کسب و کار آنلاین، یک راه عالی برای کسب درآمد در ایران
آموزشدر دنیای امروز، داشتن کسب و کار آنلاین به موضوعی تبدیل شده است که خیلی ها به آن علاقه دارند و به دنبال این هستند که کسب و کار اینترنتی خودشان را راه اندازی کنند.
به دنبال این علاقه مردم، افراد خیلی زیادی به خاطر نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه، ضررهای زیادی کرده اند و این موضوع باعث شده نسبت به کسب و کارهای اینترنتی، بدبین شوند.
در دوران قرنطینه و کرونا هم بازار کسب و کارهای اینترنتی بسیار داغ تر شده است، به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله از آی وحید، به صورت کامل در مورد کسب و کار اینترنتی به شما توضیح دهیم و بگوییم که چطور می توانید کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید و چه مراحلی را باید برای این موضوع طی کنید.
تفاوت کسب و کار آنلاین با کسب و کارهای سنتی
اولین چیزی که بد نیست بدانید، این است که کسب و کارهای اینترنتی و کسب و کارهای سنتی، چه تفاوتی باهم دارند.
به صورت کلی می توانیم تفاوت این دو نوع کسب و کار را در موارد زیر خلاصه کنیم:
1- سرمایه اولیه :
شما اگر بخواهید در تهران یک مغازه فروش لباس برای خودتان راه اندازی کنید، چه هزینه هایی را باید برای این کار بپردازید؟
در بازار فعلی حداقل بالای 200 میلیون تومان برای پول پیش مغازه باید بپردازید و ماهانه چند ده میلیون تومان باید اجاره بابت آن بدهید.
باید چندین میلیون تومان برای دکور مغازه خودتان هزینه کنید و در کنار آن، چندین میلیون تومان هم باید برای تهیه جنس و پر کردن مغازه خودتان کنار بگذارید چون کسی از یک مغازه خالی خرید نمی کند.
اگر بخواهیم تمام این موارد را باهم جمع کنیم، شاید بتوانیم بگوییم که حداقل 500 میلیون تا 1 میلیارد تومان، هزینه اولیه باید داشته باشید تا بتوانید چنین کاری را شروع کنید.
اما در کسب و کار آنلاین، شما اگر بخواهید یک وبسایت فروش لباس راه اندازی کنید، فقط به یک وبسایت نیاز دارید که به صورت مناسب طراحی شده باشد و با هزینه ای حدود 5 تا 20 میلیون تومان می توانید به راحتی کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید و آن را توسعه دهید.
2- هزینه های نگهداری :
بیایید به همان مثال مغازه لباس فروشی برگردیم، در چنین مغازه ای شما باید به صورت ماهانه هزینه هایی مانند آب و برق و گاز و تلفن را پرداخت کنید. در کنار اینها باید هزینه اجاره چند ده میلیون تومانی و هزینه تبلیغات شهری را هم حساب کنید که حداقل 20 تا 50 میلیون تومان می شود و این هزینه باید به صورت ماهانه پرداخت شود.
اما در کسب و کار آنلاین شما تنها هزینه ای که باید پرداخت کنید، هزینه سالانه هاست و دامنه وبسایت تان است و هزینه های نگهداری و تولیدمحتوا را هم بخواهیم به آن اضافه کنیم، با هزینه ای حدود 2 تا 5 میلیون تومان، یک وبسایت حرفه ای و جذاب را داشته باشید که بتواند برای شما چندین میلیون تومان درآمد ماهانه ایجاد کند.
3- زمان دسترسی :
شما اگر یک مغازه داشته باشید، چند ساعت در روز می توانید در آن مغازه بمانید؟ خب احتمالا شما صبح حدودا ساعت 9، 10 مغازه خودتان را باز می کنید و ساعت 2 برای ناهار می روید و دوباره ساعت 4 برمی گردید و تا ساعت 10، 11 شب در مغازه هستید تا بتوانید فروش بهتری داشته باشید.
در بهترین حالت ممکن است چند فروشنده داشته باشید و به صورت دو شیفتی کار کنید و شبانه روزی مغازه تان باز باشد. اما نکته مهم این است که از یک ساعتی به بعد دیگر مردم بیرون نیستند و نمی توانید فروشی داشته باشید.
در کنار این موضوع باید شرایط خاص مانند قرنطینه، برف و… را هم اضافه کنید.
اما در کسب و کار اینترنتی شما به صورت 24 ساعته در دسترس مشتری هستید و مشتری هرزمان که اراده کند می تواند از وبسایت شما خرید کند و شما در روز بعد به سفارشات رسیدگی خواهید کرد، حتی وقتی خودتان خواب هستید!!!
