رفع خطای 500 Internal Server در وردپرس
آموزشخطای 500 سرور داخلی یکی از رایج ترین خطاهایی است که در یک وب سایت اتفاق می افتد، پس نگران نباشید.از آنجا که گزارش این خطا هیچ اطلاعاتی را در اختیار شما نمی گذارد می توانید موارد ممکن را حدس بزنید یا اول رفع خطاهای موقت را امتحان کنید مثلا اگر مشکل از کدهای وردپرس یا افزونه ها نیست سریع تر متوجه دلیل خطا شوید و آن را حل کنید.
- خطای 500 سرور داخلی چیست
- چه عاملی باعث ایجاد خطای سرور داخلی می شود
- چطور به کمک ویرایش .htaccess خطای 500 را رفع کنیم
- چطور با ارتقا حافظه PHP خطای 500 را رفع کنیم
- چطور با غیرفعال کردن افزونه ها خطای 500 را رفع کنیم
- چطور با آپدیت فایل های وردپرس خطای 500 را رفع کنیم
خطای 500 سرور داخلی چیست
Internal Server 500 یا همان HTTP Error 500 خطای سرور داخلی زمانی اتفاق می افتد که خطایی در سرور رخ داده اما سرور قادر به تشخیص خطا نیست.
یعنی جزء خطاهای عمومی سرور به حساب می آید و سرور نمی تواند اطلاعاتی دقیقی از خطا به شما ارائه کند. حال این خطا به شکل های زیر برای شما نمایش داده می شود.
- Internal Server Error 500
- Error 500
- HTTP Error 500
- Temporary Error 500
- 500 That’s an Error
- 500
نکته مهم این است که خطای 500 باعث می شود سایت از دسترس خارج شود پس در رتبه سایت اثر زیادی می گذارد و می تواند به سئو شما آسیب بزند. درنتیجه بهتر است به دنبال رفع آن باشید.
چه عاملی باعث ایجاد خطای سرور داخلی می شود
خطای سرور داخلی 500 اغلب توسط افزونه ها یا قالب Function ها ایجاد می شود. همچنین خراب شدن فایل .htaccess ،Function.php وکمبود حجم حافظه PHP نیز می تواند در این عامل دخیل باشد.
رفع خطای موقت 500
باید این نکته را در نظر بگیریم که اغلب موارد این خطا موقتی است وبه دلیل عدم اتصال لحظه ای اتفاق می افتد که بیشتر آنها بعد از چند دقیقه رفع می شود. شما میتوانید با زدن cnl+F5 یا رفرش کردن صفحه ، وب سایت را دوباره به نمایش در بیاورید یا با پاک کردن حافظه کش و کوکی های مرورگر مشکل خود را حل کنید.
رفع خطای دائمی 500
خطای 500 در وردپرس می تواند دلایل مختلفی داشته باشد در اینجا ما سعی کردیم 5 روشی که می تواند این مشکل را حل کند را شرح بدهیم و نحوه انجام آن را برای شما آسان تر کنیم.
چطور به کمک ویرایش .htaccess خطای 500 را رفع کنیم
اولین کاری باید هنگام عیب یابی خطای 500 در وردپرس انجام دهید، بررسی فایل .htaccess است. برای اطمینان از این حالت به مدیریت هاست خود بروید و با استفاده از FTP وارد حساب مدیریتی خود شوید.

