فتح قله های گوگل با سئو یا تبلیغات کلیکی (  گوگل ادز ) ؟
  • 8 شهریور 1400
  • بدون دیدگاه
  • راضیه رشیدی

فتح قله های گوگل با سئو یا تبلیغات کلیکی ( گوگل ادز ) ؟

آموزش

سئو یا تبلیغات کلیکی؟ در انتهای این مقاله با توجه به مواردی که در ارتباط با هر یک از این دو روش بررسی می‌کنیم، می‌توانید تصمیم بگیرید که برای جذب هرچه بیشتر مشتری به برند و محصولاتتان باید روی سئو سایت سرمایه گذاری کنید یا تبلیغات کلیکی را انتخاب کنید؟
تصور کنید که به تازگی یک محصول جدید و خاص تولید کردید و می‌خواهید این محصول جدید را به جهان معرفی کنید! اما هیچ ایده ای ندارید که چگونه این محصول منحصر به فرد را با کاربران هدف خود به اشتراک بگذارید. نگران نباشید… شما تنها نیستید! بسیاری از برندهای دیگر هم همین مشکل را دارند و در مورد نحوه ارائه محصولات خود به مشتریان سردرگم می‌شوند. در اکثر مواقع، راه حل مشکل شما به انتخاب بین دو استراتژی بازاریابی خلاصه می شود: کمپین های بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) یا پرداخت به ازای هر کلیک (PPC).
اما کدام روش مناسب شما است؟ سئو را انتخاب کنید و به صورت ارگانتیک مسیر رسیدن به قله های گوگل را طی کنید یا با پرداخت هزینه و به سرعت در رتبه اول صفحه نتایج نمایش داده شوید؟ در این مقاله سعی کردیم تمامی نتایجی که می‌توانید از هر یک از این دو استراتژی به دست آورید، بررسی کنیم و مزایا و معایب SEO و PPC را به همراه آمار توصیفی و مثال های واقعی ارائه کنیم تا به شما کمک کند تصمیم درست را بگیرید که برای جذب حداکثری مشتری، سئو یا تبلیغات کلیکی را انتخاب کند و یا هر دو را؟

عناوین:

سئو (Seo) چیست؟
مزایای سئو
معایب سئو
PPC یا تبلیغات کلیکی Google Ads چیست؟
مزایای PPC
معایب PPC
سئو یا تبلیغات کلیکی!؟
سئو کنم یا تبلیغات کلیکی: کدام بهتراست؟
استراتژی ترکیب SEO و PPC برای برند شما
آمار SEO در مقابل آمار PPC

سئو (Seo) چیست؟

سئو یاهمان بهینه سازی موتورهای جستجو، فرآیندی است که جهت افزایش بازدید وب سایت شما برای قرار گرفتن در رتبه های بالاتر و کسب ترافیک ارگانیک انجام می شود. همانطور که شما برای جستجوی مدل گوشی موبایل مورد نظر یا پیدا کردن یک پیتزا فروشی خوب، به گوگل مراجعه می‌کنید و سوال خود را از این غول چراغ جادو می‌پرسید، مشتریان شما برای پیدا کردن محصول یا خدماتی که شما ارائه می‌دهید همین کار را می‌کنند. وقتی روی SEO سرمایه گذاری می کنید، این احتمال را افزایش می دهید که مخاطبان مورد نظر زمانی که کلمات کلیدی مربوط به محصول یا خدمات شما را در Google جستجو می‌کنند، صفحه وب سایت شما در اولین نتایج گوگل نمایش داده شود !
به عنوان مثال، با سرچ عبارت “طراحی سایت آهن” شرکت دیجیتال مارکتینگ آی وحید بالای صفحه نتایج ارگانیک Google ظاهر می شود.

سئو (Seo) چیست؟

اکثر استراتژی های SEO به گوگل مربوط می‌شوند، چرا که گوگل 92 درصد از سهم بازار موتورهای جستجو را در اختیار دارد. بنابراین اگر می خواهید در بالاترین رتبه های صفحه نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرید، باید با 200 فاکتور رتبه بندی Google ، SEO فنی و تکنیکال، لینک سازی، تولید محتوا و موارد دیگر آشنا شوید.

