چند اصطلاح سئو که سئوکارها باید بدانند
  • 17 اردیبهشت 1399
  • بدون دیدگاه
  • شهرزاد پولادی

چند اصطلاح سئو که سئوکارها باید بدانند

مقالات سئو و بهینه سازی

شاید دیگرهمه با اهمیت سئو سایت آشنا باشیم. سئو ( Search Engine Optimization ) در واقع به معنی مجموعه اقداماتی است که انجام میدهیم تا در نتایج جست و جو رتبه بهتری بدست آوریم. خب برای انجام این اقدامات باید با مفهوم اصطلاحات سئو نیز آشنا باشیم. در این مقاله ما چند اصطلاح سئو را نام بردیم وبه صورت مختصر راجب هرکدام از آنها توضیح داده ایم امیدواریم لذت ببرید.

اصلاحاتی که در این مقاله نام برده ایم :


ریدایرکت – Redirect

ریدایرکت به معنی تغییر مسیراست تغییر مسیر می تواند از یک آدرس به آدرسی دیگر در یک سایت باشد یا از صفحات یک سایت به سایت دیگر.

  • ریدارکت 301

ریدایرکت 301 زمانی اتفاق می افتد که بخواهیم به طور دائمی یک URL  را به آدرس دیگری منتقل کنیم. این تغییر مسیر به کاربران و موتورهای جست وجو کمک میکند به صفحه درست منتقل شوند.

  • ریدایرکت 302

عملکرد ریدایرکت 302 همانند 301 است با این تفاوت که ریدایرکت 302 زمانی انجام می شود که بخواهیم موقتا یک آدرس یک صفحه را به صفحه دیگری منتقل کنیم.


متن جایگزین – Alt Text

Alternative Text به معنی متن جایگزین است ، اغلب به آن تگ Alt می گویند. شما با استفاده از یک توضیح کوتاه در قالب HTML به موتور های جست و جو می فهمانید تصویری که استفاده کرده اید راجب چه موضوعی می باشد.. به دلیل اینکه ربات های گوگل مثل یک انسان قادر به فهمیدن تصاویر نیستند و نیاز دارند به زبان HTML حرف بزنیم. استفاده از توضیحات توصیفی طولانی نتایج بهتری را برای کاربران می آورد. به سئو شما کمک می کند.


انکر تکست – Anchor Text

Anchor Text به معنی متن لنگر است که پاره ای از متن را به جایی از صفحه یا صفحه ی دیگری لینک می کنیم. اگر دقت کرده باشید، انکرتکست هایی که در صفحات وب می بینیم. اکثرا برجسته ، به رنگ آبی ، قابل کلیک و فرمت نوشتاری آنها معمولاً خط دار هست. به عنوان مثال ، اگر برای عنوانی انکر تکست قرار دهیم ، کاربر را به صفحه ای می برد که به شرح و توضیح آن عنوان می پردازد. با انتخاب انکرتکست برای برند ، نام سایت ، عنوان مقاله ، کلمه کلیدی و لینک های تولید شده (مثل اینجا را کلیک کنید) به ربات های جستجو کمک کنید تا صفحه مقصد درک کند.


بلاگ – Blog

بلاگ اصطلاحی است برای صفحه ای از وب سایت شما که به طورمنظم یا روزانه مطلب ارائه می کند. به عنوان مثال موضوعات صنعت تخصصی شرکت ، شرح وقایع ، عکس ها ، فیلم ها و غیره که به صورت روزانه منتشر می کنید. سیستم های مدیریت محتوا مثل بلاگر یا وردپرس به شما کمک می کند یک بلاگ بروز و خوب داشته باشید و بتوانید ازهر فرصتی برای پست های روزانه خود استفاده کنید و قدرتمند بودن سایت را به موتورهای جستجو نشان دهید.


