گوگل تگ منیجر چیست؟
آموزشگوگل تگ منیجر ( Google Tag Manager ) یکی از ابزارهای ضروری هر وب سایتی محسوب می شود. سیستم تگ منیجر نقش مهمی را در مدیریت تگ های سایت ( مثل گوگل آنالیتیکس) ایفا می کند.
در واقع این سیستم مدیریتی کمک می کند تا بتوانید تگ های خود را به آسانی مدیریت کنید. احتمالا این سوال برای شما پیش آمده که چرا باید از تگ منیجر استفاده کنید.
کد های جاوا اسکریپت برای کار با گوگل آنالیتیکس اهمیت زیادی دارد. تگ منیجر ها اطلاعات کدهای جاوا اسکریپت را از گوگل آنالیتیکس برای ارائه گزارش ها و تحلیل های مختلف جمع آوری میکند و می تواند این اطلاعات را به سیستم عامل هایی مثل گوگل ادز و تگ های دیگر ارسال کند.
اگر شما بتوانید با مدیریت موثر از تجزیه و تحلیل های بدست آمده از تگ های خود استفاده کنید، مطمئنا کار کردن با تگ منیجر مفید می شود.
با این حال شما می توانید بیشتر در مورد تگ منیجر ها بدانید و تصمیم گیری بهتری برای پیاده سازی تگ منیجر ها پیدا کنید، پس با ما همراه باشید.
- گوگل تگ منیجر چیست
- آموزش ایجاد حساب گوگل تگ منیجر
- Tags , Triggers و Variables متغیر در تگ منیجر چیست
- چطور یک تگ جدید ایجادکنیم
- چطور تگ منیجر GTM را تست و اشکال زدایی کنیم
- چه افزونه هایی را می توانید به تگ منیجر خود اضافه کنید
- چطور گوگل تگ منیجر برای وردپرس تنظیم کنیم
گوگل تگ منیجر چیست
سیستم مدیریت تگ (Tag Manager System) محصولی از گوگل است که شما می توانید به کمک این ابزار همه ی تگ هایی که برای اهداف مختلفی در وب سایت خود دارید، را ایجاد، حذف ومدیریت کنید.
درواقع تگ ها همان قطعه کدهای کوچکی هستند که موقع نصب ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس به سایت خود اضافه می کنید. در گوگل تگ منیجر دیگر لازم نیست هر تگ را به صورت دستی کدنویسی کنید. درعوض می توانید به کمک تگ منیجر آنها را پیاده سازی کنید.
کنترل بازاریابی و نظارت رابط تگ منیجر ، تمام تگ های شما را کنترل و ردیابی می کند. به این معنی که هر چه تگ های بیشتری ایجاد کنید و از آنها استفاده کنید، مستقیما به اولویت های بازاریابی شما اضافه می شود و در نتیجه جمع آوری اطلاعات مهم را برای فعالیت های بازاریابی آسان می کند.
اگر بخواهیم یکی از ویژگی های فوق العاده تگ منیجر را بگوییم مطمئنا استفاده آسان برای هر کاربری است. همچنین امکانات و گزینه های رایگانی که در اختیار شما می گذارد و اجازه می دهد سریعا حساب کاربری خود را ایجاد کنید
آموزش ایجاد حساب گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager )
برای اینکه بتوانید کار خود را در تگ منیجر آغاز کنید باید یک حساب کاربری در این سرور داشته باشید. حال طبق تصویر زیر بر روی Create Account کلیک کنید.

سپس با وارد کردن بقیه اطلاعات ( کشور ، نام دامنه ، پلتفرم و غیره ) حساب کاربری خود را تکمیل کنید. اغلب گوگل توصیه می کند که هر کسب و کار فقط یک حساب کاربری برای خود ایجاد کند. مثلا نام شرکت شما ، به عنوان نام حسابتان عمل کند.

Container یا ظرف تگ برای گوگل تگ منیجر خود انتخاب کنید
اولین اقدامی که بعد از ایجاد حساب کاربری انجام می شود ایجاد یک سیستم نسخه بندی ( Container ) است. Container یک قطعه کد است ومثل ظرفی می ماند که تگ های شما را داخل خود نگه دارد. در واقع رابطی است که بتوانید تگ ها را در سایت قرار دهید.
بعد از اینکه ظرف جدیدی ایجاد کردید دو صفحه برای شما باز می شود. در اولین صفحه شرایط و قوانین خدمات گوگل را بپذیرید و در صفحه بعدی تمام جزئیات مربوط به قطعه Container برای افزودن به صفحات سایت را دریافت کنید.