مزایای سئو

در ادامه مقاله به برخی مزایای SEO اشاره کردیم :

1. سئو در بلند مدت ارزان تر است.

در پاسخ به سوال سئو یا تبلیغات کلیکی؟ اول از همه باید گفت اگرچه سئو ممکن است زمان بر بوده و هزینه داشته باشد ( پرداخت هزینه به فریلنسرها یا آژانس های دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای SEO ) اما در بلند مدت مطمئنا از Pay Per Click یا پرداخت هزینه به ازای هر کلیک ارزان تر است. وقتی محتوایی ایجاد می کنید که باعث قرار گرفتن شما در اولین نتایج جستجو می شود، دیگر مجبور نیستید برای اینکه مخاطب هدف شما را پیدا کند و ببیند هزینه پرداخت کنید و وقتی این مشتریان تصمیم می گیرند روی لینک سایت شما کلیک کنند، برخلاف کمپین های PPC که برای هر کلیک هزینه می کنید، هزینه آن صفر است.

2. می توانید مراحل مختلف قیف فروش را با SEO هدف قرار دهید.

همه مخاطبان شما در یک مرحله از قیف فروش نیستند. یک سری مخاطبان تازه با برند شما آشنا شدند و در بالای قیف قرار دارند و یک سری در حال حاضر در انتهای قیف هستند و آماده بیرون آوردن کیف پولشان می‌باشند. با سئو، می توانید انواع مختلف محتوا را ایجاد کنید که با هر بخش از مخاطبان شما هرجایی از قیف فروش که هستند، مطابقت داشته باشد.

3. ترافیک ارگانیک با سئو ثبات بیشتری دارد.

وقتی تلاش می‌کنید که با سئو و بهینه سازی وب سایت خود به رتبه های برتر صفحه نتایج دست پیدا کنید و موفق هم می‌شوید، تا زمانی که به این فرایند پایبند بمانید و به صورت مداوم وب سایت خود را بهینه کنید، می توانید از ترافیک رایگان وب سایت یا صفحات وب خود اطمینان داشته باشید. اما در بازاریابی PPC، وب سایت شما پس از اتمام بودجه بازاریابی به سرعت جایگاه خود در صفحه نتایج را از دست می‌دهد.

4. جایگاه ارگانیک در صفحه نتایج اعتبار برند را بالا می‌برد.

نمایش مداوم وب سایت شما در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی مربوط به محصولات و خدماتتان به ایجاد اعتماد و اعتبار برند در بین مخاطبان هدف کمک می کند. همچنین به گوگل نشان می دهد که شما در یک زمینه خاص متخصص و صاحب جایگاه هستید.

معایب سئو

در این بخش به برخی از معایب SEO اشاره کردیم :

1. الگوریتم های موتور جستجو تغییر می کنند.


موتورهای جستجو، به ویژه گوگل ، در طول سالها بارها الگوریتم خود را تغییر داده اند. این تغییرات به این معنی است که شما باید استراتژی بازاریابی و نتایج ارگانیک خود را زیر نظر داشته باشید.

2. باید به طور منظم وب سایت خود را بهینه کنید.

وقتی وب سایت خود را برای کلمات کلیدی هدف سئو کنید، تازه شروع ماجراست! شما باید مرتباً محتوا و صفحات وب خود را بهینه سازی کنید تا همچنان رتبه ی خود در صفحه نتایج را حفظ کنند. بهینه سازی ممکن است شامل آپدیت مقالات قدیمی و یا حذف لینک های قدیمی باشد.

3. SEO زمان بر است !

اگر وب سایت یا دامنه شما جدید است، انتظار کسب نتایج فوری SEO را برای آن نداشته باشید. چراکه عوامل زیادی بر نحوه رتبه بندی وب سایت ها توسط گوگل تأثیر می گذارد و بررسی و رعایت تمامی این موارد کمی زمان بر است.