بوک مارک – Bookmark

معمولاً کاربران برای اینکه دوباره بتوانند به یک سایت برگردند آن را نشانه گذاری یا بوک مارک می کنند. با نشانه گذاری ، لینک سایت در مرورگر مخاطبان مثل یک مرجع ذخیره می شود. لینک سایت شما در سایتهای نشانه گذاری اجتماعی به موتورهای جستجو نشان می دهد که محتوای وب سایت شما برای مردم جالب است. کاربران می توانند وب سایت هایی را که دوست دارند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.


بانس ریت – Bounce Rate

نرخ پرش یا بانس ریت، میزان خروج ( پرش ) کاربران را از سایت می سنجد. در واقع کاربران با وارد شدن در یک سایت به دنبال مطلب مورد نظر خود هستند. در صورت عدم تطبیق در زمان خیلی کوتاهی از سایت شما خارج می شوند. از نظر گوگل افزایش بانس ریت یک امتیاز منفی حساب می شود و رتبه صفحه را کاهش می دهد.


کنونیکال – Canonical

تگ Canonical یک المان HTML است که کمک می کند تا وبمستران ازمحتوای تکراری خود جلوگیری کنند و کاربر بهترین صفحه را برای مطلب مورد نظر خود پیدا کند. کاربرد کنونیکال زمانی مشخص می شود که نسخه های مشابهی از یک محتوا دارید. می خواهید به گوگل بگویید که از کدام صفحه استفاده کند. پس یک تگ کنونیکال برای محتوای جدید تعریف می کنید و گوگل آن را برای کاربران نشان می دهد.


دایرکتوری – Directory

سایت مرجعی که وب سایت های موجود در اینترنت را دسته بندی موضوعی می کند را وب دایرکتوری می گویند. مثل یک دفترچه تلفن به کاربران کمک می کند سایت های مورد علاقه خود را پیدا کنند. شما به کمک این سایت ها میتوانید اطلاعات شغل برند و سایت خود را ثبت کنید و از این طریق نیز بک لینک بگیرید.


دامنه – Domain

دامنه ای که برای آدرس اصلی وب خود قرار می دهید، به عنوان نام برند و تبلیغ شما محسوب می شود. پس بهتر است نام مناسبی برای برند سایت خود انتخاب کنید.


تگ های عنوان – Heading

عنوان هایی که شما در متن قرار می دهید ، می تواند با استفاده از Heading یا تگ عنوان ایجاد شود. شما برحسب نیاز از تگ H1 ، H2 یا غیره در متن خود استفاده کنید تا فهمیدن متن را برای کاربر و موتور های جست و جو را آسان کنید. علاوه بر این موتورهای جستجو برای تگ های شما ارزش زیادی قائل اند و رنک بهتری به صفحات با کیفیت و قوی می دهند.


لینکی که از سایت دیگری به سایت شما داده شود یک لینک ورودی است. لینک هایی که در سایت های معتبر و بزرگ به سایت شما داده می شود ، ارزش زیادی دارد و رتبه سایت شما را بالا می برد. همچنین لینک های نامعتبر که رقیبان برای از بین بردن رتبه شما در موتورهای جست و جو استفاده میکنند میتواند مخرب باشد و باید به صورت دوره ای لینک های ورودی سایت را چک کرده و لینک های نامعتبر را حذف کنید.


برای ایجاد یک لینک داخلی صفحه ای از سایت خود را به صفحه دیگر پیوند می دهیم. درست مثل صفحه اصلی شما که اصولا به لندینگ پیج شما لینک می شود.


کلیه فعالیت و روش هایی که برای دریافت لینک انجام می دهیم ، لینک سازی را می گویند. معمولاً این روش ها برای بهینه سازی موتورهای جستجو و در نهایت کسب رتبه بندی بهتری تدوین شده است.


صفحات ایندکس – Indexed Pages

گوگل برای نمایش صفحات شما در نتایج جستجو آنها را ایندکس یا فهرست بندی می کند. در واقع این فهرست بندی همراه با ذخیره صفحات در گوگل انجام می شود و احتمال دیده شدن صفحات شما بالا می رود.


