مسیر یادگیری برنامه نویسی وب
آموزشاین روزها دنیای اینترنت و وب در حال توسعه است و همین موضوع باعث شده است که نیاز به برنامه نویس وب، بسیار بیشتر شود. برنامه نویسی وب بخش های مختلفی دارد که شما برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب حرفه ای، باید این مسیر را طی کنید.
در این مقاله می خواهیم در مورد مسیر یادگیری برنامه نویسی وب صحبت کنیم و بگوییم که چه مراحلی را باید طی کنید تا بتوانید به یک برنامه نویس ب حرفه ای تبدیل شوید.
پس اگر علاقمند به یادگیری برنامه نویسی وب هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
زبان های برنامه نویسی وب
برنامه نویسی وب زبان ها و فریم ورک های مختلفی دارد که هرکدام از این زبان ها طرفدارهای خاص خودشان را دارند و شما می توانید براساس علاقه خودتان هرکدام از آنها را انتخاب کنید.
زبان هایی مانند PHP، ASP.net، JavaScript و… وجود دارند که بسته به نوع کاری که می خواهید انجام دهید، می توانید آنها را یاد بگیرید و از آنها استفاده کنید.
در ادامه به صورت کامل در مورد این موارد صحبت خواهیم کرد.
برنامه نویسی فرانت اند :
اولین قدم برای ورود به مسیر برنامه نویسی وب، این است که شما بتوانید برنامه نویسی فرانت اند یک وبسایت را انجام دهید.
فرانت اند همان ظاهر وبسایت است که دیده می شود. مثلا وقتی شما به وبسایت دیجی کالا وارد می شوید، می توانید ظاهر این وبسایت و امکاناتی مانند منوها، بنرها، اسلایدرها و… را ببینید که این موارد همان فرانت اند وبسایت دیجی کالا هستند.
خود برنامه نویسی فرانت اند مراحل مختلفی دارد که باید آنها را به ترتیب یاد بگیرید:
1- یادگیری HTML و CSS : اولین قدم در یادگیری برنامه نویسی فرانت اند، این است که HTML و CSS را به خوبی یاد بگیرید.
HTML و CSS ساده ترین زبان هایی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید تا ساختار کلی صفحه وب خودتان را بنویسید و بتوانید مثلا یک طرح گرافیکی را به صفحه وب تبدیل کنید.
مثلا اگر یک وبسایت یا ساختمان در نظر بگیریم، می توانیم بگوییم که HTML اسکلت اصلی ساختمان است و CSS هم همان دیوارچینی و موارد دیگر است که باعث می شود ساختمان شکل بگیرد.
پس اولین قدم برای این که وارد دنیای برنامه نویسی وب و برنامه نویسی فرانت اند شوید، این است که بتوانید HTML و CSS را به خوبی یاد بگیرید.
2- جاوا اسکریپت و جی کوئری : در مورد قبلی گفتیم که HTML و CSS مانند اسکلت و دیوارچینی های ساختمان هستند که شکل کلی ساختمان را مشخص می کنند.
اما ساختمانی با چنین ظاهری، خیلی جذاب نیست درست است؟
به همین خاطر ما به ساختمان نما و نور مخفی موارد تزئینی دیگر را اضافه می کنیم که جذاب تر و چشم نواز تر شود.
در صفحه وب هم به همین صورت است. اگر شما یک صفحه وب پر از متن و عکس را ببینید احتمالا برایتان خیلی جذاب نیست و صفحه ای خشک و خالی خواهد بود، اما اگر به همان صفحه چندین المان جذاب و متحرک داشته باشیم که وقتی روی آنها می رویم تعامل داشته باشند و حرکت کنند، این باعث می شود صفحه ما از خشک بودن خارج شود و جذابیت بیشتری داشته باشید.
به همین خاطر از جاوا اسکریپت و جی کوئری استفاده می کنیم.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک زبان فرانت اند است که به ما اجازه می دهد ظاهر وبسایت خودمان را جذاب تر و زیباتر کنیم، در کنار آن جی کوئری که یک کتابخانه از جاوا اسکریپت است، به ما اجازه می دهد در زمان کمتری بتوانیم این کارها را انجام دهیم.
3- بوت استرپ : وبسایتی که طراحی می کنید، باید استانداردهای لازم دنیای وب را داشته باشد تا بتواند موفق شود. در حال حاضر خیلی از کاربران اینترنت از موبایل خودشان برای مشاهده یک وبسایت استفاده می کنند و به همین خاطر وبسایتی که طراحی می کنید، باید به درستی در سایزهای مختلف نمایش داده شود و اصطلاحا واکنش گرا یا ریسپانسیو باشد.
برای این موضوع ما از فریم ورک بوت استرپ استفاده می کنیم که یکی از فریم ورک های css است و به ما اجازه می دهد وبسایت خودمان را واکنش گرا طراحی کنیم.
یادگیری این فریم ورک هم می تواند کمک بسیار زیادی به شما کند تا بتوانید وبسایت های با کیفیتی را طراحی کنید.
بسته آموزش طراحی سایت تیم آی وحید
برنامه نویسی بک اند :
بعد از یادگیری برنامه نویسی فرانت اند، نیاز است که شما برنامه نویسی بک اند را هم یاد بگیرید.
وبسایتی که شما طراحی می کنید چه به صورت وردپرسی باشد و چه به صورت اختصاصی، به یک بک اند یا قسمت پشتی وبسایت نیاز دارد تا بتواند به سرور و دیتالبیس متصل شود و کارهای مدیریتی وبسایت از آن طریق انجام شود.
زبان های فرنت اند این قابلیت را ندارند که به دیتابیس متصل شوند، به همین خاطر باید از زبان های برنامه نویسی مخصوص بک اند یا سمت سرور استفاده کنید تا این کار را انجام دهید.
زبان هایی مانند PHP و ASP.net از این دسته زبان های برنامه نویسی هستند.
البته این موضوع را هم باید بدانید که اجباری نیست شما هم فرانت اند و هم بک اند را یاد بگیرید.
شما می توانید به صورت تخصصی فقط در زمینه فرانت اند کار کنید یا یک بک اند کار حرفه ای شوید. انتخاب این موضوع با خودتان است.
اما به برنامه نویسی که هم بک اند و هم فرانت اند را کار می کند، فول استک گفته می شود که یعنی به این دو موضوع به صورت کامل مسلط است و قطعا می توانید درآمدهای بهتری را از این موضوع داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله در مورد مسیر یادگیری برنامه نویسی وب صحبت کردیم و گفتیم که چطور می توانید وارد این مسیر شوید و به یک برنامه نویس وب حرفه ای تبدیل شوید.
اگر به این حوزه علاقمند هستید و می خواهید وارد مسیر برنامه نویسی وب شوید، دوره های آموزشی آی وحید می توانند کمک بسیار زیادی را به شما کنند.
این دوره ها به صورت تخصصی توسط تیم آی وحید که بیشتر از 10 سال در زمینه برنامه نویسی وب تجربه دارند، طراحی شده اند تا بتوانید از این تجربیات 10 ساله استفاده کنید و به سرعت به یک برنامه نویس وب حرفه ای تبدیل شوید.