4. نیاز به مهارت و تخصص سطح بالا دارد.

اگر قصد ندارید یک فرد یا گروه حرفه ای را برای سئو سایت خود استخدام کنید، قطعا باید یک نویسنده و متخصص SEO عالی باشید تا بتوانید سایت خود را به درستی برای موتورهای جستجو بهینه کنید. بدون شک راه اندازی یک کسب و کار همزمان با گذراندن کلاسهای فنی SEO ، تولید محتوا و لینک سازی، زمان بر و طاقت فرسا است.

SEO تقریباً 100 درصد بیشتر از ترافیک پولی، ترافیک ایجاد می کند.

PPC ( تبلیغات کلیکی گوگل ادوردز ) چیست ؟

PPC یا پرداخت به ازای هر کلیک، نوعی از بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) است که در آن تبلیغ کننده به ناشران (مانند گوگل یا فیس بوک) هر بار که بر تبلیغ کلیک می کند، هزینه می پردازد. این مدل به تبلیغ کنندگان اجازه می دهد فقط در صورت تعامل مصرف کنندگان با تبلیغات خود هزینه پرداخت کنند، در واقع شما افرادی را که به محصولات یا خدماتتان علاقه مند و آماده خرید هستند جذب می کنید. این روش عمدتا با موتورهای جستجو مرتبط است زیرا تبلیغ کنندگان کلمات کلیدی مربوط به بازارهای هدف خود را پیشنهاد می دهند. شاید در صفحه نتایج گوگل متوجه سایت هایی که با پرداخت هزینه در رتبه بندی صفحه نتایج قرار گرفته اند شده باشید، این وب سایت ها با عبارت “ad” مشخص شده اند.

PPC ( تبلیغات کلیکی ) چیست ؟

هزینه تبلیغات PPC معمولاً به صنعت شما و حجم جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر بستگی دارد. این نوع تبلیغات می تواند به کسب و کار شما در یک رقابت شلوغ کمک کند، و حتی در صورتی که سایت شما به صورت ارگانیک در موتورهای جستجو رتبه بالایی نداشته باشد، به سرعت در معرض دید مخاطب هدف قرار می‌گیرد.

مزایای تبلیغات کلیکی گوگل ادز

در این بخش به برخی از مزایای Pay Per Click اشاره کردیم :

1. PPC نتایج سریع ارائه می دهد.

در انتخاب سئو یا تبلیغات کلیکی، همانطور که در جریان مزایا و معایب سئو قرار گرفتیم در این بخش مزایا و معایب آن را بررسی می‌کنیم. به عنوان اولین مورد از مزایای PPC باید گفت، در حالی که مشاهده نتایج استراتژی SEO و رسیدن به رتبه های برتر گوگل با انجام سئو ماه ها طول می کشد، دیدن نتایج کمپین این روش فقط چند ساعت زمان می‌برد.

2. تبلیغات کلیکی بالاتر از رتبه بندی ارگانیک نمایش داده می‌شود.

وقتی یک کمپین تبلیغاتی برای کلمه کلیدی مورد نظر خود اجرا می کنید، وب سایت شما ابتدای صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. این رتبه بندی باعث می شود مخاطبین شما قبل از دیدن سایر نتایج، اول شما را ببینند.

3. PPC به شما این امکان را می دهد تا مخاطبان هدف خود را به صورت دقیق مشخص کنید.

هنگام راه اندازی یک کمپین می توانید انتخاب کنید که می خواهید با تبلیغات خود چه افرادی را هدف قرار دهید. آیا افرادی را از یک منطقه جغرافیایی خاص در نظر دارید؟ یا افراد از یک گروه سنی خاص؟ متاهل یا مجرد؟ در این صورت باید از PPC استفاده کنید.

4. می توانید به سرعت تست های A/B را روی تبلیغات خود اجرا کنید.