کلمه کلیدی – Keyword 

کلماتی که کاربران برای پیدا کردن مطالب مورد نیازشان می کنند را کلمه کلیدی یا کلید واژه می گوییم. با درنظر گرفتن این کلمات کلیدی می توانیم مطابق نیازهای کاربران محتوای هر صفحه از وب خود را ایجاد کنیم.


کلمات کلیدی طولانی – Long Tail Keyword

Long tail keyword به معنی کلمات دم بلند می باشد. هر چه کلمات کلیدی که انتخاب می کنید طولانی ( مانند یک دم بلند ) باشد می توانید رتبه بهتری را بدست آورید. مخاطبان شما راحت تر به مقصد خود ( سایت شما ) می رسند، به دلیل اینکه رغابت کمتری دارد. به طورمعمول کلمات کلیدی بلند سه کلمه ای هستند و کمک می کنند مخاطبان راحت به جواب خود برسند. مثل پژو 206 مشکی مدل 94 در مقابل پژو 206 رقابت کمتری در نتایج جستجو دارد ولی احتمال فروش آن با وجود مخاطب هدفی که فقط به دنبال این مدل ماشین است، بالا می رود.


داده های متا – Metadata

تگ های متا (Meta Data) به موتورهای جستجو می گوید وب سایت شما در مورد چیست. درحقیقت داده های متا در سایت شما نمایش داده نمی شوند ولی ربات هایی گوگل آنها را میبینند تا بهتر و دقیق‌تر صفحات سایت را درک کنند.


توضیحات متا – Meta Description

توضیحات متا نوع دیگری از تگ های متاست که توضیحی مختصری ( معمولاً از کمتر از 160 کاراکتر از محتوای یک صفحه ) از هر صفحه شماست. اغلب در صفحات نتایج  در زیر عنوان صفحه (به عنوان نمونه ای از مطالب موجود) در صفحه نمایش داده می شود.


کلمات کلیدی متا – Meta Keywords

قبلاً موتورهای جستجو از کلمات کلیدی متا برای تعیین سطح صفحات وب استفاده می کردند. اما دیگرهیچ موتور جستجویی از کلمات متا برای جستجو اصلی خود استفاده نمی کند.


لینک‌های فالو و نوفالو – Follow & NoFollow

لینک فالو

تگ فالو به ربات های موتورجست و جو می گوید به لینک اهمیت دهند و تا صفحه مقصد آنرا دنبال کنند.

لینک نوفالو

تگ نوفالو به موتورهای جستجو می گوید تا لینک مورد نظر را نادیده بگیرد.( تاثیری بر جایگاه شما در رتبه بندی نداشته باشد) لینک سازی نافالو به ما کمک می کند ساختار لینک سازی خود را طبیعی کنیم و از جریمه های احتمالی گوگل در امان بمانیم.


الگوریتم های گوگل – Google Algorithm

الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا، به وبسایت هایی کمک می کند که مطالب آنها توسط سایت های دیگر کپی می شود تا دیگر این اتفاق نیفتد! الگوریتم پاندا، دشمن سایت های کپی کار و بی کیفیت است!

الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن، مربوط به بک لینک سازی های غیرطبیعی است.یکی از قوانین گوگل برای بهبود رتبه در سئو، این است که سایت های زیادی به سایت شما لینک داده باشند و این موضوع باعث می شود گوگل بفهمد سایت شما معتبر و مرجع است.

الگوریتم مرغ مگس خوار

الگوریتم مرغ مگس خوار، تاثیر خاصی بر رتبه سئو وبسایت شما ندارد، اما در نمایش نتایج گوگل، بسیار موثر است.کار الگوریتم مرغ مگس خوار این است که کلماتی که ما جستجو می کنیم را تجزیه و تحلیل کند و بهترین نتایج ممکن را به ما نمایش دهد.

ما در مقاله جامع ترین مطلب درباره سئو و الگوریتم های سئو الگوریتم های گوگل را به طور کامل توضیح داده اگر مشتاق به یادگیری الگوریتم های گوگل هستید این مقاله را بخوانید.