اول می توانید نام فایل .htaccess را تغییر دهید. (مثلا برای اینکه فایل مشخص باشد اسم آن را .htaccess-old بگذارید. دوباره به سایت مراجعه کنید ( صفحه را رفرش کنید) و بررسی کنید مشکل حل شده یا خیر.
اگر مشکل سایت حل شده باید وارد تنظیمات ، پیوندهای یکتا در پیشخوان وردپرس شده و بر روی دکمه تغییرات کلیک کنید تا فایل .htaccess جدید ساخته شود.
و در صورتی که مشکل حل نشد باید روش های دیگر را امتحان کنید.
چطور با ارتقا حافظه PHP خطای 500 را رفع کنیم
در صورتی که خطای شما به شکل HTTP 500 Internal Server نمایش داده شده باید محدودیت میزان حافظه سرورخود را رفع کنید
برای رفع این خطا می توانید:
- یک فایل متنی خالی به نام php.ini ایجاد کنید
- مقدار حافظه را برای آن 64MB قرار دهید. ( Memory=64 )
- اگر روش بالا باعث افزایش حافظه نشد می توانید کد زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید.
define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);
- فولدر را ذخیره کنید و با استفاده از FTP آن را در پوشه wp-admin خود بارگذاری کنید.
این روش فقط به صورت موقت می تواند مشکل شما را حل کند در صورتی که محدودیت حافظه برطرف شد باید به دنبال رفع مشکل به طور جدی باشید.
چطور با افزایش دسترسی خطای 500 را رفع کنیم
دسترسی محدود سرور از جمله مواردی است که باعث ایجاد خطای عمومی سرور 500 می شود.
در حقیقت دسترسی ها برای هر یک از گروه های کاربران کمک می کند تا فایل ها قابلیت خواندن و نوشتن باشند. اگر دسترسی به فایل ها و پوشه ها برای کاربران فراهم نشود این خطا بر روی صفحه نمایش داده می شود.
در این حالت می توانید ستون Permission فایل و پوشه را را بررسی کنید و تعداد مجوز ها را با کلیک 755 برای پوشه ها و 644 برای فایل ها تغییر دهید.
چطور با غیرفعال کردن افزونه ها خطای 500 را رفع کنیم
اگر راه حل های بالا روی سایت شما اثر نکرد باید پلاگین های خود را امتحان کنید، این روشی است که برای اکثر خطاهای وردپرسی استفاده می شود.
برای امتحان کردن پلاگین های خود، اول همه آنها را غیر فعال کنید. سپس هر یک از افزونه ها را یک بار دیگر مجددا فعال کنید تا بتوانید نسخه ی مخرب را شناسایی کنید.

حال اگه می خواهید به جای افزونه مخرب، پلاگین و افزونه های جدیدتری را امتحان کنید از مقاله 20 ترفند جالب وردپرسی برای طراحان سایت کمک بگیرید یا افزونه دلخواهتان را در آی وحید جستجو کنید.
چطور با آپلود دوباره فایل های وردپرس خطای 500 را رفع کنیم
در صورتی که فایل و پوشه های سایت مشکلی داشته باشد باید مجددا بارگذاری شوند.
پس این بار برای تست و رفع خطا به سراغ فایل های wp-admin وwp-inludes می رویم و با ابزار FTP یا مدیریت هاست آن ها را آپلود می کنیم.

در ادامه به قسمت FTP Client خود بروید Overwrite را انتخاب کنید و سپس با فعال کردن تیک ( Always Use This Action ) فولدر های خود را آپلود کنید.

با این روش شما توانستید فایل های جدید را جایگزین فایل های قدیمی کنید، در صورتی که مشکل از فایل های وردپرس باشد به احتمال زیاد این خطا رفع می شود.
با پشتیان خود تماس بگیرید
اگر تمام روش های بالا را امتحان کردید اما مشکل حل نشد باید با تیم پشتیبانی سرور مشکل خود را مطرح کنید. مطمئنا آنها توانایی خوبی برای بررسی ورودی های سرور و پیدا کردن روت ها دارند.
پایان
امیدواریم این مقاله بتواند خطای سرور داخلی 500 وب سایت شما را برطرف کند. اگر سوالی در این زمینه برای شما پیش آمده یا تجربیاتی دارید که در این مقاله گفته نشده، خوشحال می شویم آنها را با ما در میان بگذارید. در صورتی که وب سایت شما خطاهای دیگری نیز دارد می توانید از مقاله 50 خطای معمول در وردپرس کمک بگیرید.