با یک کمپین PPC ، می توانید دو تبلیغ مختلف را به طور همزمان اجرا کنید تا تبلیغاتی که عملکرد بهتری داشته اند را شناسایی کنید. بسته به عملکرد تبلیغ می توانید تصمیم بگیرید که گوگل ادز را متوقف کنید یا ادامه دهید.

معایب PPC

در این بخش به برخی از معایب Pay Per Click اشاره کردیم :

1. تبلیغات کلیکی هزینه بالایی دارند

بدون پرداخت هزینه نمی توانید یک کمپین تبلیغاتی را اجرا کنید. شما باید برای هر لینکی که مخاطبان شما روی آن کلیک می کنند هزینه پرداخت کنید، به این معنی که وقتی بودجه شما کم شد، ترافیک شما نیز کاهش می یابد. همچنین، هنگامی که در یک صنعت رقابتی مانند یک سایت حقوقی یا بیمه هستید، تبلیغ PPC حتی (تا 40 دلار) گرانتر می شود.

2. کاهش حاشیه سود

در حالی که چنین کمپینی ممکن است نتایج کوتاه مدت داشته باشد، معمولاً حاشیه سود کمتری را در پی خواهد داشت. از آنجا که PPC یک سیستم “پرداخت برای بازی” است، هزینه جذب مشتری (CAC) بدون افزایش قابل توجه قیمت محصولات و خدمات شما همچنان افزایش پیدا می‌کند.

3. تبلیغات کلیکی پس از مدتی کهنه می شوند.

شما به دلیل قوانینی که توسط پلتفرم های تبلیغاتی مانند Google تعیین شده است، کنترل محدودی بر تبلیغات پولی خود دارید. به این ترتیب، تبیلغ شما ممکن است دارای کلمات مشابهی با رقبای شما باشد، که باعث می شود مخاطبین شما به سرعت از بین بروند.

سئو یا تبلیغات کلیکی Google Ads !؟

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) می تواند به محتوای شما در موتورهای جستجو کمک کند و به احتمال زیاد مخاطبان روی محتوای شما کلیک کرده و به آن اعتماد کنند . SEO همچنین برای جستجوهای محلی موثر تر است. از طرف دیگر، در تبلیغات کلیکی شما به ‌ازای تعداد کلیک‌هایی که می‌خواهید دریافت ‌کنید، مبلغی پرداخت کرده و سفارش خود را تکمیل می‌کنید. و به عنوان مثال اگر 2000 کلیک سفارش داده باشید، به محض رسیدن تعداد کلیک‌ها به این مقدار تبلیغ شما حذف می‌شود. گوگل تبلیغ شما را با کلمه کلیدی مورد نظر مرتبط با کسب‌و‌کار شما تطابق می‌دهد و در صفحه نتایج به کاربرانی که اقدام به جستجوی کلمات مشابه کرده‌اند نمایش می‌دهد.

سئو کنم یا تبلیغات کلیکی : کدام بهتراست ؟

این که بپرسید بین سئو یا تبلیغات کلیکی کدام بهتر است مانند این است که بپرسید غذا خوردن با چنگال بهتر است یا قاشق! در واقع در جواب این سوال باید گفت: بستگی دارد…
ماکارانی؟ البته، من عاشق ماکارانی خوردن با چنگال هستم. سوپ؟ ترجیح می دهم با قاشق بخورم…
به همین ترتیب در ارتباط با موضوع ما نیز، شرایط مختلفی وجود دارد که در آن SEO بهتر از PPC است و بالعکس. در ادامه برخی از موقعیت ها را بررسی کرده ایم:

از سئو استفاده کنید اگر…

  • بودجه بازاریابی شما کم است.
  • قصدا دارید اقتدار برند خود را تقویت کنید.
  • به دنبال افزایش بازده سرمایه گذاری بلند مدت ( ROI ) خود هستید.
  • می خواهید محتوایی را ایجاد کنید که در مراحل مختلف قیف فروش به مخاطبان شما برسد.