در شرایط خاص هم هیچ محدودیتی وجود ندارد و هرکسی فقط با داشتن اینترنت، می تواند از شما خرید کند و سفارشات خودش را ثبت کند.
4- مکان فروش :
اگر بخواهیم باز هم به همان مثال فروشگاه لباس برگردیم، باید بگوییم که شما چه مناطقی را می توانید در فروشگاه خودتان پوشش دهید و به آنها بفروشید؟ اگر بخواهیم در بهترین حالت در نظر بگیریم می توانید شهر خودتان یا نهایتا استان خودتان را تحت پوشش قرار دهید و به افراد موجود در این مناطق محصولات خودتان را عرضه کنید و بفروشید.
اما در کسب و کار آنلاین شما می توانید با داشتن وبسایت، بازاری به وسعت ایران و حتی جهان را تحت پوشش قرار دهید و به همه آنها محصولات خودتان را عرضه کنید و بفروشید.
این هم مزیت دیگر کسب و کار اینترنتی است که کسب و کارهای سنتی از آن بی نصیب هستند.
خب تا به اینجا ما در مورد این صحبت کردیم که کسب و کار آنلاین چه مزیتی نسبت به کسب و کار سنتی دارد، حالا به سراغ این برویم که چطور باید کسب و کار آنلاین خودتان را شروع کنید.
قدم های شروع کسب و کار آنلاین
برای شروع کسب و کار آنلاین، گام های مختلفی را باید بردارید و مراحل مختلفی را طی کنید که بتوانید کسب و کارتان را بسازید، با آی وحید همراه باشید تا در مورد این گام ها صحبت کنیم:
1- انتخاب موضوع :
در اولین قدم برای شروع کسب و کار اینترنتی، شما باید موضوع کسب و کار خودتان را انتخاب کنید تا بتوانید در آن زمینه فعالیت کنید و تولید محتوا انجام دهید.
می توانید براساس منابعی که در دسترس دارید و یا براساس علایق خودتان، موضوع کسب و کار اینترنتی خود را انتخاب کنید.
پس از انتخاب موضوع خودتان باید به این موضوع هم فکر کنید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و چه کسانی حاضرند به شما پول بپردازند تا از محصولات و خدماتتان استفاده کنند.
2- ساخت وبسایت :
دومین موارد بعد از اینکه موضوع خودتان را انتخاب کردید، این است که وبسایت خودتان که مقر فرماندهی اصلی کسب و کارتان است را راه اندازی کنید.
برای این کار خودتان می توانید یک وبسایت ساده راه اندازی کنید و کارتان را شروع کنید یا می توانید به یک شرکت طراحی سایت حرفه ای بگویید تا این کار را برایتان انجام دهد.
3- جذب مخاطب :
در قدم بعدی، شما باید با تولیدمحتوای حرفه ای و وقت گذاشتن روی وبسایت خودتان، و همچنین فعالیت در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، مخاطبان بیشتری را جذب کنید تا کسب و کار خودتان را رونق دهید و به فروش برسانید.
4- توسعه کسب و کار :
بعد از اینکه مراحل 1 تا 3 را انجام دادید، اگر درست کار کرده باشید قطعا به فروش می رسید، پس از آن باید به فکر توسعه کسب و کار خودتان باشید.
برای توسعه کسب و کار خودتان می توانید از روش هایی مانند تبلیغات کلیکی، تبلیغات اینستاگرامی، تبلیغات بیلبوردی، سئو و… استفاده کنید. همچنین توسعه کسب و کار شامل استخدام هم می شود تا بتوانید خدمات بهتر و با کیفیت تری را به مشتریان خودتان ارائه دهید و آنها را با کسب و کار خودتان درگیر کنید.
با انجام این مراحل، می توانید برای خودتان یک کسب و کار اینترنتی پولساز را بسازید و به درآمدهای فوق العاده برسید.
جمع بندی
در این مقاله در مورد کسب و کار آنلاین صحبت کردیم و گفتیم که چطور می توانید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید.
همچنین در مورد تفاوت های کسب و کار اینترنتی و کسب و کار سنتی صحبت کردیم. در ادامه 4 مرحله گفتیم که با انجام آنها، می توانید کسب و کار آنلاین خودتان را راه اندازی کنید و آن را توسعه دهید.
امیدواریم که این مقاله به شما دید خوبی در مورد راه اندازی کسب و کار اینترنتی داده باشد تا بتوانید با اطلاعات مناسب تری کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید.