دروپال ( Drupal ) چیست ؟
آموزش طراحی سایتدر دنیای امروز، سیستم ها و نرم افزارهای زیادی به وجود آمده اند تا کار را برای ما آسان تر کنند. سیستم های مدیریت محتوا یا CMS ها هم نمونه ای از این نرم افزارها هستند که به ما کمک می کنند، بتوانیم یک سایت را در فضای آنلاین راه اندازی کنیم و آن را مدیریت کنیم.
در زمینه سیستم های مدیریت محتوا تعدادی نام آشنا وجود دارند که عبارتند از وردپرس، جوملا، اپن کارت، پرستاشاپ و… .
دروپال هم یکی از سیستم های محبوب مدیریت محتوا است که با زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده است و به ما امکان راه اندازی یک سایت را می دهد.
اگر دوست دارید بدانید دروپال ( Drupal ) چیست ؟ و با آن بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با آی وحید همراه باشید.
سیستم مدیریت محتوا دروپال چیست؟
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، دروپال یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که به ما اجازه می دهد یک وبسایت کامل را برای خود راه اندازی کنیم.
همچنین دروپال هزاران ماژول کاربردی دارد که می توانید با استفاده از این ماژول ها، امکانات زیادی را به وبسایت خودتان اضافه کنید. باید بدانید که ماژول در دروپال، مانند همان پلاگین در وردپرس است.
سیستم مدیریت محتوای دروپال در سال 2001 شروع به کار کرد و در حال حاضر نسخه 8 آن ارائه شده است و در طی این سال ها، توانسته پیشرفت های خیلی خوبی داشته باشد.
ویژگی های دروپال چیست؟
1- پشتیبانی از زبان فارسی
اولین ویژگی خوب دروپال، این است که از زبان فارسی پشتیبانی می کند و برای ساخت سایت های فارسی زبان، به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.
2- انعطاف پذیری
منعطف بودن سیستم مدیریت محتوای دروپال ، باعث شده است که بتوانید تقریبا هرنوع وبسایتی را با این سیستم راه اندازی کنید و محدودیتی در این زمینه نداشته باشید. البته اکثر اوقات در ایران از این سیستم برای ساخت وبسایت های سازمانی استفاده می شود.
3- متن باز بودن
دروپال یک سیستم متن باز است که می توانید به راحتی و رایگان با استفاده از آن سایت های موردنظر خودتان را طراحی کنید.
البته شما می توانید در صورت نیاز با پرداخت هزینه و توسعه هسته دروپال، وبسایت های حرفه ای تر و شخصی سازی شده تری را ایجاد کنید.
4- وجود قالب های متنوع
برای دروپال هم مانند وردپرس، قالب های زیادی وجود دارد که به صورت رایگان و پولی هستند و می توانید از آنها برای ساخت وبسایت خودتان استفاده کنید.
5- ماژول های متنوع
برای دروپال ماژول های مختلف و متنوعی طراحی شده اند که با استفاده از آنها می توانید به وبسایت خودتان امکانات موردنیاز را اضافه کنید. این ماژول ها کمک می کنند سایت حرفه ای تری را برای خودتان ایجاد کنید.
6- امنیت بالا
سیستم مدیریت محتوا دروپال، یکی از سیستم هایی است که از امنیت خوبی برخوردار است و تیم توسعه دهنده این سیستم، دائما در حال بروزرسانی آن هستند و سعی می کنند تمامی مشکلات مخصوصا مشکلات امنیتی را در سریع ترین زمان ممکن برطرف کنند.
معایب سیستم مدیریت محتوا دروپال
هر سیستم مدیریت محتوایی، مزایا و معایبی دارد. در قسمت قبلی مزایای دروپال را گفتیم و در این قسمت می خواهیم، تعدادی از معایب دروپال را به شما بگوییم تا انتخاب بهتری داشته باشید.
1- عدم پشتیبانی تخصصی
همانطور که گفته شد دروپال یک سیستم متن باز است و پشتیبانی خاصی ندارد.
اگر در هنگام کار با دروپال با مشکلی برخورد کردید، باید یا خودتان منشا آن مشکل را پیدا کنید، و یا به دنبال کسی بگردید که با دروپال آشنایی کامل داشته باشد و بتواند به شما در زمینه رفع مشکل کمک کند.
همچنین در ایران هم تعداد کمی از افراد به صورت تخصصی روی دروپال فعالیت می کنند که این موضوع کمی کار را برایتان سخت تر خواهد کرد.
2- خطر امنیتی به دلیل متن باز بودن
وقتی سیستمی به صورت متن باز ارائه می شود، تمامی کدهای آن در اختیار همه قرار می گیرند و هکرها هم می توانند از این کدها برای پیدا کردن راه های نفوذ استفاده کنند.
این موضوع ممکن است باعث ایجاد مشکلات امنیتی شود و وبسایت شما را به خطر بیندازد.
3- کم بودن قالب ها و ماژول ها در ایران
یکی دیگر از معایب سیستم دروپال این است که در ایران وبسایت های خیلی کمی هستند که کار فروش قالب های حرفه ای ترجمه شده و ماژول های حرفه ای ترجمه شده دروپال را انجام دهند و شما مجبور خواهید بود برای برخی از امکانات وبسایت خودتان، به صورت دلاری خرید ماژول ها و قالب ها را انجام دهید و آن را برای ترجمه و راستچین سازی، به یک برنامه نویس بدهید که این کار برایتان هزینه های زیادی را در بر خواهد داشت.
تا به اینجا در مورد دروپال و مزایا و معایب آن صحبت کردیم، حالا بد نیست که تعدادی از وبسایت های طراحی شده با دروپال را به شما معرفی کنیم.
سایت های بین المللی ساخته شده با دروپال
1. پورتال اصلی ناسا nasa.gov
2. وزارت بهداشت آمریکا hhs.gov
3. دانشگاه آکسفورد : ox.ac.uk
4. دانشگاه هاروارد : Harvard.edu
5. شرکت نفت توتال total.com
6. شرکت تسلاTesla.com
7. پایگاه جهانی لینوکس Linux.com
8. جنرال الکتریک ge.com
9. برنامه جهانی غذا : wfp.org
سایت های ایرانی ساخته شده با دروپال
1. وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران : mod.ir
2. پلیس فضای مجازی (فتا) : cyberpolice.ir
3. شرکت ارتباطات زیرساخت tic.ir
4. شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی majazi.ir
5. شرکت مبین نت mobinnet.ir
6. خبرگزاری رجانیوز : Rajanews.com
7. خبرگزاری هستهای ایران : Irannuc.ir
8. پورتال های بیمارستان فارابی : farabih.tums.ac.ir
9. پژوهشگاه ملی مخابرات : itrc.ac.ir
جمع بندی
در این مقاله گفتیم دروپال ( DRUPAL ) چیست و در مورد مزایا و معایب آن صحبت کردیم.
همچنین وبسایت های موجود در ایران و جهان را معرفی کردیم که با استفاده از سیستم مدیریت محتوا دروپال ساخته شده اند.
باید بگوییم که دروپال یک سیستم خوب و حرفه ای است که با استفاده از آن می توانید وبسایت های موردنیاز خودتان را طراحی کنید و آنها را توسعه دهید، همچنین کار کردن با این سیستم بسیار ساده است.
امیدواریم با توجه به مزایا و معایب سیستم دروپال، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و وبسایت خودتان را راه اندازی کنید.
اتفاقا دروپال از لحاظ امنیتی رتبه گرفته و به همین خاطر بسیاری از سازمان و شرکتهای رسمی در ایران از آن استفاده می کنند … بهتره به جای پشت سرهم تایپ کردن از کسایی که با این سیستم کار کردن اطلاعات بگیرین … این سیستم خیلی پیچیده تر از وردپرس ِ و کمی زمان میبره تا به شخصی سازی صفحات انجام بشه.
سلام
خط آخر پاراگراف اول نیاز به ویرایش دارد. واژه (بدانید) اضافه شود و واژه (دروپال) که اشتباه تایپ شده ویرایش شود. علامت سوال هم حذف شود زیرا این جمله ادامه دارد.
اگر دوست دارید دورپال ( Drupal ) چیست ؟
جمله درست: اگر دوست دارید بدانید دروپال (Drupal) چیست
سلام و عرض ادب
اصلاح شد
سپاس از توجه شما