از Pay Per Click استفاده کنید اگر…

  • نتایج سریع می خواهید.
  • محصول شما جدید یا در نوع خود منحصر به فرد است.
  • یک محصول یا خدمات مقطعی یا زمان دار تبلیغ می کنید، مانند فروش تعطیلات.
  • می خواهید مخاطبان خود را به یک صفحه فروش یا فرود هدایت کنید.

استراتژی ترکیب SEO و PPC برای برند شما

استراتژی ترکیب SEO و PPC برای برند شما

به جای انتخاب بین سئو یا تبلیغات کلیکی، چرا این دو استراتژی را با هم ترکیب نکنید و از مزایای هردو به صورت همزمان بهره مند نشوید؟ در ادامه مواردی را برای استفاده همزمان از هر دو استراتژی شرح داده ایم:

1. ایجاد تبلیغات ریتارگتینگ (بازدید مجدد)

آیا کسی بدون خرید از سایت شما (برای چک کردن و یا اطلاع از قیمت) بازدید کرده است ؟ به راحتی می توانید از یک آگهی ریتارگتینگ استفاده کنید تا این بازدیدکنندگان را حتی بعد از اینکه سایت شما را ترک کردند، وادار به بازگشت و خرید کنید.

2. محتوای وب سایت را در شبکه های اجتماعی خود تبلیغ کنید.

در حالی که ترجیح می‌دهید محتوای شما به صورت ارگانیک رتبه بندی شود، می توانید با تبلیغ آن در رسانه های اجتماعی به رتبه بندی آن سرعت ببخشید. این نوع تبلیغات نه تنها به اشتراک محتوا کمک می کند، بلکه به طور بالقوه می تواند به شما در دستیابی به بک لینک های ضروری که رتبه شما را افزایش می دهد، کمک کند. همچنین، احمقانه است که آخرین پست وبلاگ و یا هر نوع محتوای دیگر را که زمان زیادی صرف ایجاد آن کردید، تبلیغ نکنید!

3. جمع آوری اطلاعات از تبلیغات برای بهبود استراتژی SEO شما.

کمپین های PPC به شما دسترسی زیادی به داده ها و اطلاعات می دهد. آمار جستجوی کلمات کلیدی، کلمات کلیدی که رقبای شما استفاده می‌کنند، بهترین کال تو اکشنی که منجر به کنش و خرید مشتری شده و غیره. با استفاده از تمام این داده ها، می توانید استراتژی های SEO بهتری را با تلاش کمتر ایجاد کنید.

آمار SEO در مقابل آمار Pay Per Click

آمار مربوط به سئو:

  • گوگل بیش از 92 درصد از ترافیک وب جهانی را به خود اختصاص می‌دهد.
  • 90.63 از محتوای آنلاین، ترافیک صفر از Google دریافت می کند و تنها 0.21 از سایت ها بیش از 1000 بازدید در ماه دارند.
  • 99.2 درصد صفحات وب سایت دارای کمتر از 100 بک لینک هستند.
  • گوگل بیش از 7 میلیارد جستجو در روز (یا 2.5 تریلیون جستجو در سال) را پردازش می کند.
  • Seo تقریباً 100 درصد بیشتر از ترافیک پولی، ترافیک ایجاد می کند.
  • 60 درصد از کاربران تلفن های هوشمند با استفاده از نتایج جستجو مستقیماً با یک کسب و کار تماس گرفته اند (به عنوان مثال ، گزینه “برای تماس کلیک کنید”).
  • 64 درصد از بازاریابان به طور فعال روی سئو سرمایه گذاری می کنند.
  • 18 درصد از جستجوهای محلی موبایل در یک روز منجر به خرید شد ، در حالی که تنها 7 درصد از جستجوهای غیر محلی منجر به خرید می‌شود.

