چاقوی همه کاره سوئیسی ، گوگل ترندز (Google Trends )
  • 29 مهر 1400
  • 2 دیدگاه
  • زهرا انصاری

چاقوی همه کاره سوئیسی ، گوگل ترندز (Google Trends )

وبلاگ

گوگل ترندز (Google Trends) یا چاقوی سوئیسی همه کاره می تواند به شما در زمینه بهینه سازی سئو سایت کمک کند. اما این ابزار چه کاری انجام می دهد و از آن چگونه باید استفاده کنیم. در واقع این ابزار همه کاره را می توانید برای توسعه کمپین بازاریابی اینترنتی خود استفاده کرده تا بهترین تصمیمات را اجرایی نمایید. با این ابزار می توانید در صدر قله های گوگل قرار بگیرید و از سمتی برای خود بهترین آمار را رقم بزنید. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه کار کردن با این ابزار را به صورت تصویری به شما آموزش دهیم. ترند در واقع به معنای روند است و هنگامی که از این کلمه استفاده می کنیم نیازمند به دست آوردن آمار و اطلاعات لحظه ای هستیم پس تغییرات می توانند بسیار تاثیر گذار باشند. به همین دلیل Google Trends قدرتمند برای شما به صورت رایگان قرار داده شده است تا به راحتی بتوانید موضوعات را به دست آورید.

فهرست عناوین :

این سایت امکان مشاهده ترند یا جستجوی کلمات کلیدی را به شما نشان می دهد تا بتوانید یکی از بهترین ها را انتخاب کنید. در واقع عبارت ها و موضوعاتی که در گوگل به تازگی معروف شده اند را می توانید جستجو کرده و بر حسب موضوع آن ها به انتشار مطالب بپردازید. بهتر است بعد از انتخاب کلمات کلیدی به تحقیق مقایسه ای در ارتباط با کلماتی که به دست آورده اید بپردازید در اینجا با انتخاب هر یک از این موارد، با رشد ناگهانی ورودی ها روبرو می شوید و البته این مورد در صورتی است که از بهترین استراتژی برای سئو سایت خود استفاده کرده باشید. گوگل ترندز ( Google Trends ) در سال های اولیه به جمع آوری داده هایی از اطلاعات به دست آمده پرداخت تا بتواند بهترین عملکرد را ارائه دهد. در ادامه این ابزار از سال 2006 با عنوان Insights for Search عرضه شد و در اختیار مردم قرار گرفت و به عنوان بهترین سایت اطلاع رسانی منتخب شد.

در ابتدا این ابزار بروزرسانی های زیادی نداشت و از سال 2006 به مدت زمان یک سال در 2007 اطلاعات خاصی برای آن ثبت شد و باعث شد در ادامه قابلیت های گسترده ای را برای خود ارائه داد. در سال 2013 قابلیت مشاهده و سرچ در گوگل برای یوتیوب اجرا شد تا در هنگام پخش تصاویر امکانات خوبی را به کاربر ارائه دهد. از دیگر قابلیت هایی که مورد نقد و بررسی زیادی قرار گرفت Google Shopping بود. در اینجا نیز کاربر می توانست تمامی اطلاعات را در بهترین حالت به صورت لحظه ای ارائه دهد. در واقع ارائه هر یک از آن ها می تواند بسیار دشوار باشد.

هنگامی که وارد سایت گوگل ترندز ( Google Trends ) می شوید باید کشور خود را مشخص کنید. اگر کشور خود را مشخص نکرده باشید به صورت خودکار برای شما منطقه ای نمایش می گیرد. در صورتی که از V**P**N نیز استفاده می کنید ممکن است آی پی در نظر گرفته شده برای شما طبق همان کشوری باشد که با وی پی ان به آن متصل هستید. اگر به این صورت برای شما این ابزار ست شده باشد می توانید خودتان کشور را انتخاب کرده و بر روی ایران ست کنید. در کادرهای مشخص شده نیز می توانید بر حسب منطقه جغرافیایی خود موضوعات را سرچ کرده و بهترین عبارت جستجو شده را دریابید. هنگامی که واژه مورد نظر را در نوار بالایی سرچ کردید می توانید مشخص کنید که این کلمه در چه منطقه ای، در چه بازده زمانی و بر اساس چه موضوعی جستجو را انجام داده است. در نهایت با انتخاب هر یک از آن ها نیز می توانید آمار دقیق را به دست آورید.

هر یک از اطلاعات می توانند به شما در ارتباط با بازاریابی کمک اساسی کنند و هنگامی که حجم جستجو بالاتر از حد باشد شما می توانید طبق آمار به دست آمده علاقه و نیاز مردم را تشخیص دهید و به عنوان یک فرصت خاص برای رشد کسب و کار خود این کار را انجام دهید.

قسمت  Compare +

در اینجا می توانید کلمه های مختلف را وارد کرده و بر حسب آن ها مقایسه خود را انجام دهید. اما توجه داشته باشید که در این قسمت فقط پنج مورد را باید مشخص کنید تا گوگل ترندز ( Google Trends ) به شما نتیجه دلخواه را ارائه دهد. در جدول پایین نیز می توانید مقدار نسبی آمار را مشاهده کرده و کلمه کلیدی های مشابه را در بخش Related Queries مشاهده نمایید.

compair in google trends

قسمت Related Topics

قسمت Related topics نیز می تواند حجم جستجو و سرچ را در مناطق و نواحی مورد نظر به شما ارائه دهد. به طور مثال سرچ آموزش سئو در شهر تهران ممکن است در یک بازه زمانی بیشتر باشد و در نواحی مختلف تغییر کند.

ستون هایی در زیر جدول Compared Breakdown By Subregion نشان داده می شود که این موارد به صورت جداگانه برای شما قرار داده شده تا در صورت نیاز آمار هر یک از آن ها را مشاهده نمایید. به طور مثال در بخش Rising می توانید موضوعات top را مشاهده کنید. قسمت دیگری وجود دارد که می تواند رشد محبوبیت های بسیار سریع و ناگهانی را به شما نشان دهد و این قسمت نیز Breakout نام دارد.

از جمله نکاتی که هنگام درج محتوا و یا تبلیغات باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم روند های فصلی، محبوبیت یک کلمه و… می باشد. در ادامه با توضیح هر یک از آن ها می توانیم شما را در امر تولید محتوا انتشار و… به شما کمک کنیم.

1- زمان انتشار محتوا و تبلیغ به صورت فصلی

اگر با گوگل ترندز ( Google Trends ) و یا دیگر موارد مشابه کار کرده باشید متوجه می شوید که کدام یک از کلمات در زمان های خاص بیشتر سرچ می شوند. مثال واضح و دقیقی که می توانیم برای آن بزنیم خرید در زمینه پوشاک می باشد. خرید پالتو و یا تیشرت های تابستانی در فصل های مختلف نوسان زیادی دارد و به همین دلیل باید زمان انتشار، به این موارد توجه کنیم. در واقع آمارهای کوئری برای خرید پالتو در فصل زمستان بیشتر از سایر ماه ها می باشد حتی در فصل پاییز نیز ممکن است این عبارت سرچ شود اما بیشترین آمار مربوط به فصل زمستان است.

بنابراین اگر کسب و کار شما فصلی است بهتر است با تجزیه و تحلیل عبارت خاص خود استراتژی خود را پیاده سازی کنید. بهتر است برای نتیجه بهتر از قبل صفحات را مورد بازبینی و تقویت قرار داده تا در زمان معین سرچ خوبی را به دست آورید. به طور مثال برای فروش خود می توانید کمپینی را برای انتشار بک لینک های طبیعی منتشر کنید تا بعد از آن در زمان اوج به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنید.

2- بررسی روند افزایشی و کاهشی محبوبیت کلمات

روند افزایشی و کاهشی بودن می تواند طبق فصل های مختلف تغییر کند حتی ممکن است مواقعی از سال این عبارت سرچ نشود. به همین دلیل بهتر است روند افزایشی و یا کاهشی محبوبیت کلمات کلیدی را مشاهده نمایید. اگر موضوع در روند کاهشی تاثیر گذاشته بود بهتر است برای انتشار و یا تبلیغ محتوای خود دست نگه دارید و موضوعات جدیدی را به انتشار برسانید. روند صعودی و یا نزولی نیز می تواند کمک کند تا به صورت بهینه تری کلمات را به کار ببرید. به طور مثال زمانی که بعضی از اشیا و یا اشخاص در سال ترند می شوند شما می توانید ویدئوها، مطالب و دیگر محتواها را در سطح وب را مشاهده نمایید.

3- پیدا کردن موضوعات محبوب و متناسب و استفاده از فرصت موجود

برخی از مواقع در سال موضوعات ترند شده می توانند بازخورد خوبی را داشته باشند به همین دلیل بهتر است نسبت به کسب و کار خود موضوعات مهمی را در سایت خود درج کنید. موارد ساده ای که برای این مورد می توانیم مثال بزنیم روزهای به خصوص در سال می باشد. موضوع روز مرد در مواقعی از سال سرچ بالایی دارد و کاربران به دنبال آن هستند تا جدیدترین مطالب را به خوانده ارائه دهند و حتی ایده هایی در ارتباط با خریدن کادو به کاربران بدهند. اگر وب سایتی دارید که مطالب مختلفی را در آن درج می کنید می توانید به گزارشات خود سر بزنید و آمار اعلام شده را مشاهده نمایید. از این فرصت ها می توانید استفاده کنید تا برای وب سایت خود آمار بازید مناسبی را فراهم کنید.

4- تقویم محتوایی گوگل ترندز

یکی از بهترین قابلیت هایی که می توانیم برای این سایت در نظر بگیریم تقویم محتوایی است که به شما ارائه داده می شود. متناسب با موضوعی که در طول یک سال انتشار می کنید به شما آمار نشان داده می شود. حتی می توانید نسبت به 5 سال گذشته تقویم محتوایی خاصی را برای تاریخ های انتشار مطالب در دست داشته باشید.

5- قسمت Related Queries برای پیدا کردن کلمات

محبوبیت کوئری ها در نموداری برای شما قرار می گیرد تا طبق آن بهترین کلمات را انتخاب نمایید. این اطلاعات یک فرصت فوق العاده را ارائه می دهد تا بتوانید کلمات خود را پیدا کنید در همین ستون برای اطلاعات بیشتر کافی است دیگر موارد را مشاهده کرده و کلمه های بیشتری را مشاهده نمایید.

6- مشخص کردن شهرهای هدف

طبق آماری که این سایت به شما ارائه می دهد می توانید در قسمت نتایج، درصد جستجوی کلمات را در شهرهای مختلف مشاهده نمایید. این اندازه از صفر تا 100 بر حسب آمار به شما نمایش داده می شود تا اطلاعات دقیقی را بر حسب موضوع و شهر خود به دست آورید. به طور مثال دستگاه تصفیه آب در شهر بوشهر بیشترین سرچ را به خود اختصاص داده است. آمار دقیقی که گوگل ترند به شما ارائه می دهد می تواند برای شما نقش تعیین کننده ای داشته باشد.

از آن جایی که گوگل ترندز ( Google Trends ) ابزارک های گوناگونی دارد بهتر است هر یک از فیلترهای آن ها را به صورت خلاصه ذکر کنیم تا با ویژگی های دقیق آن آشنایی پیدا کنید. موارد به ترتیب زیر می باشد.

  • نوع جستجو
  • دسته بندی موضوعات
  • بازه زمانی جستجو
  • منطقه جغرافیایی جستجو
  • در واقع این فیلترها فقط مربوط به جستجو می باشد به همین دلیل بر حسب نوع آن به موضوعات مختلف تقسیم بندی خواهد شد.
  • جستجو در تصاویر گوگل
  • جستجو در شبکه های مختلف مانند یوتیوب
  • جستجوی محصولات سایت های مختلف
  • جستجو در خبرهای گوگل که شامل جستجو در خبرگذاری های می باشد.

در ادامه با انتخاب دسته بندی موضوعی جستجو نیز می توانید تمامی کلمات را مشاهده کنید اما توجه داشته باشید که این مورد برای تمامی دسته بندی ها است.

بررسی روند تغییرات در بازه زمانی مشخص می تواند تاثیر زیادی داشته باشد و به طور مثال می توانید مشخص کنید که ابزار طبق 12 ماه گذشته به شما روند سرچ را نشان دهد. به همین دلیل بهتر است طبق نیاز خود و با استفاده از آن بهترین آمارها را به دست آورید.

منطقه جغرافیایی نیز به شما آمارهای دقیقی را ارائه می دهد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. اگر در حالت Worldwide آن را قرار داده باشید آمار کل جهان به شما نمایش داده می شود و می توانید بررسی های خود را انجام دهید.

جمع بندی

گوگل ترندز ( Google Trends ) به عنوان یکی از بهترین ابزارهایی می باشد که شما می توانید به راحتی با آن کار کرده و آمار دقیقی را به دست آورید. در واقع این ابزار مهم به سئو سایت شما کمک زیادی می کند تا بتوانید حجم ترافیک روزانه ی زیادی را بر حسب موضوعات مهم به دست آورید. در واقع محتواهای مفید و کاربردی برای دست یابی به بهترین جستجوها را برای شما به ارمغان می آورد. موضوعات مهم و کاربردی را که فکر می کنید در طول سال ترند شده اند را می توانید در سایت خود منتشر کرده و امتیاز آن ها را به دست آورید. با توجه به مسائلی که ذکر شد این ابزار قابلیت های فراوانی دارد که با کمک آن می توانید بهترین امتیاز را برای محتواهای سایت خود به دست آورید.

امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟
بدبدمعمولیخوبخیلی عالی
4 رای, 5,00 از 5
Loading...
زهرا انصاری

زهرا انصاری پور هستم.
از سال 1399 فعالیتم رو با شرکت آی وحید شروع کردم، عاشق تولید محتوام

دیدگاه شما عزیزان

  • علی فاتحی
    30 مهر 1400

    واقعا عالی بود

    • زهرا انصاری
      1 آبان 1400

      ممنون که وقت گذاشتید و محتوا رو مطالعه کردید.

کادر ارسال دیدگاه شما کاربر عزیز

2842 442121
 افزونه تولید محتوا هوش مصنوعی وردپرس