییرات و طراحی مجدد سایت

اگر سایت خود را مجددا طراحی کردید مطمئنا ترافیک خود را ازدست می دهید ورتبه سایت هم کاهش پیدا می کند. اما باید موارد زیر را بررسی کنید تا دوباره رتبه سایت به جای خودش برگردد.

  • ریدایرکت های 301 چک کنید تا مطمئن شوید به درستی صفحه مود نظر را انتقال بدهند.
  • همه لینک های ورودی در صفحه جدید را بررسی کنید. (عملکرد لینک ها مهم است چون ترافیک برای سایت ایجاد می کند)
  • برنامه ریزی دقیق به کمک مؤلفه های اصلی خود داشته باشید تا از تأثیر منفی بر سئو و رتبه بندی خود جلوگیری کنید. این برنامه ریزی ها می تواند شامل تمام اجزای سایت باشد از جمله CTA، منو سایت و المان های طراحی که برای پیشرفت سایت خیلی کمک کننده اند.

مسائل تکنیکی ساده

مسائل تکنیکی به کارهای روزانه سئو مربوط می شود. مواردی که موتورهای جستجو محتوای شما را مرور و ایندکس می کند. به دلیل اینکه موتورهای جستجو پیشرفته تر می شوند، سئو تکنیکال همچنان در حال تغییراست. حالا شما فرض کنید موتورهای جستجو می خواهند فناوری قدیمی را بخوانند.

هر چه وبسایت شما صفحات بیشتری داشته باشد جستجوی داخلی اهمیت بیشتری پیدا می کند. در نتیجه باید جسستجو قوی تری برای سایت خود داشته باشید. مثلا از افزونه swiftype search در وردپرس استفاده کنید. ساختاری که برای جستجو داخلی خود تعیین می کنید باید به سادگی قابل رویت باشد و کاربران در مدت زمان کم بتوانند به صفحه مورد نظر خود برسند. از طرفی اگر بازدید کنندگان باید بارها و بارها کلیک کنند تا آنچه را که به دنبال آن می گردند پیدا کنند، به احتمال زیاد آن صفحه را ترک می کنند.

برای جستجو بهتر صفحات را بیشتر به هم لینک کنید

این امکان وجود دارد که موتورهای جستجو مرور محتوا را در وب سایت متوقف کنند. با این وجود رتبه صفحه کاهش پیدا می کند و محتوای مهم سایت هم کمتر بازدید می خورند. پس با استراتژی لینک های داخلی خود به بهینه سازی موتورهای جستجو واستراتژی حفظ مشتری کمک کنید. استراتژی که شامل لینک های داخلی، انکر تکست ساده و منطقی و غیره باشد، ساختار سایت و معیار های رتبه بندی شما را هم تقویت می کند. البته می توانید لینک های خود را با کلمات کلیدی غنی کنید تا ربات های گوگل سریع تر موضوع سایت تعیین کند، محتوای مربوط را نمایش دهد.

توضیحات نامرتبط متا

توضیحات متا یا متا تگ ها ، به موتورهای جست و جو می گوید که سایت شما چه اطلاعاتی را ارائه می دهد.یکی از مهمترین انواع داده های متا که به شما در بالا بردن رتبه بندی سئو سایت کمک می کند ، برچسب عنوان است.
انواع دیگر اطلاعات متا که می توانند به شما در رتبه بندی وب سایت کمک کنند ، هدر و توضیحات متا می باشد. وقتی میخواهید توضیحات متا را بنویسید کاملا دقت کنید که اطلاعات جذاب و کاربرپسندی را از آن صفحه در توضیحات متا بنویسید همچنین اگر مقاله ای را بروزرسانی میکنید در توضیحات متا حتما این مورد را ذکر کنید.در مرحله بعد اطمینان حاصل کنید که توضیحات متا شما تکراری نباشد. و در آخر باید از عناوینی استفاده کنید که بی معنی و عمومی  (صفحه اصلی) نباشد واز توضیحات خاص تری استفاده کنید که شامل کلمات کلیدی و هدف مقاله یا صفحه است باشد.

اضافه بار سرور

اگر سروری که از آن استفاده می کنید برای حجم ترافیک ناگهانی کاربران تنظیم نشده باشد میتواند در هنگام حجم زیادی از کاربران نتواند سرویس دهد و متوقف شود.خب این مورد میتواند یکی از دلایل افت رتبه و ترافیک سایت باشد. همچنین سایت هایی که از سرور اشتراکی استفاده میکنند باید این احتمال را در نظر بگیرند با افت رتبه یک سایت دیگر که از آن سرور استفاده میکنند رتبه سایت آنها هم دستخور تغییراتی شود.
یکی دیگر از عوامل افت رتبه سایت در این قسمت خرابی مداوم سایت است. اگر سایت شما مداوم خراب شود حتما افت رتبه خواهید داشت.