کاری که باید انجام دهید این است که اولین قطعه Container که از اطلاعات جاوا اسکریپت استفاده می کند را در Head صفحات خود قرار دهید و قطعه دوم که یک iframe HTML است در تگ <Body> هر صفحه قرار دهید.
در واقع عنصر iframe HTML زمانی استفاده می شود که بازدیدکننده کدهای جاوا اسکریپت را غیرفعال کند. که داشتن این قطعه کد می تواند تگ ها را بدون جاوا اسکریپت فعال نگه دارد.
Tags و Triggers و Variables متغیر در تگ منیجر چیست

تگ منیجر از سه بخش اصلی استفاده می کند و هر یک از آنها عنصر ضروری برای تگ منیجر به حساب می آیند. دانستن راجع به تگ ، تریگر و متغیر می تواند کار شما را با تگ منیجر آسان کند.
Tags
در مورد تگ ها توضیحات کاملی داشتیم وفقط نکته ای که درباره تگ ها وجود دارد، این است که این تگ ها با تگ های استاندارد HTML ، کدگذاری صفحات فرق می کند. این قطعه کدها، داده هایی را نشانه گذاری و برای تجزیه و تحلیل به سایت ها ارسال می کنند. البته گوگل تگ های سفارشی را توصیه نمی کند و از شما می خواهد که تگ های وب سایت را از تگ منیجر ها تهیه کنید.
Triggers
اگر بخواهید بعد از اجرای تگ اطلاعاتی از کاربر برای شما ارسال شود باید تگ خود را در یک تریگر ( Trigger ) فعال کنید. این تریگر یا ماشه ، بسته به نوعی که دارند، فعال سازی تگ را انجام می دهد.
تریگر ها به دو بخش رویدادها ( Events ) و فیلترها ( Filters ) تقسیم بندی می شوند. نمایش صفحه ، ارسال فرم و رویداد های خاص نمونه ای از رویداد ها هستند. رویداد ها زمانی که وارد لیست تریگرها می شوید، برای شما نمایش داده می شود و بعد از انتخاب Event ها می توانید فیلتر ها رو نیز انتخاب کنید.
وقتی فیلترها را بر تریگر ها اعمال می کنید، مشخص می شود تگ ها دقیقا چه زمانی فعال شوند. مثلا اگر فیلتری اضافه کنید که یک تگ هنگامی ایجاد شود که آدرس اینترنتی دارای یک پسوند مشخصی باشد. ( مثلا در قسمت محصولات، وبلاگ سایت یا بخش های مهم قرار می دهیم تا داده های مهم را بدست آوریم )
Variables
متغیرها می توانند داده های صفحات مثل آدرس ، شناسه محصول و متن یک لینک را در خود نگه دارند. مجموعه ای داده ها و تنظیمات را در خود ذخیره کنند. ( تنظیمات Tracking ID ، کوکی و غیره)
این متغیر ها در انجام تگ ها و تریگر ها تاثیر زیادی می گذارد. ارزش بالای برای شناخت و کارکرد تگ دارد و تعریف دقیقی از آنچه که قرار است تریگر انجام دهد را ارائه می کند.
مثلا این امکان وجود دارد که یک تگ را برای پیدا کردن شناسه محصول ID و ارزش پولی انجام یک تراکنش تنظیم کنید. یعنی فعال شدن تگ زمانی انجام می شود که به عنوان مثلا یک شناسه محصول مشخصی به کمک متغیرها پیدا شود. پس به طیف گسترده ای از متغیر داخلی را برای نیاز های اساسی خود تعریف می کنید تا پیکربندی تریگر وتگ انجام شود.
چطور یک تگ جدید ایجادکنیم

تگ های ایجاد شده می توانند در سراسر سایت یا برنامه انتخابی شما اجرا شوند پس تنها نکته ای که باقی می ماند انجام مرحله به مرحله دستورالعمل ایجاد تگ است.
در اولین مرحله مثل تصویر زیر بر روی لینک اضافه کردن یک تگ جدید کلیک کنید.
صفحه بعدی که مشاهده می کنید جایی است که می توانید تگ خود را نصب کنید و برای تگ خود نامی را انتخاب کنید. البته می توانید نامگذاری تگ خود را بر اساس ترتیب زیر انجام دهید تا ساده تر از آن ها استفاده کنید.
Tag Type ( نوع تگ ) – Specific Tag ( تگ خاص ) – Unique Identifier ( شناسه منحصر بفرد )
به عنوان مثال اگر یک تگ نمایش صفحه گوگل آنالیتیکس را ایجاد می کنید. UA ( تجزیه و تحلیل جهان ) – نمایش صفحه – همه صفحات سایت می تواند یک نام مناسب برای این تگ باشد.