آمار مربوط به PPC:

  • 390 از 506 مورد بررسی طی یک تحقیق گفته اند، وقتی یک تبلیغ جستجوی پولی را می بینند، آن را تشخیص می دهند.
  • پیش بینی می شود هزینه تبلیغات جستجو در سال 2021 از 170 میلیارد دلار فراتر برود.
  • بیش از 763 میلیون دستگاه از Adblock استفاده می کنند. این سرویس همه تبلیغات هدفمندی را که در فید فیس بوک شما ظاهر می شوند، متوقف می کند. بنابراین برای شما به عنوان یک بازاریاب، اگر تعداد زیادی از مخاطبان هدف شما هرگز تبلیغتان را نبینند سرمایه گذاری روی Pay Per Click می تواند نا امید کننده باشد. علاوه بر این، بلاک کردن تبلیغات در چهار سال گذشته 15-30 افزایش پیدا کرده است.
  • تبلیغات کلیکی می تواند آگاهی را تا 80 درصد افزایش دهد. با وجود بلاک کننده های تبلیغاتی ، این روش هنوز در افزایش دسترسی و آگاهی از نام تجاری شما موثر است.
  • بالاترین میانگین هزینه ماهانه (CPC) در تبلیغات جستجوی Google Ads مربوط به صنعت بیمه است که به ازای هر کلیک 18.57 دلار است.
  • ارزان ترین CPC در تبلیغات جستجوی Google Ads در صنعت الکترونیک با 83 سنت در هر کلیک است.
  • میانگین نرخ کلیک تبلیغات فیس بوک در همه صنایع 0.89 است. صنعت حیوانات خانگی دارای بالاترین CTR است در حالی که کمترین نرخ مربوط به صنایع علمی است.
  • به روز رسانی الگوریتم گوگل بر PPC تأثیر نمی گذارد. مزیت قابل توجه این است که از تغییر الگوریتم رتبه بندی SERP گوگل مصون است. در سال 2018، گوگل گزارش داد که الگوریتم هایش 3223 بار به روز شده است! در صورتی که اگر از روش سئو استفاده می کنید، باید به صورت مداوم بهینه سازی محتوا را برای رتبه بندی بهتر با توجه به الگوریتم های جدید انجام دهید.
  • 75 درصد از بازاریابان در یک نظرسنجی گفته اند، پیدا کردن آنچه که از تبلیغات پولی به دنبال آن هستند راحت تر است. صفحه اول نتایج موتورهای جستجو به دلیل سهولت استفاده و پیدا کردن چیزی که جستجوگر به دنبال آن است، اکثر کلیک ها را به خود اختصاص می دهد.

جمع بندی

اینکه سئو یا تبلیغات کلیکی را انتخاب کنید در نهایت بستگی به وضعیت و شرایط کسب و کار شما دارد. بنابراین شرایط کسب و کار و صنعت، همچنین مسیری را که سایر رقبا انتخاب کرده اند و مزایا و معایب SEO و PPC را بررسی و ارزیابی کنید تا ببینید کدام مناسبت بیشتری با برند شما دارد. پیشنهاد ما این است که در صورت امکان، هر دو استراتژی را ادغام کنید تا درنهایت نتایج برجسته و بهتری را تجربه کنید.
اگر برای انتخاب استراتژی درست و متناسب با فضای کسب و کار و برند خود به مشاوره تخصصی نیاز دارید، کارشناسان مجرب ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ آی وحید با بیش از ده سال سابقه حضور در عرصه رقابت های دیجیتال، منتظر تماس شما عزیزان هستند. تا فتح قله های گوگل فقط یک تماس فاصله دارید، همین حالا تماس بگیرید.

امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟
بدبدمعمولیخوبخیلی عالی
3 رای, 5,00 از 5
Loading...
راضیه رشیدی

راضیه رشیدی هستم دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه دانشگاه تهران، به تازگی وارد دنیای تولید محتوا شدم و دوست دارم در این مسیر اطلاعات و آموخته هام رو به بهترین نحو با بقیه به اشتراک بذارم.

دیدگاه شما عزیزان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.

کادر ارسال دیدگاه شما کاربر عزیز

2842 442121