پرداخت برای هر کلیک – Pay per Click

PPC مخفف Pay per Click به معنی پرداخت هزینه برای هر کلیک هست. PCC نوعی از تبلیغات ( البته آنلاین) به حساب می آید که با هر کلیکی که رو تبلیغ شما می شود، باید هزینه ای به موتورهای جستجو پرداخت کنید. Google AdWords نمونه ای از این تبلیغ است.


فاکتور رتبه بندی – Ranking Factor

گوگل برای رتبه بندی صفحات در اینترنت  از این فاکتورهای رتبه بندی استفاده می کند. طبق این فاکتورها  گوگل ارتباط محتوایی ، کیفیت محتوا ، تعداد لینک های ورودی و غیره یک صفحه از سایت را بررسی می کند و رتبه بندی خاصی را به آن اختصاص می دهد.


فید – RSS Feed

به کمک فید RSS می توانید به طور خودکار تازه ترین اخبار موجود را دریافت کنید. چون این فید مشابه شبکه های اجتماعی عمل می کند به اندازه قبل مورد استفاده قرار نمی گیرد. ولی شما می توانید ، یک فید RSS را برای وب سایت خود تنظیم کنید تا مخاطبان هنگام انتشارمحتوای جدید، به روز و مطالب شما را بخوانند. همچنین می توانید به کمک افزونه وردپرس فید rss را به سایت خود اضافه کنید.


صفحه نتایج گوگل – SERP

یکی از مهم ترین ابزار یک سئوکار صفحه نتایج جستجو محسوب می شود. دراین صفحه معمولا 10 نتیجه به نمایش گذاشته می شود. براساس فاکتورهای گوگل صفحات وب در ترتیب خاصی قرار می گیرند و برای کاربران به نمایش در می آید.


نقشه سایت – Sitemap

 نقشه سایت یک فایل است با پسوند.xml که حاوی تمام صفحات سایت و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر است. این فایل بعد از ساخته شدن باید در هاست قرار بگیرد و به صورت خودکار آپدیت می‌شود. البته برخی نقشه‌های سایت هم برای کاربران ساخته می‌شوند تا کاربران بتوانند با استفاده از آن‌ها در یک صفحه، تمام صفحات سایت را مشاهده کنند.


خزنده های موتور جستجو – Spider

خزنده های گوگل با کرول کردن ( خزیدن ) صفحات اینترنت را مرور و ایندکس می کنند. در واقع یک خزنده اطلاعات مربوط به وب سایت ها را جمع آری و فهرست می کند.


ترافیک – Traffic 

میزان ترافیک سایت شما بر حسب تعداد بازدید کنندگان ( مثلا در یک روز) اندازه گیری می شود. با کسب رتبه بندی بهتر می توانید ترافیک بیشتر کسب کنید.


رتبه الکسا – Alexa Rank

در واقع Traffic Rank رتبه بندی، میزان ترافیک سایت شما را نسبت به سایرسایت ها می سنجد. شما می توانید در سایت الکسا ، رتبه ترافیک خود را بررسی کنید.


سخن آخر

در این مقاله به چند اصلاح سئو اشاره کردیم البته اصلاحات بیشتری هست که باید سئوکاران از آن مطلع باشند.پیشنهاد میکنیم جامع ترین مطلب درباره سئو و الگوریتم های سئو را در بلاگ آی وحید بخوانید!

امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟
بدبدمعمولیخوبخیلی عالی
4 رای, 3,50 از 5
Loading...
شهرزاد پولادی

شهرزاد پولادی هستم رشته تحصیلیم مهندسی برق هست.فعالیتم را تازه در زمینه تولید محتوا در تیم بزرگ آی وحید شروع کردم و سعی می کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این حرفه افزایش دهم . از یادگیری و به اشتراک گذاشتن لذت می برم.

دیدگاه شما عزیزان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.

کادر ارسال دیدگاه شما کاربر عزیز

2842 442121
پکیج برنامه نویس واقعی