نداشتن منبع ترافیک خاص

اول باید مشخص شود ترافیک وبسایت کدام موارد را شامل می شود؟ در جواب باید گفت ترافیک وب سایت شما نه تنها تعداد بازدید سایت بلکه تعداد صفحات کلیک شده و مدت زمان صرف شده در هر صفحه را شامل می شود.

چطور می توانم برای سایت خود ترافیک خوبی ایجاد کنم

برای ایجاد ترافیک روش های مختلفی وجود دارد و بنا به نوع کسب و کار یا نوع سایت شما می تواند هر کدام راه حال بهتری باشند تا کمترین نرخ پرش ( بانس ریت )، بیشترین تعامل وتبدیل را دارد.

  • بازاریابی ایمیلی
  • ارجاع یا انتقال به صفحه ای دیگر از طریق لینک
  • ترافیک مستقیم (کاربر با تایپ آدرس وارد سایت می شود)
  • جستجوی ارگانیک یا همان جستجو گوگل
  • جستجو از طریق تبلیغات با پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
  • شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام ، توئیتر و لینکدین

اهمیت ترافیک مستقیم

ترافیک مستقیم نشان می دهد بازدید کنندگان شناخت قبلی نسبت به سایت شما داشتند ومی دانند چی خدمات یا اطلاعاتی را ارائه می کنید. به عنوان برند در صنعت، منبع معتبری برای آنها حساب می شوید و احتمالا در پین مرورگر آنها ذخیره هستید. برای مشاهده میزان ترافیک مستقیم باید به داشبورد Google Analytics خود بروید و تمرکز بیشتری روی برند خود داشته باشید تا به یاد ماندنی شوید.

کاهش حضور کاربران در سایت

میزان حضور کاربر احتمال خرید یا استفاده از خدمات شما را نشان می دهد و با اینکه دقیقا مشخص نیست گوگل به کدام داده توجه می کند و آن را جزء معیار های برای رتبه بندی قرار نداده است. اما باید معیارهای زوج ( نرخ پرش و میانگین زمان حضور در صفحات ) در گوگل آنالیتیک اندازه گیری کنید تا متوجه شوید کاربران تجربه خوبی در را در سایت شما کسب کردند یا نه.

محتوای تکراری

محتوای تکراری به معنی استفاده غیر مجاز سایت شما از محتوای سایت دیگر بدون ذکر منبع می باشد. شاید در ابتدای شروع کار سایت شما با انجام اینکار گوگل ایرادی به سایت شما نگیرد و بعد از مدتی متوجه افت شدید رتبه سایت و همچنین از دست دادن عنوان هایی از سایت که در نتایج جست و جو مشاهده می کردید می شوید.در آخر سایت شما توسط گوگل اصطلاحا پنالتی یا جریمه شده و از نتایج حذف می شود. پس تلاش خود را برای اضافه کردن محتوای کاملا یونیک (یکتا) به سایت روز به روز افزایش دهید.
مطمئنا محتوای خوب همیشه باعت افزایش رتبه سایت می شود.

جمع بندی

برای افزایش ترافیک وب سایت و رتبه های بالای موتورهای جستجو هیچ راه میانبری وجود ندارد. در نتیجه از سئو کلاه سیاه برای افزایش رتبه و ترافیک سایت استفاده نکیند. به جای آن روی موارد و تکنیک هایی که میتواند رتبه سایت شما را بهتر کند تمرکز کنید. پس به مقدارهایی که گوگل آنالیتیک وابزارهای دیگر سئو به شما می دهند، توجه کنید و آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل کنید. مثلاً میزان نرخ کلیک ، نرخ پرش، میزان جستجو و بازدید تک تک صفحات مواردی هستند که باید تغییرات آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید یا یک سئوکار استخدام کنید که آنها را انجام دهد. امیدواریم این مقاله تا حدی بتواند به شما کمک کند تا رتبه ازدست رفته سایت خود را جبران کنید.

امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟
بدبدمعمولیخوبخیلی عالی
5 رای, 4,20 از 5
Loading...
شهرزاد پولادی

شهرزاد پولادی هستم رشته تحصیلیم مهندسی برق هست.فعالیتم را تازه در زمینه تولید محتوا در تیم بزرگ آی وحید شروع کردم و سعی می کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حرفه افزایش دهم . از یادگیری و به اشتراک گذاشتن لذت می برم.

دیدگاه شما عزیزان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.

کادر ارسال دیدگاه شما کاربر عزیز

2842 442121
 افزونه تولید محتوا هوش مصنوعی وردپرس