در ادامه می توانید لیستی از انواع تگ های موجود را مشاهده کنید، که همه این تگ ها توسط GTM پشتیبانی می شوند و شما می توانید با اطمینان کافی تنظیمات خود را برای کسب داده ها انجام دهید.
حال فرض کنید می خواهیم یک تگ آنالیتیکس را ایجاد و این سیستم تگ را پیگیری کنیم. برای این کار Track Type را انتخاب می کنیم و سپس شناسه ردیابی وب خود را از آنالیتیکس وارد کنید. ( این شناسه در قسمت Property Settings موجود است )

زمانی که می خواهید از این قسمت خارج شوید حتمی گزینه Enable Overriding Settings In This Tag فعال کنید. البته راه دیگری برای وارد کردن Tracking ID دارید که باید به جای وارد کردن هر شناسه برای هر تگ، یک متغیر دلخواه ( در این متغیر شناسه تعریف شده است ) را ایجاد می کنید.
متغیر های داخلی ( Built-in Variables ) در تگ منیجر چگونه عمل می کنند
متغیرهای داخلی ، متغیر هایی هستند که به طور خودکار توسط تگ منیجرها تعریف می شوند، همچنین به عنوان یک ابزار عناصر موجود در کدهای یک تگ را تشخیص دهند.
متغیر ها اکثرا در صفحات و کلیک های سایت استفاده می شود و شما هم می توانید متغیرهای داخلی را برای خود در تگ منیجر تعریف کنید و به کمک آن ها دریافت اطلاعات را از تگ ها آسان کنید.
متغیر های تعریف شده کاربر چیست
متغیر های سفارشی ( Built-in Variables ) توسط کاربر تعریف می شوند یعنی شما می توانید یک مقدار عددی، متن خاص یا مجموعه ای از آدرس های URL را برای آن درنظر بگیرید.
مثلا اگر می خواستید ID Tracking خود تعریف کنید، به جای هر بار تعریف کردن شناسه برای هر تگ، می توانید به صورت متغیر دلخواه برای بخش تگ منیجر خود از آن استفاده کنید.

حال اگر به قسمت پایین بروید و به قسمت متغیر های تعریف شده کاربر (User Defined Variables ) بروید. با کلیک بر روی ایجاد وسپس گزینه ( Constant ) برای پیکربندی متغیر انتخاب کنید.

بعد از این کار ID Tracking خود را وارد کنید و با کلیک بر روی ذخیره متغیر جدید را آماده کنید. حال اکنون می توانید تگ خود را ایجاد کنید، در این حالت فقط نباید گزینه Enable Overriding Settings In This Tag انتخاب کنید. در عوض از منو گشویی تنظیمات گوگل آنالیتیکس متغیر سفارشی که تازه ایجاد کردید را انتخاب کنید.
در این مرحله باید به تنظیمات تریگر متغیر بروید و برای صفحه یک تریگر جدید ایجاد کنید. همچنین متناسب با عملکرد یک نام برای آن انتخاب کنید. نوع تریگری که برای رویداد تعیین می کنید، مشخص می کند چطور تگ شما انجام شود.
مرحله آخر انتخاب مدت زمانی که تریگر اتفاق می افتد. گزینه ی دیگری که می توانید در نحوه تریگرها در نظر بگیرید، تعداد ( یک یا همه صفحات ) صفحاتی است که تریگر در آن ها انجام می شود.

خب تا اینجا تمام مراحل ایجاد تگ را طی کردیم فقط نکته ای که باقی می ماند انتشار تگ ( Publish ) است که می تواند از طریق تگ منیجر خود ان را در GTM تست کنید و در صورت بروز مشکلی آن را رفع کنید.
چطور تگ منیجر را تست اشکال زدایی کنیم
برای تست تگ منیجر خود کافیست که بر روی پیش نمایش در سمت راست بالای فضای کاری اصلی خود کلیک کنید. با آمدن پرچم در بالای فضای کاری مطمئن شوید که حالت پیش نمایش فعال است.
در اولین پیش نمایش تگ تریگر ها شما فعال می شود تا یکی از صفحات را بازدید کنند. مثلا اگر صفحه کنسول گوگل این کار را انجام داده، پس می توانید تگ خود را منتشر کنید.

