روز برنامه نویس مبارک – چالش های برنامه نویسی
وبلاگ22 شهریور در ایران که معادل 12 سپتامبر در تاریخ میلادی ( و بعضی اوقات 13 سپتامبر ) میباشد به نام روز برنامه نویس نامگذاری شده است . این روز ، روز 256 سال میلادی به حساب می آید . عدد 256 یا همان 2 به توان 8 به این دلیل به نام برنامه نویس انتخاب شده است که نمایانگر یک بایت میباشد .
چند روز پیش یک نفر به بنده پیام داد و صحبت هایی مطرح شد در بین پیام ها که میخواستم درون یک مطلبی به بحث درباره آن بپردازم و مناسبت امروز را که دیدم با خودم گفتم بهترین زمان همین حالاست !
توی این مطلب سعی میکنم به چالش های برنامه نویسی بپردازم .
برنامه نویسی – بازار کار خوب یا بد
شخصی که با بنده صحبت میکرد مثل بقیه افرادی که تازه میخواهند سراغ برنامه نویسی بیایند ، سئوالی داشت که احتمالا سئوال 90% افراد است . آیا بازار کار برنامه نویسی خوب است یا بد ؟ درآمدی میشود از آن کسب کرد ؟
قبل از اینکه مطلب رو ادامه بدم باید خدمت تمامی عزیزان که خیلی بهشون لطف داریم عرض کنم که این مطلب نظر شخصی بنده است ، پس ممکنه مخالف و موافق فراوانی داشته باشد و اگر نقدی به این نوشته دارید میتونین در قسمت نظرات آن را اعلام کنید . همانطور که میدانید برنامه نویسی شاخه های گوناگونی دارد که اگر بخواهیم سرشاخه های اصلی را در زمینه کامپیوتر بگوییم باید آن ها را به طبقه های برنامه نویسی ویندوز ، سایت ، گوشی های هوشمند تقسیم کرد . البته شاخه های زیاد دیگری نیز وجود دارد پس ما مواردی را گفته ایم که اکثر افراد به آنها جذب میشوند .
زبان های مختلفی در این برنامه نویسی ها وجود دارد که هر کدام میتواند در شاخه های مختلف استفاده شود . پس نمیتوان گفت یک زبان فقط مربوط به یک برنامه نویسی خاص میباشد . از بحث اصلی خارج نشویم ، شخصی که برای ابتدای کار میخواهد سراغ برنامه نویسی برود دو حالت دارد ، اینکه با پیش زمینه قبلی وارد این حرفه شده است یا خیر . در اینجا منظور ما این است که فرد در رشته کامپیوتر تحصیل کرده است یا خیر . درست است که در مدرسه و دانشگاه برنامه نویسی حرفه ای به شخص یاد داده نمیشود اما با مقدمات کار آشنا خواهید شد و مطمئنا درک یک فرد (البته دارای استعداد) در رشته کامپیوتر از برنامه نویسی نسبت به یک فرد که بدون هیچگونه پیش زمینه قبلی وارد این حرفه شده بیشتر است . البته هستند افرادی که درون رشته کامپیوتر تحصیل کرده اند اما دانش آنها در برنامه نویسی خیلی پایین تر از کسی است که بدون دانش قبلی وارد برنامه نویسی شده است !!!
اگر از من بپرسید که بازار کار برنامه نویسی خوب است یا نه و اینکه میتوانم وارد این حرفه شوم یا نه جواب بنده این است : برای ورود به هر حرفه و کاری باید علاقه ای نیز به آن داشته باشید و در صورتی که فقط هدف کسب درآمد است بهتر است به طرف برنامه نویسی نیایید . شغل برنامه نویسی شغلی است که برخلاف اکثر حرفه ها فشار و خستگی ذهنی در آن بیشتر از خستگی جسمی در پایان وقت کاری میباشد . زمان کاری یک برنامه نویس چیز از پیش تعیین شده ای نمیباشد . ممکن است ساعت 3 بعد از نیمه شب در حال کار باشد و تا ساعت 12 ظهر خواب باشد !
برنامه نویسی ، حرفه ای است که شاید برای پیدا کردن و رفع خطای یک برنامه حتی اگر یک خط کد باشد چندین ساعت وقت خود را صرف کنید . اگر علاقه و پشتکاری در زمینه برنامه نویسی نداشته باشید بعد از چندبار به خطا خوردن و تلاش ناموفق و یا طولانی مدت برای رفع آن به احتمال زیاد از این رشته خسته خواهید شد و سراغ حرفه دیگری خواهید رفت . پس اول از همه سعی کنید به ندای قلبتان گوش دهید و ببینید آیا واقعا علاقه ای به برنامه نویسی دارید یا خیر .
برنامه نویسی شغلی است که وقتی برنامه ای آماده میکنید یا امکاناتی به برنامه از پیش نوشته شده اضافه میکنید و یا حتی خطای برنامه ای را میگیرید ، پاسخی که در قبال تشکر زحمتتان و یا دریافت هزینه از مشتری خود میشنوید این است که : این که کاری نداشت ، من هم میتونستم انجام بدم !!!
برنامه نویسی ، حرفه ای است که مشتری از شما انتظار دارد بتوانید سیستمی طراحی کنید که برای وی همه کار انجام دهد ، حتی نان بگیرد و البته یکی دو روزه هم بیشتر طراحی و پیاده سازی آن طول نکشد !
چالش های برنامه نویسی زیاد است و به نظر من بیشترین چالش ها مربوط به زمان پس از تحویل پروژه میباشد که باید با مشتری خود سر امکانات و یا ایرادهایی که وی از شما گرفته چانه بزنید . مشتری که فکر میکند وظیفه شماست که همه کار برایش انجام دهید و هیچ کاری سختی هم برای انجام خواسته های وی نخواهید داشت .
در پایان هم جمله قبلی خود را تکرار میکنم ، اگر میخواهید به سراغ برنامه نویسی بروید باید علاقه ، پشتکار و صبر در بالاترین حد مورد نیاز داشته باشید زیرا برخلاف اینکه تجهیزات زیادی در برنامه نویسی نیاز نیست اما فشار روحی ، ذهنی و عصبی زیادی در انجام امورات برنامه نویسی به شما وارد خواهد شد و این از همان چالش های برنامه نویسی میباشد . در صورتی که شما تجربه جالبی از کارها و مشتریان خود دارید خوشحال میشویم در نظرات آنها را اعلام کنید .
دقیقا همون لحظه هایی تو برنامه نویسی چیزای جدید یاد میگیری که به کلی ارور میخوری:)
سلام و عرض ادب
سپاس بابت اشتراک نظرتان ??
امیدواریم برنامه نویسان عزیز همیشه شاد و موفق باشند