افیلیت مارکتینگ چیست
آموزشافیلیت مارکتینگ به عنوان یک روش بازاریابی سیستم همکاری کمک می کند تا یک فروشنده و تبلیغ کننده بتوانند سود خود را از طریق این سیستم داشته باشند و بالا ببرند. اما سوال اینجاست که این مدل کسب و کار چگونه کار می کند و چگونه می تواند در فروش تاثیر بگذارد ؟ در این مقاله با توضیحاتی می خواهیم موضوع افیلیت مارکتینگ را به چالش بکشانیم و نتیجه گیری کنیم ، پس با آی وحید همراه باشید.
- افیلیت ماکتینگ چیست
- برنامه های افیلیت مارکتینگ
- چگونه می توانیم روش افیلیت مارکتینگ را در تجارت خود به کار ببریم
- بازاریابی وابسته برای شغل من هم می تواند مفید باشد
- مزایا و معایب افیلیت مارکتینگ چیست
افیلیت ماکتینگ چیست
افیلیت مارکتینگ ( Affiliate marketing ) یا فروش پورسانتی جز روش های بازاریابی که با پرداخت کمیسیون می تواند تاثیر مستقیمی بر روی فروش محصولات داشته باشد. این تاکتیک بازاریابی بر اساس تکنولوژی جدید ، نیازی به پرداخت هزینه چندانی ندارد و فقط کمیسونی را به ناشر سایت افیلیت می پردازد. در کل این سیستم بازاریابی همکاری ( بین ناشر و صاحب تجارت ) متفاوت از تبلیغات معمول به معرفی یا فروش محصول در وب سایت یا وبلاگ منتشر می شود.
سایت آمازون اولین وب سایتی بود که افیلیت مارکتینگ را در وب سایت خود در سال 2006 ارائه کرد و توانست برند خود را در مدت زمانی طولانی مطرح کند و البته همچنان در صدر بماند. با این مثال ساده میبینیم که بازاریابی وابسته از بدو تاسیس به سرعت رشد کرده ، به بخشی یکپارچه از برنامه کلی کسب و کار تبدیل شده است و هموارد مورد توجه صاحبان تجاری بزرگ و کوچک قرار می گیرد.
برنامه های افیلیت مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ با رشد 10.1% از سال 2015 احتمالا تا سال 2020 ارزش خود را به 6.8 میلیارد دلار می رساند. با این وجود برنامه های افیلیت قسمت مهمی در تدوین استراتژی برای بازاریابان به حساب می آیند و معمولا در هر برنامه اهداف و شاخص هایی برای سنجش میزان نتیجه بخش بودن تبلیغات در نظر گرفته می شود. این شاخص ها می تواند کلیک کاربر بر روی لینک تبلیغات، خریداری محصول یا وارد کردن ایمیل توسط کاربر باشد.
انواع برنامه های مشارکت در فروش پرداخت به ازای هر کدام از موارد زیر انجام می شود :
- پرداخت به ازای هر فروش ( CPS ) : متداول ترین روش پرداختی افیلیت است که معمولا یک دکمه فراخوان معیار در نظر گرفته می شود.
- پرداخت به ازای هر ثبت نامی که کاربر انجام می دهد : این پرداخت با ازای جذب مشتری باقوه انجام می شود و زمانی که یک کاربر بر روی لینک افیلیت کلیک می کند ، اطلاعات تماس و ایمیل خود را وارد می کند.
- پرداخت به ازای نمایش آگهی ( CPM ) : این روند برای آگاهی از برند در کسب و کار اهمیت دارد و
- پرداخت با تعرفه ثابت : به ازای قرار گرفتن تبلیغ و لینک بر روی سایت مبلغ ثابتی برای آن در نظر گرفته می شود.
در هر برنامه افیلیت مارکتینگ ابتدا باید مشخص شود چه کسانی در طرفین این ماجرا هستند.
4 طرف یک تجارت در افیلیت مارکتینگ :
- افیلیت ها ( ناشران تبلیغ یا بازاریابان )
- مدیران سایت افیلیت ها.
- صاحبان محصول ( صاحب بیزینس تبلیغ شونده )
- مشتریانی که در نهایت مصرف کننده محصول هستند.
چگونه می توانیم روش افیلیت مارکتینگ را در تجارت خود به کار ببریم
هر کسب و کار با در دست داشتن محصولات ، نوع و اطلاعات خدمات خود شروع به کار کنند ، سپس با ایجاد محتوا مطالب مفیدی که می تواند برای کاربران جالب باشد را در سایت قرار دهد و لینک های افیلیت را در تمام قسمت های مربوطه بگذارد.
در نهایت با تبلیغ وب سایت خود باید سعی کنید افراد بیشتری را به محتواب خود جلب کنید و پتانسیل بیشتری برای دریافت کمیسیون حاصل از فروش کسب کنید.
بازاریابی وابسته برای شغل من هم می تواند مفید باشد
بازاریابی وابسته فقط می تواند گزینه ای برای کسب درآمد باشد. چرا که نیاز به تعهد در مدت زمان طولانی دارد و حتی برای هر شغلی هم مناسب نیست. ( مانند هر نوع خود اشتغالی یا مدل کسب و کار ) البته بازاریابی وابسته مزایاو معیابی هم دارد که باید به آن پرداخت.
مزایا و معایب افیلیت مارکتینگ چیست
روش افیلیت مارکتینگ مزایای و معایب خود را برای کسب و کار ها دارد و بستگی به کسب و کار می تواند نتایجی را حاصل کند.
مزایای بازاریابی وابسته
- صاحبان مشاغل می تواند در سطح وسیع تری ( با مخاطبان بیشتری ) محصولات و خدمات خود را بفروشند.
- نیازی ندارید کالا بخرید ، انبار کنید و به سرمایه گذاری زیادی احتیاج پیدا کنید.
- همچنین نیازی به زمان گذاشتن برای پیدا کردن مشتری و نشان دادن محصول ندارید.
- برنامه های افیلیت مارکتینگ می تواند در کنار وب سایت یا راهکار دیگر به کسب درآمد اضافی کمک کند.
- مدیریت زمان کاری به دست خودتان است و هر چقدر زمان و انرژی برای کار بگذارید جواب آن را میبینید.
- برای مشتریان مجبور نیستید تمام مسیر یک فروشگاه اینترنتی را طی کنید و یا خود کالا را ارسال کنید ، پشتیبانی ، مرجوعی و غیره داشته باشید.
معایب بازاریابی وابسته
- شما نمی توانید برنامه های بازاریابی شرکت های وابسته را کنترل کنید.
- امکان رقابت بهتر محدود می شود و نمی توانید راهکاری اتخصاصی برای دسته خاصی از محصول داشته باشید.
- امکان ایجاد پایگاه داده مشتری وجود ندارد و در استراتژی های بعدی آن را بکار بگیرید.
- هیچ ضمانتی برای کسب درآمد وجود ندارد.
- احتمال دزدیده شدن لینک های وابسته وجود دارد ( هکرها با دزدیدن لینک ها کمیسیون را برای خودشان بر می دارند )
- گاهی شرکت های وابسته برای دریافت پورسانت فروش دست به تبلیغات کاذب می زنند تا در مورد محصول و خدمات ادعا و وعده هایی دهند که کامل اشتباه یا اغراق آمیز است.
- برخی از صاحبان مشاغل برای جذب شرکت های وابسته جدید وعده کمیسیون های بالا را می دهند و بعد از گذشت یک یا دو هفته نرخ کمیسیون را کاهش می دهند.
اگر در نظر بگیریم که در برخی موارد نمی توانیم معایب بازاریابی وابسته را کنترل کنیم و ناچارا باید با راهکار دیگری فضای قدرتمندتری را برای بازاریابی خود فراهم کنیم. معمولا شرکت و بیزینس های بزرگ بازاریابی خود را با راه اندازی سایت اختصاصی فروشگاهی گسترش می دهند و سعی می کنند استراتژی قوی تری برای طراحی سایت در نظر بگیرند.
آی وحید نیز برای رفع مشکلاتی که می تواند برای شما بوجود بیاید کمک می کند تا با هزینه کمتر بتوانید سایت فروشگاهی راه اندازی کنید و قوی تر در عرصه بازاریابی و فروش ظاهر شوید
راهکار اول وب سایت خود را ایجاد کنید
حتمی سوال شما این است که وب سایت چه کمکی به بازاریابی می کند ؟ و چرا باید وب سایت ایجاد کنید ؟
یک سایت فروشگاهی در هر زمان و مکانی در دسترس مشتریان است ، اطلاعاتی که یک بازاریاب مجبور است در مدت زمانی طولانی برای هر فردی وقت بگذارد و توضیح دهد را در بهترین شیوه ممکن ارائه می دهد.
داشتن وب سایت برای یک شرکت مانند داشتن یک کاتالوگ تبلیغاتی اما با مزایای فراوان تر است. یک کاتالوگ فقط شامل تصاویر و متون برای معرفی کالا و خدمات است اما وب سایت هر قالبی از متن ، تصویر ، ویدئو ، فایل صوتی و انیمیشن را به صورت متنوع دربر می گیرد.
از طرفی کاتالوگ های چاپ شده فقط در دسترس تعداد محدودی مشتری که به صورت حضوری به شما مراجعه می کنند قرار می گیرد. اما وب سایت با دسترس بودن همگانی و همچنین هزینه ای بسیار پایین ، امکان ویرایش مجدد و غیره می تواند توسط کاربران حتی تا میلیون بار بازدید بخورد.
فواید داشتن وب سایت به صورت خلاصه :
- در دسترس بودن و جلوگیری از اتلاف زمان
- کاهش هزینه ها
- بازاریابی قوی و تبلیغات موثر
- کسب درآمد فقط از طریق داشتن وب سایت
- ارتباط نامحدود با مردم خارج از مرزهای جغرافیایی
- ارتباط آسان با مشتریان
راهکار دوم : محتوای با کیفیت ایجاد کنید
محتوای هر محصول باید بتواند کاملا ویژگی های محصول را بازگو و روند خرید کاربر را آسان کند. پس با تولید محتوای مرتبط امن خود کمک کنید تا باز هم بازدیدکنندگان به سایت شما بازگردند و از این طریق بتوانید بازاریابی محتوایی هم در استراتژی کار خود داشته باشید.
البته اگر تخصص کافی در تولید محتوا ندارید می توانید با سفارش تولید محتوا به عالی ترین نتیجه ممکن در تجارت خود برسید.
راهکار سوم : لینک های افیلیت را محتوای خود قرار دهید
اگر در بلاگ سایت مطلبی راجب محصول خاصی دارید بهتر است با لینک قرار دادن کلمات کلیدی در متن فروش کالا را بیشتر کنید یا برای محصولاتی که فروش بیشتر داشتند محتوایی ایجاد کنید تا فرصت دیده شدن محصول بیشتر شود.
راهکار چهارم : از ابزارهای بازاریابی استفاده کنید
شما در تجارت خود به ابزاری مانند گوگل انالیتیکس نیاز دارید تا بتوانید اطلاعاتی چون کالاهایی که می فروشید ، نحوه فروش ، کاربرانی که آنها را خریدند را دریافت کنید و ارزیابی بر آن اطلاعات داشته باشید.
همپچنین گوگل آنالیتیکس راهکارهای سودمندی را می دهد تا بفهمید چه گزینه های برای شما سازکارتر بوده یا مثلا از چه کانالی امکان دریافت کاربران بیشتری را دارید.
پایان
در سیستم افیلیت مارکتینگ ، کسب و کار ها با دریافت پورسانت خود راهی برای کسب درآمد داشته باشند. اما باید یادآور شد یک تجارت نیاز به بستر همیشگی و ماندگار دارد تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. یک فروشگاه اینترنتی به طور کامل و شبکه های اجتماعی مانند تلگرام یا اینستاگرام کانال هایی عالی برای درآمد آنلاین هستند.
پیشنهاد آی وحید به شما این است که با مطالعه بیشتر در زمینه سایت فروشگاهی یا تجاری و کسب درآمد از طریق های مختلف بهترین راهکار ها را پیش روی خود بگذارید.