وقتی بر روی صفحه پیش نمایش تگ ها کلیک می کنیم محرک های تریگر firing triggers را مشاهده می کنید. این محرک ها عواملی هستند که تعیین می کنند آیا تریگر تگ ها کاری انجام می دهند یا خیر.
چه افزونه هایی را می توانید به تگ منیجر خود اضافه کنید
هدف ما برای افزودن این قسمت برای بحث این است که با معرفی برخی ابزار ها کمک کنیم اصول اولیه تنظیم تگ منیجر را یاد بگیرید و بر ایجاد تگ ها تسلط کافی داشته باشید.
با وجود طیف گسترده ای از ابزار ها و برنامه های افزودنی بهتر است بر اساس نیاز های وب سایت خود آن ها را اضافه کنید. دو مورد از بهترین افزونه ها دستیارتگ ( Tag ) ودیباگ تگ منیجر GTM Debug دو ابزار برای مرورگر کروم هستند که برای کمک به تگ منیجر ایجاد شدند.
دستیار تگ همان نسخه ای است که بعد از Publish کردن تگ ایجاد شده، در تگ منیجر شما شروع به عمل می کند. می توانید به هر صفحه خود مراجعه کنید و افزونه های تگ را شناسایی کنید. خطاهای هر تگ را بررسی کنید ، برای رفع آنها از پیشنهادی که برای شما نمایش داده می شود، استفاده کنید.
دیباگ تگ منیجر ( GTM Debug ) ابزاری مشابه دستیار تگ است که امکانی را ایجاد می کند که به راحتی بتوانید داده های رویداد ها را مشاهده کنید. برای مشاهده و اشکال زدایی تگ های صفحه خود به روشی که در قسمت قبلی توضیح دادیم عمل کنید.
نکته : البته تگ هایی را می توانید بکار بگیرید که حتمی در سایت فعال باشند.
مزایای ومعایب گوگل تگ منیجر
برای مدیریت یک وب سایت جمع آوری داده های دقیق خیلی مهم است، چون این داده ها جنبه های مختلف کسب و کار شما را نشان می دهد. داده های دقیق بیشتر برای تعیین استراتژی درست بازاریابی به شما کمک می کند و البته می تواند برای عملکرد بهتر سایت مفید باشد.
تگ منیجر در سازماندهی ، پیاده سازی و فعال سازی تگ ها کمک می کند
نکته ی مهم در اضافه کردن تگ های سایت این است که از داده های مهم وب سایت اطمینان پیدا کنید تا امکان رمزگذاری، پیاده سازی و سازماندهی همه تگ های مورد نیاز در دسترس باشد. هر چند انجام این کار کمی وقت گیر، پیچیده و مستعد خطا است. ولی یادمان باشد که تگ منیجر، تنظیم کردن تگ ها را بسیار آسان تر می کند.
گوگل تگ منیجر رابطی است که از این طریق می توانید به سرعت از تگ های خود استفاده کنید ودر هر سایتی آن ها را مدیریت کنید. همان طور که گفتیم این ابزار می تواند فرآیند ایجاد تگ ها و افزودن آنها را به صفحه آسان کند.
علاوه بر این تگ ها در دسترس شما هستند و در صورتی که به تجزیه و تحلیل آمار سایت خود علاقه دارید، مطمئنا استفاده از تگ منیجر بی تاثیر نیست و می تواند کمک کننده باشد.
چطور گوگل تگ منیجر را برای وردپرس تنظیم کنیم
برای افزودن تگ منیجر به وب سایت وردپرسی خود می توانید به صورت دستی در دو مرحله پایین را انجام دهید. انجام این کار بسیار ساده است. ولی برای وب سایت های که صفحات مختلف دارند احتمالا وقت زیادی می گیرد پس باید از افزونه هایی مثل تگ منیجر DuracellTomi استفاده کنند.
کدهایی که گوگل تگ منیجر طی مراحل تنظیم به شما ارسال کرده است را در Workspace Changes وارد کنید

کد های خود را در تگ <body> هر صفحه وردپرس نصب کنید
پایان
در این مقاله سعی کردیم مواردی که می تواند به شما کمک کند تا گوگل تگ منیجر خود را راه اندازی کنید را بیان کنیم اما اگر همچنان سوالی در ذهن شما باقی مانده می توانید آن را در قسمت نظرات از ما بپرسید.
به نظر مطلب خوبی بود و میتونه تو سئوی سایت کمک بزرگی کنه.
موفق باشید
سلام
سپاس از اشتراک نظرتان ??
شاد باشید